• 159.602 films
 • 9.832 series
 • 29.151 seizoenen
 • 609.198 acteurs
 • 355.532 gebruikers
 • 8.906.222 stemmen
Avatar
 
banner banner

Life of Pi (2012)

Avontuur / Drama | 127 minuten
3,57 2.657 stemmen

Genre: Avontuur / Drama

Speelduur: 127 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten / Taiwan / Verenigd Koninkrijk / Canada

Geregisseerd door: Ang Lee

Met onder meer: Suraj Sharma, Irrfan Khan en Ayush Tandon

IMDb beoordeling: 7,9 (657.240)

Gesproken taal: Engels, Mandarijn, Frans, Hindi, Japans en Russisch

Releasedatum: 20 december 2012

Plot Life of Pi

"Believe The Unbelievable"

Het leven van Pi vertelt het verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Volledige cast

Acteurs en actrices

Adult Pi Patel

Pi Patel (11-12 Years)

Pi Patel (5 Years)

Santosh Patel

Gita Patel

Ravi Patel (7 Years)

Ravi Patel (13-14 Years)

Ravi Patel (18-19 Years)

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Panoramix

Panoramix

 • 271 berichten
 • 296 stemmen

Qua beelden een van de mooiste films die ik ooit heb gezien. Ontzettend knap 'acteerwerk' van de dieren en meeslepend in beeld gebracht. Qua verhaal begint de film ook zeer veelbelovend. Tot en met de schipbreuk ontwikkelt het verhaal zich sterk met het bijzondere karakter van Pi als middelpunt. De interessante thema's die worden geïntroduceerd in het begin moeten echter wijken voor een relatief simpel overlevingsverhaal à la Cast Away. De epiloog waarin religie er weer aan vastgeknoopt wordt voelt gekunsteld en niet overtuigend. De film kan wat mij betreft dus zijn belofte niet inlossen. Voor de beelden en de eerste pak-em-beet driekwartier toch nog een ruime voldoende. Maar er had zoveel meer ingezeten..


avatar van Baboesjka

Baboesjka

 • 891 berichten
 • 1589 stemmen

Dit soort avonturenfilms zijn niet helemaal mijn ding, en ik heb weinig met zoveel special effects. Ik vind het niet altijd mooi en ik zie gauw dat het nep is. Dat leidt af en dan kom ik er niet echt in. Het verhaal vond ik het interessants voordat hij met de tijger (en daarvoor nog wat andere dieren) op zee drijft. Misschien ook doordat de film daarvoor puurder voelde, minder gemaakt, en de belevenissen op zee deden mij niet veel. Het is sowieso geen film die mij echt heeft geraakt. Het acteerwerk vind ik prima. Kleine voldoende. 3*


avatar van Rickazio

Rickazio

 • 289 berichten
 • 389 stemmen

Ongelooflijk saai.


avatar van Don Homer

Don Homer

 • 437 berichten
 • 1298 stemmen

Film was best leuk maar er zitten ergerlijke onrealistische stukken in op die boot. Koolhoven zei al eens in de kijk van Koolhoven dat films met boten vaak misgaan. Desalniettemin is er is genoeg interessants aan de film voor een voldoende.


avatar van Basto

Basto

 • 9761 berichten
 • 6739 stemmen

Pi heeft verkeerde regie.

De film ziet er prachtig uit, maar daarin zit ‘m nu net het probleem. De film komt hierdoor als ‘onecht’ over. Waarom, blijkt natuurlijk uiteindelijk uit de clou van de film, maar het was naar mijn idee beter geweest als de shock groter was geweest. Ik had daarom veel liever een rauwe, meer realistische Vertelling gezien. Zo zag ik het ook zelf, toen ik het boek las.

Echt een gemiste kans wat mij betreft, want het artificiële karakter doet helaas veel afbreuk aan het bijzondere verhaal. En hoe gaaf was het geweest als het allemaal veel echter was geweest?


avatar van Mvl1984

Mvl1984

 • 13 berichten
 • 107 stemmen

Wat een film! Dit genre spreekt me niet zo aan, maar ik ben blij dat ik me liet verleiden om toch te kijken. Prachtig gedaan. Naarmate de film vordert sleept hij je echt mee in het hele verhaal. Ik word er zowaar emotioneel van. Schitterende muziek ook, de 3D animatie is zeer goed gedaan, mooi verhaal. Topfilm!


avatar van shrink

shrink

 • 1943 berichten
 • 2196 stemmen

Onder de streep een goede film. Sommige beelden zijn fantastisch en het verhaal is fijn, maar een mooie onderliggende gedachte. Desondanks vond ik diverse beelden ook erg slecht en zag je duidelijk dat het met de computer in elkaar was gezet.


avatar van notsub

notsub

 • 1302 berichten
 • 1287 stemmen

Ik kreeg naarmate de film vorderde toch een zwak voor Life of Pi. Bij aanvang werd ik al direct verrast door het mooie gebruik van kleuren en dat keerde regelmatig terug. Ik moest daarna wel even wennen aan de kitsch en nep, zeker toen ze net op de reddingsboot terecht kwamen. Dat stuk duurt vrij lang, maar de mooie nepbeelden werkten wel. Ten slotte bevat de film ook stof tot nadenken en daar kon ik wel wat mee. Ondanks de overdaad aan animatie blijft de film fier overeind. Dat had ik bij voorbaat niet gedacht.


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 2953 berichten
 • 2156 stemmen

Een herkijk na een aantal jaren puur voor een comment, en eerlijk gezegd moest ik even ontdooien en zelfs herontdekken wat er nu bijzonder was aan de film.

De film begint rond de jeugd van Pi en het ontstaan van diens naam. Iets dat met veel kleur en fantasie vertelt wordt. Zijn oom en het zwembad, zijn jeugdliefde, vakantie en nog wat zaken. Dingen die eigelijk niet zo heel erg ter zake doen en mij doen twijfelen wat er ook alweer bijzonder was aan deze film. Tot daar hooguit en slap aftreksel van het vergelijkbare Amélie. De film begint er pas toe te doen na de keuze te verhuizen en de catastrofale afloop van de reis, iets dat buitengewoon mooi gebracht wordt. Ondanks voelt de eerste fase in de boot ook niet aan zoals ik me meen te herinneren en voelt aan als lethargisch. Uiteraard past dit bij de situatie, wat te doen met een Bengaalse tijger in een reddingsloep op zee, maar vind ik in eerste instantie niet terug wat ik zoveel jaar terug zag.

De situatie op de sloep ontwikkeld zich als fraai, humoristisch en uitermate mooi gemaakt en de ontwikkeling tussen de tijger en de jongeman is boeiend. Interessante momenten als het temmen maar ook het helpen wanneer het dier dreigt te verdrinken zijn bijzonder. Voeg daar de fantastisch mooi gemaakte luchten, de toestand met de vliegvissen en de kwallen aan toe, maar ook het bijzonder eiland en je gaat van alle visuele pracht en praal bijna kwijlen. En dan na anderhalf uur komt de essentie van het verhaal uit de lucht vallen, mede geholpen door de voice over van de oudere Pi.

Waar gaat Life of Pi over is de vraag. Doorzettingsvermogen, een tweede kans, trauma en verwerking, voorbestemming...het zijn allemaal dingen die in aanmerking komen en een plek vinden in een grotere geheel. Namelijk geloof. Pi's reis en overleven lijken symbolische voor de mens die zo vaak in roerige tijden God aanroept, twijfelt of God er wel is en waarom dingen gaan zoals ze gaan. Het is de eeuwige wipwap voor velen tussen geloof, God, toeval of noodlot. Wat is het en wat bestaat er? Opium voor het volk hoorde ik vorig jaar in een programma iets dat schamper ontvangen werd. Maar is het niet zo dat iedere mens een vorm van betekenis zoekt in het leven, lijden en beproeving? Dat is toch meer dan opium voor het volk en tevens iets waar Pi naar opzoek is. Natuurlijk willen we altijd meer, voelen we ons altijd in de steek gelaten en willen we meer antwoorden. Toch zijn het de kleine dingetjes die het doen en waar Pi zelf van zegt dat ze hem in leven houden, hoop geven en verder laten gaan. En wie wil geloven en niet al te cynische in het leven zal staan zal ook in zijn eigen leven dergelijke kleine dingetjes en veranderingen zien. Minuscule invloeden die een mens een kant op laat gaan. En ja... de film en zijn boodschap zet me toch weer meer aan het filosoferen dan ik dacht.

Life of Pi begint met een behoorlijke lange en niet altijd even belangrijke aanloop om vervolgens een enorme indruk te maken op visueel vlak. Het is toch de boodschap naar het einde van de film die de aandacht naar zich toe trekt en indruk maakt. Samen met de prima acteerprestaties van Sharma en de algehele sfeer en muziek maakt Life of Pi met terugwerkende kracht enorme indruk en doet de film me toch weer meer dan dat ik na een uur gedacht had.


avatar van frans123

frans123

 • 3703 berichten
 • 952 stemmen

Wat een draak van een eo-film Saaaai, boring. Snel door heen gezapt. Wat een opgaaf deze film. Een uur lang in dat k.tbootje. Pfffffffffffff


avatar van Beffrey28

Beffrey28

 • 457 berichten
 • 1250 stemmen

frans123 schreef:

Wat een draak van een eo-film Saaaai, boring. Snel door heen gezapt. Wat een opgaaf deze film. Een uur lang in dat k.tbootje. Pfffffffffffff

Haha was te verwachten dat fransje de schitterende boodschap van deze film niet begrijpt.


avatar van frans123

frans123

 • 3703 berichten
 • 952 stemmen

Beffrey28 schreef:

(quote)

Haha was te verwachten dat fransje de schitterende boodschap van deze film niet begrijpt.

Misschien wil ik dat ook niet.....de slechtste films zijn reli-films met een boodschap....

Als je Sartre, Heidegger, Nietsche, Kant, Kiergegaard hebt gelezen en begrepen is dit gewauwel

Probeer L'Etre et le le Neant " eens van Jean paul Sartre. Het moeilijkste boek ooit geschreven. Beffer als je dit leest en begrijpt , begrijp je mijn reactie en mag je mee praten..


avatar van Beffrey28

Beffrey28

 • 457 berichten
 • 1250 stemmen

frans123 schreef:

(quote)

Misschien wil ik dat ook niet.....de slechtste films zijn reli-films met een boodschap....

Als je Sartre, Heidegger, Nietsche, Kant, Kiergegaard hebt gelezen en begrepen is dit gewauwel

Probeer L'Etre et le le Neant " eens van Jean paul Sartre. Het moeilijkste boek ooit geschreven. Beffer als je dit leest en begrijpt , begrijp je mijn reactie en mag je mee praten..

Elke intellectueel begrijpt het gewauwel van Sartre, maar het is juist de kunst om verder te kijken dan je eigen neus lang is.

Waar de intellectueel blijft stranden in voeding voor het verstand, probeert deze film verder te gaan en legt het een transcendente spiegel voor.

Nu is alleen nog de durf nodig om in die spiegel te kijken, en het niet zomaar af te doen als EO rommel


avatar van frans123

frans123

 • 3703 berichten
 • 952 stemmen

Beffrey28 schreef:

(quote)

Elke intellectueel begrijpt het gewauwel van Sartre, maar het is juist de kunst om verder te kijken dan je eigen neus lang is.

Waar de intellectueel blijft stranden in voeding voor het verstand, probeert deze film verder te gaan en legt het een transcendente spiegel voor.

Nu is alleen nog de durf nodig om in die spiegel te kijken, en het niet zomaar af te doen als EO rommel

Gewauwel van Jean Paul Sartre??? De belangrijkste filosoof, schrijver en denker van de 20 e eeuw. Dan zijn we uitgepraat . Sartre is ook te hoog gegrepen voor jou. Houd jij het maar bij de kul van Pi.


avatar van Boneka

Boneka

 • 2327 berichten
 • 1241 stemmen

Life of Pi ziet er visueel echt fantastisch uit. Zeker bij een eerste kijkbeurt kijk je je ogen uit naar al dit moois. Ik heb de film nu een paar keer gezien en hoewel het script niet slecht is, vind ik vooral de vertelstructuur soms erg vervelend. Ik kan mij soms ook voorstellen dat sommigen deze film maar saai vinden. Daarbij zit er ook veel fictie in de film waarvan later ook nog eens onduidelijk is of de dieren geen mensen waren. Dat maakt de film wel wat complex. Een ander vervelend minpuntje vind ik het eind. Nadat de tijger het jungle in verdwijnt krijgen we nog een hele saaie natalk. Dat had voor mij echt niet meer gehoeven. Men wil de kijker kennelijk weer op een dwaalspoor zetten. Maar goed hij kijkt echt fantastisch weg . En hoewel het geen absolute topper is is het zeker de moeite waard zo'n film om de zoveel tijd weer eens te gaan bekijken.

Film 3.5
Beeld (4K) 4,0
Geluid 4.5


avatar van RikkieD

RikkieD

 • 192 berichten
 • 146 stemmen

Mooi hoor qua visuals maar ook qua verhaal. Vind vooral de extra invulling die je voor jezelf kan maken op het einde van de film erg mooi. Lastig in te vullen wie ik dit in aanraden maar ik vond het een erg emotionele meeslepende film.