• 9.371.622 stemmen

Geregisseerd door: Mark Neale

Met onder meer: Jorge Lorenzo en Brad Pitt

Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans

Plot Hitting the Apex

De MotoGP is een keiharde en levensgevaarlijke wereld. Het ene moment sta je aan de top; het andere moment lig je op de intensive care. Van 300 naar 0 eist nou eenmaal een flinke tol op het menselijk lichaam. Het is een feit dat GP-coureurs de wetten der natuur kunnen tarten, bedwingen en zelfs gebruiken in hun voordeel. 'Hitting the Apex' is een film over zes coureurs en hun (nood)lot dat voor hen in de MotoGP ligt. Kijk hoe zij vasthouden voor hun leven en proberen sneller te gaan dan ooit tevoren.

avatar van Rillo

Rillo

Tears in my eyes ...

Verrassende kijk achter de schermen van de Motor GP, niet in het bijzonder mijn aandacht en daardoor misschien aangrijpender dan dat ik verwacht had.

Echt een aanrader voor iedereen die van de geur van benzine houdt !

4 sterren ****

avatar van jippie2010

jippie2010

Aardig, maar meer ook niet. Het geheel komt zeer langzaam op gang en weet in her begin eigenlijk niet eens te boeien. Daarna komt het meer tot leven en wordt het een mooi inkijkje in de wereld van de Moto GP. Helaas durven ze niet echt een specifiek onderwerp als hoofdlijn te pakken, dus uiteindelijk zit je naar een samenvatting van 10 jaar Moto GP te kijken, die net wat te lang duurt. Ik rond het naar boven af. *3.0

avatar van james_cameron

Vaak spectaculair en zeker onderhoudend, maar al met al zou dit beter gewerkt hebben als serie. Deze documentaire, over zes coureurs die gedurende aan aantal seizoenen gevolgd worden in de MotoGP, is erg fragmentarisch en vaak niet meer dan een opsomming van races, waarbij het moeilijk is de verschillende coureurs uit elkaar te houden. Het onderwerp schreeuwt om een meer uitgebreide en gedetailleerde aanpak. De voice-over van producent Brad Pitt kan er mee door, maar zijn stem is uiteindelijk wel aan de formele en zakelijke kant.