Genre: Horror / Thriller
Releasedatum: 26 augustus 1982
Bekijk via Prime Video
Plot Poltergeist
"They Are Here."
Het rustige leven van de familie Freeling wordt verstoord door geesten. Op het eerste gezicht lijken de geesten vriendelijk te zijn: ze verplaatsen objecten als amusement voor het gezin. Maar dan worden ze gemeen en beginnen ze het gezin te terroriseren. Ze gaan zelfs zover dat ze hun dochter kidnappen. Haar vader roept de hulp in van klopgeestspecialisten.
Steve Freeling
Mrs. Tuthill
Dr. Marty Casey
Ryan
Rua
Ik herinner me deze film als vrij eng, toen ik 'm rond m'n 15e in de bios zag, zo rond 1983. Maar hij is flink gedateerd nu, hoor, en lichtelijk overdreven qua eveneens gedateerde special effects. Poltergeist komt eerder komisch over dan eng tegenwoordig.
Dat had ik dus ook toen ik hem gisteren weer op TV zag.
En die grote brillen vond ik idd ook grappig.
Turkeyloverz
De film was soms een beetje té en ook niet eng, maar zeker wel vermakelijk. Ook de sfeer in de film vond ik erg goed, ik begin films uit de jaren 80 steeds meer te waarderen..
Fangs (crew films)
Degelijke jaren '80 horror, die wel een deel van zijn kracht kwijt is geraakt in de afgelopen jaren. De sfeer is echter nog steeds helemaal goed en het verhaal is (ook na ruim 20 jaar nog steeds) origineel en wordt goed uitgewerkt. > 3.5*
film_kaza
Ik hou wel van de jaren 80 sfeer, maar dit vond op op een of andere reden wel tegen vallen. Geesten zijn niet helemaal mijn ding.
De film had eigenlijk 2 delen. eerst dat meisje uit het licht redden, dan ontsnappen uit het huis van de zombies. Vind het maar een raar verhaal. Die ouwe oma leek trouwens erg op een kind en haar stem ook.
Een tikkeltje overgewaardeert. Komt vooral omdat de meeste stemmen positief zijn.
3 sterren.
mikoz
Aardig filmpje die mij wel teleurstelde na de verwachtingen die ik ervan had. Had een beetje een Exorcist-achtig filmpje verwacht maar Poltergeist slaagde er geen seconde ook maar een beetje eng te worden.
Toch kon ik het 80's sfeertje wel waarderen en was hij goed weg te kijken. Film begon sterk en eindigde wat mager en veels te overdreven , toch jammer want er zit altijd veel potentie in dit soort verhalen vind ik.
2,5/3 *
illogical
Heb hem opgenomen.
Dus ik ga hem van de week eventjes kijken.
Maar had gister effe kleine stukjes meegekregen.
En herkende toen dingen die ze in Scary Movie 2 gebruikte, hahaha.
Ik kom later terug op deze film.
Gentse filmfreak
Afgrijselijk slechte film, jammer dat je geen negatieve punten kan geven...halloween, the exorcist, the omen zijn vééééééél beter!
angelique83
ik vond het wel een goeie film vroeger was ik er bang voor toen die stemmen uit de tv kwamen of die boom dat jongentje pakte
4sterren
Movie_fan#
Mysterieuze en enge horrorfilm die de aandacht goed vasthoud, en het einde is heel mooi gedaan prachtig!
FillumGek
Zeker aardig maar duurt voor mijn gevoel net een half uurtje te lang.
L. luchtloper
Wat was me deze film tegen gevallen zeg.
Ik dacht dat deze film enigzins serieus inging op het zogenaamde poltergeist fenomeen, zoals het zich een aantal jaren voor de release heeft afgespeeld in Enfield bijvoorbeeld. Daarnaast dacht ik dat het een goede film zou worden, omdat Spielberg de regisseur was en dat hij op MM gemiddeld een 3,4 had. Maar wat was het een dramatisch stukje film zeg, die zogenaamde geweldige special effects zoals op de achterkant van de kaft staat, waren eerder om te lachen, dan om van te schrikken. Die boom was daar een voorbeeld van.
Bagger film 1 ster.
Dit is nog enigzins boeiend
: http://en.wikipedia.org/wiki/Poltergeist_curse
xEvelien
Omg. Ik heb deze film gezien toen ik 14 was xD ik heb nog nooit zo hard gelachen om een film. Hij is echt heel erg vermakelijk, maar soms kwam ik echt niet meer bij van het lachen. Het verhaal is soms echt te dom voor woorden (vind ik dan). Maar ik raad hem toch iedereen aan, gewoon omdat je er om kunt lachen..
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
het meisje is in het echte leven ook in geestenland hé, ze had maagkanker of zoiets, vind ik echt erg, vond dat ze ook niet slecht speelde
de film is soms wel wat saai, maar vond de clown wel leuk
Barcel
Wauw! Hartstikke leuk! Niks eng, maar toch erg leuk. Ik vond iets bijzonders in de film, dat is erg leuk.
metaledje
leuk deze film weer eens teruggezien te hebben, weet niet wat het was maar op vele momenten heb ik me echt kapot gelachen, het sfeertje doet het hem wel, toch wel een griezel ikoon!!! 3.5*
wim-film
hier ff de dochter van wim
. Ik vind de poltergeist film's, wel iets hebben en nu vooral best griezelig.Maar daar hou ik van, ook al ben ik 12.Kan ik gezellig met me pa horror films kijken.Haha, voor de 80t. jaren goede films!
Pap de groetjes! en natuurlijk voor de rest!
Theatertje
Deze film (of moet ik zeggen 'dit meesterwerk') verdient eigenlijk een 5 omdat het de POLTERGEIST-vloek heeft voortgebracht doordat de betreffende acteurs teveel geesten opriepen ter voorbereiding van hun rollen (waardoor er een heel aantal overleden zijn, waaronder Heather O'Rourke), maar krijgt van mij een 4.5, omdat het niet hetzelfde gevoel geeft als THE EVIL DEAD of, alle gekheid op een stokje, FORREST GUMP.
sterk argument
Bwah.
Film had beter gewerkt als gezellige geestenfilm. Sfeertje in het begin was wel geinig. Een plaaggeest die wat goochelt met stoelen, enkele geslaagde grapjes en een paar idiote personages zorgen voor een luchtig sfeertje. Daarbij ook een paar mooie scenes (de boom die het jongetje beetneemt).
Wanneer het "horror" of spannende gedeelte zijn intrede doet valt de film zwaar door de mand. Zeker het aangeplakte einde dat ongeveer 20 minuten doorloopt met het kerkhof dat weer naar boven komt. Slecht.
Verder nog positief de stroboscenes. Maar meer dan 2* levert het jammer genoeg niet op. Niet werkende mix van luchtig geestengedoe en spanning.
mikey
Ik denk dat de gebeurtenissen escaleren. Wat eerst grappig was blijkt later niet meer grappig. De spanning komt na 'de luchtigheid', en zijn geen elementen naast elkaar gepropt. Ik vind dat ook altijd weer zo knap - jawel ik heb hem ook vorige week herzien - dat spielberg in alles thuis is. Eerst zorgt hij er voor zorgt dat de kijker bij het leuke gezinnetje in huis terechtkomt, daar een hoop lol beleeft. En vervolgens vette actie en echt enge horror.
Ik vind alle scenes fuctioneel, grappig, sensationeel en freaky. Bijzondere film 4,5,, ****1/2
Het is inderdaad meer een film die escaleert, hoewel het laatste uur er ook genoeg "luchtigheid" is. Met mix bedoel ik dan ook meer de film in z'n geheel. Maar de vette actie en echt enge horror heb ik niet gezien, waarmee de rest van de film ook in het water valt.
mikey
Het achteraan geplakte einde is inderdaad een minpuntje aan de film ondanks dat ik deze keuze wel begrijp. Op een gegeven moment wordt er een tussenstop in de film verwerkt en daarna krijg je de finale. Er zijn veel mensen die zich daaraan storen. Denk bijvoorbeeld aan E. Murphy in zijn Delerious one man show. Desondanks zitten er in die 'finale' elementen die nog steeds worden hergebruikt. House of 1000 corpses had ook de nachtmerrie overloop en A nightmare on elm street heeft ook een dame tegen de muur oprolt . Dus ondanks het aangeplakte gevoel, best eg indrukwekkend. En filmhistorisch.
De beginschets van de suburbs from hell is zo sterk dat ik na 5 minuten al een pauze moest nemen. En dan die hilarische scene over huis, tuin en keuken technologie dat spookt (bij iedereen en overal) zonder bemoeienis van paranormale verschijnselen. Het was namelijk de buurman met zijn zappertje. En zo kan ik nog wel een uurtje doorratelen.
anthony68
was een tijd geleden dat ik hem had gezien maar blijft goed. Ondanks de crappy special effects.
****
Bwah.
Precies ja, ik was meer aan het lachen en me aan het irriteren aan de film, terwijl hij zo eng kan zijn. Ik zit meer op het puntje van mijn stoel van de EVP's opgenomen bij de Enfield Poltergeist case. De vraag is natuurlijk of dat geen bedrog is.
Alittleromance
Deze film vondt in in 1982 de beste film die ik dat jaar zag.
Simon Smith (crew films)
De laatste 20 minuten zijn jammer: ongeloofwaardig, potsierlijk en overbodig.
De moeder speelt trouwens geweldig!
redmirow
Het is een film van 25 jaar oud dus je moet het wel in perspectief zien, voor die tijd was dit een vernieuwende film, je kan deze film niet beoordelen als je nu zelf 25 bent en omdat je nu niet meer knippert met je ogen als je onder het eten afrikaanse kinderen ziet sterven op de tv dat zeg meer over ons dan over de film.
Ik vond het destijds een geweldige film iedereen sprak erover
en de film is bij die groep mensen altijd blijven hangen dat zeg wel wat over poltergeist 4 sterren van mij****

Poltergeist III
1988

Poltergeist II: The Other Side
1986

Vijf vroeg overleden acteurs en hun bekendste film

Deze klassieke horrorfilms zijn nu weer te bekijken op Videoland

Zogenoemde 'Poltergeist'-vloek resulteerde naar verluidt in dood van vier castleden

The Thing
Horror / Sciencefiction, 1982