• 9.387.391 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

DonPeliculón

Voor veel mensen is het misschien dan ook niet meer dan een leuke feature.

nakada

In veel films komt het ook totaal niet tot zijn recht. Aangezien het me dan 25% extra heeft gekost, vind ik het hebben van een keuze in die gevallen wel prettig. Mits goed toegepast is het meer dan een feature en in dit geval zie ik er naar uit. Maar bij films als bijvoorbeeld The Hangover zou ik het overbodig vinden.

@Freud : jouw voorbeelden kloppen wel, maar dan moet je het inderdaad doortrekken naar 3D. Een film opgenomen in 3D met het juist toepassen van de 3D kan zeer de moeite waard zijn. Het omzetten van een 2d geschoten film naar 3D is al meteen een stuk minder en overbodig. Zoals het inkleuren van oude zwart-wit films voor mij absoluut geen meerwaarde geeft en het voorzien van stomme films van stemmen en geluid waarschijnlijk die films alleen maar slechter maken.

Helaas komen er momenteel nog veel van die omgebouwde 3D effecten in de bioscoop, de kijker in zo'n geval de keuze laten lijkt mij niets meer dan terecht.

theonering

Hier nog enkele foto's van de set Hobbiton en The Shire.

More Hobbiton Set Photos | Hobbit Movie News and Rumors | TheOneRing.net?

Het ziet er echt weer super uit! Jammer dat ze altijd dat soort dingen afbreken als de film af is.

DonPeliculón

Prachtig om The Shire weer in volle glorie terug te zien!

avatar van Thorongil

Thorongil

theonering schreef:

Hier nog enkele foto's van de set Hobbiton en The Shire.

More Hobbiton Set Photos | Hobbit Movie News and Rumors | TheOneRing.net?

Had ergens gelezen dat ze de Hobbitstee-set zullen laten staan als permanente trekpleister voor toeristen.

avatar van davey

davey

Ben benieuwd ik hoop dat hij aan al mijn verwchtingen voldoet.

Thorongil schreef:

Leuk dat ze dat laten staan! Ik denk dat daar heel veel mensen op af gaan komen.

theonering

Volgens Andy Serkis komt de eerste trailer rond de kersttijd, ben heel benieuwd!!

Andy Serkis Says Hobbit Trailer To Hit “Around Christmas” | Hobbit Movie News and Rumors | TheOneRing.net?

DonPeliculón

Dat is al best snel! Tot hoelang duren de opnames dan?

theonering

De opnames duren 12-18 maanden dus ik denk dat het zeker nog tot april 2012 gaat duren.

Waarschijnlijk gebruiken ze voor de trailer het materiaal wat ze al hebben.

nakada

De trailer voor de eerste LOTR was ook ruim een jaar voor de release beschikbaar.

DonPeliculón

Ah okee. Zo wel mooi zijn zeg,over een dikke maand al de eerste trailer.

avatar van Materny

Materny

Net het boek gelezen. Kijk nu al weer uit naar de grote veldslag op het einde van deel 2! Dwergen, tovenaars, mensen, elfen, goblins, wargs, adelaars in één epische battle. Prachtig!

goede film

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

slechte film!

avatar van anne J

anne J

astonm schreef:

Ik neem aan dat je hem ook zou gaan wanneer hij alleen in 3D zou verschijnen.

Weet nu wel zeker ja, aangezien ik van het weekend van mijn broer hoorde dat er blijkbaar ook 2D brillen op het internet worden verkocht om mee naar de 3D film te gaan En kan je misschien ook zelf maken.

Want hij heeft blijkbaar echt last van zijn ogen enz. bij een 3D film, dus hij wil er misschien ook zo een. Vond het wel grappig.

theonering

Ik hoop het, anders zitten we jaren te wachten op een slechte film...

avatar van astonm

astonm

Kan iemand die stem verwijderen. Als het nou een 5 was...

avatar van Wouter

astonm schreef:

Kan iemand die stem verwijderen. Als het nou een 5 was...

Dan...?

nakada

....zat ie waarschijnlijk dichter bij de waarheid.

avatar van sierrra

sierrra

Ik ben bang dat dit na LOTR toch wat zal tegenvallen. Zal best een leuke film(s) worden maar zal de grootsheid van LOTR missen.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1945 stemmen

Puur hoe je er in stapt.. De personen die geheel aan hun trekken komen bij veldslagen hoeven deze inderdaad niet te kijken. Hou je van het eerste deel van LOTR dan kan dit nog heel leuk worden.

Ik kan in ieder geval niet wachten! Ik weet nog dat LOTR 1 onze eerste DVD was die we zonder verwachtingen op onze kast van een dvd-speler(!) hebben bekeken. Wat een ervaring! Het heeft 5 à 6 jaar geduurd voor de alles-van-LOTR-verzamel-en-DVD's-terugkijken-ziekte over was.

avatar van neeRu

neeRu

The hobbit trailer zit er aan te komen en 1 iemand heeft hem al gezien. Hij beschrijft wat we kunnen verwachten in de trailer. Let op, SPOILERS en het is in het Engels.

Hobbit Trailer Details - Movies News at IGN - uk.movies.ign.com

deLeeuw schreef:

Haha, zeer herkenbaar dat laatste! Wij hebben hier thuis zelfs nog Fellowship of The Ring en Two Towers op videoband.

Als je puur voor de grote veldslagen gaat zal The Hobbit je misschien minder bekoren dan Lord of the Rings, maar voor mij is LOTR zoveel meer dan alleen de veldslagen, en er zitten ook zeer mooie kleine momentjes in.

neeRu schreef:

Hobbit Trailer Details - Movies News at IGN - uk.movies.ign.com

De trailer komt op 20 december uit.

From USA Today: ‘Hobbit’ trailer to premiere Dec. 20 | Hobbit Movie News and Rumors | TheOneRing.net?

avatar van sierrra

sierrra

deLeeuw schreef:

Die ziekte is mij ook bekent.

Toch blijf ik erbij dat het verhaal van LOTR veel grootser is dan dit verhaal. Dan heb ik niet alleen over veldslagen ed. Dit is eigenlijk de proloog van LOTR. Daar is niks mee, en ik ben ook heel nieuwsgierig hoe de films gaan uitpakken, maar het zal mij verbazen dat mensen deze films beter zullen vinden dan LOTR.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Trailer! en de poster

2 valse stemmen ook gemeld.

avatar van schram101

schram101

Wow! Dit is prachtig in het kwadraat ! Wat een geweldige trailer.. !

Haha, dit kan niet misgaan, mochten daar nog misverstanden over bestaan..!