• 10.927 nieuwsartikelen
 • 162.671 films
 • 10.281 series
 • 30.006 seizoenen
 • 616.318 acteurs
 • 193.451 gebruikers
 • 8.997.590 stemmen
Avatar
 
banner banner

In Time (2011)

Sciencefiction / Thriller | 109 minuten
3,17 2.196 stemmen

Genre: Sciencefiction / Thriller

Speelduur: 109 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Andrew Niccol

Met onder meer: Amanda Seyfried, Justin Timberlake en Cillian Murphy

IMDb beoordeling: 6,7 (445.410)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 3 november 2011

Plot In Time

"Time Is Power"

Welkom in een wereld waar tijd het ultieme betaalmiddel is geworden. Het verouderingsproces stopt op de leeftijd van 25 jaar, maar er zit een addertje onder het gras: je bent genetisch gemanipuleerd om nog één jaar te leven, tenzij je je nakende dood kan afkopen. De rijken “verdienen” tientallen jaren per keer (en blijven 25 jaar), waardoor ze nagenoeg onsterfelijk worden, terwijl de rest genoeg uren bij elkaar smeekt, leent of steelt om de dag door te komen. Wanneer een jonge man (Timberlake) in het bezit komt van een fortuin aan tijd, wordt hij valselijk beschuldigd van moord. Hij wordt gedwongen op de vlucht te slaan met een mooie gijzelaar (Seyfried). De liefde van het duo, dat van minuut tot minuut leeft, wordt een sterk wapen in hun oorlog tegen het systeem.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

 • 1502 berichten
 • 2289 stemmen

Geniale muzikant en een prima acteur. Leuke film met een goede casting. Verveeld geen moment.


avatar van Supernatural

Supernatural

 • 985 berichten
 • 834 stemmen

een hele leuke film.heb me zeker vermaakt.en vind dat justin timberlake het zeker goed heeft gespeelt. en de rest van de cast ook.


avatar van IH88

IH88

 • 8777 berichten
 • 3088 stemmen

“Don't waste my time.”

Interessante film. In Time heeft een intrigerend verhaal over een toekomst waarin mensen in levensjaren moeten betalen en betaald krijgen. Als het op is stort je dood neer. Er zitten wat haken en ogen aan het plot, en de logica is soms ver te zoeken. Sommige (op het eerste gezicht) interessante subplots worden ook te kort aangestipt en het blijft bij wat oppervlakkige observaties.

Het verschil tussen rijk en arm, wat is een leven waard? Waarom is er nu pas een opstand? En zal het plan (gelijkheid voor iedereen) van Will (Timberlake) uiteindelijk wel werken? Het zijn vragen die in In Time in de lucht blijven hangen. Zeker in het tweede gedeelte verandert de film in een standaard actie/heist film. Daar is op zich niets mis mee, want vermakelijk is het allemaal wel. Timberlake is een degelijke hoofdrolspeler, maar Seyfried is een stuk minder en heeft ook een matig uitgewerkte rol. Murphy en Kartheiser zijn dan wel weer goed op dreef. Al met al blijft het gevoel hangen dat Niccol hier meer uit had kunnen halen.


avatar van Scarto70

Scarto70

 • 86 berichten
 • 79 stemmen

Geweldige film! Goed gespeeld door Justin Timberlake met een orgineel verhaal. Top!


avatar van mcdaktari

mcdaktari

 • 6308 berichten
 • 0 stemmen

Ik heb "In Time" ook maar weer eens gekeken, en het is inderdaad best een goed verhaal. Waar het in het echte leven om geld draait, draait het in de film om tijd, wat in principe op hetzelfde neerkomt. Ik vond het destijds al een prima film en dat is het nog steeds. Timberlake zie ik graag acteren. Ik zal toch eens wat meer films van hem gaan kijken.


avatar van DjFrankie

DjFrankie

 • 3015 berichten
 • 3111 stemmen

Prima en originele film. Met veel plezier bekeken vanavond.


avatar van ILDIB

ILDIB

 • 2947 berichten
 • 2302 stemmen

stompzinnig simpelheid troef en een partij plot en tijdsgaten waar je dol van wordt. Maar wel mooi gemaakt en dat blijft boeien. Los van een waardeloze cgi.


avatar van Antinous

Antinous

 • 222 berichten
 • 160 stemmen

Deze is heel goed. gisteren weer gekeken voor de 4de keer. sommige films kan je blijven kijken als er weer een jaar tussen zit.


avatar van =EL!ZE=

=EL!ZE=

 • 88 berichten
 • 107 stemmen

Lol...hij geeft zijn beste vriend 12 jaar en spendeert 59 jaar aan een mooie bolide.

Verder een leuke film, moeite van het bekijken waart. En het kost maar 109 minuten


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 8476 berichten
 • 5312 stemmen

Hm.

In het begin voelde de film erg aan als een episode van Black Mirror. Dat is nu juist mijn favoriete serie, dus dat werkt dan in zijn voordeel. Alleen valt deze film na ongeveer 20 minuten terug in meer standaardgebeuren dat de film niet echt ten goede kwam.

Timberlake is ook een wat aparte keuze voor een lead hier. Als acteur vond ik hem nooit heel bijzonder maar uiteindelijk valt er niet te veel te klagen. Seyfried zag er echt ronduit belachelijk uit, qua acteren was het ok, maar ik kon het totaal niet serieus nemen.

De gehele wereld miste echter wel het detail. De poster hier op MovieMeter beloofd een soort high-tech wereld maar het zag er nogal gewoon uit. Inclusief New Greenwich. Het detail ontbreekt gewoon terwijl de technologie er duidelijk wel is dus.

De actie is ook niet al te best. Zeker de CGI laat het hier en daar afweten maar de actie zelf weet ook niet snel te boeien. Het is nogal brave actie eigenlijk en dus weet het niet erg op te vallen helaas. En qua sciencefiction mist het dus wat detail die nodig was.

Maar het concept zelf is wel erg leuk bedacht en daar weet de film het meeste kracht uit te halen. Eenmaal de film in meer standaardmateriaal terugvalt valt het minder op, maar uiteindelijk weet de film genoeg leuke ideeën ermee te brengen dat het altijd wel in een bepaalde manier boeiend blijft.

Een goed concept is dan ook de redding van de film. Het acteerwerk is ook degelijk en de eerste 20 minuten zijn sterk, daarna is het niet heel bijzonder meer helaas.


avatar van Lavrot

Lavrot

 • 660 berichten
 • 0 stemmen

De schitterende looptechniek van Amanda Seyfried is bijna even adembenemend als die van Allyson Felix, maar daar moet wel aan worden toegevoegd dat Amanda het op hoge hakken moest doen. Verder kan ik uren verdwalen in de prachtige ogen van Seyfried, ze kan nog fenomenaal acteren bovendien, en dus wil ik al haar gangen op het witte doek met eigen ogen gezien hebben.

Dan In Time, een film die ik meerdere keren gezien heb, niet alleen vanwege bovengenoemde redenen, maar vooral doordat het verhaal een fascinerend en super simpel uitgangspunt hanteert en dat consequent doorvoert: tijd = geld = leven, waardoor filosofische gedachten vanuit het verhaal als vanzelfsprekend naar boven borrelen.

De strijd van en in het leven van dag tot dag, de eindjes aan elkaar weten te knopen, rennen voor je leven, zorgen dat iedere seconde telt, de dood die altijd en overal op de loer ligt (als je bijna geen geld, uhh, tijd hebt), etc. En juist door het besef van de eindigheid van het bestaan krijgt het leven betekenis.

De heersende klasse, zij die over zeeën van tijd beschikt, heeft een $Y$T€€M uitgedokterd om het volk in het gareel te laten lopen; zones. Maar één uitverkorene, gefortuneerde weet binnen te dringen tot de heersende klasse, met alle gevolgen van dien. Is het een tijdsmarxist?

In vele opzichten is In Time een verhaal over Liefde, Hoop en de strijd van het individu tegen een corrupt regime, en daarmee in zekere zin niet zo heel ver verwijderd van Gattaca. Ook niet onaardig is de terugkeer van de oude stijl auto's met elektromotor.

Verder haalt In Time bij lange na niet het niveau van het meesterwerk Gattaca, maar is en blijft het een heel aangename kijkbeleving.


avatar van Banjo

Banjo

 • 1930 berichten
 • 4074 stemmen

Justin Timberlake ontpopt zich even snel in een vechtmachine zo uit het niet's.

Schakelt zo even een heel leger uit... als het nu een superhelden film was dan ja maar hij heeft totaal geen achtergrond als een vechter's baas althans dat werd niet verteld het komt nu lullig en gemaakt over. En de sfeer beviel me ook niet het was te klef en benauwend nee het is niet mijn soort film.

* *


avatar van Ste*

Ste*

 • 1965 berichten
 • 1289 stemmen

Het concept is interessant en leuk uitgewerkt, wat pakweg de eerste 45 minuten van de film vermakelijk maakt om naar te kijken. Een wereld waarin tijd letterlijk geld is, koffie en busritjes worden berekend in minuten van je leven en waar de armen moeten leven van dag tot dag, en de rijken praktisch onsterfelijk zijn en dus geen enkele urgentie voelen tot leven. 'The poor die and the rich don't live'. De film stipt hier thematisch voorzichtig wat interessante ideeën en gedachten aan maar gaat daar ook weer niet heel ver in.

En als er vervolgens iets meer verhaal en actie in komt krijgt de film ook een klein beetje iets knulligs. Het blijft allemaal wat kleinschalig voelen en niet of er enorm veel op het spel staat. Het ietwat open einde helpt daarin ook niet echt mee, je blijft toch een beetje achter met een soort 'oke en nu'-gevoel. Ook kon ik maar weinig met de 'time keepers' en de rol van Cillian Murphy.

Het blijft door het vermakelijke concept en vaak aardige visuele stijl (vooral in de nachtelijke scènes) leuk genoeg om te kijken, maar er had wel meer uitgehaald kunnen worden. Nu is het eerder een wat uit de hand gelopen Black Mirror-aflevering. Hoewel het op zich ook wel weer fijn is dat er niet is gekozen voor een soort megalomane Nolan-aanpak (wordt al moe bij het idee) en alles ingewikkelder en langer is gemaakt dan nodig.

3,5*


avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

 • 1529 berichten
 • 1828 stemmen

Een vermakelijk sci-fi filmpje, met een leuke rol voor Justin Timberlake. Vroeger dacht ik: oh nee, weer een zanger die wil acteren. Maar ik zag hem aan het werk in SNL en vond hem daar wel grappig, vooral als Bee Gee'er Robin Gibb in 'The Barry Gibb Talk Show'. Amanda Seyfried is altijd leuk om naar te kijken, ook met dat rare kapsel. Haar grote ogen werken erg hypnotiserend. De film begint wel aardig met een leuk uitgangspunt: tijd als betaalmiddel i.p.v. geld. Maar de film dobbert zo rustig verder, het gaat allemaal nergens heen. Het open einde komt nogal knullig over, het doet mij denken aan Fun with Dick and Jane (2005) (banken overvallen als een soort Robin Hood-koppel!).


avatar van Neder0001

Neder0001

 • 590 berichten
 • 1395 stemmen

Best een interessante plot, maar veel onlogische gebeurtenissen en de standaard slijmbal rol van Justin Timberlake maken het tot een onvoldoende.


avatar van Alathir

Alathir

 • 2070 berichten
 • 1590 stemmen

Eigenlijk een extreem actuele film dit. Mensen betalen in tijd, maar om overbevolking tegen te gaan, zorgt de overheid of elite in dit geval dat de kostprijs om te leven stijgt. Jij als simpele garnaal bent een vogel voor de kat. Dit is hyperinflatie maar op een manier dat wij nog lang niet hebben meegemaakt. Hoewel het er zit aan te komen. De film volgt Justin Timberlake als simpele garnaal die leent met zijn moeder om te overleven. Dit zien we nu ook overal gebeuren in de echte wereld. Na enorme pech krijgt hij een enorme meevaller en besluit hij tegen het systeem te vechten. Een meevaller is de snelle romance die ontstaat met de dochter van de rijkste man. Samen dumpen ze plots een enorme hoeveelheid "valuta of tijd" in de massa van de getto's. Het systeem klapt op die manier in elkaar. Dit is ook wat er uiteindelijk met ons financiële systeem zal gebeuren. Watch and learn zou ik zeggen. Prima film.


avatar van Black Math

Black Math

 • 5390 berichten
 • 1735 stemmen

Een interessant concept wat aardig uitgewerkt wordt. En een goed excuus om alleen maar jonge mooie mensen te laten zien. De analogie met de uitwassen van het kapitalisme ligt er alleen wel erg dik bovenop. Maar over het algemeen is het vermakelijk. Timberlake is niet briljant, maar degelijk. Verder aardige rollen voor Kartheiser, die ik nog van Mad Men herken en voor Murphy, die gezien zijn ijskoude uitstraling altijd perfect voor dit soort rollen is. Meer naar het einde toe ontspoort het wel steeds meer. De bankovervallen zijn wel erg makkelijk, waarom doet niet iedereen dit/waarom zijn die banken niet beter beveiligd? De dood van moeder is ook wel erg melodramatisch, terwijl eenzelfde situatie met vriendinlief helemaal aan het einde van de film wel goed gaat. Iets te makkelijk. Desalniettemin is de film over het algemeen vermakelijk. 3*.


avatar van Phantasy

Phantasy

 • 61 berichten
 • 51 stemmen

Erg interessante en spannende film. Het thema is origineel bedacht en de spanningsboog werd goed gehouden. De diverse auteurs speelden hun rol uitstekend. Zeker Cillian Murphy als "Raymond Leon". Alhoewel sommige keuzes en mogelijkheden erg onrealistisch waren, was het zeker wel een goede zit.

4/5


avatar van macrobody

macrobody

 • 2165 berichten
 • 1801 stemmen

Vervang geld met tijd en je hebt een unieke film waarvan je heel wat kan maken. Helaas kan deze film het niet waar maken. Er zitten te veel gaten in het verhaal. Bijvoorbeeld wanneer Will gaat pokeren met Philippe. Will doet een call op de 'turn' voor 50 jaar en vervolgens doet ie nog een call op de 'river' voor een extra 200 jaar, maar hij kwam toch met 100 jaar? En dan die moeder die niet voor de hele rit kan betalen, dan betaal je toch voor de halve rit? Hoe zat het met die zones? De heenweg moest door allerlei blokkades maar op de terugweg waren ze er zo. Ook dat 'vechten' vond ik maar vreemd.

Verder zijn de parallellen met de papier geld wereld natuurlijk wel goed en krijgt de term tijd is schaars ineens een nieuwe invalshoek.avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

 • 332 berichten
 • 280 stemmen

Ik snap de hoge scores niet. Je kunt een film niet leuk vinden (het kan je ding niet zijn) en een film kan in mijn ogen ook slecht zijn (en die kun je dan trouwens nog steeds vermakelijk vinden). In mijn ogen was dit een slechte film.

Laat ik beginnen met het goede: het thema. Het is een interessant concept dat aan kan zetten tot het overdenken van de wereldproblematiek, kapitalisme en ethische kwesties over rijk en arm. Hier gaat het naar een extreem: als je 'geld' op is ben je dood, maar in onze wereld is het niet veel anders. Het geluk (waar staat je wiegje) en hoe het system in stand wordt gehouden door de rijken der aarde.... er is veel gelijkenis.

Maar helaas houdt het daar op met de pluspunten. De film wordt nergens ook maar enigszins spannend. De actie is echt abominabel slecht uitgevoerd met als de twee dieptepunten de vechtscene tijdens het feest en de auto die over de kop sloeg. Ik dacht even dat ik naar een computerspel uit de jaren 90 aan het kijken was. De film zit op veel momenten ook onlogisch in elkaar en de karakters krijgen geen smoel.

Dan het acteerwerk... oei, oei, oei.... met een extra eervolle vermelding voor de rol van Murphy. Als zijn instructie was om het karakter zo stereotype, cliché en over de top mogelijk neer te zetten, is hij daar met verve in geslaagd. Hij wordt op de voet gevolgd door Kartheiser die ook een op en top karikatuur neerzet. Maar ook de andere acteurs bakken er in mijn ogen niet veel van. Alle bijrollen zijn een aanfluiting en de chemie tussen de hoofdrolspelers ontbreekt. Seyfried speelt zonder passie. Timberlake doet nog het meest z'n best.

De film zit ook vol clichés. Als het als parodie was bedoeld zou ik er begrip voor hebben, maar de film neemt zichzelf bloed serieus. Een man omringt door een stuk of 12 bodyguards in zwarte pakken met zonnebrillen op om een voorbeeld te geven. Maar ook de manier van praten en bewegen: op en top B film. Nu ben ik niet tegen clichés, maar hier werkt het op de lachspieren. De manier van acteren, het is allemaal zo ontzettend over de top dat ik me niet meer kan inleven in de futuristische wereld die me wordt voorgeschoteld en dat is jammer.

Wat ook jammer is: het interessante concept van de film is dat mensen mentaal ouder worden maar niet fysiek. Dan had ik graag ook in het gedrag van 'oude' jonge mensen willen herkennen dat ze ouder zijn. Oudere mensen spreken anders, nemen andere beslissingen en gedragen zich anders. Helaas lukt het de acteurs niet om dat over te brengen.

Ik heb overwogen om de film na een half uur af te zetten en dat ik had ik achteraf beter kunnen doen. Ik hoopte nog dat ze de aanloop richting de gijzeling wat hadden afgeraffeld, maar de 'main story' was helaas niet beter. Ik weet het, ik ben een stuk kritischer dan de meeste reviews hier. Mijn advies: als je na een 15 minuten denkt 'da's niet zo best', stop dan met kijken want het wordt niet beter. Ben je na 15 minuten verkocht, dan ga je een geweldige avond hebben. Ik om niet verder dan 1,5 ster. Er is door deze film helaas 109 minuten van mijn tijdsaldo afgeschreven waar ik niet veel voor terug heb gekregen.


avatar van Warning

Warning

 • 333 berichten
 • 408 stemmen

Interessant concept.


avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

 • 4023 berichten
 • 2713 stemmen

Mja.

Tof uitgangspunt en Andrew Niccol kan er wel iéts mee doen, maar niet genoeg. Behalve Justin Timberlake en Amanda Seyfried die te plat zijn om deze film te dragen, zijn er niet echt fouten gemaakt. Alleen komt het ook niet genoeg tot leven. Het mist op een bepaalde manier finesse. Het meest kostbare goed tijd dat tastbaar gemaakt wordt is leuk, maar de uitwerking had eleganter gekund. De horloges zijn een foutje, want het is een te gemakkelijke keuze om conflict te creëren.

Dat is spijtig, want je blijft een film lang denken dat het op één of andere manier beter had gekund. En het is niet dat NIccol er niets van bakt. De film ziet er verder ook gewoon uit en behalve de hoofdrollen is iemand als Cillian Murphy een veilige keuze in de belangrijkste bijrol. Slecht is het dus geenszins.

3


avatar van Flavio

Flavio

 • 4497 berichten
 • 4760 stemmen

Concept is aardig gevonden, en het begin was niet slecht, al was het ook wel een beetje irritant dat het in vrijwel elke bijzin in elke dialoog over “tijd” ging. Maar het werd wel echt met de minuut minder, met in het oog springende knulligheden. Zo moet je iemand niet per ongeluk bij zijn arm grijpen want je grijpt zo een half jaartje weg, en je kunt ook echt te veel (bijna) narrow escapes in je film verwerken.

Het tweede deel als ze op tijdroof gaan (waarbij “de tijd” ook in fysieke kluizen bewaard wordt ) is bijzonder slecht uitgewerkt, en ik had af en toe het idee dat het script geschreven was door een 12-jarige. De weinig bijzondere acteurs -Seyfried en Timberlake zijn allebei erg meh-, de slechte effecten en een onbevredigend slotstuk maken het er allemaal niet beter op. Film oogt ook ontzettend goedkoop, het toch niet misselijke budget is er niet aan af te zien.