• 9.414.871 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Bruce Willis

Releasedatum: 16 augustus 2012

Plot The Expendables 2

"Back for War."

De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.

avatar van thunderball

thunderball

Aha op die fiets..

Ik heb zelf geen moment aan GofD gedacht, maar The Wild Geese 2 is idd wel meer het jaren'80 b-film actie genre.

The Wild Geese, het origineel, is zo'n typische Britse oorlogsfilm met Richard Burton, Richard Harris en Roger Moore, coole gasten, maar in het echt natuurlijk nog geen halve minuut opgewassen tegen het testerongeweld van de Expendables.

Hoewel die twee eersten ze in hun tijd wel onder de tafel hadden gedronken.

Iron Maiden

er zijn zoveel vergelijking omdat dit er in dit genre al tientallen films zijn gemaakt en het nog moeilijk is origineel uit de hoek te komen.

maar reinbo, als mickey rourke op een motor jou al aan een van zijn films doet denken dan is het natuurlijk een feest van "herkenning".

Lennert schreef:

Dit wordt ontkracht door zijn eigen stuntman, Van Damme doet hem gewoon zelf.

Het is trouwens wel een stuntdouble die de trap moet "incasseren" haha.

avatar van Reinbo

Iron Maiden schreef:

Dat is ook exact wat het is.

Reinbo schreef:

Zoals aangegeven. Discussie in de kerk, watervliegtuig - Commando, vliegtuig met team en rock n roll muziek - Predator. Stallone Lundgren - Rocky 4, neermaaien heel vijandelijk leger op eiland - Commando, Rourke op motor - Harley Davidson & Malboro Man. Hele set up is a la Delta Force of Wild Geese. Lundgren vs Li -Game of Death. En zo zie ik nig wel meer verbanden.

Toen Stallone iemand neerstak met z'n mes was dat natuurlijk ook een verwijzing naar Rambo

avatar van Film Pegasus

De titel is een verwijzing naar het eerste deel.

avatar van blackcat13

blackcat13

Ik trek trouwens mijn vorige opmerkingen weer terug. Heb altijd geroepen dat Dwayne Johnson erbij zou moeten in de serie. Na het zien van de trailer, en even fantaseren dat Dwayne ineens langs zou komen, kom ik toch tot de conclusie dat dat totaal niet zou passen. Dwayne is te bekend van zijn familie films en zijn moderne actie films en dat zou alleen maar afleiden van wat de film wilt zijn. Zou een beetje het gevoel geven alsof ik naar een zoveelste recente actiefilm a la G.I. joe 2 aan het kijken ben, en Expendables moet toch iets specialers blijven. Ok, Jason Statham zit er ook bij, maar zijn reputatie als old fashioned action hero staat inmiddels muurvast.

blackcat13 schreef:

Stallone heeft een slimme zet gedaan door hemzelf en Statham de hoofdrol te geven. Statham is op dit moment DE action hero.

avatar van mrwhite

mrwhite

Film Pegasus schreef:

De titel is een verwijzing naar het eerste deel.

En zeker ook First Blood Part 2 : YouTube - Rambo - Expendable

FunkStarr schreef:

Nou, Statham heeft de laatste jaren veel matige films uitgebracht. Zijn oudere werk was veel leuker, maar nu krijg je veel van die B meuk waarin hij altijd een of andere cynische huurmoordenaar, cop of wat ook speelt. Hij doet veel slaan en schoppen, maar ik zie hem graag weer eens met een dikke mitrailleur, filmpje a la Commando ofzo doen. Voorlopig is er nog geen 1 waardige opvolger van de generatie Arnold, Sly, Willis.

avatar van Film Pegasus

'veel matige films' telt niet alleen voor Statham. Stallone (Driven, Get Carter, Stop or my mom will shoot, Oscar, ...) en Schwarzenegger (The 6th day, Jingle all the way, Batman & Robin, Junior, Last action hero, ...) hebben evengoed slechte films gemaakt.

avatar van Reinbo

Slechte films maken is juist een kenmerk van dit soort sterren. Je moest je een verdiepen in de catalogussen van de andere acteurs.... Alleen wisten zij door hun aanwezigheid die films toch nog een bepaalde waarde mee te geven. Vind dat Statham dat ook wel doet overigens, maar in de schaduw van de grote drie kan hij niet staan. En hij is ook geen Bronson. Meer een opvolger van Norris en Van Damme.

Film Pegasus schreef:

Verschil is dat die grootheden wel echte klassiekers op hun naam hebben staan. Titels van het kaliber Rambo, Terminator, Die Hard etc heeft Statham niet en gezien zijn filmkeuzes zie ik het ook niet snel gebeuren. Best jammer, wel een coole gast. Crank en The Transporter (delen 1 dus) zijn denk ik zijn beste actiefilms.

Overigens, Arnold maakt geen slechte films! Alleen Junior en de 2 Conan films waren echt slecht, de rest echt niet!

Iron Maiden

Wat vond je van Snath en Lock, Stock and 2 smoking barrels dan?

avatar van thunderball

thunderball

Daar zaten zoveel verhaallijnen met verschillende acteurs in dat je niet kunt zeggen dat dat echt alleen maar Stathamfilms zijn, zijn ook niet echt actiefilms, meer gestileerde misdaadfilms.

Iron Maiden schreef:

Wat vond je van Snath en Lock, Stock and 2 smoking barrels dan?

Wat thunderball zegt. Dat zijn geen 100% Statham films door de vele personages. En het waren al helemaal geen echte actiefilms.

Statham heeft best in een paar leuke films meegedaan hoor, maar niet 1 is een klassieker. Of het moet The Expendables 1 zijn, haha.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Klassiekers moeten groeien. Dus misschien komt het nog

• 1930 berichten

Het hele punt is natuurlijk dat Statham nooit in een 80's actiefilm gespeeld heeft, simpelweg omdat zijn carriere pas 20 jaar later van de grond kwam. Hij heeft in ieder geval al betere films op zijn naam staan dan een Norris, of een Hemsworth. Ook al zijn het niet echt vergelijkbare actiefilms. En dat dit een klassieker gaat worden weet ik nu al, 1 van de coolste casts die ik ooit gezien heb! Dit kan haast niet anders dan dat dit een klassieker gaat worden

Toch zeg ik het nog maar een keer, maar vind het wel jammer dat Seagal er niet bij is. Al komt die bolle kop maar 2 seconden in beeld zou me al blij maken. En dan in plaats van die Hemsworth waar nog niemand van gehoord heeft.

avatar van bierbak

bierbak

Reinbo schreef:

Mee eens. Niet toevallig loopt Dolph bijvoorbeeld ook met de naam Gunnar rond, net als in Men of War uit '94. Ook zo'n huurlingen trekken naar een eiland en vechten plots voor de goede zaak-filmpje .

avatar van mrwhite

mrwhite

Ajax&Litmanen1 schreef:

Red Sonja,Batman & Robin,Collateral Damage en the Running Man waren toch ook niet metéén goeie films hoor. Wat natuurlijk niet wegneemt dat hij een paar grote klassiekers op zijn naam heeft.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Lennert schreef:

Dit wordt ontkracht door zijn eigen stuntman, Van Damme doet hem gewoon zelf.

Daar ben ik blij om.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Op welke van de hier inmiddels 40 volgeschreven bladzijden kan ik eigenlijk een goede trailer vinden?

(wat een speculatie en overpeinzingen trouwens, de verwachtingen zijn hooggespannen zie ik)

avatar van RuudC

RuudC

pagina 38, maar hij staat inmiddels ook op youtube.

avatar van Thorak

Thorak

FunkStarr schreef:

Het hele punt is natuurlijk dat Statham nooit in een 80's actiefilm gespeeld heeft, .... Hij heeft in ieder geval al betere films op zijn naam staan dan een Norris,

Seagal en Van Damme in 1 film is iets dat nooit gaat gebeuren, blijkbaar hebben die 2 zo'n vete dat ze elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

En dan in plaats van die Hemsworth waar nog niemand van gehoord heeft.
Kan bijna niet anders dan dat hij cannonfodder dient. Maar misschien is hij wel de ontdekking van het jaar...

avatar van Thorak

Thorak

mrwhite schreef:

Collateral Damage vind ik toch een van Arnie's betere films! Daar laat hij goed zien dat hij ook in een 'relatief serieuze' aktie film overeind blijft staan.

Films als Conan en Red Sonja vind ik toch ook geweldig! Ze zijn niet bepaald de beste films nee, hoewel de films voor die tijd niet eens echt slecht waren. Ondanks hebben ze absoluut wel een bepaalde cult waarde!

• 1930 berichten

Haha begrijp me niet verkeerd, ik ben ook een Norris fan

avatar van Dreiecke

Dreiecke

RuudC schreef:

pagina 38, maar hij staat inmiddels ook op youtube.

Blz 38, ok....

De trailer van Terry Crews die in zijn pants jizzt tijdens de explosies mag ik zeker overslaan?

avatar van Lennert

Lennert

mrwhite schreef:

The Running Man is briljant

avatar van gorelover

gorelover

wat een vette trailer.

nog een paar maanden en dan knallen met hoofdletter K.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

YouTube - 'The Expendables 2' Trailer HD

Nieuwste trailer van The Expendables

(wel het staat op gisteren gerealeased dus ik weet niet of iemand die erin heeft gestoken)

Vind zelf op het moment Arnie het beste in Last Action Hero,don't ask me why,misschien jeugdsentiment? zelfde met the 6th day vond ik hem super, en in total recall