Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Videoland
Vandaag om 22:39 uur op RTL 7
Plot The Expendables 2
"Back for War."
De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.
Barney Ross
Church
Trench
Hale Caesar
Toll Road
Hoe was het verhaal eigenlijk ?
Diepgaand, met meerdere lagen en onverwachte plottwists. Vergelijk het maar met het niveau van Memento.
Wat denk je zelf?
Ik hoop in ieder geval beter dan het verhaal uit de eerste film.
jarno1975 (moderator series)
Wat denk je zelf?

Naomi Watts
Bij een film als dit met det erm verhaal komen vind ik wel perm ban waardig.
Thorak
Ik hoop in ieder geval beter dan het verhaal uit de eerste film.
Betere dan deel 1 in ieder geval. Het heeft niets om handen en pretendeerd dagt dan ook niet. Niet dat dat in het eerste deel wel zo was, maar daar werden sommige dingen nogal voor meer aanezien dan het was.
Hoewel... Het eind met Yu zou ook wel weer eens 'verkeerd' benaderd kunnen worden...
Bij een film als dit met det erm verhaal komen vind ik wel perm ban waardig.
Thorak
Ik kom net terug uit de bios en eigenlijk kan ik voor alsnog maar 1 ding over deze film zeggen:
WOW!!!!
Toen Arnie in beeld kwam en riep "I'm back!" kreeg ik gewoon tranen in m'n ogen!
De intro scène waar de helden voor het eerst in beeld komen is geweldig! Het eind is nog veel geweldiger! Het tussen stuk heeft mij absoluut niet verveeld, in tegendeel, ik heb me bijzonder vermaakt, en met mij de rest van (half gevulde
) zaal ook.
Vergeet Expendables 1, deel 2 is veel geweldiger, meer humor, heftigere aktie en meer aktiehelden. Je merkt dat ze het in deel 2 allemaal veel minder serieus nemen en er veel meer lol in hebben, daardoor is er ook meer humor aanwezig. Soms er flauw, maar meestal ook wel erg effectief (al werden de oor-grappen naar Couture werd saai).
Het muziekje bij het opdraven van Norris vond ik waarschijnlijk als 1 van de weinigen níét gepast. Dat hadden ze moeten reserveren voor de vooralsnog missende held, die hopelijk in een van de komende delen nog een keer ja zegt! Degenen die de film gezien hebben en dus weten welk muziekje ik bedoel zullen ook ongetwijfeld wel weten welke held ik bedoel.
Ook miste ik wel de Classic Rock songs. In deel 1 was er geweldiggenoeg voor een CCR song gekozen die je niet vaak in films hoort (hoe makkelijk was het geweest om Fortunate Son te nemen?) en in dit deel krijgen we een geweldige shoot-out onder Little Richard's Rip it up en nog uit een JukeBox ook!
Maar het hadden er meer mogen zijn van mij.
Een pareltje in het aktiegenre!
blackcat13
Haha geweldig te horen al die positieve reacties hier!
Maar kom op, iets meer dan WOW kan toch wel?
Wie was je favoriet in de film?
EDIT: niet meer van toepassing, leuke recensie geworden man!
Mr.VS
Heerlijk genoten!
Vooral van Chuck Norris, wat een held! De actie is ´old skool´ top en heb een aantal keer flink moeten lachen om de eigenlijk te slechte grappen. Juist omdat ze zo fout zijn, zijn de grappen (one-liners) hilarisch!!
Thorak
Haha geweldig te horen al die positieve reacties hier!
Maar kom op, iets meer dan WOW kan toch wel?
Wie was je favoriet in de film?
Afgelopen week was er veel discussie of Jackie Chan nou wel of niet in de Expendables zou passen. Al snel word duidelijk dat ze hem er bij hadden willen hebben en dat er al een scene voor hem geschreven was! De honeurs werden nu dan maar weer door Li waargenomen.
Halverwege de film begon ik me ineens te realiseren dat Ray Stevenson ook helemaal niet zou misstaan in een film als dit. Hopen maar op deel 3 dat hij daarin de handlanger van de bad guy mag zijn. Ook Samuel L. Jackson hoort m.i. bij de Expendables thuis! Ook hij heeft toch echt memorabele rollen neergezet.
SENGOK
Alleen is Samuel L Jackson geen echte actieheld, dan liever Steven Seagal, Wesley Snipes of Kurt Russel.
Thorak
Samuel L. Jackson géén aktieheld? Hij heeft bijna voornamelijk aktiefilms gemaakt...
Masterkeeltie
Beter dan de vorige en die was ook al zo heerlijk! Gisteren snel de eerste gekeken, en vanavond zaaltje nummero 1 door de bios geknald. Film staat geen minuut stil en alleen al het begin is heerlijk!
Dolph lundgren speelt zijn heerlijke domme reus (die toch een soort van slim blijkt te zijn
) En de rest van de karakters hebben allemaal hun eigen ding wat het geweldig maakt.
Arnold en de hilarische scene waarin : Chuck (met heus wild western tune) in een klein meen ik elektrisch autootje rondrijden en arnold spontaan de deur er vanaf trekt Dit soort momenten maken het geweldig, net zoals de kleinigheden Famous kick Jean Claude/ Boksen van Stallone, En het nooit doodgaan van Chuck en zijn geweldige western overkomen.
Kortom:
Actiefilm die alleen maar beter is dan zijn vorige en gewoon een heerlijk knal festijn is!
Alhoewel
Jet li doet het erg goed met zijn jackie moment
waarmee hij met pannen en potten de gekste manoeuvres uithaalt
JohnWilliams
Je hebt overduidelijk EX2 nog niet gezien...
Klopt, dinsdag ga ik 'm zien. Maar Jackie Chan zou wel stoer zijn voor EX3
Al zie ik liever CLINT!!
Ben halverwege. Totale mislukking..
Ben je toevallig bij Magic Mike gaan zitten?
schram101
Damn, die goede cijfers van jullie beloven wat. Maar ga dinsdag op vakantie en vrees niet dat ik de film daarvoor nog kan zien. Jammer. Maar wel iets om naar uit te kijken.
Reinbo zal wel een geintje maken toch? Hoewel hij blijkbaar wel tijd heeft om hier iets te posten..
Masterkeeltie
Reinbo is overduidelijk niet op zijn plek daar, actieliefhebbers kunnen dit geen mislukkeling noemen.
thunderball
Ben benieuwd naar zijn uitleg, al moet hij op dit moment natuurlijk nog wel het spetterende einde ondergaan.
Reinbo is wel de enige die ons tijdens het kijken van de film nog in spanning weet te houden
jarno1975 (moderator series)
Hij maakt een geintje joh. Deel 1 heeft hij 4,5 * gegeven en iedereen vindt deze tot nu toe beter dan deel 1.
thunderball
Wanneer hij het echt meent, stuur ik Norris hoogstpersoonlijk op hem af, om hem met Norris-facts om de oren te slaan.
Slappe zooi. Chuck
, JCVD
en het eindgevecht redden het van de totale ondergang. Statham
is vreselijk, valt echt compleet door de mand in dit gezelschap. En die Helmsnogwat
prettyboy echt weerzinwekkend. Welke idiote mongool heeft bedacht dat hij een rol moet hebben?
. Alles wat de jaren 90 fout deden met jaren 80 films (herhaling, obligate grappen, 0 originaliteit, wazige verhaallijnen) is hierin uitvergroot. 3*
Nee, 2,5 ben echt zwaar telleurgesteld. Slappe herhalingsoefening, flauwe grappen. Had net zo goed Universal Soldier 5 kunnen zijn, visueel onaantrekkelijk. Je merkt ook duidelijk dat Stallone enkel de regie van de actiescene op het eind heeft gedaan. Pas dan is er focus, vibe en originaliteit. Rest had ik allemaal al eerder gezien en beter. Verhaal was ook een zooitjte. Waar ging het eigenlijk over? Ver verwijderd van de high concept benadering van deel 1.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables
2010

Netflix voegt snel de nieuwe psychologische thrillerserie 'Unchosen' toe

Waargebeurd en vol actie: 'American Made' met Tom Cruise te zien op tv

Yip Man 2
Actie, 2010

Crank
Actie / Misdaad, 2006
verlies van geliefdevliegtuigvliegtuigcrashgeweldbeard ensemble castwisecrack humorairport loungeasian woman