The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)
Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis
Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage
Releasedatum: 12 december 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot The Hobbit: An Unexpected Journey
"From the smallest beginnings come the greatest legends."
Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- The Hobbit (BoekMeter)
- The Hobbit: An Unexpected Journey (MusicMeter)
- The Hobbit: An Unexpected Journey [Special Edition] (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Fili
Kili
Dwalin
Jawaddedadde
Ziet er goed uit. Typische LOTR-vibe. Dit is een soort van prequel op de LOTR-trilogie dan? Want ik zie daar Gollum en De Ring verschijnen... (ik ben niet bekend met de boeken)
astonm
Damn, dit wordt nog zo veel epischer dan ik had durven dromen!
Gelukkig laten ze niets (amper) zien van de vele wezens. Maarja, er moet natuurlijk nog een andere langere trailer aankomen.
Dat zingen, die hele sfeer. Totaal anders dan de foto's. Het echte LOTR gevoel is helemaal terug! Nog een jaar wachten...! Ik moet me laten invriezen.
Anyway, EPIC! Oscarmateriaal! En peter Jackson is een held!
RuudC
Het is inderdaad een prequel. Het is het verhaal van hoe Bilbo de ring vindt, plus nog een leuke nasleep.
Ah okee, dank je
Lijkt me typisch voer voor de LOTR-fanclub. Kon de trilogie wel waarderen, dus deze zal me ook wel bevallen denk ik.
Macmanus
Jezus wat ziet het er weer vervelend uit. Dat stukje met al die Hobbits en hun namen, wat een stompzinnigheid.
Lennert
Voel me toch weer een klein jochie, als de eerste keer toen ik de trailer van LOTR voorbij zag komen en ik snel het boek moest lezen om er achter te komen waar de film nu over zou gaan
martijn011
- 2034 berichten
Nooit zal een jaar langer geduurd hebben vrees ik.... Zie hier enorm naar uit. Perfecte LOTR-sfeer inderdaad, kan niet misgaan..
anne J
Oooo wat vet
Omg nu kan ik echt niet meer een jaar wachten!
Ik ben nou zelf weer bijna op het einde van The Hobbit, nog maar zes hoofdstukken denk ik. Dus daar kan ik straks ook niet meer de tijd mee doden tot de film...
Oh, dat zingen van de dwergen is echt heel tof inderdaad, want dat vind ik als enige altijd dat op papier die liederen voor mij niet echt tot leven komen. Want ik kan me dan nooit voorstellen in wat voor soort melodie of hoe ze gezongen zouden zijn.
Vind de trailer weinig bijzonder, meer van hetzelfde en na de extended cuts was ik toch een beetje oververzadigd. Enkel het IMAX3D logo maakt me enthousiast.
Starmaster501
Ik had meer van ''Hmmm,,,, Oke..'' Gedachtes bij het zien van de trailer. Het zag er een beetje te flauw uit, en ik hoop niet dat het ook te flauw word met al die dwergen... Straks word het nog een kinderfilm. Ik ben benieuwd hoe het uiteindelijk wordt...
Thorongil
Minder dan een jaar nog te gaan, ziet er geweldig uit. De toon is perfect, kreeg kippenvel als ze begonnen te zingen. Cast zit ook goed, Freeman is Bilbo!
neeRu
Geweldig dat zingen van de dwergen! Ook zien we een stukje van Gandalf die de kerkers van Dol Goldur verkent. Lijkt me ook een zeer interessante scene!
synec
. Straks word het nog een kinderfilm.
The Hobbit was ook oorspronkelijk bedoeld als een jeugd/kinder boek. Maar die kinderlijke sfeer is nu eenmaal eigen aan de hobbits, en daar zit ook veel van hun charme in. Het heeft geen zin om hier een donkere serieuze film van te maken. Naar mijn mening vangen ze perfect de sfeer van het boek hier en die (nostalgische) LOTR vibe zit er ook helemaal in. Perfecte balans dus en precies wat ik er van had verwacht. Maar daardoor helaas minder verrassend, ( been there done that gevoel) zal te maken hebben dat Jackson terug verantwoordelijk is voor alles. Waar ook niets mis mee is want de man doet het meer dan goed. Weinig nieuws te zien dus, maar hoeveel anders kunnen/moeten ze dit ook maken? We kunnen alleen maar inbeelden wat Del Toro er mee had gedaan.
Al bij al zal je me toch ongetwijfeld vinden in de cinema op de premiere dag, met een 3D bril aan, jawel! Ik kijk hier naar uit.
J.Ch.
Ligt het aan mij, of wordt er in de trailer gehint naar een romance tussen Galadriel en Gandalf?
Jawaddedadde
We kunnen alleen maar inbeelden wat Del Toro er mee had gedaan.
Nou nou, Del Toro heeft met Pan's Labyrinth met verve bewezen dat hij een sprookjesachtige film met een duister kantje visueel bijzonder aantrekkelijk kan maken.
Maar Peter Jackson is met z'n LOTR-trilogie uiteraard de man op de juiste plaats.
Cinema072
Echt geweldig! de film waar ik het meest naar uitkijk dit jaar.
Ik denk dat het niet de trilogie gaat overtreffen maar wel zeker een top film gaat worden!
Mooie sfeervolle trailer, heerlijk om Gandalf de grote weer te zien
Verder verraad de trailer nog weinig (net als bij de nieuwe Batman trailer), maar dat is niet zo gek, ze moeten het immers nog een jaar promoten.
De bekende LOTR sfeer is gelukkig aanwezig en als er wat lekkere gevechten en een onderhoudend verhaal in zitten dan ben ik een blij mens.
Wat een najaar wordt 2012 zeg. Expendables 2, Batman, the Hobbit...wow!
Klopt, maar ik schreef het ook met kleine letters, zodat het een onofficiele bijnaam is
Wat een fantastische rol is dat toch zeg. Ik verheugde me bij de 3 films ook steeds op momenten met Gandalf.
SnakeDoc
Ik wordt niet warm of koud van de trailer. Maar blijf stiekem wel benieuwd naar de film, daar de LOTR trilogie mij ook zeer goed beviel.
sierrra
We kunnen alleen maar inbeelden wat Del Toro er mee had gedaan.
Del Toro staat in de aftiteling van de trailer vermeld bij de screenplay, dus enig aandeel in de film heeft hij wel.
panjoe
Hij heeft ook de kostuums ontworpen
dus gelukkig zal hij zijn stempel wel zeker op het beeld leggen. Freeman lijkt me een toffe acteur voor de rol van Bilbo, en McKellen is sowieso tof
theonering
Ja, dat viel mij ook op maar het lijkt me sterk, er word niks over gezegd in de boeken en Galadriel heeft Celeborn toch?
En woont Galadriel nu in Rivendell?
theonering
Prachtige trailer! LOTR sfeer is weer helemaal terug!
Ik kon al niet wachten, maar nu hou ik het bijna niet meer vol!
Dit gaat nog een lang jaar worden......maar nog maar 358 dagen wachten!

neeRu
En woont Galadriel nu in Rivendell?
Komt de Witte Raad niet samen in Rivendel of zit ik nu helemaal mis. Lijkt mij het meest logisch.
En een haartje goed doen bij een oude man is nog geen romance
cordiacovens
de sfeer van LOTR zit er helemaal in..sterke trailer
heb er zin in!

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

De tien best beoordeelde films met de vandaag jarige Benedict Cumberbatch (46)

Deze goed beoordeelde films verdwijnen deze week nog van Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King

Western / Actie, 2012

Fantasy / Avontuur, 2009

Queen: Days of Our Lives
Documentaire / Muziek, 2011
riddleelvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekbergburglarzwaardhorseback ridingmagielegendecontract reizentrollschepselthunderstormfantasy worldtovenaarepic battlelost ring reisringgoblincouragegianttunnelunderground lakeburied treasureclimbing a tree invisibilityancientgnomegnomes questlive action and animationhigh fantasysword and sorcerytrekkinggoblins good versus eviltrolls middle-earthandy serkisbackstoryelfen middle-earthcreaturesepic fantasy good vs evilepic adventurefantasy creature amusedhobbit