• 9.373.533 stemmen

Underworld (2003)

Horror / Fantasy | 121 minuten / 133 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Fantasy

Speelduur: 121 minuten / 133 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Hongarije / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Len Wiseman

Met onder meer: Kate Beckinsale, Scott Speedman en Shane Brolly

Releasedatum: 15 januari 2004

Plot Underworld

"An immortal battle for supremacy."

Selene, een mooie vampierstrijdster met de kracht van tien mannen, raakt betrokken bij een oorlog tussen de rassen van vampieren en weerwolven. Ondanks dat ze van plan was om er één te vermoorden wordt Selene verliefd op een weerwolf.

avatar van Jordy

Sjoerd

Jordy schreef:

trailer

ziet er goed uit...

Dat kan je wel zeggen jah, ziet er kewl uit. Heeft wel weer een beetje die Matrix-achtige lerenjassen-look he ...

avatar van Padd0

Padd0

Ik weet het zonet nog niet hoor, volgens mij wordt dit een film waar het verhaal alleen maar aanwezig is om zo spectaculair mogelijke vechtscene's te laten zien.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Padd0 schreef:

Zou kunnen... Ben jij dan iemand die de matrix ook slecht beoordeelt, om dezelfde reden? Want dat argument wordt bij die film ook vaak gegeven.

Ik vroeg me bij dat commentaar bij the matrix ook al af: Wat is er mis met een wat ondergeschiktere rol voor het verhaal in een ACTIEfilm??? Je gaat toch juist naar een actiefilm kijken voor de actie (het woord zegt het al ) en niet voor het diepzinnige verhaal. Anders had het wel diepzinnige-verhaal-film geheten (ok, ik draaf door ) Als je voor diep drama en intrige gaat, kijk dan naar een kostuumdrama, zou ik zeggen.

Ik vind het dus een beetje een raar argument om zo'n film slecht te waarderen, want je gaat dan voorbij aan het doel van de film denk ik: gewoon lekker veel actie...

En daar voldoet het prima aan.

avatar van Padd0

Padd0

Nee ik heb de matrix niet neergesabeld (4* volgens mij). Bij de matrix vond ik dat er ook nog een goed verhaal in zat, bij deze film heb ik niet het idee dat het verhaal echt goed zal worden.

Persoonlijk vind ik een actiefilm op zijn tijd best aardig maar de meeste actiefilms krijgen van mij ook niet hoger dan 3,5*.

Ik vind een goed verhaal toch wel een vereiste voor een echt goede film.

avatar van Goodfella

Goodfella

Sjoerd schreef:

[offtopic]

Ik vind het verhaal van The Matrix absoluut niet ondergeschikt aan de actie. Andersom ook niet trouwens

[/offtopic]

avatar van neo

neo

avatar van Phooze

Phooze

Trailer op apple.com

Ik vind de beelden er nogal flets uitzien. De gothic stijl van de stad bevalt me wel, maar een erg diepgaande trailer is het niet.

avatar van BS

BS

Ik vind de trailer Super!

Hoop dat het niet teveel weg heeft gegeven,maar als het een goed verhaal heeft zou het nog best wel eens een topper kunnen worden.

avatar van Hemdale

Hemdale

Lijkt me een beetje een mix van The Matrix en X-Men, dat is denk ik wel positief...

avatar van darkcity

darkcity

Gewoon Blade met een vrouw denk ik maar ziet er wel gaaf uit.

avatar van montenegro

montenegro

Maar wat voor een vrouw,ben benieuwd hoe ze het er vanaf brengt.Bij mijn weten heeft ze zoiets nog niet gedaan;ik bedoel hiermee actie-heldin.

avatar van dartviper

dartviper

Sjoerd schreef:

En daar voldoet het prima aan.

Wat je zegt ben ik het wel mee eens maar als je het zo kijkt kun je net zo goed 2 acteurs er neer zetten die helle tijd tegen elkaar vechten. Er moet altijd een verhaal in zitten en als je dan zoals matrix neer zet is geweldig maar als je dan met z'n mindere 2de deel komt (sorry). De aktiescenes zijn in het 2de deel wel verbeterd maar het verhaal dwaalt af. Neo is de ware en kan iedereen aan zo te zien. Het einde is zo slecht met een zwart scherm en dan to be continued of zoiets. En om de film nog langer te maken doen we er een 10 min. sexscene bij in. Dit zijn de 3 punten waar ik matrix reloaded heel erg zwak door vond.

avatar van Macmanus

Macmanus

Weet iemand hoe dat liedje heet dat in de trailer (op apple.com) voorkomt?

avatar van neo

neo

Dat is Red Tape van Agent Provocateur.

avatar van Macmanus

Macmanus

Dank je

avatar van Phoenix

Phoenix

De nieuwe trailer mag er ook wezen... Ik hoop alleen dat het niet in de richting van Blade II gaat (de meest ranzige scenes laten zien)...

Macmanus schreef:

Weet iemand hoe dat liedje heet dat in de trailer (op apple.com) voorkomt?

aSMoDeuS

Cool, je kan er ook een Half-Life mod van downloaden...

aSMoDeuS

ERG cool die Half-Life mod! Heb em net ff op online gespeeld! Ziet er cool/duister uit!

avatar van Goodfella

Goodfella

Haha, de film heeft ook een goed openingsweekend gedraait hoor..

JEZUS!

Wat ik hoor van de mensen die de HL mod spelen zoog deze film aan alle kanten. Als ze dan ook nog 2 vervolgen gaan maken...?

avatar van Phoenix

Phoenix

Ik kan er ook met m'n pet niet bij...

Wat ik ervan gezien is behoorlijk bagger.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

de regiseur heeft er in ieder geval een relatie aan overgehouden.

avatar van Hobbes

Hobbes

ik hoorde van iemand die een pers screening had bijgewoond dat het té slecht voor woorden was.

Ik keek zowiezo al niet uit naar deze film, maar nu al helemaal niet meer

avatar van pascal83

pascal83

na vanavond ('film premiere dag' in Nijmegen) kan ik pas oordelen over deze film ... ben wel erg benieuwd. het zal wel vooral om de actie gaan, aangekleed met een mager verhaatje ... but who gives a fuck ... meer verwacht ik er ook niet van

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Hmm ik vond de trailer er wel cool uit zien.. Ik hoop dat ie ook een beetje ok is. Ben stiekum wel benieuwd.

avatar van pascal83

pascal83

ben uiteindelijk toch maar naar identity gegaan