Genre: Horror / Thriller
Releasedatum: 26 augustus 1982
Bekijk via Prime Video
Plot Poltergeist
"They Are Here."
Het rustige leven van de familie Freeling wordt verstoord door geesten. Op het eerste gezicht lijken de geesten vriendelijk te zijn: ze verplaatsen objecten als amusement voor het gezin. Maar dan worden ze gemeen en beginnen ze het gezin te terroriseren. Ze gaan zelfs zover dat ze hun dochter kidnappen. Haar vader roept de hulp in van klopgeestspecialisten.
Steve Freeling
Mrs. Tuthill
Dr. Marty Casey
Ryan
by_the_way
Sentimenteel geneuzel om niks. Maar wat een spetterende finale. Geweldige effecten, een revolutie voor die tijd en nu nog steeds goed. De film kan niet echt worden gezien als Horror, eng was het nergens.
Het boek 1001 Films: De aftiteling noemt Tobe Hooper als regisseur maar het moge duidelijk zijn dat zijn producent Steven Spielerg een meer dan ondersteunende rol vervulde.
Dit is gelijk een van de dingen die me opviel, werd er misselijk van, steeds gejank etc. Slechte muziek.
Acteerwerk & camerawerk was dik in orde.
3* Voor het eind.
uberjason
ben het met redmirrow eens, tegenwoordig zijn we gewoon verwent door de special effects en het gepolijste acteerwerk. ik ben 29 jaar, maar ik heb meer respect voor jaren 70 en 80 films, omdat je weet dat het niet echt is, maar dat ze erg hun best hebben gedaan om iets van de film te maken. poltergeist is een meesterwerk, net als bv. jaws of carrie. soundtrack is geweldig en de acteurs ook stuk voor stuk 4.5
Couch Potato
Horror zoals horror moet gemaakt worden; Tijdloos, ok, de special effects kunnen achterhaald lijken, maar ik blijf dit een ontzettend pakkende film vinden, soms zelfs beangstigend mooi.
5 sterren in meteen in mijn toptien gebonjourd, als nieuwkomer hier.
Rephlex
Leuke film.
Mijnes inziens wel jammer dat men volgens mij zo'n brede leeftijdscategorie heeft beoogd.
Het concept is simpel, maar uitermate geschikt. Viel me daarom des te meer tegen dat alle special effects afbreuk deden aan de spanning. Juist het 'niet weten' levert ingenieuze psychologische effecten op. De suspense, zoals geïntroduceerd door Hitchcock was nogal afwezig in deze film.
Het had allemaal veel realistischer (lees: minder 'over the top') gemogen.
Desondanks een leuke film die lekker makkelijk wegkijkt; grote pluspunt: dochtertje: 'They're here...!'
Bloody Mary
Een echte klassieker!! Deze film mag niet ontbreken in je dvd-collectie! Het doet me terug denken aan mijn kindertijd, het was één van de allereerste horrorfilms die ik gezien heb. Mede door deze film ben ik horrorliefhebber geworden.
Er zitten veel herkenbare dingen in. Wie heeft als kind nog niet argwanend rond zitten kijken naar allerlei al dan niet bewegende poppen,... op zijn kamer? De akeligste momenten, zijn vaak de simpelste vind ik: de ruisende tv, de hond die plots begint te blaffen naar het plafond,...
Erg jammer dat Heather O' Rourke overleden is. Ze was echt een engeltje, met haar suikerzoete stemmetje. Voor zo een jong meisje zet ze een zeer overtuigende rol neer.
uberjason
inderdaad, O'rourke was een engeltje, en ook nog eens een zeer inteligente. op haar memorial site kun je lezen dat ze ver vooruit was met literatuur en zelfs universiteit wilde gaan doen. tragisch dat ze haar droom nooit heeft kunnen waarmaken. hoe zou ze er vandaag de dag bij gelopen hebben?
alleen heather zelf al maakt de poltergeist-reeks een legende.
chemdennis
5 sterren in meteen in mijn toptien gebonjourd, als nieuwkomer hier.
Heb je helemaal gelijk in, dit is mijnsziens ook een "tijdloze film, alle films van Poltergeist trouwens!
Wat de special effects betreft: dit is een film uit 1982, voor die tijd stak deze film heel goed in elkaar.
Om heel eerlijk te zijn worden we tegenwoordig verwend en overspoeld (!) met special effects, zodat men de special effects prevereert boven een goed verhaal.
Ik hoor steeds meer: "Die film: zitten niet zulke goede special effects in, is dus niet interessant". TUNNELVISIE, en heel dom in mijn ogen. Daarom trek ik meer naar "oudere" films, daar deze nog gemaakt zijn om het verhaal, en niet om de special effects!
Mindflight
Ontzettend teleurgesteld. Had er veel meer van verwacht. Soort kinder-horror dit.. Ik snap niet hoe men dit als spannend heeft kunnen ervaren. Normaal kan ik goed door gedateerde sfx heen kijken (ik vind sfx uit de jaren80/90 zelfs vele malen leuker/beter dan het overdreven computer-prul van nu), maar in deze film zijn de effecten gewoon ronduit lelijk en niet 'eng'. Het rookwolkje uit Lost is nog enger dan deze. Verder veel te veel Spielberg-sentiment, waardoor ik het als horror niet echt serieus kan nemen allemaal.. Ik ben erg benieuwd hoe ik 'm 20 jaar geleden had ervaren, helaas heb ik het niet meegemaakt..
horrorjp
hij lach voor aan met een goedkope prijs en daar ben ik media markt dankbaar voor!
schitterende oldskool, ik vond het wel mooie effecten!
maar eng was ie niet egt dat was jammer maar verder had ik zeker genoten mischien had het eind wat korter gekund dat was gewoon net iets te langdradig waardoor ik hem net geen 5 kan geven
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
het enige wat ik goed vond van deze film was de levende boom en de clown pop en het vrouwtje met de helium stem
de rest was een beetje slaapverwekkend, zeker het einde
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
de film heeft ook zijn mysterieuse status te danken omdat enkele leden van de cast naar het geestenrijk gingen waaronder de kleine heather o'rourke, maar ook Dominique dunne (de oudste zus) en nog velen anderen....
sinterklaas
Mijn 666ste stem, en dat voor een horrorfilm...
Maar helaas vond ik deze film best wel tegenvallen. Ik had wel iets engs verwacht en dat ik wel zat te bibberen van angst. (hierboven lees ik daar allemaal positieve reacties over) Maar de film was HELEMAAL niet eng, nagelbijtend, spannend of griezelig. Eigenlijk meer komisch. Ik zat met smart te wachten op de enge dingen maar bij die scenedat inmiddels dat meisje meerdere keren met de tv praat en dat de meubles verschuiven(in het begin) Wist ik het gewoon: deze film komt kwa engheid in de buurt van Oa Scooby Doo of Casper het Spookje. Ik was allang al niet bang en kon alleen nog maar lachen om enkele stomme momenten. Hillarische scenes zoals: Met die boom, die tornado(Yeah right), Die verplaatsende meubels, die clown, dat die man in zijn gedachte in de spiegel zijn gezicht eraf trekt, hoe ze die dochter willen terughalen uit de andere demensie, en met als klap op de vuurpijl: dat door een een of andere tovergrap het kerkhof verplaatst naar de tuin van de familie en dat er allemaal doodskisten uit de grond komen, open gaan en dat er dan een skelet uitvalt.
Genoeg redenen om deze film geen horror te noemen. Hij is geen enkel moment eng. Deze film komt als komedie veel dichter bij in de buurt.
Tegenvallertje. Toch 2,5*
sinterklaas
In ieder geval horrorfilms zonder al te veel grappen. Bij mij moet het gewoon grimmig, donker en creepy zijn. Het liefst ook zwart wit matriaal tussendoor. En heerlijke eng uitziende geesten en open eindes.
Welke film ik eng vind. (heb trouwens meer Aziatische horror gezien dan Amerikaanse) Ju on: The Grudge (de amerikaanse een beetje maar de amerikaanse deel 2 is wel zeer huiveringwekkend), Ringu-delen, One Missed Call, Silk, Dark Water, Kairo (Pulse), Shutter, The Eye-delen Texas Chainsaw Massecre, Possessed (Besat) enz.
michael myers
op het laatste wel super super super kinderachtig en super super super super nep!!
hannes64
- 1926 berichten
Ik vond em super!!!!
Jaren geleden `s op video gezien en nu weer even op dvd.
Wat betreft de SF, valt deze prent nog reuze mee.
Aardige film met soms spannende momenten.
``You bastards, she`s just a baby``!!!!
lesamurai
Mmh! verlaging naar 1,5 voor dit kleuterklasfilmpje.
1. Deze film staat in het boek 1001 movies you must see before you die
2. Bij IMDB heeft deze film een 7.4
Het is deels door Steven Spielberg Geregisseerd (omdat Tobe Hooper nogal een andere mening had voor het schieten van een film).
dus deze film mag je niet zo zwart afschilderen naar mijn mening.
Ramon K
Net of Imdb en dat boek heilig zijn.....
Het is deels door Steven Spielberg Geregisseerd
Geen wonder dat het zo op ET leek.
lesamurai
Net of Imdb en dat boek heilig zijn.....
Hele spannende film die toen aardig indruk maakte. Dit thema is gewoon sterk uitgewerkt, was soms echt creapy omdat het thema natuurlijk al beangstigend is. Heerlijk uitgewerkte topper.
TheOne
na 19 jaar sinds het derde deel komt er een vierde deel, genaamde Poltergeist 4: The Shadows. Het zal tussen een remake en een vervolg schommelen.
Ramon K
Gelul. Er bestaan genoeg boeken met lijstjes. Er bestaan vele sites met lijstjes. Leuk om door te spitten hoor, maar verre van een holy grail. Met zo'n instelling kunnen we enkel nog de nieuwe King Kong waarderen, enkel Britney Spears de hemel in prijzen en enkel de boeken van Tolkien bewieroken. Als jij Poltergeist een fijne film vindt, vind ik dat best. Als jij dat vindt omdat IMDB dat meldt of omdat 1 of ander boek (dat door 1,2,3 mensen is samengesteld) dat zo beweert, dan vind ik dat kul.
orbit
- 12092 berichten
Het zegt wel iets natuurlijk.. maar ik kan met mijn 3 sterren voor deze film ook onmogelijk hooghouden dat dit een must-see is
Of Spielberg er nou wel of geen end say in heeft gehad
Ramon K
Het is een leuke indicatie, net zoals de lijsten hier op MM, maar uiteindelijk zegt 't helemaal niets.

Poltergeist III
1988

Poltergeist II: The Other Side
1986

Vijf vroeg overleden acteurs en hun bekendste film

Deze klassieke horrorfilms zijn nu weer te bekijken op Videoland

Zogenoemde 'Poltergeist'-vloek resulteerde naar verluidt in dood van vier castleden

The Thing
Horror / Sciencefiction, 1982