• 9.380.493 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

avatar van 0Sandor0

De zonderling

avatar van Koerok

Koerok

rare mensen

Mee eens. Een film die puur voor vermaak is (niets op tegen overigens), moet wel heel erg briljant zijn als je die een 5 gaat geven. Maar ja...

avatar van movies92

movies92

Een hele goeie film gezien in 3D

avatar van feyenoord126

feyenoord126

Leuke film, alleen wel een stuk minder dan de LOTR-trilogy. Vooral het begin is verschrikkelijk langdradig, met de dwergen bij Bilbo thuis. Daarna wordt de film gelukkig leuker. Geweldige visuele effecten, en een (zoals altijd) onwijs goed acterende McKellen.

avatar van esoxlucius

esoxlucius

Man man man wat een geneuzel hier, LOTR was al niet doorheen te komen dus deze sla ik maar over. Geef mijn portie maar aan fikkie!

avatar van movie freak84

movie freak84

rare mensen

Helemaal met je eens. Volgens mij vergeten sommige mensen ook dat het films zijn of het moet natuurlijk gebaseerd zijn op iets realistisch maar vaak hoor of lees ik van dat kan toch niet en dan denk ik bij mezelf ga dan geen FILM kijken en over de cijfers die hier gegeven worden heb ik ook al meerdere keren wat over gezegd. denk dat als je het cijfer tot de 10 laat gaan het al iets beter word want sommige mensen snappen niet dat 3 sterren staat voor een 6

avatar van NYSe

NYSe

movie freak84 schreef:

Volgens mij zijn de meeste onvoldoendes hier niet gegeven vanwege het feit dat veel mensen het als onrealistisch ervaren, maar eerder omdat de film saai is, te kinderachtig, te veel wil vertellen of iets dergelijks...

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

En 3 sterren staat voor mij voor een dikke voldoende, dus al snel 6,5.

Maar goed, dat neemt niet weg dat ik de film niet onrealistisch vind; althans, ik accepteer de wereld van hobbits en tovenaars zoals hij is. Als er dan echter belachelijke actiescènes zijn die redelijk over-the-top gaan waarbij een normaal mens al zijn botten zou breken, dan trek ik dat wel in twijfel. Nu zijn het veelal dwergen, die zullen iets sterker zijn, maar toch. En wat NYSe zegt, in het begin te kinderachtig en de hele film duurde me een uur te lang.

avatar van horizons

horizons

rare mensen

Door the Godfather ook een 5 te geven?

En 3 sterren = 6.

avatar van Rednas 2

Rednas 2

Net als LOTR zijn de filmbeelden, karakters, setting helemaal 100% op orde. Dat dit verhaal over 3 films wordt uitgesmeerd is m.i. wel te merken. Er zitten scenes in die mij persoonlijk veels te lang duren (en zelfs een beetje kinderachtig aan doen) en niets aan het verhaal toevoegen. Dit in tegenstelling tot LOTR. Lichte tegenvaller, evengoed ruim voldoende. Ik hoop op een wat vlotter verlopend deel 2 en 3...

avatar van FillumGek

FillumGek

Is er trouwens maar één boek van The Hobbit? Beslaat ie dan de hele trilogie of zijn het tweede en derde deel er een beetje bijverzonnen straks?

Vette film trouwens. Even laten bezinken.

avatar van Angelo2

Angelo2

Toen ik het eerste deel van LOFT in de bios had gezien kon ik niet wachten op het 2e deel. Ik keek er het hele jaar naar uit. Stiekem had ik de hoop dat ik dat bij The Hobbit ook zou krijgen maar helaas. De film viel toch wel tegen. De hele sfeer, spanning, het epische... Het was er eigenlijk allemaal niet. Vooral de eerste 5 kwartier waren vrij saai en leek de film zich niet serieus te nemen zoals de scene bij aanvangst van de dwergen of in het bos bij de trollen met die gekke stemmetjes.Pas vanaf ze bijna de grotten in gaan wordt het interessant en zien de haarscherpe beelden er werkelijk geweldig uit. Zou deze film graag op 48f/s willen zien. Ben benieuwd hoe de actiescenes er dan uit zien. Toch vond ik ook sommige scenes te lang duren en lijken ze doelbewust de filmduur naar bijna 3 uur te slepen. Een half uur korter had ook wel gekunt. Een tegenvaller maar verder wel vermakelijk. Een 7

avatar van theonering

theonering

FillumGek schreef:

Ja, The Hobbit is maar één boek, de basis voor deze films is dan ook The Hobbit. Maar de appendices van LOTR worden ook gebruikt.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Ik heb hem in twee keer zitten kijken, want voor een zit is hij echt veeeeeel te lang. Het verhaal is ook beduidend dunner dan bij Lord of the Rings, maar dat is niet raar want het gaat hier om een vrij dun boek wat over bijna negen uur uitgesmeerd moet worden. Er is vanalles bij verzonnen, maar dat maakt het niet boeiender.

Mooi gemaakt weer, leuke humor van de dwergen, maar kan in geen enkel opzicht aan Lord of the Rings tippen.

avatar van fvandenreek

fvandenreek

Prima film, ook de lengte was niet bezwaarlijk, maar een einde zoals in een serie, en dat is echt een anti climax! Daarom maar 3 sterren anders was deze zeker 4 sterren.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Berichten over taalgebruik verwijderd en bericht aangepast.

rare mensen

Heel simpel: rechtsboven in het scherm, onder de filmposter klik je op één of twee sterren. Klaar,

MarcusViridis schreef:

Ha ha ha wat zijn we weer leuk zeg

MarcusViridis

Een stuk leuker dan mensen NIET in hun waarde te laten. Ik kan me goed voorstellen dat sommigen deze film niet hoog waarderen.

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

vrij langdradig en soms nogal kinderachtig 2,5

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Met veel te veel verwachtingen aan deze film begonnen. De mannekes waren heel plezant gemaakt,het acteren viel mee, maar het verhaal? Saai, saai, saai! De ontmoeting in de grot, met Smiegel was gelukkig nog een lichtpuntje En daar gaan dan nog twee delen vervolg aan komen? Man man man...

MarcusViridis schreef:

Dat kan ik me dus niet voorstellen en ik vind dat jullie veel te kritisch zijn.

robertvanmourik schreef:

vrij langdradig en soms nogal kinderachtig 2,5

Wat heeft het voor zin om iedereen die gereageerd heeft na te praten? Ik bedoel er staan hier minstens 100 van die berichten

MarcusViridis

Help... mensen die kritisch zijn. Laten we hun stemmen niet meetellen.

MarcusViridis schreef:

Help... mensen die kritisch zijn. Laten we hun stemmen niet meetellen.

Dat is een goed idee.

avatar van kevinvd

kevinvd

Weinig over te zeggen, veel beter gaat het niet worden!

Kan niet meer wachten op deel 2 en 3.

kevinvd schreef:

Weinig over te zeggen, veel beter gaat het niet worden!

Kan niet meer wachten op deel 2 en 3.

Eindelijk iemand die (net zoals mij) deze film kan waarderen!