• 9.379.649 stemmen

Fast Five (2011)

Actie / Drama | 130 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: The Fast and the Furious 5 / Fast & Furious 5 / Fast & Furious 5: Rio Heist

Geregisseerd door: Justin Lin

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Gesproken taal: Engels, Spaans, Portugees en Italiaans

Releasedatum: 5 mei 2011

Plot Fast Five

"Get the fifth gear."

Nadat ex-agent Brian O’Connor (Paul Walker) en Mia Toretto (Jordana Brewster) Dom Toretto (Vin Diesel) hebben helpen ontsnappen uit de gevangenis, zijn ze op de vlucht voor de politie. Als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden moeten ze, om hun vrijheid terug te krijgen, nog één klus aannemen. Ze worden echter op de hielen gezeten door FBI-agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), die alles op alles zet om Dom, Brian, Mia en hun team op te pakken.

avatar van paul83

paul83

haveman schreef:

Tel daar het aanbod van tv zenders als TMF en MTV (met walgelijke programma's zoals Jersey shore en de meest debiele muziek) en het ééntonige en oppervlakkige aanbod van radiozenders als 538 bij op en het is niet zo heel gek dat heel veel(vooral jonge) mensen dit leuk vinden.

Als je tegenwoordig niet iets verder kijkt dan die mainstream media, wordt je over het algemeen overspoeld met troep en ga je dit waarschijnlijk ook leuk vinden.

En op zich doen die mensen daar ook niemand kwaad mee.

Hier ging het mij om. Dit slaat werkelijk helemaal nergens op.

avatar van paul83

paul83

mjk87 schreef:

En ook muziek. Kijk gewoon op musicmeter naar de scores, naar de toplijsten, en zie wat er nu nog op de radio wordt uitgezonden. Van de jaren 60 is dit gelijk (zeker radio 2) maar daarna gaan mainstreamscores meer omlaag en hoge scores op musicmeter hoor je nauwelijks op de radio. En dat het merendeel dat deze film goed vindt c.q. kijkt 538 of Slam FM! luistert hoorde je mij niet zeggen, al zal de waarheid (nu zeg ik dat dus wel) daar wel in de buurt liggen. De gemiddelde mozartfan zal toch z'n wenkbrauwen even fronsen bij dit soort films. Dat is overigens geen waardeoordeel, maar wel een idee dat ik daarbij heb.

Ik ben klaar. Ik heb nog nooit zulk dom geneuzel gelezen als wat ik in mijn vorige bericht heb gequote. Lees eens terug wat je allemaal zegt.

Maar ik zal het allemaal voor je samenvatten: kijk je naar TMF of luister je naar Slam FM? Dan vind je deze film waarschijnlijk behoorlijk goed! Luister je graag naar Mozart, dan zal je deze film waarschijnlijk bagger vinden.

No shit Sherlock! Nu de andere doelgroepen nog.

avatar van haveman

haveman

paul83 schreef:

Hier ging het mij om. Dit slaat werkelijk helemaal nergens op.

Beetje jammer dat je voorbij gaat aan mijn andere reactie op jouw bericht. Daarin geef ik je nota bene gedeeltelijk gelijk. De plaats voor deze discussie is ook niet de juiste, het gaat hier om deze film.

Waar ik wel bij blijf is dat ik het jammer vind dat de mainstream media(oftewel media die het makkelijkst te bereiken is en waar je ook buiten je eigen wil om het meest mee wordt geconfronteerd) hun aanbod niet iets meer een afspiegeling maakt van alles wat er aan te bieden is. En dan begrijp ik ook wel dat liefhebbers van Ethiopische doedelzakspelers moeilijk aan hun trekken zullen komen, maar iets uitgebalanceerder mag toch wel?

avatar van Mystery90

Mystery90

Deze film heeft me zeer aangenaam verrast, de 4 was wel ok, dus verwachte ik van deze wat minder omdat het meenstal bergafwaarts gaat...

Maar dit was het geval niet, spanning tot het einde, ok het gaan niet meer over streat racen maar een zeer leuk, spannend verhaal waarin die 2uur voorbij vliegen voor je het weet!

* 4,5

avatar van dennislaport

dennislaport

eerlijk gezegd vond ik dit de beste van de hele reeks

4.0

avatar van Re73

Re73

Dit is gewoon goed puur entertainment

avatar van zorro

zorro

super film aktie aktie en nog eens aktie

avatar van mixmaster

mixmaster

heerlijke actie met alles erop en eraan , 1 grote rollercoaster ride !!!

benieuwd of er nog een 6e deel komt .

avatar van huggie

huggie

echt een super film, beste van allemaal!!

avatar van Cobusss

Cobusss

Ik heb hem gezien en het is inderdaad leuk vermaak maar dan moet je niet kijken naar dingen die gebeuren die gewoon niet mogelijk zijn.
In het begin dmv een auto een bus blokkeren en de bus zo over die auto laten kantelen? Of vanaf een rijdende auto een gat in de trein branden?? En dan met een de dragrace in de politieauto's, dan rijden ze net op van elkaar weg alsof het niks is, alsof de anderen dan ineens op de rem gaan. Komop zeg..

avatar van etherman

etherman

Leuke film maar dat is dan ook alles.Alles ging veel te makkelijk en natuurlijk niet te vergeten dat Mia die eerst een duikvlucht maakt van een dak door een ander dak vliegt en kort daarna doodleuk zegt:Im Pregnand,niets aan de hoor met de baby want een biertje is later dan uit den boze.Er zat te veel over the top aktie in waardoor de film zwaar ongeloofwaardig is.Ook een voorbeeld wanneer Dom plotseling zegt:We need a team! En ja hoor vanuit het niets onder zwaar toezicht van de politie komt er een team tevoorschijn.Een dikke tegenvaller vond ik dit,jammer want er zat toch echt meer in.

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

Weer een heerlijk filmpje!

avatar van harrynebbus

harrynebbus

BREAKING NEWS VOOR DE LIEFHEBBERS

er komt nog een deel 6, wie na de aftitleling door heeft gekeken kan men zien dat er nog een scene is met Eve mendes, daarin heeft ze een verdachte op het spoor die niemand minder is dan letty, jawel , de [ex]vriendin van Dominic.....Wordt vervolgd!!!

avatar van DDT

DDT

Net fast 5 gekeken,was weer mooi entertainment......idd na de aftiteling kwam er nog een scene met Eva en The Rock over...........Letty

avatar van Reinbo

Onzinnig, maar vermakelijk. Snap overigens niet dat dit meer dan 2 uur moet duren. Adrenaline rush van 90 minuten is meer dan voldoende.

avatar van Raffael77

Raffael77

Overbodig. Veel van hetzelfde en alleen echt leuk voor dames en heren maar denk eerder de mannen die geilen op dit soort auto's. Langdradig is het ook.

avatar van proximalsix

proximalsix

deze film past absoluut niet in de reeks van the fast and the furious, dat zegt niet dat ik niet heb genoten van de film want ik vond hem wel degelijk goed alleen zijn er teveel race elementen weggelaten en veel, maar dan ook heel veel ongeloofwaardige scenes

ben benieuwd wat ze van deel 6 gaan maken

avatar van Re73

Re73

Reinbo schreef:

Tja zoals eerder gezegd je geniet nu eenmaal bijna niet meer van films..

En als je dan al geniet dan kun je niet langer dan 90 minuten genieten..

avatar van Reinbo

Hoe kom je daar nu bij? Ik geef deze film een dikke voldoende. Maar er had gewoon makkelijk een half uur uitgekund. Zaten gewoon een hoop scenes in die weinig toevoegde. Zou het tempo van de film gewoon ten goede komen.

Kijk eens bij mijn stemmen, laatste 10 film scoren allemaal ruim voldoende en sommigen duurden ruim 2,5 uur. Ik ga zo naar Melancholia (2011), wordt vast 130 minuten vollop genieten.

Dus NOT!

avatar van akira124

akira124

Ach ja soms worden er dingen in je mond gelegd Reinbo.......................

avatar van MistaBloom

MistaBloom

Zeer matige overgewaardeerde film. Ik begrijp de hoge punten hier en op imdb echt niet. De eerste 90 minuten waren erg voorspelbaar, de hele film was ongeloofwaardig en nog belachelijk slecht geacteerd ook. Het is me echt een compleet raadsel waarom ze van die "oscar" momenten in de film moeten stoppen om de personages zogenaamd wat meer diepgang te geven. Door Vin Diesel emotioneel te laten zijn om een kettinkje wordt alleen maar pijnlijk duidelijk dat hij niet acteren kan. Zelfs de wedstrijdjes "boos" kijken met the Rock verloor hij op geloofwaardigheid. Enige pluspuntje van de film was de climax. De actie in het laatste half uur was weliswaar het meest ongeloofwaardig, maar tenminste origineel en vermakelijk.

avatar van olbo

olbo

oceans 11 op een onbenullige manier. Verschrikkelijk.

avatar van Atheistus

Atheistus

Wat een troep is dit. Nog een half puntje omdat het zo overdreven was, dat het lachwekkend werd.

Onbegrijpelijke score voor zo'n wanproduct.

avatar van Muchacho

Muchacho

Die score is inderdaad onbegrijpelijk. Die moet veel hoger namelijk!!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Redelijk gruwelijke shit, dit! Makkelijk de beste uit de reeks, deze Fast Five. Heb genoten. Rio is natuurlijk een ijzersterk fundament als locatie, prachtig geschoten shots van deze wereldstad.

We blijven zitten met een stel matige acteurs als Vin Diesel en Paul Walker, die bakken er weer eens weinig van, maar dat wist ik op voorhand ook wel. Dwayne Johnson is echter een grandioze held natuurlijk, prachtfiguur. Voor de rest leuk om alle castmembers gewoon weer bij elkaar te zien.

Aan actie zeker geen gebrek, net als het totaal vernielde auto's, gebouwen... eigenlijk zo'n beetje half Rio. Viel me ook niet tegen hoe hard deze film soms was. Zo'n scéne met die kluis door Rio, of de jump vanaf het klif in het begin zijn gewoon geweldig. Sowieso schitterend gemaakt deze film, puur vermaak.

Ja, heb best genoten van deze uitermate vermakelijke rit. Mooi geschoten actie-scénes, visueel imponerende shots en bij vlagen leuke humor. Veel valt mooi op de goede plek. Dikke voldoende.

avatar van Waku

Waku

Niet alleen door de straten racende snelle auto's.

Misschien is deze 5e "Fast and Furious" wel de meest veelzijdige van de reeks.

Actie zit er vanaf begin af aan goed in met soms wel beetje over de top scenes maar de toon is teminste gelijk gezet. En met "The Rock" en Vin Diesel haal je natuurlijk een brok dynamiek in huis.Je verveelt je als kijker zeker niet bij "Fast Five".

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Aan het begin dacht ik van moa dit kan nog wel eens goed uitpakken

Tot dat ik het einde zag

avatar van Pkunk

Pkunk

Heerlijke film. Verstand op nul en je lekker mee laten slepen. Het feit dat ik me aan zo'n compleet belachelijk einde niet gestoord heb zegt ook een hoop. En wat is die Dwayne Johnson een beest zeg.

Oh en kijk even de aftiteling een paar minuutjes dat zie je nog een leuke spoiler met Eve Mendes voor een eventueel volgende deel. Yay?

avatar van some_solucti

some_solucti

Was de eerste blockbuster die ik dit jaar gezien heb, en blijft toch de beste van de pretentieloze actiefilms van de zomer. Het gaat voor de rest niet ergens over, eigenlijk is het niet veel meer dan een meer down to earth versie van de Ocean's film met wat spierbundels in plaats van mooi glimlachen. Nee, het is geen Citizen Kane, maar zeker wel vermaak van de bovenste plank.

Waar deze film de twee grootste films van de zomer voorbij gaat is de pacing. Waar Harry Potter en Transformers een totaal gebrek hebben aan opbouw, is het in Fast 5 allemaal prima gedaan. Een intro a la James Bond (ook fijn dat het meeste materiaal uit de trailer toen al langs kwam) zorgt dat je in de film komt, maar daarna neemt de film wel de tijd om even rust te nemen en een beetje met de personages bezig te gaan. Niet al te interessant en misschien iets te veel, maar stukken beter dan niks (zoals in Harry Potter) of te veel (Transformers) en de spanning wordt langzaam opgebouwd. Niets bijzonders, maar meer dan in orde. Natuurlijk wordt er niet echt goed geacteerd, maar iedereen lijkt er wel plezier in te hebben en ik was wel 'along for the ride.'

Een ander groot voordeel is dat het allemaal een beetje echt voelt. In de tijd van overbodig CGI gebruik was dit een verademing. Als Rio een beetje afgebroken wordt merk je gewoon dat die grote is dit nog een spoiler? Kluis door Rio razen merk je dat er echt iets is, en niet dat het allemaal een grote animatie is. Ik heb niks tegen CG, maar in bijvoorbeeld Green Lantern voelde het allemaal nep aan. Hier niet, en dat was een verademing.

En dat het geen 3D was is ook een groot pluspunt voor mij. Nou waren de effecten in de andere grote blockbusters niet slecht ofzo, maar ik heb nog nooit het gevoel dat het echt iets toevoegde. Ik kan niet wachten tot een regisseur er iets interessants mee doet in plaats van gewoon wat diepte toe te voegen. Zonder brilletje op en met felle kleuren komt Fast Five toch wel lekker over.

Geen meesterwerk, maar zeker wel de beste uit de serie (van de drie die ik nu heb gezien) en de leukste film die ik deze zomer heb gezien. Het voelde allemaal fris en echt aan, wat de laatste jaren niet zo vaak meer voor kwam. Ook de veelzijdigheid was een pluspunt, ben zelf niet gek op auto's, maar eigenlijk heeft het ook niet zoveel meer met auto's te maken. Achja, hoefde er eigenlijk niet zoveel woorden aan vuil te maken, maar Fast Five is gewoon een leuke film die niet veel meer wil zijn en niet veel meer hoeft te zijn.

avatar van Erik Dekker

Erik Dekker

Echt een lekkere actiefilm! Dacht dat de film tegen zou vallen, doordat het alweer het vijfde deel is.

Maar het is echt een vette actiefilm!

Heeft niet veel meer met het origineel te maken, maar toch nog steeds een erg vette actiefilm!