• 9.376.310 stemmen

Met onder meer: James McAvoy, Michael Fassbender en Rose Byrne

Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans, Frans en Russisch

Releasedatum: 2 juni 2011

Plot X: First Class

"Witness the moment that will change our world."

'X-Men: First Class' vertelt over de epische beginselen van de X-Men sage, en onthult de geheime geschiedenis van wereldwijde gebeurtenissen. Voordat mutanten zichzelf voor de wereld bekend maakten en voordat Charles Xavier (James McAvoy) en Erik Lensherr ( Michael Fassbender) de namen Professor X en Magneto aannamen, waren ze twee jonge mannen die hun krachten nog voor het eerst moesten ontdekken. Ze waren toen nog geen aartsvijanden, sterker nog, ze waren beste vrienden die samen met andere mutanten (sommige bekend, sommige nieuw) de aanstaande armageddon probeerden te stoppen. Ergens in dat proces ontstaat er een kloof tussen beide mannen, waardoor de eeuwigdurende oorlog tussen Magneto's broederschap en de X-Men begon.

Charles Xavier (24 Years) / Professor X

3. Danger room looks the same

4. Mystique's make up and morphing effects are EXACTLY the same

5. the opening scene

6. X-men's stealth fighter looks the same

If we reference to Batman Begins, obvious observations why it was a reboot

- Gotham city completely redesigned

- bat-costume redesigned

- bat-cave redesigned

- brand new cast

Naomi Watts

Serieus, dat soort onzin aanvoeren als bewijs waarom het geen reboot is .

avatar van Metalfist

Metalfist

Deze X-Men staat nog altijd op de planning om eens te gaan zien maar de redenen die hier worden aangevoerd waarom het geen reboot kan zijn, zijn mij toch echt wel te ongeloofwaardig. Het is al een tijd geleden dat ik überhaupt een X-Men film heb gezien maar als ze nu in de eerste films de school, de danger room en de stealth fighter goed hebben gemaakt (en hiermee bedoel ik naar model met de comics), waarom zouden ze dit dan in godsnaam aanpassen? De cameo lijken mij meer een marketingtruk en Mystique blijft Mystique dus waarom zou je haar make-up gaan veranderen? Je gaat Wolverine toch ook geen cape geven of je gaat Spider-Man toch ook niet in een geel pak laten rondslingeren?

avatar van rep_robert

Die zijn wel heel erg lachwekkend ja, zelden zulke doelloze argumenten gelezen hahaha. Het Batman pak is anders, dus is het een reboot Dan was Batman & Robin ook een reboot, want er zaten opeens tepels op het pak haha.

wimnoot

Ik snap wel wat hij bedoelt, het maken van "cerebro" door Beast sluit toch ook aan op X-men: Last Stand?

En bij de nieuwe Batman films is het veel duidelijker dat het een reboot is. Ben benieuwd hoe dat zal gaan bij de Spiderman reboot. Maar First Class is gewoon een Prequel i.m.o.

Naomi Watts

Staat ook gewoon in de comics dus dan staat de link met de filmreeks al helemaal mank. Bovendien perfectioneert Beast Cerebro, niet gemaakt. Xavier heeft Cerebro gemaakt. Zo gek is de link leggen tussen Cerebro en Beast dus niet, en al helemaal niet iets waar de films patent op hebben.

Naomi Watts schreef:
Xavier heeft Cerebro gemaakt. .

Volgens mij stond die eerste versie van Cerebro gewoon in de tuin, gemaakt door Hank McCoy, en Charles test hem daar voor het eerst.

avatar van rep_robert

Volgens mij ook ja.

wimnoot

Before you start thinking this film is out of continuity though, Rick Marshall at MTV spoke with Vaughn yesterday and directly asked the director if X-Men: First Class is a true prequel to the X-Men trilogy.

“Yeah, I would say absolutely so… You’ve got Magneto and [Charles] Xavier when they first meet… The backdrop of what’s going on in the world when they first meet, it’s very interesting. You see them and their relationship develop and play out with this major political event in the background.”

Dus GEEN reboot, en WEL een prequel. Wat dus de rolstoel aan het eind van deze film een beetje discutabel maakt. Alhoewel ik ook wel vrede heb met het verhaal dat Xavier een aantal keer zijn loopvermogen terug krijgt.

bron

X-Men: First Class Is But Isn’t A Reboot | Screen Rant - screenrant.com

avatar van Blokland

Blokland

Onderhoudend maar te lang. Als ze er een minuut of 15 af hadden weten te scheren was het zelfs een dikke **** geweest.

avatar van louisvf

louisvf

bron

X-Men: First Class Is But Isn’t A Reboot | Screen Rant - screenrant.com

In dat tekstje omschrijft hij gewoon het plot...

wimnoot

Lees het dan nog maar een keertje, en let dan wel op.......

avatar van jadolino

jadolino

Verrassend x-Man in een nieuw jasje, ben benieuwd. Zou wel wennen zijn aan andere spelers.

wimnoot schreef:

Ik heb het dan ook over de comics. Maar aangezien Hank in de comics Cerebro enhanced is deze link in de film dan ook niet zo gek. En al helemaal niet om het patent bijna toe te dichten aan de X-Men trilogie.

wimnoot

Dit heb ik al eens eerder gezegd, maar nogmaals, film is een ander medium dan comics. De makers van de x-men films proberen films te maken die voor geeks en niet geeks te kijken zijn. Daarom worden dingen aangepast die in de comics helemaal niet of juist wel gebeurd zijn. Dus X-men : First Class hoeft niet aan te sluiten op de comics, maar wel op de vorige films. Daar lopen een paar dingetjes spaak. Geen biggie verder, maar het wordt door sommigen (ook IMDB) afgedaan door te zeggen dat de film een reboot is. In de link die ik eerder plaatste verteld Vaughn zelf dat het een prequel is, en dan klopt er dus iets niet. Wie weet komen we in een volgend deel wel meer te weten.

avatar van Archibald

Archibald

Tegenvallend.

De talloze verwijzingen, de acteerprestaties van Charles maar met name van Eric, Azazel (dat schrijft je zo toch?) die gewoon kick-ass (dat is inderdaad een woordgrap) is, en Rose Byrne (met een ongelofelijk saaie en nutteloze rol, geef haar dan iig een kleine mutatie behalve bruin haar) maken veel goed.

De luchtscene tussen de twee vlieg-mutants was trouwens bar en bar slecht.

Het blijft een X-men, maar ik had hier toch wel iets meer van verwacht met al deze mooie cijfers en reviews.

avatar van the flash

the flash

leuke film met een paar verrassingen zoals drie cameo's

avatar van mroffbeat

mroffbeat

Heerlijk, deze prequel. Vond hem erg goed, characters worden hier wat verduidelijkt. Special Effects zijn top. Al met al een vermaekelijke vrijdagavond film!

avatar van miepke

miepke

Gewoon een lekker filmpje.

avatar van Woeke

Woeke

Mooie prequel!

Echt leuk om te weten te komen hoe het allemaal begon. Ik vind the cameo van Wolverine totaal overbodig, net als de grap over kaalheid aan het eind...

Voor de rest superfilm

Donkerwoud

X-men is al rijkelijk bedeeld met twee waanzinnig goede films, en na een paar onwelkome slippertjes is het nu dan eindelijk weer tijd voor een knaller. Deze prequel en reboot ineen gaat dieper in op de verwording van Xavier en Magneto tot de iconische figuren die ze later gaan worden. De grap is dat het zich allemaal afspeelt in een alternatieve geschiedenis en dat de koude oorlog hier een opstapje is naar de ware strijd, die tussen de mutanten die kiezen voor de mensheid of die de mensheid willen vernietigen.

wimnoot schreef:

Het is een preboot, probleem opgelost, iedereen blij!

avatar van The Rockfather

The Rockfather

Lekker boeiend of het een reboot of een prequel is .

The Rockfather schreef:

Lekker boeiend of het een reboot of een prequel is .

Echt he, die discussie komt ook op elk filmforum terug, alsof het ook maar iets uit zou maken.

wimnoot

Ja, dat maakt zeker uit. Als het namelijk een prequel is ( zoals Vaughn zelf zegt dat het is) dan zit er dus een continuiteitsfout in, namelijk dat Xavier kan lopen in 1973 (in X-men: Last Stand) en aan het eind van First Class in een rolstoel terecht komt 1962. Nu zijn er wel wat verklaringen te vinden, maar het blijft voorlopig onduidelijk.

Ik snap niet dat ik dat nu nog een keer moet uitleggen, misschien moeten jullie wat beter lezen voor je wat schrijft.....

avatar van Sasja

Sasja

Toen ik uitlegde waarom dat zo was, had ik dat ook alleen maar gelezen op een ander forum. En als je de strips niet kent (zoals ik) dan weet je het idd ook nooit zeker. Maar ik denk mocht er een of meerdere vervolgen op komen dat dat misschien beter word uitgelegd

wimnoot schreef:

Dan heb je mijn punt nog steeds niet door...

Het maakt geen fuck uit wat het is, prequel of reboot! Die continuïteitsfouten zullen vast kloppen, maar ik zie echt niet waarom het boeiend genoeg zou zijn om dan een naampje erop te plakken die dat verklaart.

wimnoot

Ik heb jou punt niet door omdat het nergens op slaat. Er staat mij helemaal niets in de weg om van deze film te genieten. Waar ik alleen niet zo van hou is dat zodra er een foutje ontdekt wordt, er geroepen wordt :" maakt niet uit want het is een reboot!". Terwijl het dat niet is. Als dat dan uiteindelijk vast gesteld wordt met een linkje hier en daar, dan gaan jij en je maatje rockfather een beetje lopen roepen dat het een stomme discussie is, waarop ik weer moet reageren en het nog een keer moet uitleggen.

Geen biggie verder
, dat schreef ik ook in het door jou gequote stukje. Weet je wat dat betekent?

Dus nogmaals, beter lezen!

avatar van Sasja

Sasja

Hier staat een stuk interview met Vaugh over deze 'preboot'

X-Men: First Class NOT a Reboot Says Film's Director - comicbookmovie.com

wimnoot

Volgens Donkerwoud is dit niet boeiend.....

Gaat hij straks weer grapjes maken met rockfather....