The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)
Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis
Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage
Releasedatum: 12 december 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot The Hobbit: An Unexpected Journey
"From the smallest beginnings come the greatest legends."
Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- The Hobbit (BoekMeter)
- The Hobbit: An Unexpected Journey (MusicMeter)
- The Hobbit: An Unexpected Journey [Special Edition] (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Fili
Kili
Dwalin
Sergio Leone
Komt de Witte Raad niet samen in Rivendel of zit ik nu helemaal mis. Lijkt mij het meest logisch.
En een haartje goed doen bij een oude man is nog geen romance
Galadriel is zelf een oude vrouw, zodus...
legian
net de trailer gezien, en
echt een fantastische trailer, lekker rustig en sfeer opbouwend.
ben totaal niet bekend met de boeken (wist niet eens dat ze bestonden totdat deze werd aangekondigd) maar ik heb niet het idee dat er veel word prijsgegeven.
maargoed, dit is de 2de film volgend jaar waar ik bijzonder hoge verwachtingen bij heb, snel maar eend de LOTR op blu-ray halen kan ik die ook weer eens kijken.
Thomas83
Erg lekkere trailer. Ik hoop op het sfeertje uit de eerste LOTR-film, die vond ik duidelijk het beste. Juist door dat avontuurlijke wat in dit verhaal ook zit. Het lijkt er een beetje op dat de dwergen de komische sidekicks worden zoals Merry en Pippin dat in de LOTR-films waren. Dat vond ik erg goed uitpakken toen.
Sergio Leone
Mmm. Valt een beetje te bezien. Elke dwerg heeft zo z'n eigen karakter en van bv Thorin Eikenschild - de leider van de bende - mag je vooral norse blikken verwachten, tenminste als PJ de boeken volgt.
Maar daartegenover staan bv Bombur en Bifur die wel olijk zullen zijn.
Cupido
- 1912 stemmen
Hoewel het boek duidelijk luchtiger is dan de LOTR trilogie, hoop ik dat de film niet al te melig wordt. Had ook wat meer van de Misty Mountains en diens bewoners willen zien in de trailer. Achja, ik wacht wel op de volgende
Flipman
Ze zijn nog aan het opnemen, hè? Misschien zijn de scènes nog helemaal niet geschoten. Ik had wel gehoopt op een trailer maar deze nog helemaal niet verwacht dus daar ben ik allang blij mee
Neemt net weg dat je gelijk hebt, ik ben enorm benieuwd hoe ze dit in beeld gaan brengen!
astonm
Ik vind het niet zo erg dat ze weinig laten zien. Aan de andere kant weten we inmiddels wel hoe een ork eruitziet.
JohnWilliams
Hij komt pas over 1 jaar uit, als ze nu al veel zouden laten zien zou dat niet goed zijn.
Zo blijf je hoge verwachtingen houden!
wyatt earp
Geweldige trailer
je zit meteen weer helemaal in de sfeer. Ik krijg meteen zin om LotR weer 'ff' te kijken
. Ik had niet verwacht dat de trailer nu al uit zou komen.
DonPeliculón
Oh oh wat prachtig om deze trailer te zien! In een mum van tijd ben je weer ondergedompeld in Middle-Earth door de beelden, de muziek, de cast en de aankleding, geweldig!
De trailer verraadt gelukkig nog niet al te veel, dat houdt de spanning er zeker in. Ik zie dat mensen zeggen dat ze nog weinig spectaculairs zien en dat kan kloppen, want ik las net een interview met Martin Freeman (die Bilbo Baggins speelt) waarin hij zei dat ze tot nog toe vooral luchtige scènes geschoten hadden.
Hoe dan ook, heerlijk om de eerste beelden te zien. Deze vakantie gaan de Lord of the Rings-films weer de dvd-speler in, genieten!
Thomas83
Maar daartegenover staan bv Bombur en Bifur die wel olijk zullen zijn.
Ik heb het ook puur over de filminterpretatie van de personages. Merry en Pippin zijn in het boek niet zulke komische noten als in de films. Gimli is in de films trouwens ook duidelijk een humoristisch personage. Zou best eens kunnen dat alle dwergen dat dan worden. Thorin kan best nors blijven en tegelijk op een komische manier worden neergezet.
sofripa
Net als jaren geleden. Trailer kijken en dan een jaar op een houtje bijten

Rianneke_Dan
Wat een geweldige trailer trouwens
Erg sfeervol met de muziek, de grote sets en vertrouwde gezichten. Zat echt met kippenvel te kijken. Helaas nog zo lang wachten
Maar dan ga ik het boek nog maar een keer lezen. (mooie poster ook btw)
astonm
Ik weet zeker dat niet alle Dwergens komisch worden. Er zijn maar liefst 13! dwergen. Dus er zullen zeker komische tussen zitten maar Thorin blijft gewoon nors. Als alle dwergen komisch worden, wordt het echt overkill. Dat zou PJ nooit doen.
Thorongil
De 5e videoblog is er! THE HOBBIT, Production Video #5 | Facebook
Jackson weet hoe hij zijn fans moet verwennen
theonering
De 5e videoblog is er! THE HOBBIT, Production Video #5 | Facebook
Jackson weet hoe hij zijn fans moet verwennen
Geweldig filmpje weer! Echt super om te zien hoe ze Hobbiton hebben (af)gemaakt!
En natuurlijk alle andere dingen! Ik hoop dat er volgend jaar nog meer filmpjes komen!
RuudC
Wat doet Gollum erin ?
Lees het boek, dan weet je het.
neeRu
Geweldig filmpje! Heerlijk om te zien hoe ze zoiets nou regelen. Peter Jackson is trouwens wel weer wat dikker geworden sinds het begin van deze filmpjes ^^
morris_rednalooz
Na de trailer gezien te hebben lijkt "The Dwarf: An Unexpected Hobbit" me een betere titel voor deze film.
JohnWilliams
Ik vond het ook heel vreemd om hem zo dun te zien
(verwijderd)
oh wat heerlijk, het land van dwergen, elfen, negers,
oh nee geen negers
legian
liep in de bieb toevallig tegen het boek aan
dus ga binnenkort 't boek een lezen, heb ik deze keer al wat voorkennis als ik de films ga zien.
disneystore
Klopt het dat Guillermo Del Toro de volgende Hobbit film zal regisseren?
Ben ik ook wel benieuwd naar dan. Trailer ziet er wel super uit, ookal is er niet veel actie of spectaculairs in te zien. Iemand die het boek heeft gelezen en me kan vertellen of er veel spectaculaire dingen in voor komen? ( Draken, trollen enzo)
nakada
Jawel hoor, draken, trollen, aardmannetjes en nog meer van dat spul. Ook een veldslag zal niet ontbreken. De verwachting is dat er nog zaken bij betrokken worden die niet in de Hobbit worden verhaald, maar die uit andere boeken komen van Tolkien en die de tijd overbruggen tot de LOTR. Ik verwacht er veel van.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

De tien best beoordeelde films met de vandaag jarige Benedict Cumberbatch (46)

Deze goed beoordeelde films verdwijnen deze week nog van Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King

Western / Actie, 2012

Fantasy / Avontuur, 2009

Queen: Days of Our Lives
Documentaire / Muziek, 2011
riddleelvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekbergburglarzwaardhorseback ridingmagielegendecontract reizentrollschepselthunderstormfantasy worldtovenaarepic battlelost ring reisringgoblincouragegianttunnelunderground lakeburied treasureclimbing a tree invisibilityancientgnomegnomes questlive action and animationhigh fantasysword and sorcerytrekkinggoblins good versus eviltrolls middle-earthandy serkisbackstoryelfen middle-earthcreaturesepic fantasy good vs evilepic adventurefantasy creature amusedhobbit