• 9.413.803 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Bruce Willis

Releasedatum: 16 augustus 2012

Plot The Expendables 2

"Back for War."

De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.

avatar van jipt

jipt

Heb weer genoten. Zit een goed tempo in, actie a la Rambo 4 (hoop bloed), hilarische one-liners en Van Damme is perfect als Jean Vilain what's in a name. Daarbij is er ook een lekkere gezonde chemie tussen het Expendable team. Lundgren stal voor mij de show. Maar het eindgevecht met de grote drie (of vier?) was ook genieten.

Beste scène is idd de opening van dik een kwartier.

dutchtuga schreef:

Positievere review van A&L dan ik had verwacht. Beter dat je je niet hebt kunnen storen aan de excessieve komedie. Ik vond het de sfeer radicaal veranderen. Wel was te verwachten dat je de opening geniaal zou vinden

Het stoorde me inderdaad niet. Oke, het mocht tussendoor soms wel iets vlotter, maar er zat geregeld weer een leuke scene tussen waardoor het nooit ''minder'' werd. Ik kon de mix van actie, humor en een klein beetje emotie goed waarderen.

De opening was inderdaad geniaal ja. Al denk ik dat ik het slot nog iets stoerder vond, vooral vanwege Schwarzenegger en Norris

avatar van joffrey19

joffrey19

Exp2 is een fantastische B-film met A-kast.

Het verhaal is totaal niet memorable en heeft enorm plotholes. Echter maakt dat in deze niet uit, omdat het om de cast gaat. Je krijgt als kijker precies wat je wil; nostalgische actiemomenten van de helden van vroeger en soms ook hedendaags (Jason S.

Ik heb echt in een scheur gelegen en vond alleen de dame nan yu niet zo echt in t verhaal passen.

The Expendables 2: the best film references - GQ.COM (UK) - gq-magazine.co.uk

Hier vind je filmreferenties terug vanuit deze film die dus gebruikt zijn als oneliners. Kortom, niet lezen nog als je de film nog niet hebt gezien. Wel lezen als je hem al zag. Oa de Chuck Norris fact vind je er terug, blijft erg leuk.

avatar van SENGOK

SENGOK

Geweldig vervolg met meer actiehelden + geweld + humor + drama.

En Schwarzenegger steelt de show

avatar van SENGOK

SENGOK

The Oceanic Six schreef:

The Expendables 2: the best film references - GQ.COM (UK) - gq-magazine.co.uk

Misschien niet de grappigste quote, maar ik moest erg lachen om nummer drie

avatar van cm_punk

cm_punk

joffrey19 schreef:

Exp2 is een fantastische B-film met A-kast.

Hoezo is dit dan een B-Film? Ga deze vanavond kijken

avatar van bierbak

bierbak

SENGOK schreef:

En Schwarzenegger steelt de show

Verwonderd mij niet. Als er iemand DE belangrijkste figuur is uit de stroming is hij het wel (samen met Stallone natuurlijk). Kan mij zo voorstellen dat de zaal lyrisch wordt -toch minstens in de onderbuik- telkens Arnie een actie doet.

Ik tel de dagen af wanneer ik 'm eindelijk kan zien.

avatar van DiDa

DiDa

Ik ga vanavond! Kan niet wachten....!

bierbak schreef:

Ik tel de dagen af wanneer ik 'm eindelijk kan zien.

Ik moet eerlijk zeggen, dat klopt volledig wat je zegt bij Schwarzenegger, maar ik merkte dat de zaal nog veel meer van Norris genoot. Vrij bijzonder om hem weer terug te zien, cooler dan hij ooit was zelfs. Schwarzenegger was ook grandioos ja. Die 2 namen staken wat mij betreft ver boven de rest uit.

avatar van Nomak

Nomak

The Oceanic Six schreef:

Ik zie trouwens dat onze Twilight fan TomaskeX de film vandaag al zag en een 0,5* gaf. Zou leuk zijn als hij er ook een uitleg bij kan geven. Krijg nou niet het idee dat hij de film echt gezien heeft. Als je niet van dit soort films houdt ga je vast niet op de dag van de premiere naar de bios....maar ik kan het uiteraard fout hebben.

Jammer dat dat klein kindje zomaar ongestraft zijn gang mag blijven gaan. Hij heeft trouwens al een ban gehad, heeft hij blijkbaar niets van geleerd. Moderators weten toch ook dat dit een onzinstem is.

avatar van bierbak

bierbak

@Ajax: Ja die Norris hoort natuurlijk ook bij de allergrootsten. Bij hem verwacht ik inderdaad ook veel enthousiamse dat kan niet anders.

avatar van joffrey19

joffrey19

cm_punk schreef:

Hoezo is dit dan een B-Film? Ga deze vanavond kijken

Het verhaal en de onmogelijk actie met scenes en nooit geraakt worden schietscenes die van hak op tak gaan maakt het een echte B-film in mijn ogen. Maar nogmaals dat hoort bij deze film, exp2 neemt zichzelf niet altijd serieus, wat zorgt voor de geweldige humor. Je gaat naar deze film voor de acteurs, vette actie en oneliners.

Dus zeker gaan vanavond.

avatar van ASman

ASman

melchior7 schreef:

Verdorie, 16 jaar en ouder! Dan maar wachten op de DVD ):

Met wat geluk kom je heus wel binnen hoor

Net terug van de bios.

G E W E L D I G!!!

Super vervolg op het al super origineel.

De openingscene overtreft met gemak die van deel 1 en zou in een andere actiefilm de climax zijn. Jet Li zien we daar ook eindelijk even zijn kunnen tonen.

De film zou daarna wat inzakken, maar daar heb ik persoonlijk niks van gemerkt, want ook het tussenstuk bevat nog genoeg one-liners en actie.

En dan de finale: wat geweldig om naast Stallone ook Willis en vooral Schwarzenegger aan de actie te zien deelnemen.

En Norris, die -op de muziek van The Good, The Bad and The Ugly- even hoogst persoonlijk zelf met een Norris Fact komt aandragen over een Cobra. Hilarisch!

Maar... en dit is geweldig voor zijn fans... het is Van Damme die de show steelt.

Ik ben zelf helemaal geen fan van hem en vind zijn films vrij matig, maar -eerlijk is eerlijk- wat is hij hier FANTASTISCH!

Hij beheerst iedere scene waarin hij zit, incl zijn intro, waarin de rest van de Expendables ook te zien zijn. Hij is werkelijk een fantastische schurk en een tegenstander van formaat!

Het eindgevecht tussen Van Damme en Stallone is er een te vergelijken met het eindgevecht van Commando. Echt eentje die je aan de jaren '80 films terug doet denken.

Heeft de film dan geen enkel minpuntje?

Ja, een paar.....

Lundgren wordt in de finale nauwelijks goed gebruikt, daarvoor zit ie toch in deze film? Vorige keer had het nog een reden, maar nu maakt hij weer geheel deel uit van het team, dus dat was gewoon zonde.

De dame, die nu ook bij het team hoort, had er voor mij niet in gehoeven,

waarom Li niet ook de rest van de film er bij (Is daar een reden voor, kon/wilde hij niet de hele film mee doen?)?

Het eind gevecht tussen Sly en JCVD had nog wel wat langer gemogen, ging mij iets te snel.

Dit zijn uiteraard kleine dingen, want als geheel is deze Expendables 2 een geweldige kijkervaring voor iedere rechtgeaarde actiefan!

Veel plezier nog iedereen!

avatar van Reinbo

Jaloers, heb deze topic al een paar dagen ontweken. Enkel wat superlatieven als 'geweldig' en 'waanzinnig' voorbij zien komen. Daarna direct gestopt met lezen. Nog 3 uurtjes wachten. Eerste kreten volgen na middenacht. Behoorlijke review waarschijnlijk later. ZIN IN!

Zelfs het weer lijkt van slag.

thunderball

Ik ben hem om half drie in Breda gaan kijken en de zaal was bijna leeg.

Als er behalve mijn vriendin en ik nog twintig mensen zaten is het veel.

Veel plezier vanavond!

avatar van timbo_

timbo_

Damn wat heb ik me weer fantastisch vermaakt. Vooral de aanwezigheid van Jean-Claude van Damme, de grotere rollen van Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis en natuurlijk de allerleukste nieuweling Chuck Norris doen de film absoluut goed. De manier waarop ze elkaar consequent op de hak nemen en zelfs elkaars one liners lenen zorgt voor een bijna constante glimlach.

Het maakt The Expendables 2 nog wel een niveautje beter dan zijn voorganger. Ook qua actie. Vooral de openingsscene van bijna twintig minuten en de laatste drie kwartier zijn actie zoals actie hoort te zijn. Dan vergeef je de film het middenstuk zonder problemen.

Voor een uitgebreide recensie zie: Recensie: The Expendables 2 (16 augustus) « Tim's Filmblog - filmmad.wordpress.com

thunderball schreef:

Ik ben hem om half drie in Breda gaan kijken en de zaal was bijna leeg.

Als er behalve mijn vriendin en ik nog twintig mensen zaten is het veel.

Veel plezier vanavond!

Gisteravond zat ik in een zeker voor 3 kwart gevulde zaal.

avatar van blackcat13

blackcat13

Damn wat een goede reviews allemaal, geweldig om te zien

Vooral de enthousiaste review van thunderball maakt mij erg blij!

De meeste reviews zijn kort, krachtig en positief, en ik denk dat ik de film ook zou zal gaan ervaren. Niet teveel lullen, gewoon genieten Met al die 4 en 4,5 sterren is het in ieder geval wel duidelijk dat de film gewoon perfect slaagt in wat het wilt zijn

Ik ben heel erg benieuwd naar je reactie na de film Reinbo, ik hoor het graag van je, in ieder geval heel veel plezier vanavond, best spannend na al die maanden wachten maar nu is het zover

Ik ga overigens aankomende Dinsdag pas, nog ff wachten.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Gisteravond zat ik in een zeker voor 3 kwart gevulde zaal.

Waarschijnlijk het warme weer en ze waren er ook nog aan het verbouwen, incl boren. Dat nodigt mss niet uit.

thunderball schreef:

Klopt. En het was woensdagavond en vandaag donderdagmiddag. Denk dat de zalen vrijdag, zaterdag en zondag goed vol zitten.

thunderball

Ik zie dat jij hetzelde cijfer hebt gegeven, zijn we het toch nog over wat eens! Haha!

Heb eigenlijk meteen weer zin om hem te gaan zien.

thunderball schreef:

Heb eigenlijk meteen weer zin om hem te gaan zien.

Uiteindelijk houden we beiden van stoere actiefilms

Ja, idd.

Enig idee waarom Li slechts even mee doet, maar hij staat wel groot bij de eerste op de aftiteling?

avatar van RuudC

RuudC

Ik merk wel dat de promotie heel behoorlijk is. Vanmiddag fietste ik nog langs een poster met Arnie erop. Er is duidelijk meer aandacht voor dan bij de eerste The Expendables. Ik ga morgen in elk geval naar de film

Ja, idd.

Enig idee waarom Li slecht even mee doet, maar hij staat wel groot bij de eerste op de aftiteling?

Misschien druk met andere films? Hij had inderdaad maar een kleine bijrol.

Ook jammer dat Rourke niet eventjes mee deed.

avatar van Theunissen

Hoe was het verhaal eigenlijk ?