• 9.377.028 stemmen

Met onder meer: James McAvoy, Michael Fassbender en Rose Byrne

Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans, Frans en Russisch

Releasedatum: 2 juni 2011

Plot X: First Class

"Witness the moment that will change our world."

'X-Men: First Class' vertelt over de epische beginselen van de X-Men sage, en onthult de geheime geschiedenis van wereldwijde gebeurtenissen. Voordat mutanten zichzelf voor de wereld bekend maakten en voordat Charles Xavier (James McAvoy) en Erik Lensherr ( Michael Fassbender) de namen Professor X en Magneto aannamen, waren ze twee jonge mannen die hun krachten nog voor het eerst moesten ontdekken. Ze waren toen nog geen aartsvijanden, sterker nog, ze waren beste vrienden die samen met andere mutanten (sommige bekend, sommige nieuw) de aanstaande armageddon probeerden te stoppen. Ergens in dat proces ontstaat er een kloof tussen beide mannen, waardoor de eeuwigdurende oorlog tussen Magneto's broederschap en de X-Men begon.

Charles Xavier (24 Years) / Professor X

Hank McCoy / Beast

Man in Black Suit

Alex Summers / Havok

Sasja schreef:

Ik had op een ander forum gelezen dat X daarna weer een paar keer gevoel in z'n benen terug krijgt in de strips. En over die andere scene is volgens mij X-men origins: Wolverine

Klopt, al is zijn 'verlamming' ook op momenten een misvatting. Lucifer maakt 'm kreupel, niet verlamd. Dan krijgt hij idd meerdere malen gevoel terug in zijn benen en dat wordt ook een aantal keer teniet gedaan. Allemaal prima plausibel te maken.

thunderball schreef:

Er zaten toch echt twee cameo's in die erg leuk waren en iedereen -behalve jij blijkbaar- zijn opgevallen.

Geen kenner?

Denk dat er wel een paar Marvel fans zijn die begrijpen welke cameo hier ontbreekt!

(Dacht je nu echt dat ik die overduidelijke niet had gezien? Wel mooi dat jij ze ook zag )

avatar van wimnoot

wimnoot

rep_robert schreef:

Beetje flauw? Was toch al wel duidelijk dat dit een reboot is?

Dat wel, maar film is een ander medium dan een comicbook. Er wordt van alles in en uit de film geschreven om maar een film te creeeren die voor de niet-geeks ook te volgen is. De originele bezetting van de "first class" is ook anders meen ik. En om dan enkele jaren na een X-Men film iemand die kaal is met haar te laten zien of iemand die eerst in 1979 wel kan lopen en dan in de nieuwe film toch niet is vragen om dit soort reacties.

Ik stel ook niet uit dat het een klein pr-stuntje is, anders vind ik het echt slordig.

wimnoot schreef:

Imdb zegt er dit over:

Incorrectly regarded as goofs: We see at the end of _X-men Origins: Wolverine (2009)_, set around 1979, a glimpse of Xavier who is clearly walking, however Xavier becomes paralyzed at the end of this film which is set in the 1960s. This is not a continuity error because this film is a reboot of the X-men movies.

Beetje flauw, zo kunnen we alles wel goedpraten.

Waarom flauw? Wat is dan nog een reden van een reboot?

Ik heb ergens gelezen op een forum dat er geen rekening word gehouden met alles wat zich na X2 afspeelt...Vond dit op zich niet slecht aangezien X3 en Wolverine maar van de magere kant zijn...

avatar van rep_robert

louisvf schreef:

Geen kenner?

Neem aan dat je Stan Lee bedoeld? Heb hem ook niet in de film gezien en meestal maakt hij inderdaad zijn opwachting. Ben benieuwd of hij wel in Captain Amerika en the Avengers zijn opwachting maakt.

louisvf

Ah voila, gelukkig trek jij het niveau recht . Werd hier al bijna uitgemaakt door een onbenul . Stan Lee heeft zich verontschuldigd maar alsnog geen verklaring... Verder vraag ik me nog altijd af waarom er geen after credit scene aanwezig was. De helft van de zaal was blijven zitten om vervolgens toch iets wat teleurgesteld naar huis te gaan. Oke bij Thor zat er al een Captain America scene maar had hier dan toch iets verwacht ivm the Green Lantern of the Avengers...

Naomi Watts

Was allang duidelijk dat Lee er voor het eerst niet in zou zitten. Ik respecteer het werk van Lee maar Chris Claremont is voor de X-Men fans dé god, en een cameo van hem was meer op zijn plaats geweest. Gelukkig snapte Ratner dat wel.

louisvf

Feit, maar laat niet weg dat er velen hem toch hebben gemist...Dacht niet dat het al lang bekend was of dat Ratner hier iets mee te maken had.

Het was trouwens telkens wel een klein moment van vreugde als ik hem op het scherm zag verschijnen... zo ook die after credit scene...

Naomi Watts

Logisch als je 'm gemist hebt als ie er niet in zit. Voor mij hoeft die cameo ook niet.

louisvf

Jep, logisch als je 'm niet gemist hebt.

avatar van rep_robert

Een film valt of staat natuurlijk niet met een cameo, die zijn vaak puur voor de fans en de herkenning. Als er iemand niet in zit kan ik er moeilijk een traan om laten

louisvf

Jep, mijn score hangt er ook helemaal niet van af.

Het is zoals je zegt voor de fans en de herkenning, dat ben en wil ik dan toch ook gewoon !

Naomi Watts

Denk dat de fans blijer is met de jonge Storm, Cyclops en Jean Grey die we zien, dan Stan Lee die weer eens zijn kop laat zien.

louisvf

Wow wat zeg jij nu allemaal? Ze komen er alle 3 niet invoor...

Amai wat ben jij de kenner zeg! Havok ik trouwens een grote fout in de film...

Ook Azazel word zo neergezet net als zijn zoon(nightcrawler), maar zijn krachten zijn niet vergelijkbaar (dacht ik)

Naomi Watts

Voor dat je 'probeert' dissen uit te delen. Niets beter bewijs dat een screen capture. Heb jij liggen slapen ofzo?

Azazel kan gewoon teleporten hoor, zelfs nog sterkere teleportatie krachten. En wat klopt er niet aan Havok? Alleen zijn relatie met Cyclops rijmt niet maar hun relatie is in dit universum ook anders.

avatar van thunderball

thunderball

Nog sorry louisvf, ik dacht echt dat je had zitten slapen, kon het me ook al bijna niet voorstellen, je hoeft overigens geen kenner te zijn, want ik heb eerlijk gezegd nog nooit een Marvelstrip gelezen en toch weet ik ook wie Stan Lee is en herken hem altijd meteen. Dus ECHTE kenners weten alleen wat je bedoelt is wel erg overdreven gesteld.

Overigens als het niet klopt moet iemand het maar zeggen, maar ik kan me Lee ook helemaal niet herinneren in de andere X-men films.

Vond het in het begin altijd wel leuk, maar zijn cameo begint nu wel een beetje een verplichting te worden eerlijk gezegd.

louisvf

Ik probeer niets... ! Wel grappig... !

Ik had het over the first 5, niet over een stom fragment!

Zijn Cyclops en Jean zo ook te zien misschien?

thunderball schreef:

Tuurlijk hoef je geen kenner te zijn... Ik zei ook maar enkel over wat ik het had. Want jij was al bezig dat iedereen de cameo's zag behalve ik... toch maar logisch dat ik daar op ging reageren...

En als je hem altijd meteen zou herkennen zou je hem moeten gezien hebben in x men en x3...

En sorry maar als iemand mij op mijn plaats zet omdat hij denkt dat ik de overduidelijk cameo's niet heb gezien, ik vervolgens vermoed dat jij de voornaamste cameo gemist hebt... logisch lijkt me!

Naomi Watts

Nu had je het weer over de first five. ja, vast . Ik heb de woorden first five niet gebruikt. Ook Cyclops is te zien in Cerebro. Al kan ik geen capture vinden van Marvel Girl.

Cyclops: http://i53.tinypic.com/2reo1af.jpg

louisvf

En gewoon het feit dat dit niet werd aangehaald, zo ook de scene na de aftiteling, toont in mijn ogen toch een soort van gebrek aan voorkennis! Want ook al moest het er allemaal hebben ingezeten zou hier nog niets over gezegd worden en dan is het letterlijk een gebrek!

Naomi Watts schreef:

Cyclops: http://i53.tinypic.com/2reo1af.jpg

Ja ik dacht dat jij bedoelde dat ze meespeelden in de film... Dacht eigenlijk dat je Havok (broer van cyclops) als Cyclops zag, daarmee dat ik er op in ging...

Naomi Watts

Wat voor n00b denk je wel dat ik ben .

louisvf

Wel, dat is net hetzelfde dat ik dacht bij de reactie van thunderball...

avatar van thunderball

thunderball

louisvf schreef:

Mij niet meer kunnen herinneren is iets totaal anders als niet herkennen, lijkt mij.

avatar van erpunited

erpunited

Ik houd helemaal niet van sciencefiction maar die x-men films vind ik altijd vet

Deze ook weer. Echt een vette film. Zeker een aanrader

avatar van Moemsie

Moemsie

We (ikzelf, mijn man en zoon van 10) hebben alle vorige delen van X-men gezien en verwachtten niet veel van deze...mede doordat er (bijna) geen originele spelers uit de vorige delen meedoen, maar we waren aangenaam verrast! In de bios gezien gisteren en alles klopt wel aan deze film; de karakters, het acteerwerk, de visuals, het verhaal...allemaal top!

avatar van SunChaser

SunChaser

rep_robert schreef:

Beetje flauw? Was toch al wel duidelijk dat dit een reboot is?

First Class is geen reboot.

Naomi Watts

Niet in de klassieke zin van het woord dat het de originele reeks moet vervangen, maar wel een reeks die totaal los staat van die franchise. Al zal dat wel een kwestie van tijd zijn aangezien de opbrengsten erg goed zijn, en ook niet onbelangrijk dat de kritieken vooral erg goed zijn, zelfs veel X-fans zijn voor het eerst over een X-Men film lyrisch. Het kan dus toch.

avatar van Sasja

Sasja

Goed om te weten dat het wel een reboot is maar ook niet helemaal. Ik dacht meer dat het een prequel was, omdat het voor de trilogy afspeeld

Naomi Watts

Dat was eerst ook het plan maar omdat Vaughn en Singer toch de film 'eigen' hebben gemaakt (verhaaltechnisch hebben ze geen rekening gehouden met de originele trilogie) en het zoveel positieve feedback krijgt lijkt een franchise naast de originele franchise helemaal niet ver weg. Singer praat al volop over sequel opties, dat is veelzeggend imho.