Genre: Avontuur / Drama
Gesproken taal: Engels, Mandarijn, Frans, Hindi, Japans en Russisch
Releasedatum: 20 december 2012
Plot Life of Pi
"Believe The Unbelievable"
Het leven van Pi vertelt het verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Life of Pi (BoekMeter)
- Life of Pi (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Ravi Patel (13-14 Years)
Ravi Patel (18-19 Years)
Writer
Coole
Deze film heeft in ieder geval de meest zoetsappige KUT trailer die ik ooit gezien heb. Wat een drama zeg, bijna nog erger dan The Hobbit.
Misschien is dat zoetsappige wel de bedoeling........
Awasiku
Ik heb nog nooit een "zoetsappige K*T trailer" gezien
Hahaha , ben jij niet de enige
daredevil666
Dat is de kern van de hele film
Volgens mij is dit niet de kern van het verhaal..de kern is welk verhaal je verkiest..in wat je gelooft maw..maar de uitkomst blijft hetzelfde
wwelover
Mooie film, vooral visueel natuurlijk. Maar hij is niet zo geniaal als ik had gehoopt. En ondanks dat het wel wat toevoegde ben ik geen fan van 'het vertellen van het verhaal' systeem zoals ze in Life of Pi doen. Maar desalniettemin is het een hele bijzondere film geworden met goed acteerwerk, schitterende muziek en wat ik al zei prachtige beelden. Gaat met Cloud Atlas vechten om de visuele prijzen denk ik.
daredevil666
Deze film is me wat tegen gevallen,ik vind hem zeker overroepen.
De beelden en het verhaal is niet mis, maar zo heb je nog veel films en betere.
Maar in tegenstelling tot vele films steekt bij deze wel een goed einde in elkaar,het zet je tot denken..maar zeker niet om de film terug te zien of om hem denkbeeldig vlug eens door je brains te laten afspelen.
jipt
Visueel erg mooi maar t verhaal is vooral saai. Kende t verhaal ookal door t boek. 3D is best aardig met name de onderwaterscenes. 3*
Archibald
Verbazingwekkend weinig mensen in de bioscoop voor een film die 20 december pas draait in de bioscopen. Ik had toch wel meer aantrekkingskracht verwacht van een visueel mooie trailer met Paradise van Coldplay als Soundtrack.
Ik wist van te voren dat de film visueel erg mooi zou zijn. Dát en het feit dat Ang Lee de regisseur is, heeft mij doen besluiten (of inmiddels besloten) om naar deze film te gaan. En daar heb ik zeker geen spijt van.
Ook al is het verhaal niet diep, het verhaal is wel meeslepend. En dat is voor mij vooralsnog voldoende om deze film een *3.5 te geven.
Als je twijfels hebt om naar deze film te gaan in de bioscoop, of om hem te pindakazen, of te wachten op de Dvd/Blue-ray, kan ik alleen maar aanraden om gewoon te gaan. De film is echt een waar genot!
cordiacovens
Technisch gezien de beste film sinds avatar, 3D werkt perfect en voegt echt iets toe, de cinematografie ziet er soms magisch uit, de effecten zijn geweldig en die tijger lijkt echt.
Narratief zijn er dingen die ik minder vond, maar ik voelde wel compassie gedurende het verhaal..ik denk dat 9 van de 10 regisseurs het minder goed hadden gedaan als Ang Lee, een fantastisch regisseur die zo ongelofelijk veel in huis heeft. Dat bewijst Life of Pi
Visueel prachtig en meeslepend maar miste voor mij toch iets meer inhoud om er een "meesterwerk" van te maken, hoewel het duidelijk is dat een meester aan het werk is geweest bij Life of Pi
jipt
Snap de positieve reacties niet echt. Was op esthetisch niveau bij vlagen erg mooi maar er was verder erg weinig cameravoering die het 3D echt levendig wist te maken. 3D onderwater kende ik al van Titanic 3D en Kuifje. Wat betreft de tijger heb je groot gelijk, zag er schitterend uit.
3D liep verder ook niet lekker door, komt met name doordat het verhaal erg slap was. Vergelijking met Avatar gaat niet op.
ribas123
Dit is echt een film met een TOP verhaal!
De hele essentie van het verhaal doet je gewoon nadenken.
Zeker nu al het gezeur over geloof op tv.
Ik vond het echt een SUPER film en raad ook iedereen aan om te zien.
De 3d is voor mij bij geen enkel film meer echt speciaal.
Ik denk dat Avatar zo mooi was omdat toen echt 3d nieuw was.
We zijn er denk ik gewoon aan gewend.
Sowieso is 3d voor mij een bij zaak.
daredevil666
Avatar 3D was gewoon weg een prachtfilm waar Life of Pi zeker niet kan aan tippen.
3D was in die tijd niet echt nieuw voor mij. Voordat Avatar uitkwam had ik al een paar jaren daarvoor zelfs 4D mogen beleven in USA!
Je hebt deze film niet echt nodig om na te denken over de essentie (het geloof) in deze film,daar denk je als mens regelmatig aan in het leven,maar het wordt in deze film meerdere keren goed duidelijk gemaakt,vooral in de laatste 10 minuten.
Vele mensen zijn echt anti 3D,ik begrijp echt niet goed waarom. 3D geeft dus echt een extra dimensie aan sommige film's. Bij animatie komt het er nog steeds beter door . Zowel ik als mijn vriendin hebben er toch al veel plezier aan beleefd.
Heb al veel reacties gehoord dat 3D met de tijd zou verdwijnen,misschien..als er weer meer geavanceerde technologie uitgevonden wordt die ze gebruiken in de film wereld,dan misschien...
Ik ga zeker ook niet altijd voor 3D gaan,hangt er een beetje van af welke film,welke stemming,enz..maar ben heel blij dat deze optie nu meer en meer beschikbaar wordt.
De aller nieuwste 3D in HFR die ze hebben toegepast bij The Hobbit is werkelijk verbluffend.
Maar eigenlijk moeten we er niet over zeuren he,je hebt meestal de keuze tussen 2D en 3D,dus voor elk wat wils!
Askikker
De trailer vond ik het beste; prachtige beelden refererende aan Dali's doeken Gala en de tijgers [i]en [i]het station van Perpignan.
Het verhaal deed me echter helemáál niets. Vooral het eerste en laatste kwartier, en alle quasi religieuze shit.
Prachtige 3D opnames in een vlak verhaal dat ook nog eens aan alle kanten rammelt, jammer.
cordiacovens
Ik bedoelde dat bij deze film de 3D voor het eerst zo goed werkt als bij Avatar, Avatar is voor mij een betere film. Het was enkel technisch gezien waarom ik aan die film refereerde, inhoudelijk vind ik Pi minder
cordiacovens
om te beginnen is de tijger Richard Parker fantastisch gedaan daarnaast .het zinken van het schip dit zag er goed uit, leek echt te zijn. Het eiland waar Pi op beland was prachtig gedaan, het toepassen van 3D werkte goed, vanaf het moment dat de opening begint in de dierentuin waarbij er duidelijk aandacht aan is besteed shots zo te maken dat de 3D goed naar voren kwam, de nachtscene's in het water zagen er zoals in de trailer al te zien is met die walvis er ook goed uit. alles wat ik hierboven genoemd heb is geloof ik met de computer gemaakt, daarom vind ik ook dat het technisch prima in orde is. Verder vond ik het camerawerk ook mooi, de camera beweegt goed en de shots die de camera vastlegde vond ik er goed uitzien, tuurlijk is dit mijn mening en hier hoef je het dan ook niet mee eens te zijn.
daarnaast vond ik ook de stukjes op locaties prima gedaan hoewel dit niet bijzonder was of echt noemenswaardig, de dingen die ik hierboven heb genoemd waren voor mij wel meer dan bovengemiddeld en dingen waarvan ik onder de indruk was. sinds avatar heb ik dat nog niet echt gehad met een film die 3D en cgi zo gebruikte.
jipt
Wat ik al zei heb je qua CGI gelijk, zag er goed uit (mag ook wel met een budget van 120 mil dollar).
Om 3D effectief te maken ligt het toch meer aan de cinematografie dan op technisch niveau (is geschoten met Cameron's -3Dsysteem dus technisch zit het wel knor). Maar 3D was vooral gericht op esthetiek dan er een 3D-achtbaan van te maken, af en toe een beetje effectbejagen met een visje uit het scherm loop ik niet warm voor. 3D op esthetisch level neerleggen is op zich geen slecht idee en kan prima uitpakken (zie Prometheus en heb goede verhalen gehoord over Hugo), maar zeker met het oog enkel hierop gefocust moet de regisseur toch met wat afwisseling komen. Nu hadden we 2 stormen en wat neon-visjes en het zag er allemaal goed gemaakt uit, maar meer dan objecten op voor of achtergrond plaatsen en focus verleggen was het niet. Zal het dus niet zo snel de beste 3D-film sinds Avatar willen noemen, kan er zo 10 naast noemen (Kuifje, Transformers 3 & Prometheus) & (Wrath of the Titants & Titanic beide post-production 3D).
cordiacovens
Kuifje was inderdaad ook geweldig qua techniek, maar ik vind life of pi indrukwekkend.
Dat is toch niet zo veel voor zo'm productie? Beetje animatie film kost al gauw een stuk meer.
cordiacovens
ja wreck it ralph kost bijvoorbeeld 165 miljoen, ik vond het geld in ieder geval terug te zien.
joostus
Zoo wat een bijzondere film. Dat is eens iets anders. Geen 13 in een dozijn film.
Ontzettend mooi gemaakt, een heel mooi verhaal, hele mooie beelden, goed acteerwerk. En erg bijzonder in mekaar gezet zo allemaal.
Aanrader dit.
timbo_
Dat Life op Pi een film zou worden die visueel de perfectie zou benaderen, was voor mij wel al duidelijk na de trailer. Grote vraag was dan ook of Life of Pi naast die beeldenpracht ook nog een gevoelige snaar zou weten te raken. Het antwoord daarop is wisselend. Eerst wat puntjes van kritiek. Om te beginnen is Life of Pi een tikkeltje aan de sentimentele kant. Daarnaast mag de film dan hoog scoren op het gebied van goed gebruikte 3D, het blijft toch een techniek die vooral afleidt in plaats van toevoegt.
Toch is er ook voldoende positiefs te melden. Zo is de manier waarop de tijger Richard Parker tot leven wordt gewekt ronduit magisch. Bovendien is de wijze waarop Life of Pi speelt met de kijker ronduit origineel. De grote vraag: 'Waarin geloof jij', wordt duidelijk opgeworpen en iedereen zal na het zien van de film een eigen antwoord hebben. Life of Pi is een sprookjesachtige vertelling die een bijzonder verhaal vertelt en visueel overdondert. Maar ook een film die niet bijblijft omdat hij nooit écht beklijft of je als kijker raakt.
disneystore
Feest! Eindelijk nog eens een film die het moet hebben van een prachtig ogende Bengaalse tijger, een mysterieus eiland waar acid en stokstaartjes in vrede samenleven en The Pacific Ocean, gevuld met kwallen en walvissen die een glow in the dark effect hebben.
Zoals zo goed als alle recensie's en opmerkingen al weten te melden is dit écht een lust voor het oog. De film is op alle vakken kwaliteitsmateriaal, alles is zo zorgvuldig uitgewerkt dat je meegesleurd wordt in een prachtig avontuur voor zowel jongeren als ouderen. De wondermooie 3D helpt hier een handje bij, en het is wel degelijk voor dit soort films dat de "hype" echt dient toegepast te worden. Met het hele verhaal is op zich niets mis, maar het visuele aspect geeft eigenlijk niet echt de tijd om daar te veel over na te denken, waardoor je daar wat van afgeleid wordt. Pi die aankomt op het carnivorisch eiland is natuurlijk het ultieme hoogtepunt, en vooral de nachtscène heeft een duistere, maar perfect rustgevende sfeer. Wat ik eerlijk gezegd miste in Life of Pi was een goede soundtrack, ééntje die het gevoel van het moment weet vast te leggen en waar toch, in het algemeen, meer op gefocust wordt. Voor de rest zie ik dit gerust een Oscar winnen voor een paar categorieën, vooral op de visuele vlakken, want eerlijk is eerlijk, acteerwerk sloeg niet in als een bom en de religieuze toon hing me echt de keel uit. Life of Pi werkt vaak op emoties, maar jammer genoeg op de verkeerde, want behalve een persoon even naar zijn zakdoek doen grijpen zal de film verder niks uitrichten. Dit ligt vooral aan het inhoudelijke, er konden wat scènes uitgeknipt worden, vooral minder essentiële zoals zijn relatie met de danseres. Daar werd verder niets mee gedaan en nam toch een paar lange minuten in beslag.
Op visueel vlak inderdaad een meesterwerk, aan het karakter van het verhaal en de religieuze "bestaat God nu of niet...?" kwestie kon anders wel wat meer aandacht besteed worden.
jipt
Klopt maar de film bestaat grotendeels uit de tijger op boot. Lijkt me wel logisch dat ze een groot deel van 't budget in de CGI daarvan hebben gestopt. Maar het budget is inderdaad niet mega hoog dus hebben ze hun geld goed waar gemaakt.
wibro
Op visueel vlak heeft deze film mijn verwachtingen helemaal waargemaakt. Het ziet er op 3D allemaal pico bello uit maar het nadeel is echter dat 3D toch te veel afleidt. Je focust je helemaal op de mooie plaatjes, maar zo'n film moet natuurlijk ook een interessant verhaal hebben en daar ontbrak het deze film enigszins aan. Op een gegeven moment had ik dat gedobber op zee wel gezien. Het religieuze gedoe - het geroep naar God - hing mij op een gegeven moment ook behoorlijk de keel uit. Let wel, ik ben geen atheïst en ook niet anti-religieus, integendeel zelfs, maar het religieuze hoeft voor mij allemaal niet zo overdreven benadrukt te worden. Dat haal ik zelf wel uit het verhaal zonder dat er iets voorgekauwd wordt. Wat het acteren betreft was ik van die Pi niet zo onder de indruk, wel van Richard Parker
, of die laatste nu nep was of niet.
Wat blijft er dus nog over; gewoon een mooie 3D film met schitterende visuals die denk ik op het kleine scherm in de huiskamer veel minder indrukwekkend zal zijn.
Toch nog even iets over het verhaal; als je het boek gelezen hebt weet je van te voren natuurlijk al hoe alles in elkaar zit en de verrassing is er dan zowiezo af, maar daar kun je de film uiteraard niet op afrekeken.
disneystore
Van die tijger is veel echt trouwens. Denk dat die tijger trouwens nog een vrij goedkope zaak was vergeleken met die hele zinkende boot, CGI van alle andere dieren, de hele studio dat ze moeten afhuren voor de scènes op zee + filmlocatie's en wat nog allemaal. Er is misschien 2 miljoen dollar in die tijger gestopt.
jipt
O, dacht dat ze de tijger volledig CGI hadden gedaan. Maar vind 120 mil best een prima budget voor een dergelijk filmpje. Is vooral veel naar de computer gegaan en idd de studiolocatie voor de zinkscène. Voor de rest speelt de film zich heel veel op één locatie af en dat zal wel in de studio zijn opgenomen. Ziet er ook allemaal zo gestyleerd uit dat het denk ik vooral uit de computer komt, dat de kosten dus ong. gelijk zijn aan een gemiddeld animatiefilmpje kan dus prima kloppen. 3D camera zal ook nog wel wat gekost hebben.
Gemiddelde animatiefilm ligt ook tussen de 100 a 180 mil. Kuifje is gemaakt voor 135 mil, en andere live action films die vooral in de studio gefilmd zijn zitten ook rond die prijs (bijv. 300 koste 80 mil.). Avatar is natuurlijk een uitzondering
Je ziet ook dat het geld vooral in de visuals zit, vond het verder maar een saai filmpje dat simpel voort dobberde. Was blij toen ze na anderhalf uur eindelijk van die boot af waren.

Avontuurlijke film 'Life of Pi' met Suraj Sharma vanavond uitgezonden op televisie

Dit zijn de Nederlandse winnaars van Academy Awards

Avontuurlijke film 'Life of Pi' met Suraj Sharma vanavond (28 februari) uitgezonden op televisie

Een knap stukje acteerwerk: hoe sommige films maar één acteur nodig hebben

Django Unchained

Xing Kong
Fantasy / Drama, 2011

The Hobbit: An Unexpected Journey
Avontuur / Fantasy, 2012
zeeverlies van geliefdejaren 70schipbreuktigersurvivorgeloofzebraoverlevingyoung boyzookeeper orangutantiener jongenhyenameerkat magisch realismecargo shiplifeboatinjured animal storm at seatold in flashbackwreckageloss of family teenage protagonistboysurvivingfamily lossflying fish