• 9.373.180 stemmen

Met onder meer: Craig T. Nelson, JoBeth Williams en Heather O'Rourke

Releasedatum: 26 augustus 1982

Plot Poltergeist

"They Are Here."

Het rustige leven van de familie Freeling wordt verstoord door geesten. Op het eerste gezicht lijken de geesten vriendelijk te zijn: ze verplaatsen objecten als amusement voor het gezin. Maar dan worden ze gemeen en beginnen ze het gezin te terroriseren. Ze gaan zelfs zover dat ze hun dochter kidnappen. Haar vader roept de hulp in van klopgeestspecialisten.

avatar van neo

neo

Spannende film. Echt griezelig als je steeds van die klopgeesten hoort schreeuwen enzo.

avatar van Blindfold

Blindfold

Creepy fact: een zooi mensen die in de Poltergeist films hebben gespeeld zijn op mysterieuze wijze overleden.

avatar van vic

vic

Het meisje stierf na deel 3.

Deze film is nu niet zo eng meer maar vroeger vond ik hem erg scarry. Het gedeelte waar een onderzoeker voor een wastafel staat en hij zijn gezicht er stukje voor stukje aftrek met het bloed wat vrijkomt hebben mijn slapeloze nachten gegeven toen ik die film voor het eerst zag

avatar van EarthAngel

EarthAngel

Beste horrorfilm ever! Treurig van de cast inderdaad: Heather o'rourke(blonde meisje) overleedt op d'r 12de plotseling aan geboorteafwijking, meisje dat oudste dochter speelde is vermoord door haar ex-vriend.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ik heb hem geloof ik twee maal gezien en ik vond hem wel eng. Eenmaal was ik alleen thuis; dan ging de lamp 's nachts toch echt wel aan!

avatar van FisherKing

FisherKing

was destijds net zo'n sensatie als Haloween

avatar van jedymaster

jedymaster

klassieker

avatar van Goodfella

Goodfella

"They're here..!"

(Tovenaar kent dat fantastische nummer van Dr. Macabre ook wel denk ik )

avatar van Mik

Mik

Niet alleen tovenaar

Heerlijke plaat inderdaad !

avatar van tovenaar

tovenaar

aiiii.. klassiekertje hoor! Hij ligt hier lekker in mijn platenbak te pronken !

avatar van Sjan

Sjan

Boek van Mathew Manning gelezen. OOk een gast die echt last heeft gehad van Plotergeist, best wel eng allemaal. Maar het was wel wetenschappelijk bewezen, dus...

avatar van gotti

Lang geleden gezien. (Ik zal zo'n 10 jaar geweest zijn) Nu heb ik een tip: Kijk deze film niet als je tien jaar bent, want ik weetnog dat ik deze film heel eng vondt. 3,5*

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Andere tip: Kijk deze film ook niet als je ouder ben dan tien jaar, want dan vind je 'm alleen maar slaapverwekkend en stompzinnig. Althans, dat vond ik tenminste.

avatar van M. Rodriguez Fan

M. Rodriguez Fan

Jammer dat zij is overleden. Ze had heel groot kunnen worden. Kon goed acteren voor zo een klein meisje maar de film vond ik niet zo vermakelijk of bijzonder 2.5 ster

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Ik zou mijn stem van 1 * nog even toelichten: deze film draait eigenlijk alleen maar om de effecten. Het plot, voorzover aanwezig tenminste, is vergezocht en mager. De intoductie van een oude dame, om ten slotte alle problemen even snel weg te wuiven is een stompzinnig en vreselijk gemakkelijk plot-element. Ter compensatie is er nog even een wending (de geest komt tóch nog even terug), maar die zie je al vijf minuten van tevoren aankomen. Verder natuurlijk de typische horror-cliches en vrij vlakke personages. Daarom dus 1 *

avatar van Brooklyn

Brooklyn

En nog saai ook. Ik had hier nog niet op gestemd. 2 sterren danmaar...

Queto Yurlunyur schreef:

Ik zou mijn stem van 1 * nog even toelichten: ..................................................... Daarom dus 1 *

dit is voor mij typisch zo'n film dat ik totaal niet geintresseerd ben in een krampachtige poging tot een slim/knap plot. de spanning en sfeer waren voor mij de reden dat ik 4 sterren geef. meer of betere argumenten heb ik niet.

als je die spanning niet beleeft tijdens de film, kan ik me overigens voorstellen dat je er een lage beoordeling aan geeft.

narva77 (crew films)

Na jaren weer herzien. Niet de beste of spannendste "haunted house-film", maar toch zeer vermakelijk.

Minstens zo schokkend is om je te realiseren dat zowel de oudste dochter (Dana) als de jongste dochter (Carol Anne) op zeer jonge leeftijd zijn overleden...

avatar van Stephan

Stephan

Ik lees het op IMDB. Dominique (zus van Griffin Dune) vermoord door haar vriendje... tsss..

avatar van Wouter

narva77 schreef:

Niet de beste of spannendste "haunted house-film".

Weet alleen even de originele The Haunting" aan te merken als beter.

avatar van Stephan

Stephan

Ook Legend of Hell house heeft me wakker gehouden.

narva77 (crew films)

Ach, 'Poltergeist' is best spannend hoor, maar bv. 'The Others' vind ik toch beter. En 'The Changeling' is veel spannender! En de originele 'The Haunting' heb ik niet eens gezien, maar die zal ook wel spannender zijn.

narva77 schreef:

opmerkelijke aanneming, narva. ik heb hem hem ook niet gezien hoor, maar ik kan me voorstellen dat na 19 jaar (doelend op poltergeist) er een film is gekomen die beter is. (het kan ook net zo goed van niet, maar das een ander verhaal.)

we gaan hem eerst wel kijken voor we een oordeel vellen. bij deze zet ik hem in mijn top 20 'nodig zien'lijst.

mister blonde schreef:

Ik neem aan dat je de periode tussen '63 en '82 bedoelt, anders kan je niet rekenen

Natuurlijk zullen er in die periode betere films gemaakt zijn over 'hauntings' of 'poltergeists' enz. En dat was ook mijn insteek, nl. dat "Poltergeist" niet de beste in het genre is.

narva77 schreef:

er stond tussen haakjes (doelend op poltergeist). dus die periode bedoel ik inderdaad.

het ging me om jouw opmerking dat je per definitie aannam dat the haunting spannender is. dat moet ik eerst nog maar eens zien, aangezien ik poltergeist erg goed vind.

of hij de beste in het genre is weet ik niet, maar volgens mij begrepen we elkaar even niet helemaal goed

narva77 (crew films)

Aha, inderdaad. Nu begrijp ik jouw opmerking ook

avatar van Derkje

Derkje

Een van de beste "geesten" films van de jaren tachtig, met een duidelijke Spielberg invloed. Een mooie 4.

avatar van eerdekes

eerdekes