Genre: Horror / Thriller
Releasedatum: 26 augustus 1982
Bekijk via Prime Video
Plot Poltergeist
"They Are Here."
Het rustige leven van de familie Freeling wordt verstoord door geesten. Op het eerste gezicht lijken de geesten vriendelijk te zijn: ze verplaatsen objecten als amusement voor het gezin. Maar dan worden ze gemeen en beginnen ze het gezin te terroriseren. Ze gaan zelfs zover dat ze hun dochter kidnappen. Haar vader roept de hulp in van klopgeestspecialisten.
Steve Freeling
Mrs. Tuthill
Dr. Marty Casey
Ryan
feanaro surion
echt wel!!! (ik ging hem met mijn moeder kijken, misschien was hij in 83 eng maar nu echt niet meer.)
slechte film
MWX
echt wel!!!(ik ging hem met mijn moeder kijken, mischien was hij in 83 eng maar nu echt niet meer.)slechte film
Denk jij dan dat een film als lord of the rings over 15 jaar nog steeds het zelfde effect geeft als dat die film nu doet dan? maar darrom blijft een film wel mooi je moet die film ook kunnen verplaatsen naar die tijd.
en poltergeist was voor z'n tijd super
Terracide
Het idd zo dat deze film gedateerd begint te worden. De effecten zijn grappig, omdat je kan zien dat ze getekend zijn. Raar dat ik 15 jaar geleden twee dagen bang was van deze film en nu heel anders naar deze film kijk. Het is nu meer een actie adventure voor mij. Het cinematische camera werk is typerend voor films van Spielberg, en ook de langzame opbouw. Het verhaal is niet ijzersterk, maar voor die tijd zeker origineel. De film zorgde voor een ander soort horrorfilms, waar splatter en gore niet meer het belangrijkste waren.
Een top film in zijn tijd. 3 out of 5
Getekend?
Spider
Eindelijk gezien. Op TCM dus in mooi widescreen beeld. Vond de film niet echt eng of gruwelijk maar de laatste 20 minuten waren wel geweldig.
mikey
Ik ben niet bepaald fan van tobe maar dit was toch wel even de beste hauted house ooit gezien (in the suburbs??). hoe is het mogelijk? Misschien fluisterde spielberg stiekem tips in het oortje van tobe terwijl lekker bezig was. who knows, who cares?. uitstekende film bij vlagen echt eng. 4.5
Hier staat het al:
While the on-screen director's credit goes to Tobe Hooper, there is a wealth of evidence to indicate that writer/producer Steven Spielberg was responsible for most of the creative decisions in the movie, with Hooper merely responsible for the mechanics of shooting scenes.
Uit de imdb trivia!
leverafronny
Heeft al van bij het begin een eng en uniek sfeertje en is dan ook zowat de hele film spannend. Spielberg heeft duidelijk ook gedaan wat er van hem verwacht werd.
Toch een paar bemerkingen:
eerst en vooral waren veel van de special effects niet echt geloofwaardig (alleen die geest met poten op het einde vond ik formidabel goed gedaan), ook vond ik de zombies - die er trouwens beter uitzagen dan in the dawn of the dead - op het einde niet echt gepast, doet een beetje van het mysterieuze weg. Dat 'licht' op het einde leek trouwens ook verdacht veel op een projector...
En in tegenstelling tot Spider vond ik de laatste 20 minuten de minste...
Regan_Robbie24
Ik vond het heel goed! & Mijn favoriete acteur zit er ook in, het was zijn 2e film, hij heet Oliver Robins & speelt Robbie. Dus ik vind de film niet om te klagen hoor!
J.Bell
Hier staat het al:
Uit de imdb trivia!
Laatst een hele documentaire gezien over deze film, er werd gezegd dat er ruzie op de set was ontstaan en dat er tegen Spielberg was gezegd toen dat hij zich er niet mee moest bemoeien etc.
Terwijl het meeste toch wel van zijn hand was. Was een boeiende docu.
Maar dat terzijde, Een leuke film, al vond ik het niet echt eng. Wel een "klassieker" naar mening.
Ik geef hem ***,5
Film heeft duidelijk meer weg van Spielberg (familie, kinderen, sprookje) dan Hooper. (Zieke sfeer en gore enge effecten), maar de mix werkt perfect 4* a 4,5*
De film deed me denken aan The Ring. Wel zonder video, maar evengoed met een tv, geesten, klein kind dat alleen contact heeft met de geest, ...
Reinbo heeft gelijk wat Spielberg betreft. Ik kan het me goed voorstellen dat die zich meer wil inmengen op de set dan eigenlijk goed is.
Het einde is er wel wat over...
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Best eng maar niet speciaal. Gore scene met die spiegel .
Diesel
niet speciaal
mikey
Je bedoelt spielberg is een trendsetter. check de trivia van imdb.
as
mikey
Hij was de baas van de technische aspecten van regiseren. Terwijl spielberg riep wat/hoe hij het in beeld wilde hebben. TCM?
MoTh
Samen met Child's Play mijn favo horrorfilm van mijn kindertijd en het blijft n superklassieker.
De film is ni perfect (welke is dat wel) maar er is niet iets dat me uitermate stoort...
Moet zelfs telkens janken wanneer ze voor de eerste keer met de wetenschappers contact krijgen met CarolAnne via de TV (i'm a wuzz, i know)
Prachtig verhaallijn en geen vertolking die me stoorde.
Kast klassiek, boom iets minder... .
Knap mideinde. "Steven, not yet!" "Diaaane! Diaaane!"
Bevat 1 van mijn favo filmquotes allertijden:
"It lies to her. It says things only a child can understand. He's been using her to restrain the others. To her, it simply is another child. To us, it is the Beast. Now let's go get your daughter"
Regan_Robbie24
ik denk dat ie bedoeld van die scene dat zo'n man die komt helpen z'n huid eraf haalt.
Derek Vinyard
Hele aardige horrorfilm, goed verzorgd, prima geacteerd en nog geen dag verouderd. Prima tijdsverdrijf. 4 sterren
SuperSideSwipe
Een van de betere horror die ik heb gezien.
Vol met ontzetten veel sfeer. Zeer veel enge stukken. Fantastisch gemaakt, vooral als je er rekening mee houd dat dit 23 jaar oud is.
Die clown pop blijft me elke keer als ik deze film zie erg dwars zitten
4,0
Anakin01
Deze film vond ik sowieso al slecht, geen goede acteerprestaties en slechte 'angst'. Ja, het is een film van 1982 en heb er rekening mee, hij valt uiteindelijk wel mee.
Maar Poltergeist Twee en Drie komen er heel vlug na, ze hebben er ook veel moeite achter gedaan hoor..:S Nja...
dutchtuga
Erg goede Hooper/Spielberg productie. De combinatie werkt goed en zorgt voor een memorabele spookfilm. Een aantal scenes zijn tijdloos. Het stuk met de pop, de openingscredits (wel een klein beetje gejat van Rosemarys Baby), spiegelscene, allemaal scenes die blijven hangen. Verder de SFX die prima in orde zijn, constante dreiging, prima casting en een algehele sfeer die gewoon heerlijk is. 4*

Poltergeist III
1988

Poltergeist II: The Other Side
1986

Vijf vroeg overleden acteurs en hun bekendste film

Deze klassieke horrorfilms zijn nu weer te bekijken op Videoland

Zogenoemde 'Poltergeist'-vloek resulteerde naar verluidt in dood van vier castleden

The Thing
Horror / Sciencefiction, 1982