• 9.374.496 stemmen

Met onder meer: James McAvoy, Michael Fassbender en Rose Byrne

Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans, Frans en Russisch

Releasedatum: 2 juni 2011

Plot X: First Class

"Witness the moment that will change our world."

'X-Men: First Class' vertelt over de epische beginselen van de X-Men sage, en onthult de geheime geschiedenis van wereldwijde gebeurtenissen. Voordat mutanten zichzelf voor de wereld bekend maakten en voordat Charles Xavier (James McAvoy) en Erik Lensherr ( Michael Fassbender) de namen Professor X en Magneto aannamen, waren ze twee jonge mannen die hun krachten nog voor het eerst moesten ontdekken. Ze waren toen nog geen aartsvijanden, sterker nog, ze waren beste vrienden die samen met andere mutanten (sommige bekend, sommige nieuw) de aanstaande armageddon probeerden te stoppen. Ergens in dat proces ontstaat er een kloof tussen beide mannen, waardoor de eeuwigdurende oorlog tussen Magneto's broederschap en de X-Men begon.

Charles Xavier (24 Years) / Professor X

Man in Black Suit

Alex Summers / Havok

avatar van Lucaij

Lucaij

Matig tot slechte superheldenfilm.

Het begin was goed, maar als de pupillen worden geintroduceerd valt de film in een diep gat. De pupillen zijn allemaal niet boeiend en sommige zelfs belachelijk. Eigenlijk waren alleen Magneto en Xavier interessant, maar niet interessant genoeg om de gehele film te dragen. Ik vond veel figuren wat kinderachtig overkomen.

Er zat een formidabele scene in en dat was die met Magneto in de bar te Argentinië. Echt top gedaan. Ook het begin met Helaas komen dit soort stukjes niet voor in de rest van de film. Dat het blauwe vrouwtje opeens bij Magneto's groepje gaat sloeg nergens op. Maar er waren wel meer dingen die nergens op sloegen in deze film. Ik heb de film nog deze week gezien, maar ik kan me nog maar weinig herinneren ervan. Ik denk dat ik veel heb verdrongen.

Ik geef alsnog 2* voor het sterke begin. Dan heb ik het vooral over Magneto. Voor de rest snel vergeten deze film.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Vond het een heerlijke wegkijker, met prima special effects en boeiende personages. Het hele ontstaan van Magneto vond ik geweldig om te zien. Al met al een heerlijke X-men film. Leuke cameo van Wolverine ook

avatar van shrink

shrink

Wederom een klasse film uit de serie van X-men. Erg goed dat er ook series zijn, die allemaal goed zijn en blijven. Ook dit is weer een topper op elk gebied.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik heb best wel interesse in X-Men, maar ben er niet uit welke nou het verstandigste is om als eerste te kijken. Deze heb ik heel goedkoop in mijn bezit kunnen krijgen, maar ik vraag me af of dit een goede film is om mee te beginnen. Ik zie namelijk dat Wolverine ook een prequel is.

avatar van JustMike

JustMike

Ik kijk films gewoon op volgorde van wanneer ze gemaakt zijn. Soms zijn er in prequels ook spoilers van hoe die delen daarvoor afliepen Weet trouwens niet of dat hier het geval is, hoor..

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Dat is ook wel de reden waarom ik het vroeg. Ik vind het prima om eerst met een prequel te beginnen (heb ik ook bij Star Wars gedaan), maar als het ten koste gaat van de originele trilogie zit ik er (nu) niet op te wachten.

avatar van clockwork72

clockwork72

Ik zou gewoon met X-Men 1 beginnen.

avatar van maurice32

maurice32

Beetje raar op het einde zit de professor in een rolstoel en bij x men the last stand wat ja eigenlijk later is kan hij lopen haha , dat klopt niet

avatar van 3bdelilah

3bdelilah

Lucaij schreef:
Dat het blauwe vrouwtje opeens bij Magneto's groepje gaat sloeg nergens op.

Ieder z'n ding uiteraard, maar dat is juist heel logisch en zou niet als een verrassing moeten komen als je de film überhaupt gezien hebt. Mystique verbergt haar ware uiterlijk altijd en voelt zich daar nooit op haar gemak bij, totdat Magneto haar ervan weet te overtuigen dat ze prachtig is en dat zij superieure wezens zijn.

avatar van Lucaij

Lucaij

3bdelilah schreef:

Is alweer een tijdje terug, maar nadat ze zo een lange en sterke band had met Xavier(?) switcht ze binnen 5 minuten van team. Ik snapte haar gedachte, zoals jij die beschrijft wel, maar het kwam voor mij een beetje over als een 'moetje'.

avatar van 3bdelilah

3bdelilah

Lucaij schreef:

Mystique heeft zich er nooit lekker bij gevoeld om zijn team te verlaten, je ziet haar ook echt twijfelen en de pros/cons met elkaar afwegen. Maar Xavier heeft haar juist vaker oprecht verteld dat zij haar hart moet volgen en haar hart heeft uiteindelijk dat pad gekozen.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

wat een ellende , dit soort films .

met moeite uitgezien omdat er niks op TV is en ik moet werken.

anders kijk ik dit soort starwarszooi nooit

avatar van VforVictor

VforVictor

Ging wel, niet helemaal de prequel waar ik op had gehoopt, 3/5

avatar van AHWA

AHWA

Herkijkwaarde ontzettend hoog. Naar de volle mep ermee.

avatar van horizons

horizons

Toch maar eens al m'n superhelden films opnieuw evalueren. First Class vond ik zeer sterk en deed mij qua originaliteit toch wel denken aan de allereerste x-men film.

Een film als the Avengers vind ik in vergelijking met deze dan toch wel een stuk minder. In deze film wordt tenminste een boeiend verhaal verteld.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Geen X-men-fan, maar vanwege de aanwezigheid van de heren Bacon, McAvoy en vooral Fassbender toch maar eens geprobeerd, en niet teleurgesteld. De enorme rij hele en halve sterren tot in zelfs de kleinste rolletjes (Michael Ironside als de kapitein van het Amerikaanse schip!) hielp ook wel. Mooiste moment: Michael Fassbender die James McAvoy op bed wat champagne bijschenkt: "More tea, vicar?"

avatar van AC1

AC1

X-Men: First Class lijkt wel een film van J.J. Abrams! Het snelle tempo, de manier waarop het vertelt wordt, die constante schrik van de makers om Jef Publiek te vervelen, ... het leidt allemaal naar entertainende maar lege ervaring.

avatar van Machete23

Machete23

jammer van de nogal loser/kinderachtige geronselde mutanten had liever wat sterkere personages gezien maar dat is dan ook mijn enige commentaar want het verhaal en de beelden en xavier en magneto + de slechteriken vond ik wel goed

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een degelijke backstory voor Xavier en Magneto, maar voor de rest vooral veel los zand.

Het is aardig dat ze de gebeurtenissen uit X-Men: First Class laten samenvallen met echte nieuwsfeiten. In dit geval de Cuban missile crisis, oftewel het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Het doet denken aan een andere film die realiteit en fictie geweldig mixt en daardoor verhaaltechnisch automatisch meerwaarde krijgt: Transformers 3.

Maar er is ook genoeg op de film te zeiken. De mutant pupillen zijn vreselijke forgettable en inwisselbare flutpersonages. Op Raven/Mystique na, al komt dat vooral omdat ik sinds deze film een zwak heb voor Jennifer Lawrence die met haar hamsterwangetjes èrg veel girl-next-door charme heeft. Maar de rest van de pupillen kon wat mij betreft niet snel genoeg konden worden afgemaakt door Kevin Bacon.

Kevin Baycunt is zoals altijd degelijk, ook als badguy, maar mijn god Kevin, als men je vraagt om een paar zinnen in het Duits op te lepelen, ga dan twee keer een vrijdagmiddag bij een talencoach langs, luie klaploper dat je d'r zit. Kevin Spekmans praat slechter Duits dan de slechtste terrorist in Die Hard 1. Nou weet ik dat de gemiddelde Amerikaan denkt dat Kopenhagen de hoofdstad is van Amsterdam, maar kom op, je WEET dat je film ook wordt uitgebracht BUITEN Kansas en Alabama en dat er mensen zijn die denken: jeetje Bacon, wat ben jij een luie mongool. Je praat als een Duitser met een downsyndroom.

Dit alles in tegenstelling tot de geweldige Michael Fassbender (toevallig ècht een Duitser) wiens carrière de laatste jaren in een gigantische stroomversnelling is geraakt. Iemand met talent en een mooie karakterkop van wie we nog veel gaan horen. Het zij hem gegund, want hij weet van zijn enigszins platte rol als 'schurk-in-de-dop' Erik Lansherr echt het maximale te maken. Hierbij vergeleken is het optreden van McAvoy (wie?) toch wel wat braafjes en makkelijk.

De mooiste scène, nou vooruit, de op 1-na-mooiste scène (want dat is natuurlijk de cameo van Wolverine) speelt zich af met Erik in die kroeg in Argentinië, die ver weg doet denken aan de weergaloze scène in de kelder-kroeg in Inglorious Basterds. De spanning was om te snijden, ondanks dat je allang weet hoe het af gaat lopen (in tegenstelling tot I.B.). Deze scène staat echter op eenzame hoogte in vergelijking met de rest van de film, die een redelijk standaard superheromovie patroon volgt.

Kleine, vreemde cameo's zijn er weggelegd voor Michael Ironside en (ik moest zijn naam even opzoeken toen ik dit schreef, ik geef het toe) Ray Wise. U welbekend uit Twin Peaks, Red Alert 2 ("You call 'em off, Alex!") en Robocop ("Hhhheeellllppp.... Mmmmeeeee....")

4 sterren vliegt door mijn gedachten maar daarvoor heb ik niet kraaiend van plezier op de sofa gestuiterd. Maar met 3 sterren heb ik het gevoel dat ik de film toch wat tekort doe.

Nou, 3,5 sterren dan maar.

P.S. Ik was enigszins aangeschoten toen ik dit schreef.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Even I got to admit you look pretty bad-ass. I think I got a new name for you: Beast." ... " !!!

Heerlijk hapje (Heropfrissing) !!! Opnieuw is dit heerlijk genieten van deze

film gebaseerd uiteraard op Marvel Comics. Deze is een prequel op de eerste "X-Men" !!!

Het eerste deel uit een nieuwe trilogie, waarvan we volgend jaar het nieuwe deel van zien !

De film begint in een Duits concentratiekamp tijdens WO II.

Nazi wetenschapper Dr. Schmidt onderzoekt een jongen die Erik noemt en een bepaalde

bovennatuurlijke gave lijkt te hebben om metaal te manipuleren !

Heerlijk entertainment met geweldige actie en effecten !

Het ontstaan van Magneto werd geweldig uit de doeken gedaan !

De cameo van Wolverine (persoonlijk één van mijn favorieten) was inderdaad leuk om zien.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik begrijp nooit helemaal waarom mensen stukjes uit het plot gaan oplepelen. Het is hier toch de bedoeling om je mening te geven, niet om een samenvatting te schrijven? En waarom dan alleen van de eerste tien minuten van de film

avatar van arno74

arno74

Onderhoudende film, zonder echt uit te springen ten opzichte van de eerdere delen. De setting (de academy) is echter wel leuk, maar er zat wat mij betreft veel meer in dat idee. Ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat het doel van deze film toch weer de kas spekken was met de zoveelste sequel/prequel.

Al met al leuk en onderhoudend, maar niet geweldig. Jammer, want het had stukken beter gekund, vooral qua script.

avatar van dr channard

dr channard

Beste X-men film

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Zoals hierboven al gezegd wordt inderdaad de beste x-men film. Het verhaal is veel beter uitgewerkt als in de andere delen. Er zit wel iets minder actie in, maar het goede verhaal maakt dit dan weer goed. De special effects waren goed en ook de muziek was niet verkeerd. De personages waren leuk, heel fijn om de oorsprong van sommige personages te zien. De acteerprestaties waren heel goed, vooral Michael Fassbender en James McAvoy acteerden erg goed. Het laatste halfuur is erg sterk, het eerste anderhalf uur vond ik gelijkwaardig aan x-men 2.

avatar van mikey

mikey

Rommelige fantasiefilm. Ik kan me niet voorstellen dat je hier chocola van kan maken zonder kennis van die ouwe jp strips.

avatar van LPereboom

LPereboom

Als voorbereiding op X-men Days of the future eens terug bekeken, en dit blijft toch 1 van de beste uit de reeks verhaal, actie, personages het zit allemaal goed!

avatar van panax

panax

schitterende film,veel goede effects,mooi verhaal,blijft boeien

en schitterende beelden

ook goed gedaan dat men verschillende talen sprak ondanks dat het duits niet helemaal correct was maar dat is peanuts,ik heb genoten van deze lange film !!

wat ook heel mooi is dat het thema niet uitgekauwd is op deze manier,

het gebruik van de Cuba crisis is ook leuk gemixt door de film heen!!

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Maar eens herkeken nu ik door de trailer van Days of Future Past weer in de stemming ben geraakt. Ik las net mijn recensie uit november 2011 terug en ik kan niet anders zeggen dat ik het nog altijd helemaal met mezelf eens ben. Ik zal niet alles herhalen, maar ik moet toch nog even zeggen dat ik de prestaties van McAvoy en vooral Fassbender zeer goed vind, zeker voor een superheldenfilm. Net als de vorige keer wist Michael Fassbender als getormenteerde holocaust-overlevende/nazi-jager me compleet in te pakken. Ik ben een groot liefhebber van slechteriken-met-een-goed-verhaal, en Eriks verhaal is niet alleen dramatisch maar ook nog eens zeer goed gespeeld door Fassbender. De chemie tussen Charles en Erik is fantastisch; maar nu ben ik alsnog veel aan het herhalen. Ik kan niet wachten om ze weer samen te zien in Days of Future Past.

avatar van Gish

Gish

Gisteren herzien en stem verlaagd van 4 naar 3. In vergelijking met het vervolg dat ik vorige week in de bios zag, is dit verhaal toch een stuk minder boeiend. Veel aandacht voor de diverse capaciteiten van de mutanten maar weinig karakterontwikkeling en diepgang. Het script oogt erg rommelig. Kevin Bacon, die ik normaal gesproken wel pruim, vond ik verder slecht gecast als villain.

avatar van B-200

B-200

Wel aardig, en die Michael Snelbinder was inderdaad wel goed bezig.