• 9.374.511 stemmen

Met onder meer: Craig T. Nelson, JoBeth Williams en Heather O'Rourke

Releasedatum: 26 augustus 1982

Plot Poltergeist

"They Are Here."

Het rustige leven van de familie Freeling wordt verstoord door geesten. Op het eerste gezicht lijken de geesten vriendelijk te zijn: ze verplaatsen objecten als amusement voor het gezin. Maar dan worden ze gemeen en beginnen ze het gezin te terroriseren. Ze gaan zelfs zover dat ze hun dochter kidnappen. Haar vader roept de hulp in van klopgeestspecialisten.

avatar van IcU

IcU

Geweldige film. Mischien iets te overdreven hier en daar, maar dat is niet erg. Acteer prestaties vielen mee, netzoals de effecten. Zeker een aanrader. 4*

avatar van Waku

Waku

Huiveringwekkende en zinderende griezelthriller.

Poltergeist is een van de betere griezelthrillers

allertijden.

Het meisje Heather O'Rourke is steengoed in haar rol

als slachtoffertje van boze kwaadaardige krachten.

( Macaber detail: Dit meisje komt tijdens een van de latere delen mysterieus om het leven.)

Poltergeist laat je niet los!!

Aanrader.

avatar van Nomak

Nomak

Er waren wat sterke momenten in deze film, maar jammer genoeg teveel minpunten om een echt goede film te zijn.

Zoals?

avatar van Nomak

Nomak

Het wordt in bepaalde scenes gewoon totaal overdreven en ongeloofwaardig.

Ok, dit is een film die natuurlijk niet geloofwaardig moet zijn, maar er werd veel te veel overdreven vond ik.

dutchtuga

Ik vond dat nog best meevallen ivm andere Spielberg produkties. Maar begrijp best wat je bedoelt. Het blijft veel Hollywood invloeden hebben, alleen slaagt Poltergeist er wel in een zeer amusante fantasy/horror film te worden waar velen anderen falen.

avatar van Halcyon

Halcyon

Een typische en kinderlijke horrorfilm die het vooral moet hebben van mooie, fantasierijke special effects en een magische uitstraling. Over het algemeen kijkt hij goed weg, al heb ik me wel geërgerd aan de onderliggende moraal en de afgrijselijk inspiratieloze soundtrack. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat Spielberg hier weer voor iets tussen zit. Al bij al best wel sympathiek en uiterst geschikt om een horrormarathon mee te beginnen.

Halcyon schreef:

afgrijselijk inspiratieloze soundtrack.

Vond dat begindeuntje toch wel erg sterk hoor. Verder wel enigszins met je eens. Het is hier en daar eerder fantasy dan horror. Maar echt erg vind ik dat niet want ik geniet wel keer op keer van deze film.

avatar van Halcyon

Halcyon

dutchtuga schreef:

Ja, dat het meer fantasy was dan horror stoorde me eigenlijk ook niet. Het deed me met momenten wat aan Harry Potter en Lord of the Rings denken, hoewel ik die eerstgenoemde niet heb gezien.

Dat begindeuntje kan ik me trouwens niet meer herinneren, maar ik geloof je op je woord .

avatar van LittleBox

LittleBox

De film die me als 10-jarig joch vele nachten uit de slaap heeft gehouden.... Ik kan er nu met enig weemoed aan terugdenken, maar toen was dit echt té eng. Telkens als de film weer op TV komt blijf ik weer kijken.

dutchtuga

Vooral die poppenscene bracht me de stuipen op het lijf Heerlijk sfeertje draagt dit filmpje.

avatar van steefwijnen

steefwijnen

Heb deze lang geleden al gezien maar laatst nog eens bekeken, vond hem eigenlijk wel grappig, [was me eerder niet opgevallen.] Het is en blijft een goede film, ***,5 ster.

avatar van JuuB

JuuB

Vond hem vroeger dood eng, heb hem gekocht en laatst weer gekeken, snapte niet wat er al die jaren zo eng aan was..

avatar van Gothepica

Gothepica

Zo niet eng maar wel heel mooi verhaal en mooi gemaakt, en dat meisje speelt wel goed en uhh... Leuk monster

avatar van Achilles

Achilles

die ellendige clown..damn wat vond ik die vroeger eng..nu weer eens bekeken en op "scary"niveau toch wel wat gedaald..zeker geen slechte film en vond het echt leuk om hem weer eens te zien...

avatar van mister blonde

mister blonde

Clown?

avatar van as

as

Hij bedoelt die scene met dat jongetje, tijdens het onweren.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ah, oke. Dacht al dat ie in de war was met It, of zo. Moet deze film nodig weer es zien.

avatar van as

as

Ja idd. Ben benieuwd hoe ik de film nu ervaar. Het is al aardig wat jaartjes geleden.

avatar van 606

gewoon een erg goed verhaal

soms eng maar enger mag ook.

avatar van Jeroenbk

Jeroenbk

klassieker uit de horror geschiedenis. Uitstekend verhaal en voor die tijd perfecte effects.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

ow komt hij om 8 uur ik heb deze film ooit is gezien nou ik vind het geen film voor om 8 uur al uit te gaan zenden en er staat ook nog 12 jaar en ouder bij en bij mij is hij op dvd 16+

avatar van hellbouncer

hellbouncer

Wat mij betreft nog steeds een van de grootste toppers op horrorgebied. Een goede verhaallijn, fantastische effecten en Jobeth Williams op haar best: "She went through my soul!"

avatar van Bas1991

Bas1991 schreef:

hun dochter word niet gekidnapt,

het is hun zoon die gekidnapt word

of heb ik het verkeerd?

natuurlijk wordt de dochter "ontvoerd"

avatar van BlueSword

BlueSword

hun dochter word gekidnapt dus dat zie je verkeerd ja.

zelf net gekeken en had er wel wat meer van verwacht, voor een film uit 1982 was die best nog wel vermakelijk maar niet echt eng, maar dat komt omdat zulke oude films mij niet echt bang meer maken.

toch vond ik het idee nog wel scary, en het begon ook erg goed met die tv enzo, maar later word het wel een beetje te overdreven rond het einde vooral waardoor ik het wel een stuk minder vond.

voor de rest wel een aardige horror met goeie acteerprestaties.

avatar van somebody

somebody

hele leuke film net gezien ik zag een paar maande terug een south park alflevering over wall markt en dat was een parodie hierop

oh bijna vergeten 4.0

avatar van stalker

stalker

smakeloze film.

1,5

avatar van koho

koho

Ik herinner me deze film als vrij eng, toen ik 'm rond m'n 15e in de bios zag, zo rond 1983. Maar hij is flink gedateerd nu, hoor, en lichtelijk overdreven qua eveneens gedateerde special effects. Poltergeist komt eerder komisch over dan eng tegenwoordig.

avatar van twin

twin

Matig filmpje, niet echt spannend en vaak over de top, ik vond te tijdgeest wel heel leuk, vooral de grote brillen van de acteurs 2,5 *