• 9.375.882 stemmen

Met onder meer: Amanda Seyfried, Justin Timberlake en Cillian Murphy

Releasedatum: 3 november 2011

Plot In Time

"Time Is Power"

Welkom in een wereld waar tijd het ultieme betaalmiddel is geworden. Het verouderingsproces stopt op de leeftijd van 25 jaar, maar er zit een addertje onder het gras: je bent genetisch gemanipuleerd om nog één jaar te leven, tenzij je je nakende dood kan afkopen. De rijken “verdienen” tientallen jaren per keer (en blijven 25 jaar), waardoor ze nagenoeg onsterfelijk worden, terwijl de rest genoeg uren bij elkaar smeekt, leent of steelt om de dag door te komen. Wanneer een jonge man (Timberlake) in het bezit komt van een fortuin aan tijd, wordt hij valselijk beschuldigd van moord. Hij wordt gedwongen op de vlucht te slaan met een mooie gijzelaar (Seyfried). De liefde van het duo, dat van minuut tot minuut leeft, wordt een sterk wapen in hun oorlog tegen het systeem.

avatar van DeCol

DeCol

Een moderne Robin Hood.

Het concept is heel aardig. Betalen, verdienen, leven met tijd. Het verhaal deed mij op een gegeven moment aan Robin Hood denken. Stelen van de rijken, geven aan de armen. Het verhaal volgt jammer genoeg de standaard tour. Weinig verrassingen en veel 'op het randje'. Justin Timberlake doet zijn best, maar overtuigd niet. Amanda Seyfried ziet er prachtig uit. Leuk, meer niet.

avatar van Bruens

Bruens

Holy.... De groene cijfers, de jassen, de plaatsing van de stoelen.

Is Andrew Niccol een fan van de Wachowski Brothers?

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Bijzondere thriller met veel chique en magnifieke shots maar ook qua concept of inhoud is het zeker interessant genoeg om te blijven boeien en nergens had ik het idee dat het vergezocht of absoluut onmogelijk was. Betalen met tijd, het klinkt bizar, maar je raakt er al snel aan gewend en wanneer je bedenkt dat het geld op deze planeet soms niets meer waard is door inflatie zie ik het in de verre toekomst nog wel gebeuren. Een beetje fantasie en verbeelding is wel vereist natuurlijk, het blijft tenslotte een sci-fi. De uitwerking is in ieder geval goed en ook Justin Timberlake heeft zichzelf bewezen, iemand waarvan ik vantevoren niet meteen zou zeggen dat een hoofdrol wel geschikt zou zijn. Het vriendinnetje en de badguys zijn weer van de partij maar ook deze komen prima naar voren zonder talloze clichés. De pokerscène, de dood van Rachel, de strakke afslachting na het 'armwedstrijdje'... het is allemaal erg mooi uitgevoerd. Een must-see onder de blockbusters.

Naomi Watts

Ik kijk hier echt enorm naar uit. Geen betere director dan Niccol als het op Sci-fi gebied aankomt. De aardige tot goede reviews van recensenten die ik hoog aansla, de slechte reviews van de nitwits. Het ziet er erg goed uit. Ook haalt Niccol weer een totaal andere thematiek binnen het SF universum aan, Timberlake is een veelbelovende prospect en visueel en qua vormgeving ziet het er weer erg Niccolesque uit.

Even de BD op de kop tikken van Gattaca, herzien en dan heel snel naar In Time. Ik hoop dat ie net zo weet te verrassen als Gattaca deed.

Naomi Watts

Ebert kan zelfs een 7,5 kwijt. My oh my .

sinds wanneer werkt Ebert met cijfers?

Via Metacritic.

Aha..

avatar van cb650z

cb650z

Zeker het zien waard. Geen minpunten en zet je zelf aan tot denken.

Ja tijd is het duurste wat we hebben.

avatar van scorsese

Goeie sciencefiction actiefilm over een toekomstige wereld waarin geld letterlijk vervangen is door tijd. Een boeiend gegeven dat goed wordt uitgespeeld en een aantal keren voor spannende momenten zorgt waarbij de laatste seconde telt. Maar het verhaal op zich is een vij standaard achtervolgingsverhaal en dus niet bijster origineel. Gelukkig blijft het zeker wel onderhoudend en is Justin Timberlake zeker niet slecht in zijn eerste echte leading rol. Een nipte 3.5 sterren,

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Vandaag stond deze film op de planning. Een half uur van tevoren aangekomen bij de bioscoop en de film was al uitverkocht.

Dan maar kaartjes reserveren voor morgenavond!

avatar van Fortune

Fortune

Ik kijk hier ook wel naar uit. Vind het alleen jammer dat het verhaal weer zo is dat de hoofdpersoon op de vlucht is voor ja laten we zeggen alles en iedereen en niemand kan vertrouwen. Moet dat nou altijd?

avatar van GGG

GGG

Trailer is oscarwaardig maar de film niet. Toen ik hem had gezien wilde ik eigenlijk mijn tijd terug hebben want hij was zonde van de tijd...

avatar van Syrana

Syrana

Prima filmpje, vooral het eerste uur zat ik er goed in. Daarna zwakte het een beetje af.

Ik was van te voren benieuwd of Mr. Timberlake het zou aankunnen, zijn eerste echte hoofdrol.

Maar dat deed hij verrassend goed

Btw, als ik op de vlucht zou zijn zou ik toch voor een iets comfortabelere schoen kiezen...

avatar van slechtekont

slechtekont

GGG schreef:

1 geven zonder onderbouwing.. beetje jammer.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Mag je alleen zeggen als je zelf nooit een 0.5 hebt gegeven zonder onderbouwing

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Zoals al eerder is vermeld, een echte moderne Robin Hood.

Wat is het concept van deze film echter geweldig. Tijd als betaalmiddel. Helaas is de uitvoering en het verhaal eromheen een stuk minder goed, zonde!

Ik was zo nieuwsgierig naar deze film na het zien van het voorstukje, mijn verwachtingen waren misschien iets TE hoog. In het begin is het alleraardigst; zijn moeder kan hij niet niet redden en vervolgens beland hij in een wereld waar niemand zich zorgen maakt omdat ze meer tijd hebben dan goed voor ze is. Daarna zakt de film eigenlijk in en komen er steeds meer foutjes in het verhaal, slordig. En gezien de autocrash met de cabrio die werkelijk te nep uit zag, vraag ik me af of deze film een nogal beperkt budget had.

Toch ga ik voor de 3,5; niet zo zeer vanwege de uitvoering.

Erg jammer.

Het is lang geleden dat ik een film heb gezien met zo'n geweldig concept. Tijd als betaalmiddel zou erg goed moeten werken in een film. Helaas was dat hier niet het geval. Ik stoorde me meteen aan het begin al aan die stem die dan maar even ging uitleggen hoe het allemaal in elkaar zat. Uitleg moet door middel van beelden met ondersteuning van woorden en niet andersom! Daar is het een film voor en geen boek. Verder wist de film wel enigszins te vermaken. De keuzes van de vrouwelijke hoofdpersoon voelden erg onrealistisch aan maar goed ze is dan ook geen top actrice.

De grootste maar in deze film heb ik bij het acteerwerk. wat een ongelukkig gecaste acteurs. Ik ben al totaal geen fan van Murphy die ik reeds kende uit badman en inception. hij heeft de grote gave om zo ontzettend emotieloos te spelen dat het gewoon vervelend wordt om naar te kijken. In sommige film zoals Red eye werkt dat alleen hier niet. Hij doet erg zijn best om er nog iets van te maken alleen het blijft gewoon een erg oppervlakkig karakter zonder enige diepgang. Dat hij dood ging doordat hij zijn tijd was vergeten sloeg ook echt helemaal nergens op. Iemand die al 25 jaar elke dag bezig is met zijn tijd vergeet dat echt niet zomaar in een keer. De renscène die er op volgde met Timberlake wist ook niet te overtuigen. Gewoon een herhaling van zetten. De relatie tussen de afstand die ze moesten afleggen en de tijd die ze er voor hadden had ook nooit gekund. Timberlake is gewoon een slechte acteur. Dat blijkt hier maar weer eens. Erg saai personage dat niet weet te overtuigen. De enige die een interessant personage neer zette was de rijke man.

Tja ook erg onrealistisch dat de timekeepep in de achtervolging zo scheef schiet als wat en Seyfried even omdraait vanaf in telefooncel en meteen een voltreffer maakt. Dit terwijl ze nog nooit een pistool vast heeft gehad.

Leuke uitspraken met tijd er in verwerkt zoals: don't waste my time, i don't have enough time en your time or your life.

Jammer dus, weer een prachtig concept dat door de slechte uitvoering de grond in is geboord. Ik ben benieuwd naar jullie visie hier op.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Een sciencefiction die de eerste helft wat beter uit de verf kwam dan de tweede helft. Het begin is zeer vermakelijk. Leuk om te zien waar de tijd overal in verwerkt is. Na de pauze werd de film wat eentonig en was de spanning ver te zoeken.

Had overigens ook erger verwacht van Timberlake maar die doet het nog vrij aardig!

Naomi Watts

Erger verwacht van Timberlake? Vind dat nou juist één van de meest veelbelovende 'talenten'.

maxroelofs

Na bad teacher heb ik het een beetje gehad met hem.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

maxroelofs schreef:

Eventuele onrealistische keuzes van een hoofdpersoon kun je eigenlijk niet echt toewijzen aan een acteur.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

maxroelofs schreef:

Na bad teacher heb ik het een beetje gehad met hem.

Daar had ie zijn rol natuurlijk ook niet mee

John Lee Hooker schreef:

Het overtuigend brengen ervan wel.

SnakeDoc schreef:

[Daar had ie zijn rol natuurlijk ook niet mee

Nou en? Dat is toch geen excuus om geen goede rol neer te hoeven zetten. Als hij echt talent had gehad dan had hij zelfs met zo'n rol iets kunnen doen.

avatar van Jeroen87

Jeroen87

Ik vond het eigenlijk een zeer strakke film, het concept tijd werd goed uitgelegd, en kun je natuurlijk ook heel veel mee doen. de scene, waarin hij zijn moeder verliest illustreert dit erg mooi vind ik Later vervolgt de film meer tot een Bonnie & Clyde achtige setting, die niet gaat vervelen. Prima film om te gaan kijken!

avatar van oxford

oxford

Mooie en spannend concept, echt een moderne S.F.

Deze film heeft mij weer eens geboeid van het begin tot het eind en het is goed camerawerk.

Alleen het genetische had voor mij een beetje duidelijker weergegeven kunnen worden.

Daar dit eens toekomst zou kunnen worden.

avatar van westsaid013

westsaid013

zeer goed concept, heb er van genoten en mocht groter zijn als dat het nu was. had meer uit gehaald kunnen worden als je het mij vraagt, na de pauze zwakte het af terwijl het eerste deel heel sterk was. maar toch een aanrader, 3.5 sterren

avatar van wwelover

wwelover

Lichte teleurstelling, maar op zich een redelijke amusementsfilm. Echter met dit concept had er van mij wel iets meer mee gedaan mogen worden. Een wat spannendere thriller. Nu is het allemaal wel vrij voorspelbaar en iets te veel Hollywoodachtig. En natuurlijk de casting had wel wat beter gemogen. Niet dat de acteurs slecht zijn, zeker niet, maar ze waren gewoon niet echt logisch (ja commercieel gezien wel). De muziek van Craig Armstrong was wel super.

Leuk voor een keertje 3*

avatar van Archibald

Archibald

Concept = 4.0

(Idee achter het hele verhaal is best vet)

Uitwerking = 2.0

(voornamelijk door script en acteurs)

Conclusie: leuke film maar ik zat eigenlijk gedurende de hele film te bedenken, hoe ongeveer/bijna alles beter had kunnen zijn dan dat het nu is. Jammer

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Ongelooflijk dat de regisseur van het briljante Gattaca opnieuw (na S1mone) niets beters kon verzinnen dan dit flutverhaal, terwijl het uitgangspunt (tijd als geld) zoveel belovend was.

Niets in deze film heeft me aangezet tot nadenken, niets heeft me kunnen ontroeren, niets was verrassend, geen enkele dialoog ontsteeg aan het niveau van de goedkoopste woordspeling. Kortom, waardeloos en snel vergeten.