Genre: Horror / Mystery
Speelduur: 83 minuten / 94 minuten (unrated director's cut)
Geregisseerd door: Henry Joost en Ariel Schulman
Met onder meer: Chloe Csengery, Jessica Tyler Brown en Katie Featherston
Releasedatum: 20 oktober 2011
Plot Paranormal Activity 3
"Discover how the activity began."
Achttien jaar voor de gebeurtenissen van deel 1 en 2 volgen we Katie en haar zus Kristi in het huis van hun ouders. Na verloop van tijd merkt Dennis dat Kristi zich raar begint te gedragen nadat ze heeft beweerd een onzichtbare vriend te hebben, genaamd Toby. Op aanraden van Randy plaatst Dennis een aantal camera's in het huis om te zien of er ook echt iets rondspookt. Ze doen een schokkende ontdekking...
- Trailer (YouTube)
Randy Rosen
Kid
Creepy Lady
Cryptum
Ten eerst was deze film gewoon veel sneller dan deel 2 en bevat het ook zeker veel meer actie dan deel 1. Langdradig? No way. Je moet echt met wat beters komen dan deze kulargumenten. Zeg dan dat je meer actie niet vind passen of zo, maar om te zeggen dat er weinig actie in zit en vervolgens deel 1 leuker vind waar veel minder in gebeurd is gewoon frappant.
Tja, ieder zijn eigen smaak en mening,
maar ik vind deze film ronduit zwak, dus zeik zoveel als je wilt.
Cryptum
Dat Kun jij nu wel vinden, maar ik sluit me aan bij @Cryptum ook al formuleerd hij het een beetje bot, ik vind deel 1 ook veel beter
Deel 3 vind ik erg ongeloofwaardig. Ontzettend saai tot de laatste 15 minuten waar ik toch wel even van wakker lig. Ook al is het ongeloofwaardig.
Waarom ik deel 1 beter vind, omdat het nieuw is, je ziet niets .. geesten hoor je ook niet te zien
In deel 3 zie je wel wat, wat nooit kan in het echt, daarom is het erg ongeloofwaardig, een bed dat opeens heen en weer swiept en dan op een erge manier .. I mean come on! Dat mens dat aan de trap zweeft is ongeloofwaardig, maar vind dit behoorlijk eng, dat was eigenlijk het enige enge aan de hele film en dat blijft je ook meteen bij.
Deel 2 heb ik niet helemaal afgekeken, een baby die uit bed wordt gelicht .. yeah right
Deel 1 is gewoon het beste, je ziet niets, en dat is Juist het geen wat het zo eng maakt
Deel 3 beweerd dan te gaan over de beginning .. uhm in Deel 3 is het een vrouwelijke Ghost .. Deel 1 een mannelijke, dus het klopt niet
Ze moeten gewoon stoppen met deze reeks, net als de Tunnel dat was 1 deel en dat was genoeg
Dit alles neemt niet weg dat het geen horror is want dat is het wel, of er nu 1 geest 2 seconden in beeld komt of niet, geesten zijn eng en maken me best een beetje bang. Ik hou er helemaal niet van, maar kan het niet weerhouden om het dan toch maar te kijken. En kleine kinderen in ee horror film hebben ok altijd wel zo'n creepy uitstraling, ik snap ook niet dat ze kleine kinderen in zo'n film laten meespelen, die weten volgens mij geen eens wat ze doen.
Eindelijk iemand die hetzelfde als ik denkt, deel 3 is inderdaad ongeloofwaardig én saai, ik heb geen enkel schrikmoment gehad (wat in het eerste deel wel zo was)
Het lijkt ook alsof deze film zo rap mogelijk in elkaar is gestoken enkel om er geld uit te scheppen, er is niet nagedacht over deze film.
Btw, ik ben een vrouw, geen man
eldodo
De aanwezigheid van irritante gilwijven in de zaal is eigenlijk mijn grootste kritiek op een verder spannende filmavond.
davincstyle
Wat moet ik zeggen over deze film. Heb hem net als deel 2 netjes gezien in de bioscoop en dit maal met maar 2 vervelende meiden achter ons. Ze hadden luidruchtig het woord telkens en dacht mij mezelf, als je de film niet aankan, waarom kom je dan in vredesnaam naar de bios?
Maar goed even over de film, het was geniaal. Toch wel één van de engste van de reeks en tot het einde zeer vermakelijk. Heb eigenlijk wel genoten van alle delen maar dit deel was origineel met schrikeffecten en de special effecten. Het verbaasd mij toch elke keer weer hoe ze de dingen toch maken en dan vooral in dit deel. Ik ben erg enthousiast en raad de meeste horror freaks deze film aan want hij is echt schokkend.
Verhaal was gewoon weer erg simpel en niet te moeilijk zoals we gewend zijn van de PA delen. Ik zou zeggen, maak alsjeblieft een deel 4 want ik zou daar zeker weer naartoe gaan. Dit keer vind ik de serie geen uitgemolken iets maar meer een prachtige trilogie !
UttaWanka
bloed en bloedeng....brrr
Die ventilator; geniaal bedacht...
Die scene met dat laken in de keuken....ik kreeg echt spontaan kippenvel. dit zijn echt mijn soort horrors
Tja, ieder zijn eigen smaak en mening,
maar ik vind deze film ronduit zwak, dus zeik zoveel als je wilt.
Jij zeikt?
Maar toch, deze film ongeloofwaardig noemen en die andere niet is gewoon niet juist.
Blijft crap.
De enige in de reeks die ook maar een beetje in de buurt komt van z'n beoogde effectiviteit is het Japanse vervolg, en ook dat is verder maar een matige horrorfilm. Dit derde deel is iets geanimeerder dan de eerste twee Amerikaanse delen, maar daarmee is het meeste dan ook gezegd.
Halverwege de film kwam er nog iemand de zaal inlopen. Zal vast iemand met voorkennis geweest zijn, want ook hier valt de eerste drie kwartier weer geen fuck te beleven. Saaie, uiterst voorspelbare cinema die nog eens oerlelijk en slecht geacteerd is ook.
Pijnlijkste gimmick is toch echt de "fan-camera". Dat ding doet er echt 15 seconden over om van links naar rechts te gaan, en gegarandeerd dat je de eerste minuut helemaal niks boeiends te zien krijgt. Hoe goedkoop kan cinema zijn? Vond het elke keer weer dieptriest toen zo'n nieuwe scene aanving.
Verder de gekende geestengrapjes, af en toe een effectieve scare, en een einde wat niet bepaald tot de verbeelding spreekt. Voor de scares en wat effectieve geestentrucs kan je nog punten geven, maar daarmee heb je het toch zo'n beetje gehad. Blijft een povere serie binnen het handycam subgenre.
Leukste detail trouwens: volgens mij wat de teddybeer een Teddy Ruxpin.
Muchacho
Tsjah, als je de eerste 2 delen al kut vond vind ik het raar dat je het derde deel gaat kijken. Lijkt mij dat je een excuus wilt hebben om te zeiken.
movie-edje
Eindelijk gezien in de bios!
En ik vond deze deel zekers geslaagt, ben trouwens ook erg fan van deze vervelende ( demon )
die het leven van de zusjes op zijn kop heeft gezet.
De spanning zit er goed in, en sommige scenes waren echt nagel-bijtend.
Ook kwam Kirsti op het witte doek best eng over, met dat denkbeeldige vriend van haar.
En indd die scene met dat laken in die keuken ( DAMM )
Paranormal Activity 3 is een lust voor het oog!
DiDa
Dit derde deel stijgt absoluut boven het zwakkere 2e deel uit. Dit komt voornamelijk door de betere en daardoor engere camerastandpunten en de acteurs. Ook de laatste 15 minuten zijn zenuwslopend en geven het verhaal een originele en onverwachte draai. 4 sterren
dit0rz
gisteren in de bios gezien.
en ik vond hem best oke.
maar inderdaad wel een stuk ongeloofwaardiger dan deel 1, (2 heb ik niet gezien)
bijv met dat laken.. cliché en waarom zou toby dat doen..
ook het einde vond ik te snel gaan, en te overdreven... niet subtiel
hij is het kijken wel waard hoor
maar niet in de bios, en dat komt door die mensen die een beetje bang zijn, en zich daarom proberen niet te veel te concentreren op de film, dus gaan ze lekker praten en grapjes maken, en dan gaan ze daar lekker om zitten lachen. zwaar iritant
Blijft crap.
De Japanse versie is een zak stront in vergelijking met de Amerikaanse versies. En ik weet niet wat voor ventilators jij hebt, maar die dingen gaan niet zo hard heen en weer hoor
De Japanse versie is een zak stront in vergelijking met de Amerikaanse versies.
Beetje in het voetbaltopic sfeertje blijven hangen?
Verder boeit de snelheid van fans me niet zo, als het brakke cinema oplevert dan hoeft het gewoon niet. Hadden ze maar met een ander idee moeten komen dat wel goed werkte.
Bij jou werkt het niet, ik heb mensen tot nu toe louter positief over de ventilator cam horen praten. En het levert ook gewoon goede scenes op. Het komt bij jou meer over als zeiken om het zeiken en niet dat de scene echt slecht is. Het is gewoon een slim bedacht concept in een derde film uit de reeks. Het is iets nieuws, iets wat ik van de Japanse versie niet kan zeggen dat louter uit herhalingen van deel 1 bestaat. En zo langzaam is deze film ook niet, het is echt een stuk rapper dan de eerste twee delen. Vreemde kritiek.
Mr_White
- 2067 berichten
Minste van de serie maar nog wel vermakelijk. Ik vind de eerste film nog altijd geweldig vanwege de spanning die constant blijft terwijl de 'spookachtige' situaties erg subtiel en daardoor realistisch blijven met bewegende deuren en krakende huizen. Na het eerste deel moest het schijnbaar steeds grotesker en daardoor is de serie nu niet veel meer dan een langzame spanningsboog van jump scare naar jump scare. De opbouw van die individuele momenten is nog altijd sterk (ik voel nog altijd hartkloppingen) maar de voorspelbare uitkomst (altijd een jump scare) gaat toch tegenwerken. Een zwak einde helpt ook niet echt mee trouwens.
En grappig genoeg vind ik de films nu juist alleen te tolereren in de bioscoop met een volle zaal van mensen die het allemaal veel enger vinden dan jij en bij elke jump scare keihard gillen en vol paniek elke nacht scène in gaan.
hodina
gister in de bios gezien, mensen hebben meer zitten lachen dan ''schrikken''
BAGGE FILM!!
Ach, wat een genialiteit, een bewegende cam die er 15 seconden over doet om een kamer te scannen. Daar hebben ze vast echt lang over moeten brainstormen. En dan vooral erg origineel om de eerste paar bewegingen niks te laten zien, dat bouwt de spanning toch zo hard op
De Japanse had trouwens erg veel split screens. Over grensoverschrijdende inventiviteit gesproken!
PublicEnemy187
Ik heb 'm gezien, maar snap niks van die hele film. Hij zou het begin moeten laten zien, maar ik zie niet echt de link tussen deel 3 en dan deel 1 en 2? Iemand die het wel weet? Spoiler: Heeft het met die baby van deel 2 te maken? Dat ze de eerstgeborene zoon willen?
Er zaten een paar schrikmomenten in, maar deel 1 en 2 vond ik enger. En het einde slaat echt helemaal nergens op.
Matige film. Niet de moeite waard om hiervoor te betalen in de bios. Zou 'm alleen kijken als je Pathe Unlimited hebt
maartendri
Misschien vinden jullie dit een beetje overdreven, maar ik zeg het toch:
De engste film ooit gezien door mij! Brrr.... wat heb ik mijn vingers stukgebeten in de bioscoop. Die overigens helemaal volzat met meisjes van zo'n 17 jaar, die hun mond niet konden houden.
Uiteraard een slap verhaaltje, zoals al eerder is opgemaakt, maar dat werd helemaal goed gemaakt door de schrikmomenten (zoals ook bij PA 1 en 2).
Ik vond het jammer dat de ventilatorshots niet nog enger werden gemaakt, ze hadden er wel de mogelijkheid toe.
Uiteindelijk vond ik het einde nog slapper (en misschien wat onbegrijpelijker, dit zou komen omdat ik me op een verstand-op-nul film had voorbereid, en waarschijnlijk wilde ze iets psychologisch (wat ik er niet uit kon halen) erin gewild).
Al met al een verschrikkelijke enge film, die mijn 9,50 euro meer dan waard was.
Mr_White
- 2067 berichten
Om het even kort uit te leggen: De grootmoeder is onderdeel van een heksenkring die de demoon tot leven willen wekken, wat dus alleen kan met een eerstgeborene zoon. Daarom zit de demoon in deel 2 achter de baby (de eerstgeborene zoon) van Kristi aan. Na uit het huis verbannen te zijn, gaat de demoon achter Katie aan (deel 1) zodat hij haar tijdelijk over kan nemen (in dit deel zien we dat ze daar vatbaar voor is) en zo alsnog de baby te kunnen pakken. Daarbij blijft alleen de 'brand' van het huis zoals in deel 1 gezegd wordt achterwege, maar vooralsnog lijkt het er gewoon op dat de meisjes gebrainwashed zijn (want de volwassen versies uit deel 1 en 2 herinneren zich blijkbaar niets van deze film).
Jessica Harper
Schokkend Nieuws vindt m de beste tot nu toe: Paranormal Activity 3 (bios) - schokkendnieuws.nl
MokumsKid
Redelijke film die in mijn ogen nét geen voldoende scoort, hij steekt sowieso wel ver boven de andere delen uit.
Verhaal blijft wel lekker simpel (zoals in alle andere delen), redelijke schrikmomenten en het bioscoop-publiek was deze keer ook wel te pruimen.
Het enige wat me zwaar tegenviel was het abrupte einde. Verder klopte er een aantal dingen niet aan het verhaal, maar dat zijn detailpuntjes.
Al met een 2.
Nienke1981
Net in de bios gezien. Beetje jammer is dat er veel mensen en ook 2 naast mij, steeds zaten te praten. Resultaat: ik zit niet helemaal in de film en de film was dan ook niet zo spannend voor mij.
Maar goed, als dit niet zo was geweest, had ik hem zeker spannend gevonden en daarom geef ik hem 3,5. Misschien nog een keer thuis in stilte kijken...
gi4nt
Haha, altijd irritant bij een horror: de onrustige zaal.
Verder beschouw ik de film als de engste die ik ooit gezien heb. En dan heb ik echt veel enge dingen gezien. Maar vooral de draaiende camera in de huiskame/keuken was erg tergend en daardoor zeer treffend voor een dergelijke film. Een erg goede en creatieve manier van spanningsopbouw in deze filmstijl.
Leuk dat er verder veel schrikmomenten in zaten, ook al was het soms helemaal out of the blue. Maar dat ontbreekt vaal bij een horror en ik denk dat dat wel een reden is om naar een horror te gaan. Voor mij althans wel; vaak blijft het helaas bij spannende momenten en/of niet enge monsters oid. Knappe effecten ook verder, de montage zelf vond ik echter wat minder.
Verder moeten ze nu stoppen met deze reeks, om niet de andere delen om zeep te helpen. 3 is genoeg en uiteraard gaat het dan alleen nog maar om geld; iets dat nu al aan deel 3 te zien is.
(En toch een volle zaal, dus geef ze eens ongelijk)
gi4nt
Blijft crap.
Vond je die ventilator niet juist doodeng door die tergende langzaamheid en "opdeling" van de ruimte in 2 gedeeltes? Ik vond dat namelijk briljant! Een betere manier van spanningsopbouw kan ik me niet bedenken.. juist omdat je het bereik en de snelheid van de camera kent.
En ja, je noemt het goedkoop wat ik op zich begrijp gezien dit deel 3 is (en dus uitmelking van een succes). Toch vind ik het mooi te zien dat geen of weinig geld juist creatief maakt en daarmee zijn ondanks de lage budgetten toch maar mooie resultaten geboekt! (Blair witch, cloverfield, rec) etc. Hoe vaak kom je niet een film tegen met een mega-budget die (vaak qua plot) tegenvalt en je alsnog denkt: goedkoop!
Jessen0wnt
Stiekem toch wel gaaf.
Verrassend leuke film om te zien in een volle zaal. Ik zie dit dan ook niet echt als een serieus enge film, enkel de reacties ''kijk daar boven op de trap'' ''DIE LAMP'', zijn heel leuk om te horen. De film bestaat enkel alleen uit schrikmomenten, neemt heel lang zijn tijd en werkt. Waardoor je als kijker echt je klaar kan maken, het leukste eraan is nog dat je weet wanneer het ongeveer gaat gebeuren maar niet precies wanneer en vooral de vraag: hoe.
Uiteindelijk is het allemaal een trucje, en het verhaal is een beetje uitgedoofd. Wanneer het eindelijk echt creepy word, in het huis van de oma, gaat het allemaal veel te snel en wordt het nogal afgeraffeld, waarschijnlijk zal er wel nog wat delen volgen, en die zal ik ook trouw volgen... Het voelt soms helaas wat te gemakkelijk en te commercieel aan. Aan de andere kant werkt het erg goed, plus het is erg vermakelijk.
Geslaagde commerciële prutzooi. 3,5 ster
Skip dan gewoon al deze films en ga niet selectief jouw Japanse voorkeur wel bevoordelen terwijl die nog slechter is gemaakt. Je kan natuurlijk bij elke zwaai een jump scare erin gooien, maar dat maakt een film nou niet beter. Weet je hoe je zoiets noemt Onderhond? Opbouw
en ga niet selectief jouw Japanse voorkeur wel bevoordelen
En wat een goedkope opmerking is dat dan weer?
Jeroen87
Beter dan zijn voorgangers, die camera-mount was ook geniaal bedacht, constant die spanningsopbouw. Einde was eigenlijk wat ik had verwacht, prima in elkaar gezet. Die oma was al eng, maar in de laatste minuten werd het helemaal eng.
Paar goede schrikmomenten in ieder geval.

Paranormal Activity: Next of Kin
2021