• 9.377.371 stemmen

Met onder meer: Robert Englund, Ken Kirzinger en Monica Keena

Releasedatum: 2 oktober 2003

Plot Freddy vs. Jason

"Evil will battle evil."

Freddy Krueger wil uit de hel ontsnappen en besluit Jason Voorhees te gebruiken door deze naar het plaatsje Springwood te sturen en wat moorden te laten plegen. De bewoners van Springwood beginnen door deze moorden steeds banger te worden en met deze angst ziet Freddy kans schoon om terug te keren. Maar Jason, die zich nu realiseert dat Freddy hem heeft gebruikt, is woedend en een strijd tussen de twee moordenaars onderling begint...

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

-Priscilla-

Kvond de film geweldig! Echt een fantastisch idee om Freddy tegenover Jason te zetten. Wat ik niet snap is dat sommige mensen Freddy vs. Michael willen of Jason vs. Michael.:N Die kan je toch helemaal niet vergelijken, vind ik. Ok, Halloween was goed, maar kan niet tippen aan Friday the 13th en de topper Nightmare on Elm Street. Trouwens, hoe zou je die aan elkaar linken in de film.

Was wel leuk om te zien hoe jason en freddy van terrein verwisselen.

Het acteerwerk kon beter, maar dat is nu niet de hoofdprioriteit bij een echte slasherprent hé.

avatar van HeatWave

HeatWave

Volledig met je eens Priscilla, dat heb je goed gezegd, zo denk ik er ook over.

-Priscilla- schreef:

Lieve Priscilla, ik zou graag willen dat jij zowel Friday the 13th als Halloween allebei nog een keer bekijkt en dan hier op terug komt. Of dat je in ieder geval uitlegt waarom Friday the 13th beter is dan Halloween. Sure, Friday is erg grappig en best spannend, maar Halloween is dé slasherfilm aller tijden. Wat betreft spanningsopbouw, camerawerk, acteerwerk en verhaal steekt deze met kop en schouders boven Friday uit.

-Priscilla-

Halloween is goed, daar geen discussie over, maar toch gaat mijn voorkeur uit naar Friday the 13th. Dat personage spreekt mij veel meer aan, en is toch ook (vind ik dan) meer vergelijkbaar met Freddy dan het personage uit Halloween.

Ik wou gewoon maar zeggen dat ik vind dat Halloween een goede film op zichzelf is, en er geen combinatie te maken valt met andere slasherfilms...

Voor mij blijft Nightmare on Elm street dé beste slasherfilm aller tijde, maar over smaak valt nu eenmaal niet te twisten.

• 11915 berichten

Oke, ik snap wat je bedoelt. Ik hou persoonlijk helemaal niet van Freddy: om de een of andere reden gaat het er bij beter in dat een moordenaar steeds uit de dood herrijst dan dat iemand vanuit dromen doodt...maar ik snap wel wat je er goed aan vindt.

avatar van xekjiram

xekjiram

bioscoopzaal schreef:

"Freddy vs Jason" bloedigste VS-horrorfilm ooit

(...)Een speciale vermelding was weggelegd voor Tim Burtons "Sleepy Hollow" (1999), waarin Johnny Depp als Washington Irvings Ichabod Crane getuige is van niet minder dan 27 onthoofingen. Tagline van de film was dan ook "heads will roll".(...)

We (= groepje toegewijde depp-fans) hebben dit gelezen en kwamen, na grondige controle , niet verder dan 17 of 18...

avatar van 666south park

666south park

een 4,0 hiervoor kep me zeker vermaakt zeg :O egt een coole film maar freddy is veel cooler dan jason jason is slecht leuke horror film ook vleugje comedy

avatar van Luijsterburg

Luijsterburg

aangezien ik tog die film nooit zal zien, wil ik wel graag weten wie d'r wint dus kan er iemand misschien een spoilertje plaatsen?

avatar van RoseRed24

RoseRed24

Waarschijnlijk alleen leuk voor de horror-fans, ik vond hem dan ook erg leuk ! Zegt waarschijnlijk niet veel aangezien ik son of chucky ook zeer vermakelijk vond.O en Jason wint..

avatar van IcU

IcU

RoseRed24 schreef:
O en Jason wint..

Niemand wint er toch? Ze leven aan het einde allebei nog hoor...

-Priscilla-

Inderdaad, ze leven allebei nog op het einde, dacht je nou echt dat ze 1 van de beste horrorpersonages zouden laten sterven? Als je wil spoileren, doe het dan goed...

avatar van Waku

Waku

Belachelijkheid ten top.

Zowel de Krueger films als vrijdag de dertiende zijn met deze produktie "mishandeld"of nog erger "verkracht"...

Er is nauwelijks spanning en de confrontatie met name aan het eind is treurig.

Jammer.

avatar van metaledje

metaledje

ben fan van jason zowel; als van freddy.en daarom vind ik het erg leuk dat ze dit deel gemaakt hebben,en ik moet zegge:best wel een geslaagd filmpje

avatar van Doom

Doom

Begint te vervelen, maar moet het dan ook maar bij deze horror gaan vertellen.

Standaard slash filmpje met erg voorspelbare gebeurtenissen. Gelukkig zijn de moorden wel gruwelijk, net zoals het gevecht tussen Freddy en Jason. Persoonlijk kon ik moeilijk een partij kiezen, beide zijn gewoon goede creeps. Vond overigens het duel van Alien vs. Predator wel beter, in hoeverre je deze films kunt vergelijken.

Vermakelijke standaard horror

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Wat was dit ongelofelijk slecht zeg...

Vreselijk acteerwerk, Kelly Rowland was nog wel het ergst.
Dialogen die gewoon te dom voor woorden zijn. De 'writers' mogen al blij zijn dat ze er één 'moeilijk' woord in hebben gekregen (institutionalised).
Personen die zulke domme dingen doen dat je haast zou zeggen dat ze dood willen: Er vallen druppels bloed op de grond, laat ik ze volgen... en: Er zijn twee mensen vermoord, de moordenaar is nog niet gevonden, laten we een feestje vieren... enz.

Wat een verschrikkelijke bagger, maar wel vermakelijk, dat moet ik toegeven

avatar van lucas14

lucas14

de films van nightmare on elmstreet vind ik stoer, alleen deze film zuigt,

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

Gister voor de tweede maal gekeken, heb net alle Nightmare's achter elkaar bekeken en met deze afgesloten maar, wat is dit toch heel erg slecht in verhouding met de Nightmare films. Verhaal is te onzinning voor woorden, neemt zichzelf veels te serieus en de heeriljk humor uit de Nightmare films ontbreken ook.

Punt ervanaf gehaald. Ga nu eens alle Friday the 13th's maar optrommelen en dan die reeks eens bekijken en afsluiten nogmaals met deze film ben benieuwd hoe ik er dan tegenaan kijk.

avatar van mental_jos

mental_jos

best vermakelijk zeker met monica keena

avatar van D-ark

D-ark

Meer van het goude oude slag en hak werk dat had ik even nodig.

Gewoon geen verhaal maar basta veel lijken.

2,5

D-ark schreef:

Meer van het goude oude slag en hak werk dat had ik even nodig.

Gewoon geen verhaal maar basta veel lijken.

Inderdaad, zo'n film als deze heb je af en toe even nodig Leuk hakwerk.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Gewoon een lekkere no-nonsense "horror" met een flinke scheut humor!

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Doom schreef:

vond ik juist niet, ik vond AVP juist tegenvallen en vond deze wel oke.

Maybe moet ik "Chucky vs. Leprechaun" ook maar eens gaan checken.

avatar van Shark_Jaws2

Shark_Jaws2

goeie film,Jason is mijn fan, maar kan iemand mij vertellen in welke film jason alleen speelt?

avatar van Remi

Remi

Shark_Jaws2 schreef:

kan iemand mij vertellen in welke film jason alleen speelt?

Friday the 13th

avatar van TimD

TimD

Bobby Digital, bedoel je dat cynisch of bestaat die film echt? Lijkt me wel tof namelijk.

Dit was een spannende film en erg grappig ook. Alleen de acteerprestaties van Kelly 'kan niet acteren' Rowland waren onder de maat.

avatar van justR

justR

pff 2 sterren

maar moet zeggen het is wel leuk verzonnen 2 grote horror karakters tegen elkaar zetten. Maar goed pinhead vermorselt ze allemaal

avatar van Halcyon

Halcyon

-Priscilla- schreef:

Ik vind dat je Jason en Michael onderling veel beter kan vergelijken dan met Freddy. Freddy is een droomfiguur, de andere twee zijn pure realiteit. Freddy heeft klauwen, de andere twee een mes. Freddy heeft geen masker, de andere twee wel. Freddy is een humoristisch karakter, de andere twee niet. En ga zo maar door...

avatar van IcU

IcU

Ik vind Jason niet echt 'pure realiteit'.