• 9.374.245 stemmen

Underworld (2003)

Horror / Fantasy | 121 minuten / 133 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Fantasy

Speelduur: 121 minuten / 133 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Hongarije / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Len Wiseman

Met onder meer: Kate Beckinsale, Scott Speedman en Shane Brolly

Releasedatum: 15 januari 2004

Plot Underworld

"An immortal battle for supremacy."

Selene, een mooie vampierstrijdster met de kracht van tien mannen, raakt betrokken bij een oorlog tussen de rassen van vampieren en weerwolven. Ondanks dat ze van plan was om er één te vermoorden wordt Selene verliefd op een weerwolf.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Vanaf vandaag te zien in de Belgische bioscopen ...

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ondanks mijn lage verwachtingen en de ronduit slechte recensies, is Underworld nog best een aangenaam kijkstukje geworden. Het plot is niet bepaald wereldschokkend origineel (en er zitten een aantal grote gaten in) maar er zit wel een hele interessante mythologie achter de film. De oorsprong van de vete tussen de Weerwolven en Vampieren is namelijk bijzonder goed gevonden, en de hele backstory zorgt voor de meest boeiende momenten van de film.

Qua acteren is het dan weer heel wat minder, en zoals verwacht weet alleen Kate Beckinsale haar personage een beetje gewicht mee te geven. Bovendien ziet ze er bijzonder sexy uit in haar nauw aansluitende leren pakje.

De actiescènes zijn dan weer wel dik in orde en werden door regisseur Len Wiseman vakkundig in beeld gebracht, die het gelukkig niet nodig vond om terug te vallen op een razendsnelle montage.

Natuurlijk is Underworld uiteindelijk een grote mangelmoes van films die we allemaal wel eens een keer eerder hebben gezien (met Blade, The Matrix en The Crow als voornaamste invloeden), maar toch wordt het nooit vervelend. In tegendeel, sommige scènes zijn zelfs zo opzwepend dat ik had naderhand enorm veel zin had om zelf een beetje Werewolf-ass te gaan kicken.

Prima entertainment, 3 sterren.

avatar van petterik

petterik

Ik snap niet al die negativiteit VOORDAT een film werkelijk in de zalen draait.Als we nou es eerst een film gaan kijken, en dan pas oordelen. Ik heb deze film in Belgie gezien, en idd, het was prima entertainment!

Het camerawerk was goed, en damn, wat a nice vampire is die Kate.

Ook neemt het verhaal nog een onverw8e wending, maar daarover verder niets..

(4 sterren)

avatar van jedymaster

jedymaster

blade ontmoet american werewolf of zoiets grappig maar ook niet meer dan dat

avatar van neo

neo

Ik dacht ik bekijk die trailer maar eens en het eerst wat mij te binnen schoot was: Kym zal het ''geweldig'' vinden.

avatar van BardiaX

BardiaX

ik heb em gezien het is eigenlijk wannabe Blade 2

maar zitten wel mooie actie stukken tussen

avatar van stinissen

Niet eenmaal moeten schrikken, geen spanning , kleding van de matrix een beetje Blade en een beetje lara Croft maken er voor mijn een magere 5 van. Met de opmerking dat Bill Nighy totaal niet geschikt is voor deze rol vooral na het zien van Love Actually.

avatar van zeus

zeus

Ondanks dat het niet mijn soort film is lijkt het verdacht veel op blade.

tovenaar

Wát een slechte film zeg, ik ga er niet teveel woorden aan vuil maken. Het enige positieve is Kate Beckinsale waar ik toch wel een beetje een zwak voor heb. Ohja, wat ook nog wel positief is, is de relatie tussen de weerwolven en de vampieren, dit wordt leuk uitgewerkt.

Voor de rest zat er echt maar weinig nieuws in de film, het was een beetje een kwestie van overal wat vandaan halen, een beetje Blade, beetje Matrix, chick d'r in en klaar zijn we, cashen maar. Groot minput is dat de film ook onnodig lang duurt. Het is allemaal niet spannend en als je het dan ook nog eens uitsmeert over twee uur, dan heb ik het helemaal wel gehad met deze film.

Het einde was echt ronduit triest, dat haalde de film die toch al niet erg hoog stond, helemaal onderuit. Het moment dat Viktor in de camera kijkt en dan langzaamaan blijkt dat zijn hoofd in 2en is gehakt was gewoon belachelijk lachwekkend. De hele zaal hoorde je zuchten: pfffff (ik was dus niet de enige die dat slecht vond ).

Nee, met zulke films heb ik maar weinig, ik weet dat ik uit een dergelijke film geen interessante boodschappen hoef te verwachten of wat dan en dat zo'n film puur leunt op het entertainment gehalte, maar dan moet het dat wel hebben natuurlijk. Kate erin gooien is niet genoeg.

Edit: ik was nog vergeten te vertellen dat ook in deze film weer het onvermijdelijke flinterdunne liefdesverhaallijntje is terug te vinden... KOTS.

tovenaar schreef:

Wát een slechte film zeg, ik ga er niet teveel woorden aan vuil maken.

nou.....

tovenaar

Haha, ik kon mezelf niet stoppen.

tovenaar

Wie heeft trouwens bovenstaand verhaaltje geschreven? "Een mooie vampierstrijdster met de kracht van tien mannen" hehe, geweldig .

avatar van ToNe

ToNe

het was een leuk gegeven: vampieren tegen weerwolven in een moderne setting.
de eerste helft van de film is oke, maar naarmate de film tot z'n conclusie kwam vond ik het steeds meer richting een b-film gaan. de über-monster met zowel een beet van de vamps als de lycans.

als vrijdagavondvertier bevat het genoeg kogels, bloed en leer om niet teleurgesteld van te raken.

avatar van Hobbes

Hobbes

De film loopt simpelweg over van sfeer en we hoppen gezellig van scene naar scene. Het verhaal mag dan flinterdun zijn, ik stoorde me er geen moment aan.

Net als het jatwerk van met name blade (wat op sommige momenten erg goed gedaan is) was in mijn ogen niet storend. Beckinsale speelt redelijk goed en ziet er oneindig veel beter uit dan Wesley Snipes

ik twijfel tussen 3,5 en 4. Ach kom, 't is kerst

avatar van Nootje

Nootje

Best wel een leuke film, aleen het einde sucks, wow dacht ik daar transformeert eentje in een mooi schepsel, komt er dan zo'n week blauw mini hulkje uit, wat een giller. Laat een vervolg maar zitten hoor...

avatar van Patp

Patp

De beelden zijn darkish en Matrix-mooi. Actiescenes, snel, heftig en zeer ok gefilmd. Zeer mooi camerawerk soms.

Als je van vampire-films houdt is deze zeker ok.

Vond er zelf bar-weinig aan. Ik mis wat originals.. iets pakkends, wellicht toch wat meer 'Vampire-like' actors of iets.

Wel een vet nummer van Bowie: Bring me The Discoking...

avatar van GeeTee

GeeTee

Leer, rubber, regenjassen en machinegeweren: waar hebben we dat eerder gezien? Ze 'lenen' aardig wat uit andere films, maar op zich wel een aardige film. Mooi gefilmde actiescenes, aardige speciale effecten.

Ze lijken gezien het einde ook in te zetten op een vervolg en dat hoeft wat mij betreft nou niet direct. Zo goed was het nou ook weer niet. Leuke film voor het geval je nog een zak popcorn hebt die leeg moet, maar niet teveel bij nadenken

avatar van Moya

Moya

jjeeejj weer een film met vampieren

Die moet ik zien ,ziet er op het eerste gezicht er een beetje blade'rig uit maar oke

avatar van morpheus

morpheus

Deze film is qua stijl een beetje een mengelmoesje van blade en the matrix. De film straalt vanaf het begin een goeie sfeer uit en de setdesign is erg mooi. Het verhaal is redelijk onderhoudend en kate beckinsale als vampier is niet mis om te zien. Helaas veranderdt de film naarmate deze vordert steeds meer richting het B film, slasher concept wat erg jammer is. De cast in deze film is 'sufficient' geen 1 personage wat er echt uitspringt.

Al met al leuk om een keertje te zien.

**1/2

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

yep, veel mooier inderdaad. Vooral die wolf in de maan. mooi!

avatar van knetter

knetter

Ik vond dit best een aardige film! de aktie was een beetje a la matrix de sfeer in de film deed me een beetje denken aan blade maar dan toch allemaal net ietsjes minder. Maar ik vind de films van tegenwoordig allemaal een beetje veel jatwerk van elkaar! op zich is dat wel goed maar dan moeten de films ook beter uitgewerkt worden!

Het is nu ook zo'n hype om filmpersonages tegen elkaar te laten strijden zoals deze film! Vampieren tegen Weerwolven dan bedoel mee films zoals

Freddy vs Jason het aankomende Aliens vs Predator. al met al geef ik toch 3 sterren ik had me toch wel vermaakt met deze titel

avatar van Cheiz

Cheiz

Brute poster, hopelijk doet de film de poster eer aan..

avatar van J@acK

J@acK

is wel een leuke film. K heb hem in de sneak gezien een paar weken terug. ik had er alleen wel iets meer van verwacht maar ja... ja kan niet alles hebben heh.....

avatar van Ericinho

Ericinho

fraai gestilleerde en sfeervolle film, het verhaal zelf is redelijk onderhoudend maar niets bijzonders... Kate Beckinsale in strak leer is dat natuurlijk wel.

Go Kate!

***

avatar van Engelltje

Engelltje

flut film

avatar van bennie jolink

bennie jolink

extreem mooie vormgeving, cool gefilmde scenes en het verhaal heeft ook wel een paar leuke twists....helaas niet genoeg om het echt spannend te maken en het acteerwerk is hier en daar vrij tenenkrommend.......

In elk geval stukken minder cliché dan Blade I/II....

avatar van replicator

replicator

Inderdaad, deze is heel wat beter dan de Blade films.

Ik hou normaal gesproken niet echt van dit soort films, maar deze kon mij wel boeien

avatar van Webby

Webby

Film was wel aardig en effecten ook, maar gewoon te veel wat we al gezien hebben (Matrix)... het verhaal boeide mij ook niet echt.

Al met al een leuke film om 'even' te zien. 3 *

avatar van Newbie

Newbie

Wat ik beter vind aan deze film tov blade, is de hoofdpersonage

Leuk filmpje, meer kan ik nie zegge, leuk filmpje ... 3.5*

Waarschijnlijk gaan ze hier een vervolg op maken...