• 9.373.651 stemmen

Met onder meer: James McAvoy, Michael Fassbender en Rose Byrne

Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans, Frans en Russisch

Releasedatum: 2 juni 2011

Plot X: First Class

"Witness the moment that will change our world."

'X-Men: First Class' vertelt over de epische beginselen van de X-Men sage, en onthult de geheime geschiedenis van wereldwijde gebeurtenissen. Voordat mutanten zichzelf voor de wereld bekend maakten en voordat Charles Xavier (James McAvoy) en Erik Lensherr ( Michael Fassbender) de namen Professor X en Magneto aannamen, waren ze twee jonge mannen die hun krachten nog voor het eerst moesten ontdekken. Ze waren toen nog geen aartsvijanden, sterker nog, ze waren beste vrienden die samen met andere mutanten (sommige bekend, sommige nieuw) de aanstaande armageddon probeerden te stoppen. Ergens in dat proces ontstaat er een kloof tussen beide mannen, waardoor de eeuwigdurende oorlog tussen Magneto's broederschap en de X-Men begon.

Charles Xavier (24 Years) / Professor X

Man in Black Suit

Alex Summers / Havok

In Film > Nieuws > X-Men 4 & 5:

Reboot in 2010

Back in April, we received a bit of information about the spawning of a new X-Men franchise in the form of some young mutants forming the first team out of Charles Xavier's School for the Gifted. As of now, the project is being referred to as X-Men: First Class, but we haven't heard any real information about the project since Josh Schwartz (creator and exec producer of shows like "Chuck" and "The O.C.") was said to be penning the first draft of the screenplay. But some new info has come to light today via SuperHeroHype, and it looks like the production might be on track to start filming sooner than we might have originally thought.

The site was tipped off about a potential 2010 start date for X-Men: First Class when actor Tim Pocock, who played the young Scott Summers/Cyclops in Wolverine, updated his Twitter. Apparently the young actor is filming an Australian TV series until February and then will be shooting First Class. However, he doesn't say how soon after this series' finishes that he'll be in production so it could be months later.

You might remember back in April, producer Lauren Schuler Donner (X-Men Trilogy, Wolverine) let us know that X-Men: First Class would be like a whole new beginning. Here's what she said at the time:

"It is the first class of Xavier's school, way back when, so it's young Scott, young Jean, young Beast and that'll be really fun. Hopefully First Class will become its own franchise and we can follow them as they grow up."

While I love me some X-Men action, I can't see the adventures of a teen team of mutants being all that exciting for anybody over 13. When's the last time an entire cast of kids came together for any awesome action/sci-fi flick? It was hard enough seeing the immature antics of Iceman and Pyro as their rivalry grew from X2: X-Men United to the horribly campy in X-Men: The Last Stand. If we're going to start fresh with a new franchise and continue on this trend of combining characters from other franchises into one story a la The Avengers, then why doesn't Marvel just figure out how they can bring the Civil War storyline to the big screen. Never have I been so intrigued by a comic series (and I'm not an avid comic reader). If you haven't read it, I wholly recommend it, it's incredible.

Bron

Klinkt intressant maar zulllen ze dan nog met de oude franchise doorgaan?

avatar van Nicholas

Nicholas

Een nieuwe X-Men, daar ben ik helemaal voor. Maar een prequel met een jonge Cyclops etc.? Waarom niet verder gaan waar 3 is geëindigd?

Nicholas schreef:

Ik denk omdat X3 voor meerdere mensen faalde. Ze moeten dus een heel goed verhaal verzinnen om er nieuw leven in te blazen.

Het lijkt mij dan ook dat ze gewoon wachten tot mensen X3 een beetje zijn vergeten en dan een beetje de continuïteit in de war gooien. Maar als ze het niet snel doen moeten ze hoogst waarschijnlijk acteurs verwisselen of gewoon de oude characters weg werpen.

avatar van thunderball

thunderball

Een tienervariant lijkt me echt helemaal niks.

Dan wordt het zo'n kinderfilm, ik vond eerlijk gezegd die tieners in de eerste drie films al tegen het irritante aan zitten.

AchmedATM

X-Men First Class (Regi; Matthew Vaughn)

(afbeelding)

Naast de al bekend gemaakte cast;

James McAvoy - Prof X

Michael Fassbender - Magneto

Is nu ook Alice Eve (She's out of My league) gecast als Emma Frost. Het steentje begint al te rollen en hopelijk beginnen ze Augustus te filmen voor een 2011 release

AchmedATM

Nog eens casting (audition) news: Erica Hosseini heeft auditie gedaan voor de Mutant Willow. (beide ken ik niet )

Weer 2 gecast 2011 release zou nog best kunnen

Nicholas Hoult - Beast

Caleb Landry Jones - Banshee

wimnoot

In Augustus zullen de opnames beginnen van X-Men Origens: First Class. De regie is in handen van Matthew Vaughn die we kennen van Stardust en Kick-ass. In dit deel van de X-men wereld volgen we Charles Xavier en Erik Magnus Lensherr (Magneto) en de eerste school voor mutanten. De cast is nu compleet.

wimnoot

Vooral de vrouwelijke rollen heb ik veel zin in. Die Emma Frost is supersexy!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Leuk gedaan Wim!

Het belooft naar mijn idee weer een interessante film te worden.

Michael Fassbender als Magneto is natuurlijk magnifiek!

Al moet ik wel zeggen dat ik behoorlijk wat pretty boys in de cast zie.

Ze hadden best wat ruigere gasten mogen gebruiken.

Over de dames heb ik niets op te merken.

Ik vind het echt Kickass dat Matthew Vaughn de regie op zich neemt.

Al komt hij kwalitatief gezien maar in de buurt van zijn 2 vorige films, dan kan er al weinig misgaan!

avatar van ehs21

ehs21

Er gingen ook nogal wat x-men dood in X-3 dus alleen daarom al denk ik dat ze voor deze variant kiezen.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Leuke cast maar net als hierboven mogen er ruigere mannen bijzitten.

avatar van Metalfist

Metalfist

Alleen Alice Eve en Edi Gathegi kunnen me qua uiterlijk bekoren. Hoop dat dit maar wat goed gaat, het X-Men Universum is simpelweg te goed om te verknoeien.

avatar van soom

soom

Lucas Till wie? Nicholas Hoult? Waar hebben die nog meer ingespeeld??

Ik ben wel benieuwd of dit beter gaat worden dan die Wolverine film, met Hugh Jackman, die vond ik echt, op wat spektakel na, niets. Maar de cast is wel veelbelovend, op 4 onbekendere namen na, dan, imo, en Aaron en James zijn hoe dan ook best leuk om naar te kijken.

ace leader

Kevin Bacon als supervillain Sebastian Shaw!

avatar van Metalfist

Metalfist

Shaw is in de Phoenix Saga toch een stuk breder en dikker dan Bacon?

avatar van Elineloves

Elineloves

Lucas Till, die ken ik! Die doet mee in de Taylor Swift video's.

ace leader schreef:

Kevin Bacon als supervillain Sebastian Shaw!

(afbeelding)

Bedankt Aceleader! Die stond er nog niet bij!

wimnoot

@ Soom: Nicholas Hoult speelde met Hugh Grant in About a boy.

avatar van soom

soom

wimnoot schreef:

@ Soom: Nicholas Hoult speelde met Hugh Grant in About a boy.

Dankje wel voor de tip !

avatar van Killer-Instinct

Killer-Instinct

Ben benieuwd naar deze film,maar toch verheug ik me er niet op als op de manier wat ik zou doen als deel 4 was gekomen.

Ik had ergens gelezen(gerucht) dat Mr Sinister misschien mee zou doen in deze film,dan zou ik me er al een stuk meer op verheugen,na Apocalypse toch de vijand die ik ze graag zou zien hebben in een film.

Die Sebastian Shaw zegt me niks,wat zijn zijn krachten?

avatar van Minotaures

Minotaures

Ikke ook benieuwd... tot zover hebben de X-Men films mij tevreden gehouden

avatar van Le Edzel

Le Edzel

wimnoot schreef:

Jason Flemyng is Azazel

Wát een hoofd heeft die kerel!

Killer-Instinct schreef:

Die Sebastian Shaw zegt me niks,wat zijn zijn krachten?

"Sebastian Shaw, ook wel bekend als The Black King, is een mutant met de gave om kinetische energie te absorberen en in pure kracht te veranderen. Hij is de leider van de New Yorkse tak van de Hellfire Club, een exclusief geheim genootschap dat op wereldoverheersing uit is. Bij de mensen is hij echter bekend als een gewoon mens en een eerlijke zakenman. Hij financierde zelfs een keer het sentinel programma om de schijn op te houden. Hij is een vijand van de X-Men..."

Bron: wikipedia

(Er is ook een acteur die Sebastian Shaw heet en die speelde Anakin Skywalker in Star Wars: Episode VI - Return of The Jedi)

ace leader

Die rol van Bacon is overigens nog niet zeker, kwam ik net achter.

wimnoot

Het is niet toegestaan leden van de cast te posten voor hun rol vast staat. Post verwijderd.

Geintje!

ace leader

Nou ja, of Byrna de rol krijgt van MacTaggert is ook niet 100% zeker hoor . Op IMDB staat in ieder geval dat Kevin Bacon de rol van Shaw gaat vertolken, maar ik las net ergens anders dat hij zomaar een andere rol kan krijgen.

wimnoot

Dat wist ik niet van Rose Byrne, en we zullen wel zien welke rol Bacon krijgt, als het zover is kan het gewoon weer posten hier! Leuk dat je ook enthousiast bent over X-Men: First Class! Ik dacht eerst dat ik de enige was die hier postte.

ace leader

Ik ben wel benieuwd naar alle komende Marvel-verfilmingen....Captain America, untitled Spider-man reboot, volgende Wolverine film, Nick Fury, Magneto, Deadpool, Doctor Strange ...wil ik allemaal wel gaan kijken.