• 9.380.819 stemmen

Transformers: Dark of the Moon (2011)

Actie / Sciencefiction | 154 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley en Patrick Dempsey

Releasedatum: 29 juni 2011

Plot Transformers: Dark of the Moon

"The invasion we always feared. An enemy we never expected."

Nadat Sam Witwicky is afgestudeerd, lukt het hem niet om werk te vinden en dat zet de relatie met zijn vriendin Carly onder druk. Sam ontdekt dat de NASA tijdens de eerste maanlanding in 1961 een gestrand ruimteschip heeft aangetroffen afkomstig van de planeet Cybertron, waar de moedige Autobots een bittere strijd voerden tegen de boosaardige Decepticons. Wanneer Optimus Prime, de leider van de Autobots, hoort van het ruimteschip op de maan, plant hij een missie om de waardevolle Zuilen aan boord veilig te stellen. Sam ontdekt echter dat de Decepticons hem voor zijn geweest en met de Zuilen een ruimtebrug maken die een heel leger naar de aarde brengt. Kunnen Sam en de Autobots voorkomen dat de Decepticons de mensen tot hun slaven maken?

avatar van Anamorph

Anamorph

Beter dan deel twee, maar nog steeds veel minder dan deel 1.

Het verhaal hangt af en toe erg losjes aan elkaar en is ver gezocht, de personages komen geregeld uit het niets vallen.

Kreeg af en toe het gevoel dat dat de actie tussen gemonteerd was. Hak op de tak tactiek....

...en die vreselijke Amerikaanse clichés maken het niet beter....Een lange zit.

Wel erg mooie effects!

avatar van El ralpho

El ralpho

Bay flikt zijn kunstje weer

De transformers films; altijd vrij lastig te beoordelen vind ik zelf. Er zitten veel positieve punten aan de films zoals de prachtige effecten, epische actie scene's en met name het razende tempo waarin deze scene's elkaar opvolgen. Oftewel: precies datgene waar regisseur Michael Bay goed in is.

Waar het bij de films echter aan schort is een solide verhaallijn (niet per definitie altijd een nadeel in het genre, maar het zou bij een eventueel vervolg wel welkom kunnen zijn) de lange speelduur, en de chaos die door de hele film heen heerst. Wat ik met name met dit laatste punt wil zeggen is dat de action sequences op bepaalde momenten nogal té chaotisch over kunnen komen, waardoor je soms even niet meer weet wie er nu tegen wie aan het strijden is. Het vonkende metaal blijft maar van je scherm afspringen wat bij de eerste scene's nog wel de nodige indrukken achterlaat maar je na verloop van tijd steeds minder kan gaan schelen omdat de film(s) gewoon te lang duren. Waardoor bij het zoveelste gevecht al snel de volgende gedachte bij je op kan komen: gevecht vijfhonderzoveel, het zal allemaal wel. Kortom; te veel van het goede allemaal.

Ook lijken de films naar mijn mening ook te veel op elkaar waardoor alles nu ook behoorlijk in herhaling begint te vallen. Natuurlijk is de skyscraperscene hier een welkome uitzondering op. Doet met wolkenkrabbers wat Titanic voor het dek van schepen deed. Een instant classic en ook een die overduidelijk zal blijven hangen bij mij. Dit voorbeeld wil dus niet zeggen dat ik de film slecht vind; integendeel. Echter heb ik constant het gevoel dat er meer in had gezeten als de film zich beperkt zou hebben tot een solide 2 uur en net wat meer werk in het verhaal zou hebben gestoken.
De Autobots schoppen overduidelijk kont, maar na 3 films meer van hetzelfde is het wat mij betreft tijd voor iets meer background en een ander strijd toneel dan planeet aarde? De films scoren nu allemaal redelijk, maar zouden nog veel beter kunnen scoren dan dat ze nu doen.

Om een goed voorbeeld van mijn eerder genoemde standpunt weer te geven kom ik uit bij een Zack Snyder productie. Bij een film als Watchmen claimt een gedeelte van het publiek dat er te veel verhaal aanwezig was en er te weinig omheen gebeurde. Deze franchise laat het tegenovergestelde zien. Tip voor de regisseur: combineer deze beide en de perfecte transformers film zou zomaar eens geboren kunnen zijn..

avatar van Fortune

Fortune

Waarom moet het allemaal zo fout zijn?

Maar goed de serie is succesvol en schijnbaar zit iedereen hierop te wachten. Bay kan wel vette actie op het scherm toveren maar voor de rest is hij niks waard.

De humor is zo slecht en zo niet origineel dat kleine kinderen waarvan de hersenen nog niet volgroeid zijn er misschien wel om kunnen lachen maar ik vind dat dit gewoon niet kan eigenlijk.

Maar het ergste wat Bay niet uit zijn systeem kan zetten is natuurlijk dat er melodramatische deuntjes in slow motion aanwezig moeten zijn waarbij de haren van Labeouf wapperen in de wind.

Misselijkmakend gewoon die Amerikaanse saus die bij deze onzin film gegooid wordt.

De film is ook saai en onsamenhangend en een groot wat boeit het ook allemaal gehalte in een veel te lange film. Als we toch troep willen zien en alleen voor de actie gaan maak er dan gewoon anderhalf uur van alsjeblieft.

Misschien doet Bay dit expres allemaal en lacht hij zich een deuk als hij naar de bioscoop bezoeken kijkt.

De actie is goed, het verhaal boeit niet, de humor is slecht, ontzettend foute muziek, foute one-liners en de speelduur veel te lang.

Foute commerciële kerel die Bay.

avatar van zyntex

zyntex

Angelo2 schreef:

Alleen jongetjes van 12 en jonger plaatsen zulke domme comments.

Deze film is juist voor 12 jarige pubertjes.

Het sekssistiche moraal in deze film ligt er veel te dik boven op dat wil ik duidelijk maken. Te jong en te dun.

Ze kunnen volgende keer beter heel de film met CGI doen want met zulke domme characters heb je niet eens echte mensen nodig.

Heel de stad gaat naar de malle moer en de personage's denk alleen maar aan elkaar. Dus 1 leven redden is belangrijker dan een heel stad.

De actie was trouwens niet eens zo heel goed. Heel de tijd zie een robot die ergens op richt, schiet, en dan duikt er een mens weg. Zo gaat die interactie steeds. En helemaal geen slimme counter attacks die goed in beeld worden gebracht nee wat je krijgt is een rommelig geknipt geheel.

Die hoge amerikaanse machtsvertoon, die fasistische moraal .

avatar van DragQueen

DragQueen

Qua vermaak heeft de film meer dan genoeg in zijn mars. De special effects kunnen nauwelijks beter, en we krijgen een goede portie actie voorgeschoteld. De verhaallijn komt verder wel een stuk minder uit de verf. Hoewel het wel aardig in elkaar zit. Het niveau van deze film ligt voor mij een beetje tussen dat van deel 1 en 2 in. Leuke rol van LaBeouf wederom. En de vervangster van Megan Fox mocht er ook wezen. 3,5 Ster.

avatar van ayko7

ayko7

veel geluld..film begint pas na 1.5 later...sondu van de tijd..:((

avatar van fatshark

fatshark

Persoonlijk vond ik de casting zeer slecht...vb de vervangster van Megan Fox, acteren was er niet bij, teveel porno gehalte... de vertolking van Ms.Mearing was duidelijk ook matig. Verhaal was zeer slecht, actie was mooi weergegeven maar soms wist je niet wie tegen wie aan't vechten was.

Transformers 1 en 2 waren toppers maar deze duidelijk niet...deel 3 dus overbodig.

Niettemin een popcornfilm die je eenmalig bekijkt...

Welverdiende 3sterren voor de actie...

avatar van The_Game

The_Game

Een te lange en slappe actie film, die alleen maar boeiend is door het geluid.

avatar van Spetie

Michael Bay is gek op explosies........................ maar ik niet.

Dat moet haast wel, want er is namelijk geen een film van hem waarin ze niet voorkomen en het lijkt wel of het er iedere film meer worden.

Hoewel dit derde deel in de reeks ook verre van goed is, vond ik het toch wel iets beter dan zijn voorganger. Gewoon vanwege het feit dat er wat minder ergernissen in deze film zaten, al bleven er nog genoeg over. De tijdsduur is nog langer. De humor is nog steeds stupide. Het plot is weer te onnozel voor woorden. Het Amerikaanse patriottisme viert weer hoogtij.

En ondanks die zware kritiekpunten is deze film dus iets beter te verteren dan zijn voorganger. De actie was op sommige momenten best wel aardig, al had ik het op een gegeven moment wel gehad met al die explosies. Vuurwerk interesseert mij ook niet zoveel en dit was op een gegeven moment niet veel anders. En hoewel de rol van Frances McDormand ook redelijk standaard was, heb ik toch een klein zwak voor haar.

Dat en het feit dat ik op een gegeven toch verbaast was dat de film voorbij was, doen ervoor zorgen dat deze film toch op een betere score uitkomt dan zijn voorganger. Desalniettemin blijft het allemaal redelijk bagger, zeker gezien het budget dat een man als Bay te besteden heeft.

avatar van witboek

witboek

Mooie gedaan, maar kon echt geen 2 uur naar dit kijken.

avatar van ORIGIN

ORIGIN

• 2008 stemmen

Prima actie.

Nou ik ben het totaal niet eens met sommige mensen hier.. Kom op hee wat een reacties...

Dit is het wel een goeie films, Goeie actie, Goed geacteert, noem maar op.. ik heb egt de hele film genoten van de film. Ook de eerste 2. En na Deel 4 kijk ik ook graag na uit...

Snap niet wat er mis is met deze film.

En Micheal Bay is echt wel een geweldige regisseur... Zowat al zijn films zijn egt geniaal gewoon.

avatar van Najjo92

Najjo92

Goeie film leuke actie, verhaal is misschien wel iets minder dan vorige maar dat komt waarschijnlijk omdat het nu een gekend concept is, maar vind het nog steeds een goed verhaal.

Dat heb je nu me die sequels, maar enkele kunnen blijven kwaliteit leveren.

Maar qua actie en special effects kan je hier zeker niet klagen. Zeker het laatste uur is toch wel behoorlijk indrukwekkend qua actie. Kijk al uit naar deel 4!

4,5

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Geweldige special effects, top cast (op Rosie na misschien), maar de geloofwaardigheid is ver te zoeken. Transformers en aliens tot daar aan toe, maar dan moet het daarbinnen wel geloofwaardig blijven.

avatar van the new guy

the new guy

clockwork72 schreef:

Snap echt niet dat deze film zo afgekraakt wordt...

Ik dacht toch dat de lage stemmers voldoende onderbouwing toevoegen aan die stem. In ieder geval meer dan de hoge stemmers met: "Ik vind Transformers echt heftig", "Super vet!"

avatar van darkdvd

darkdvd

vond het een heele mooie film zeker veel goede special effects, vond 2 andere fims ook al erg vermakelik. heb aleen gemarkt dat ze in de vorige films de wapens niet los hadden zitten maar dat ze in de transformers geintegreerd waren

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Mweh, weer zo'n wat-de-vuk-zie-ik-nu-film. Wat een overdosis aan flitsende sfx! Het is an sich best indrukwekkend om zo'n drillerbot een wolkenkrabber te zien doorboren, maar het geheel van al die actie is echt teveel van het goede. Al die 'coole' Transformers-moves doen me echt niks meer. Ook deze Transformers-film is dus weer erg zielloos geworden. Komt bij bij dat er totaal geen sterk acteerwerk te bespeuren: LaBeouf is heel matig en die continue bulderbas van al die Transformers doet me -en. Een lange verveelde zit is dit dus zeker!

avatar van barcam

barcam

Verstand op nul en genieten.

Fantastische special effects en geluid.

Verhaal nul maar dat weet je op voorhand.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Vandaag tweede keer gezien en weer genoten van de heldhaftige en ontroerende scenes met de soundtracks '' It's our fight'' en ''Battle''.

Absoluut beste van de trilogie en zeker ook één van de beste films van 2011.

avatar van usr14112

usr14112

Prachtige special effects. Blaartrekkend slecht verhaal. Personages die uit het niets komen, vreemde actie's. Eigenlijk buiten de effects om een bar slechte film.

avatar van the knight

the knight

Ik ben het totaal niet eens met sommige mensen. ja het is wel een slecht verhaal maar voor mij is dat niet erg. de actie is geniaal. ik heb echt genoten van de film en de muziek vind ik ook gewoon geniaal. het is een top film. ik vraag me af hoe michael bay er in gelaagd is om zo'n gewelding special effect en geweldige explosies in de film te steken je vraagt je tijdens de film gewoon af hoe kunnen ze dat nu zo filmen robots die een die eens stad compleet vernietigen gewoon top

ik geef een dikke 5 want het is de beste film ooit gemaakt

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Weer een leuke actiefilm met fijne effecten, maar het wordt wat teveel. Zoals hierboven al door anderen gezegd: je weet soms niet meer wie tegen wie aan het vechten is.

Ik heb wel een paar keer echt krom gelegen van het lachen. Zit goede humor in de film. Geniale, te over the top acties, etc. Dat kan ik goed waarderen.

Grappigste en coolste scene: wanneer LaBeouf in Bumblebee zit, bumblebee transformeert om over brokstukken heen te jumpen en vervoglens weer terug in een auto transformeert met LaBeouf er weer in haha. Die schreeuw van die kerel, geweldig.

avatar van Vinco

Vinco

Wat een grafisch schitterende film om te kijken, het is ze weer gelukt om niet alleen het grafische gedeelte maar ook muziek en geluid weer perfect naar voren te brengen.

Humor vind ik persoonlijk iets over de top gaan voor dit deel van transformers.

Verhaal wat voorspelbaar maar zeker niet slecht.

Dikke 4*

avatar van steventje

steventje

Zo niet de beste CGI, special effects van alle filmen die ik al gezien heb maar het is dan ook 2011 en met een budget van enkele honderden miljoenen dollars kan je al flink wat doen.

Echter de acteerprestaties en verhaallijnen trekken op niks. Van karakter ontwikkeling moet de film ook al niet hebben, dus het kan je eigenlijk weinig schelen hoe het de karakters vergaat. De film probeert te realistisch te zijn en de komische noot of de one-liners komen er nauwelijks aan te pas.

Een film die visueel zijn gelijke niet kent maar een flop qua verhaallijn en acteerprestaties.

Als ze een echte klassefilm willen maken, dan moeten ze de acteurs met meer emotie leren spelen zodat wij als kijker er toch nog bezorgd om kunnen zijn want dat ontbrak in deze film compleet !

avatar van Juvefan

Juvefan

Reinbo schreef:

IMAX 3d of gewoon 3d? Ik vond het 3d juist geweldig bij deze. Vooral bij de parachutepakscenes.

Zo bijzonder is dat relatief laffe digitale IMAX in Nederland ook weer niet. Het is wel ongeveer het beste dat er in Nederland is, maar IMAX kan veel meer dan dat het in Nederland doet.

Het gat tussen een goeie normale zaal en een IMAX zaal in Nederland is mijns inziens ook stukken kleiner dat het gat tussen een IMAX zaal in Nederland en een goeie niet-digitale IMAX zaal met ook een veel groter scherm.

avatar van Reinbo

Volgens mij is die in Rotterdam (Pathe Arena schijnt kleiner te zijn) prima. Als je op rij 8 gaat zitten vult het beeld je hele kijkhoek, dus veel groter zou enkel betekene dat je verder af moet zitten.Een groter scherm herft tevens minder scherpte tot gevolg. Wat maakt de buitenlandse Imaxen dan beter? En geldt dat voor alle Imaxen of vergelijk je het dan enkel met de aller aller grootsten te wereld (Imax Sidney)?

Vind de Imax in Pathe schouwburgplein al een enorme verbetering tov van die er vroeger in Leuvenhaven stond.

avatar van Flipman

Flipman

the knight schreef:

Met een dergelijk gebrek aan script/plot is dat echt niet moeilijk, hoor.
the knight schreef:

ik geef een dikke 5 want het is de beste film ooit gemaakt

Euhm... OK, ik zeg niks.

avatar van Reinbo

Zou eerder zeggen dat de film te veel plot heeft.... had zo een uurtje rondom die vriendin en haar baas uitgeschreven kunnen worden. Ben je niet in de war met deel 2?

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Eindelijk op Blu-Ray. Is volgens mij een flink spektakel!

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

In de bios in ieder geval wel, thuis op de bank zal helaas wel meevallen vrees ik...