• 9.377.914 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

avatar van veertjebrug

veertjebrug

heb het boek gelezen en vond hem minstens net zo leuk als the lord of the rings.

ik kan niet wachten op de verfilming

benjiq

op wikipedia staat dat de film zijn opwachting zal maken in 2010 of 2011.

lordsnoopy schreef:

Ik geloof dat die trailer er al was voordat Eragon uitkwam, kwamen er niet stukjes uit dragonheart?

Ik zal hem morgen weer eens bekijken...

ja ik heb hem gezien, er was nog een trailer en die was met de draak uit Eragorn.

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

BobdH schreef:

Hij is niet uitgesteld, zodra bekend werd dat de film er zou gaan komen en New Line en Peter Jackson tot een overeenkomst waren gekomen, werd duidelijk dat de release in 2010 zou zijn. Alles wat je nu op YuTube en waar al niet meer tegenkomt, is 'fan-art'.

Ik dacht dat hij uitgesteld was omdat hij op Imdb eerst gepland stond voor 2009. Ik kijk er in ieder geval naar uit

benjiq

Ik kijk er in ieder geval naar uit [/quote]

ik ook.

avatar van The Last

The Last

Wel een beetje vreemd dat LOTR eerder is verfilmd.

avatar van Remi

Remi

Dat heb je ook met Star Wars.

Phoenix

Er staat me nog maar weinig bij van The Hobbit. Ik herinner me nog een erg benauwd bos met spinnen, drie trollen en natuurlijk de draak.

de draak die wakker werd omdat 1 beker ontbrak

Phoenix

Mja, Smaug die het dorp van de riviermensen (?) aanvalt zou wel een mooie scene kunnen worden.

Klopt.

Waarschijnlijk wordt dat ook wel gezien als het hoogtepunt van de film, veel spektakel etc.

Ik ben benieuwd, van origine, zo ook de schrijfstijl, een kinderboek. Hopelijk geven ze daar niet teveel wending aan zoals bij LOTR wel het geval was.

avatar van aryan

aryan

Guillermo del Toro regisseert 'The Hobbit'

AMSTERDAM - Guillermo del Toro is in vergevorderde besprekingen om de film 'The Hobbit' te regisseren. De maker van de veelgeprezen fantasiefilm 'Pan's labyrinth' zou volgend jaar aan de slag gaan, weet het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter.

EPA

'The Hobbit' vertelt over de geschiedenis van voor de beroemde trilogie 'The Lord of the Rings'. De verfilming van het boek van J.R.R. Tolkien zal in twee delen worden uitgebracht, maar wel in één keer worden opgenomen.

Jackson

De drie delen van 'The Lord of the Rings', die miljarden euro's hebben opgebracht, werden geregisseerd door Peter Jackson. Hij zou aanvankelijk ook 'The Hobbit' maken, maar belandde met filmproducenten New Line en MGM in een dispuut over de winstverdeling.

In december wisten de partijen tot een overeenkomst te komen.

Staking

Wegens andere verplichtingen kon Jackson de regie van de twee films uiteindelijk niet op zich nemen, maar tekende hij als uitvoerend producent. Door de langlopende staking van scenarioschrijvers in Hollywood, is er nog geen begin gemaakt met het script.

Budget

Het budget voor elk afzonderlijk deel is naar schatting ruim honderd miljoen euro. De eerste film wordt in 2010 verwacht. Een jaar later moet het tweede deel van 'The Hobbit' in de bioscoop draaien.

nu.nl | Onbekende error

Phoenix

Hm, hij had ook al naar HP 7 gesolliciteerd. Heeft hij weer geld nodig voor een volgend persoonlijk meesterwerk?

avatar van serpico

serpico

Ik heb wel vertrouwen in Del Toro, zowel voor HP 7 als The Hobbit, ondanks dat Pan's Labyrinth zwaar tegenviel. Ik denk dat hij beter kan presteren als hij ook nog een goed verhaal verfilmt, zoals HP 7. Toch blijf ik het jammer vinden dat Peter Jackson niet gewoon zélf The Hobbit maakt...

• 2041 berichten

Toch blijf ik het jammer vinden dat Peter Jackson niet gewoon zélf The Hobbit maakt... [/quote]

dat mocht hij toch niet?

avatar van N811

N811

leuker dan lotr vind ik.

O ja maak je geen zorgen over deze reggisseur. Prima voor deze film

avatar van serpico

serpico

Albus Dumbledore schreef:

dat mocht hij toch niet?

Hij had geloof ik geen tijd om deze ook nog te verfilmen, naast zijn andere projecten.

dragje

Toch wel leuk ergens, het zijn DE jeugdboeken die ik telkens opnieuw stiekem onder de dekens keer op keer las.

avatar van Tomson_

Tomson_

Ben erg benieuwd. Gelukkig dat Peter Jackson en Fran Walsh waarschijnlijk wel bij het project betrokken zijn. Evenals Ian McKellen trouwens!

avatar van MarkFish

MarkFish

Hugo Weaving moet ook weer terugkomen als Lord Elrond. Daar komen ze in het begin van het boek ook langs. En Ian Holm vind ik ook goed als Bilbo, maar het zou geen ramp zijn als die door iemand anders gedaan vertolkt gaat worden. Een ramp is het wel als iemand anders Gandalf of Erond gaat vertolken.

dragje

Aangezien "ze" maar liefst 2 films gaan produceren voor een boek dat nog geen 1/16 deel aan volume inneemt vergeleken met Lord of the Rings trilogie verwacht ik dat ze dit keer niet hele passages en karakters weg zullen laten.

Ik kijk uit naar de beer c.q. mens Beorn en natuurlijk de dwergen Dwalin, Balin, Kíli, Fíli, Dori, Nori, Ori, Óin, Glóin, Bifur, Bofur, Bombur en Thorin Eikenschild.

Toch overtreffen, vanzelfsprekend, de films geenszins de rijke invulling aan details die het boek beschrijft.

Zou het een "komische" ietwat kinderlijke film worden of kunnen we serieuze "enge" scènes verwachten wanneer het gezelschap in het bos op de boosaardige reusachtige spinnen stuiten? De dialogen in het boek mogen dan bij vlagen een komisch tafereel optekenen als kind vond ik deze passage behoorlijk angstaanjagend. Ik ben toch wel nieuwsgierig.

avatar van Criticism

Criticism

Sir Ian McKellen heeft bevestigd dat hij opnieuw de rol van Gandalf zal spelen, dit keer in de verfilming van J.R.R. Tolkiens The Hobbit. "Het is waar. Het is geen rol die je afwijst. Ik vond het heerlijk Gandalf te spelen", aldus de acteur vandaag op de site van de BBC.

Twee Hobbit-films staan in de planning voor 2010 en 2011. Het gaat om voorlopers van de trilogie Lord Of The Rings, verfilmd door Peter Jackson. Daarin speelde McKellen de tovenaar Gandalf. Ditmaal wordt Guillermo del Toro genoemd als regisseur. De hobbitfilms vertellen de geschiedenis van dit volkje voorafgaand aan het ultieme avontuur met de ringen.

Verwacht maar toch heel goed nieuws.

avatar van Materny

Materny

Heerlijk dat die man weer in z'n mantel kruipt.

Geeft meteen weer een extra impuls om de films te gaan kijken.

avatar van aryan

aryan

Materny schreef:

Heerlijk dat die man weer in z'n mantel kruipt.

Geeft meteen weer een extra impuls om de films te gaan kijken.

Hier kun je zien hoe hij zich voorbereid op de rol

YouTube - Broadcast Yourself.

• 2041 berichten

Yes, Gandalf is een van mijn lievelingspersonages, het zou jammer zijn als hij vervangen zou worden. Goed dat hij terugkeert.

avatar van Thomas83

Thomas83

Echt heerlijk dat een verfilming van The Hobbit komt! Ik vond het boek fantastisch, en de verfilming van LOTR smaakt absoluut naar meer.

En ze hebben voor een erg goede regisseur gekozen. Een betere dan Peter Jackson. Dit is zo'n film die ik wel klakkeloos in de bios wil gaan bekijken. Waarmee ik niet gelijk wil zeggen dat ik een topfilm verwacht. Dat moet nog maar blijken.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ian Mc. Kellen = Gandalf...niemand anders kan hem spelen.

Hetzelfde geld voor Perkamentus...Richard Harris is onvervangbaar.

• 2041 berichten

Over Ian McKellen heb je gelijk, John. Maar ik moet over Perkamentus toch echt zeggen, dat ik (alléén) in deel 3 Michael Gambon toch beter vond dan Richard Harris.

En met je lijstje over wie allemaal onvervangbaar zijn: daar kan Harrison Ford als Indiana Jones ook nog wel bij.

Maar: ontopic.

Ik ben heel erg benieuwd naar deze film, maar jongens, ik zou als ik jullie was, een beetje niet enorm veel van deze film verwachten. Het zou goed kunnen dat deze film heel goed word, maar ik denk dat hij de gemiddeldes van Lord of the Rings niet haalt. Ik schat ergens in de 3,80.

Trouwens, er kwam toch een draak in dat boek voor? Daar verheug ik me al wel op, I love dragons!!!

Ik had trouwens ook gehoord dat dit een kinderboek was, ik hoop wel dat het een beetje spannende films worden, dan. Net zo spannend als de Lord of the Rings serie.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

JohnWilliams schreef:

Ian Mc. Kellen = Gandalf...niemand anders kan hem spelen.

Hetzelfde geld voor Perkamentus...Richard Harris is onvervangbaar.

Nee, Richard Harris is dood.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Dat weet ik toch ook wel

Ik bedoel alleen maar te zeggen dat Gambon een slechte Perkamentus is...