Genre: Horror / Mystery
Speelduur: 83 minuten / 94 minuten (unrated director's cut)
Geregisseerd door: Henry Joost en Ariel Schulman
Met onder meer: Chloe Csengery, Jessica Tyler Brown en Katie Featherston
Releasedatum: 20 oktober 2011
Plot Paranormal Activity 3
"Discover how the activity began."
Achttien jaar voor de gebeurtenissen van deel 1 en 2 volgen we Katie en haar zus Kristi in het huis van hun ouders. Na verloop van tijd merkt Dennis dat Kristi zich raar begint te gedragen nadat ze heeft beweerd een onzichtbare vriend te hebben, genaamd Toby. Op aanraden van Randy plaatst Dennis een aantal camera's in het huis om te zien of er ook echt iets rondspookt. Ze doen een schokkende ontdekking...
- Trailer (YouTube)
Randy Rosen
Kid
Creepy Lady
Mescaline
Nouja, merk wel dat PA tot nu toe steeds met een verrassing komt aan het plot te zien. Dan word er nog een beetje gepuzzeld met de tijd wat het dan weer wel interesanter lijkt te maken. Dat deel 2 dan voor deel 1 afspeeld en deel 3 helemaal in de jonge jaren van Katie. Bij Saw of andere horrorfilms is het inderdaad gewoon een soort van lopende band.
Vanaf Saw 3 of 4 gaat het toch ook weer terug naar wat daar voor had afgespeeld?
Een film moet een beetje mysterieus blijven, en zeker Horror en Thriller films.
Wat je nu krijgt is dat alles wordt uitgelegd en krijg je een beetje The Exorcist the beginning idee toch? maar ik oordeel voor dat ik sowieso deel 2 of deel 3 heb gezien dus ik geef ze binnenkort maar eens een kans
sinterklaas
Bij Saw is dat niet het geval. Dat gaat gewoon allemaal nieuwverzonnen martelwerktuigen af.
Mescaline
Serieus? ik dacht dat het juist allemaal van het verleden af kwam vanaf de derde.
RaouL#1
Gisteravond toch maar naar deze film gegaan ondanks het zwaar tegenvallende vorige deel.
Gelukkig was deel 3 een stuk beter dan deel 2 maar het verhaal blijft naar mijn mening zwak en moet het hebben van de enorme climax opbouw elke keer opnieuw.
Iedereen zit panisch naar het scherm te kijken minuten lang wetende dat er iets komt en toch schrik je elke keer weer als het zover is.
De opbouw van spanning die lijdt tot het schrikmoment is super gedaan, maar een film als deze is daarom ook maar 1 keer leuk.
De camera op de ventilator was een super goede toevoeging.
jstinissen
Alle paranormal activity zijn masterlijk werd alleen een beetje gek in de bioscoop met all die gillende keuken meiden die gingen krijsen om elk schrik moment en elke scheet kan niet w8 tot die op dvd verkrijgbaar is lekker schrikke met vriendin met goede surround zonder herrie
sinterklaas
Ja, hier en daar een flashbackje. Maar echt doelen op het verleden doet het toch niet. Behalve Saw 2 dan.
hendriks
na deel een al moeten stoppen met dit flut gedoe niks verniewends het is weer hetzelfde gaat alleen nog om geld verdienen ermee
dit is weer gewoon een beginning gebeurt niks bijzonders alleen leuk dat ie word dubbelgevouwen rest snap ik die hype niet zou geen geld voor bios eraan uit geven zonde van me geld
en wat is het toch altijd met derde delen dat die standaard slecht zijn kan geen goede derde deel bedenken
fast en furiois 3 whismaster 3 leprechaun 3 nightmare on elmstreet halloweeen helemaal heeft niks met de serie te maken
ze kunnen beter de derde delen overslaan
een halve ster voor het eind stukje verder flut film voor commercie
Karentje77
ik vond de film in ieder geval goed, veel schrikmomenten
I like that kind of movies, soms wel ietwat overdreven maar voor de rest bangelijk
Karentje77
ik ga hem alleen eens moeten herbekijken want ik werd gek v de gillende belachelijke meisjes in de zaal..... thuis..... met surround system ..........
ze kunnen beter de derde delen overslaan
een halve ster voor het eind stukje verder flut film voor commercie
Klinkt een beetje als een vooringenomen mening als ik dit zo lees. Je noemt overigens ook wel rare deel drietjes op zeg.
Mescaline
Oke, dan zou je wel gelijk hebben
Macmanus
Zelfde niveau als de rest.
Verhaaltje is weer net iets verder gezocht, maar van de scares zitten er weer net wat meer in. Vond het best goed werken. Paar keer schrok ik echt flink. En net als dat je saw kijkt voor de gore zijn de scares waarom je dit toch uiteindelijk kijkt. Die scenes met die ventilator waren leuk bedacht en werkte goed.
Wat me wel erg opviel was dat de vorige delen qua verhaal me echt totaal niet zijn bijgebleven. Het hele verhaal van de drie delen is me niet echt helder meer. Wil ik me geheugen daar best de schuld van geven maar het zegt ook wel wat over de impact van de films.
Zeker geen 5 sterren maaltijd dus. Maar rond deze tijd aardig kijkvoer.
3 sterren.
darkcity
Weer beter dan deel 2. Alleen veel plotholes. De schrikeffecten zie je van mijlenver aankomen maar het werkt wel. Op het eind toch even weggekeken. Prima horrorfilm. De beschrijving van het verhaal hierboven klopt van geen kant btw... 3,5*
Ben wel benieuwd naar de plotholes...
Lees het plot nu ook, slaat nergens op inderdaad.
Keane1983
Ben ik het niet mee eens, voor mij was dit de engste film ooit die ik gezien heb.
Alles klopte, de gehele antaurage, maar dat niet alleen ook het acteerwerk van de twee kleintjes vond ik erg overtuigend.
Schrikmomenten zitten er heel erg veel in, en de film weet op een snel tempo de spanning hoog op te bouwen. Het einde kent echt wel een aantal wegkijk momenten.
Het verhaal vind ik goed, in combinatie met de twee andere valt alles nu heel erg goed op zijn plaats.
Qua camera werk was dit het best van de drie. Deel 1 was voornamelijk in de slaapkamer, deel 2 was dan wel door het gehele huis, maar doordat er ook buiten vanalles afspeelde werd het voor mijn gevoel erg ongeloofwaardig.
Deze film is in mijn ogen de beste van de 3 op het gebied van ...alles...
Het enige nadeel vond ik wel, dat alles wat in de trailer te zien was...je niet terug zag in de film???Why??? Dit was ook al het geval bij deel 1 en 2...je zag wel een trailer maar kreeg niet wat je zag?? (was in dit geval ook echt niet erg hoor)
Van mij een dikke 4,5* Let the Halloween begin
Cryptum
1 woord: kutfilm.
Deze is nog slechter dan de 2e.
Weinig actie en veel te langdradig.
Er zouden nochtans goede films omtrent dit onderwerp kunnen gemaakt worden,
maar tevergeefs.
De 1e Paranormal Activity was de beste van de 3.
Mijn stem 0.5, omdat ik geen 0 kan geven.
Zonde van de verspilling.
Hobgoblin
Ben echt onwijs benieuwd naar de derde deel! Heb bioscoopkaartjes gekregen van mijn broer via deze website. De imdb ratings zijn ook wel goed eigenlijk voor een horror movie. Denk dat we het weekend gaa, maar heb echt geen zin in gillende randdebielen. Waarschijnlijk is het een beter idee om maar eens doordeweeks te gaan.
1 woord: kutfilm.
Deze is nog slechter dan de 2e.
Weinig actie en veel te langdradig.
Er zouden nochtans goede films omtrent dit onderwerp kunnen gemaakt worden,
maar tevergeefs.
De 1e Paranormal Activity was de beste van de 3.
Mijn stem 0.5, omdat ik geen 0 kan geven.
Zonde van de verspilling.
Ten eerst was deze film gewoon veel sneller dan deel 2 en bevat het ook zeker veel meer actie dan deel 1. Langdradig? No way. Je moet echt met wat beters komen dan deze kulargumenten. Zeg dan dat je meer actie niet vind passen of zo, maar om te zeggen dat er weinig actie in zit en vervolgens deel 1 leuker vind waar veel minder in gebeurd is gewoon frappant.
Hobgoblin
Trouwens, heb gehoord dat de fragementen van de trailers helemaal niet voorkomen in de film. Is het meer een teaser?
Mac Hammer Fan
Als fervente griezelfan deel één ooit eens gezien en heb toen gezegd: nooit meer. Boooring. Zelfs gewoon kijken naar een onweer buiten gedurende anderhalf uur is spannender.
IndigoProphecy
Dat Kun jij nu wel vinden, maar ik sluit me aan bij @Cryptum ook al formuleerd hij het een beetje bot, ik vind deel 1 ook veel beter
Deel 3 vind ik erg ongeloofwaardig. Ontzettend saai tot de laatste 15 minuten waar ik toch wel even van wakker lig. Ook al is het ongeloofwaardig.
Waarom ik deel 1 beter vind, omdat het nieuw is, je ziet niets .. geesten hoor je ook niet te zien
In deel 3 zie je wel wat, wat nooit kan in het echt, daarom is het erg ongeloofwaardig, een bed dat opeens heen en weer swiept en dan op een erge manier .. I mean come on! Dat mens dat aan de trap zweeft is ongeloofwaardig, maar vind dit behoorlijk eng, dat was eigenlijk het enige enge aan de hele film en dat blijft je ook meteen bij.
Deel 2 heb ik niet helemaal afgekeken, een baby die uit bed wordt gelicht .. yeah right
Deel 1 is gewoon het beste, je ziet niets, en dat is Juist het geen wat het zo eng maakt
Deel 3 beweerd dan te gaan over de beginning .. uhm in Deel 3 is het een vrouwelijke Ghost .. Deel 1 een mannelijke, dus het klopt niet
Ze moeten gewoon stoppen met deze reeks, net als de Tunnel dat was 1 deel en dat was genoeg
Dit alles neemt niet weg dat het geen horror is want dat is het wel, of er nu 1 geest 2 seconden in beeld komt of niet, geesten zijn eng en maken me best een beetje bang. Ik hou er helemaal niet van, maar kan het niet weerhouden om het dan toch maar te kijken. En kleine kinderen in ee horror film hebben ok altijd wel zo'n creepy uitstraling, ik snap ook niet dat ze kleine kinderen in zo'n film laten meespelen, die weten volgens mij geen eens wat ze doen.
Jake the muss
Dat is zowiezo al een reden waarom ik zoiets nooit in de bios zou kijken, wordt je idd gestoord van.
tcdaizz
Wij besloten toch om deze in de bios te kijken... op een dinsdagavond om 22.15.. en wat denk je.. zaal zat vol gillende meises en pratende mensen.. Om gek van te worden!
Vond hem wel spannend, en zaten behoorlijk wat schrikmomenten in !
Hobgoblin
Heb de film gisteren bekeken, maar ga hem thuis nog een keer rustig bekijken. Werd helemaal lauw van de gillende en lachende losers in de zaal die heel de avond verpesten.
Keane1983
Nu weet ik weer waarom ik NIET graag naar de bioscoop ga...ook ik heb hem in de bioscoop gezien en ook bij mij werd er constand gepraat en gegilt (hoewel dat laatste nogal logisch is).
Pathe komt nu met iets nieuws vanaf december kunnen we de films thuis kijken (www.pathe-thuis.nl)
Wat is er ongeloofwaardig aan dan? Dit is een film dat net zoals deel 1 en 2 over paranormale activiteiten gaat. Dat is op voorhand al ongeloofwaardig, maar dat moet je van je af kunnen zetten wanneer je een film als dit gaat kijken. T.o.v. de eerste twee delen vind ik het niet ongeloofwaardiger.
In deel gebeuren ook genoeg dingen die niet mogelijk zijn, dekens die verschoven worden, voetstappen die opeens in meel verschijnen. Het is wat subtieler dan de 2 vervolgen, maar het zit er wel degelijk in. Ook zie je in de theatrical cut(bios versie, waar het vervolg ook op gebaseerd is) toch wel duidelijk een demonen gezicht aan het einde van de film.
Maar ik blijf het raar vinden dat je een film als dit afkraakt omdat er dingen gebeuren die niet mogelijk zijn in het echt. No shit Sherlock, daarom heet dit medium ook een FILM! Daar gebeuren wel is dingen in die in het echt niet kunnen
En al helemaal in het horrorgenre.Vrouwelijk? Toby is naar mijns inzien gewoon een mannen naam hoor en dus ook een "mannelijke ghost".
Je kijkt niet veel films heb ik al door, er zijn al duizenden (horror)films met kids in de hoofdrol

Paranormal Activity: Next of Kin
2021