Genre: Avontuur / Drama
Gesproken taal: Engels, Mandarijn, Frans, Hindi, Japans en Russisch
Releasedatum: 20 december 2012
Plot Life of Pi
"Believe The Unbelievable"
Het leven van Pi vertelt het verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Life of Pi (BoekMeter)
- Life of Pi (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Ravi Patel (13-14 Years)
Ravi Patel (18-19 Years)
Writer
jipt
James Cameron schijnt erg positief te zijn. Boek is ook best aardig.
Naomi Watts
Kon ook niet anders, aangezien LoP nog beter gebruik van 3D maakt dan Cameron dat deed.
jipt
Ben erg benieuwd naar t resultaat, weet alleen dat Lee t zelfde 3D-systeem gebruikt als Cameron.
eba
Ik vind het boek werkelijk PRACHTIG, en ik ben dus erg benieuwd naar en enthousiast over deze verfilming. 'n Goed begin van de kerstvakantie, lijkt me.
Gekeken in India in 3D
Tsja, wat te zeggen... Kruising tussen een paar films zoals castaway en Big Fish. Prachtige visuele elementen, paar mooie scenes met spektakel, maar ook flink langdradige delen. Ben er nog niet helemaal uit of ie nu goed was of te veel willend.De achterliggende gedachte is simpel en mooi, maar of dat nu zolang heeft moeten duren..
disneystore
Leuk dat je direct zegt wat je ervan vond
Was de film in het Engels in India of Hindi (wat waarschijnlijk heel onwaarschijnlijk is als je de film daar bent gaan zien)
ILDIB
Hij is in t engels, de enkele hindi stukken worden ondertiteld.
In India doen ze niet aan nasync, alles maar dan ook alles wordt ondertiteld.. Zelfs engelse films vaak met engelse ondertiteling. In de bios heb je de keuze vaak
Hij heeft ook wel wat weg van The Fountain qua achtergrond, terwijl het vertoonde heel kinderlijk is.. Daarom zal ie ook door veel mensen niet gepruimd worden denk ik...
TIs een verhaal van dik 2 uur om één punt duidelijk te maken... Maar tis wel een heel mooi punt..
Nicolage Rico
- 20220 berichten
TIs een verhaal van dik 2 uur om één punt duidelijk te maken...
Daar zijn veel films van. Maar ben benieuwd. Ben zelf ook bang voor een hoog Disney gehalte.
disneystore
In India doen ze niet aan nasync, alles maar dan ook alles wordt ondertiteld.
Kinderfilms ook niet? Enfin, ik ben echt benieuwd. Visueel ziet 't er enorm spectaculair uit, of 't me een volle 2 uur echt kan boeien, omdat ik het verhaal ondertussen al ken, is iets anders. Ik ga vooral kijken voor de vorm die de film heeft gekregen. Wordt 't verhaal aangepast of is 't precies zoals 't boek?
ILDIB
Boek niet gelezen, maar volgens wiki komt t wel grotendeels overeen.
3D gekeken, helaas niet alles even scherp, kan door bios komen. Sommige beelden echt fenomenaal mooi, andere teveel actie waardoor je door de overflow eigenlijk niks ziet. Mooi is t wel, vermakelijk zal per persoon verschillen. Tis gewoon een mengelmoes van andere films. Dr zit wat benjamin button in, private ryan, castaway, big fish, open water, en madagascar danwel ice age..
Op tv heb ik nog niks engels in t indsch gezien.. Engels is ook standaard taal hiero.. Tekenfilmseries zijn wel soms in hind i of iets..
Wel veel nationale zenders die alleen bombay films uitzenden, allemaal onverstaanbaar..
Rmie
Ik heb het boek gelezen en vond het schitterend. Ik hoop dat het einde in de film netzo (verfrissend)is als in het boek.
Ik weet niet of ik naar de bios ga voor deze film. Mijn inziens beleef je het meest van deze film als je helemaal openstaat voor het verhaal. Wellicht later de dvd in huis.
Ridder Tentakel
Ik heb het boek niet gelezen en enkel het voorstukje gezien wat ze al een tijd in de bioscoop draaien, ik ging eigenlijk zonder al te veel verwachtingen naar Life of Pi.
Ik had eigenlijk een beetje het gevoel alsof ik naar Sinbad de zeeman zat te kijken, wellicht een tikkeltje minder spectaculair en fantasievol. Bij vlagen was het een tikkeltje langdradig, toch ben ik blij dat ik deze op het grote scherm heb mogen zien, wat een prachtige 3D Animatie zeg! Heel mooi vormgegeven en zeer kleurrijk en sfeervol, zowel de scenes in India als op open zee.
Toch omdat het af en toe als een redelijk lange zit aanvoelde ga ik voor een 3,5/5
LaNadine
Wauw wat een mooie film, heel bijzonder. Goed uitgewerkt verhaal (met af en toe een vleugje humor), dat inderdaad 1 punt heel duidelijk maakt. De beelden met de dieren en wat er op zee gebeurde, waren echt heel mooi gemaakt! Aanrader!
@disneystore
Op de echteindische zenders nu ook buitenlandse films gezien, in indian sync. Nie te harden..
irow
Ik heb het boek vandaag binnen gekregen, ik zal deze snel gaan lezen en daaropvolgend de film gaan kijken. Ik ben in ieder geval zeker aanwezig bij de première.
MissT
Eén van de meest bijzondere en mooiste boeken die ik ooit heb gelezen.
Het grappige was dat ik dit jaar bij het herlezen dacht 'het zou toch wel mooi zijn als dit boek verfilmd was'. Ik ging op internet zoeken en zag tot mijn verbazing dat deze film er aan kwam. Ben dus erg benieuwd. Door de trailers heb ik al een goede indruk.
De tijger is voor een deel animatie, aan alleen al de vacht van Richard Parker hebben 15 mensen gewerkt, ik kan geen verschil zien, zo knap. Voor meer interessante achtergrondinfo, zie Life of Pi Featurette ("Impossible Journey") - IMDb
tattoobob
Dit lijkt me echt een vette film!!!!!
Ik denk dat je deze echt in de bios moet zien,of thuis in minimaal HD
Ben benieuwd!!
Joonnass
De trailer sprak me heel erg aan, nu nog eens een gaatje vinden om de film te bekijken. Ben benieuwd.
ILDIB
Dit lijkt me echt een vette film!!!!!
Ik denk dat je deze echt in de bios moet zien,of thuis in minimaal HD
Ben benieuwd!!
100% in bios 3d
Weirdo_W
Vandaag heen geweest en het was een erg mooie film. Mooi verhaal en het zag er allemaal prachtig uit vond ik, niks op aan te merken. Waar wel wat op aan te merken viel was dat het hier en daar nogal langdradig was. Had het gevoel alsof ik naar een film van 3 uur speelduur zat te kijken, maar toch zeker wel een ruime voldoende van mijn kant.
Redlop
Wat een visueel spektakel. Top 10 materiaal.
voorlopig 4*
Pioflife
Wow, wat een film! Eigenlijk moeilijk om er iets over te zeggen, omdat ik niks wil verklappen. En ik ben net nieuw hier, dus ik ben even bang dat ik die spoiler-knop verkeerd gebruik.
Maar dit is echt een goeie film, voor als je er achter wilt komen wat nou eigenlijk de meerwaarde van 3D is. Eindelijk zie je echt het verschil. Het is in de actie-moment echt alsof je er zelf bij bent.
Kan iemand me vertellen hoe ik die spoiler-knop moet gebruiken? Gewoon klikken voor de spoiler begint en sluiten met dezelfde knop?
Redlop
W
De tekst selecteren die je wil spoileren en dan op de knop ! drukken.
sandrokan
Ben net naar de film geweest
in een woord geweldig,denk hier maar eens over na
John Lee Hooker
Zeer speciaal avontuur met niet alleen prachtige beelden maar vooral een origineel uitgangspunt. De jongen raakt tijdens een heftige storm op zee gescheiden van zijn ouders en moet vervolgens zien te overleven. Deze makers weten erg goed hoe ze iets naar voren moeten brengen en blijven ondanks het hallucinerende visioen à la Enter the Void dicht bij de werkelijkheid. Ze komen verassend uit de hoek en weten je aandacht vast te houden. Op een dergelijke fabricatie zit ik eigenlijk al enige tijd te wachten: maf, gedurfd en simpelweg verbijsterend.
numb nuts
visueel een mooie film met humor
bijzonder in elkaar gezet
genieten

Avontuurlijke film 'Life of Pi' met Suraj Sharma vanavond uitgezonden op televisie

Dit zijn de Nederlandse winnaars van Academy Awards

Avontuurlijke film 'Life of Pi' met Suraj Sharma vanavond (28 februari) uitgezonden op televisie

Een knap stukje acteerwerk: hoe sommige films maar één acteur nodig hebben

Django Unchained

Xing Kong
Drama / Fantasy, 2011

The Hobbit: An Unexpected Journey
Avontuur / Fantasy, 2012
zeeverlies van geliefdejaren 70schipbreuktigersurvivorgeloofzebraoverlevingyoung boyzookeeper orangutantiener jongenhyenameerkat magisch realismecargo shiplifeboatinjured animal storm at seatold in flashbackwreckageloss of family teenage protagonistboysurvivingfamily lossflying fish