• 9.376.883 stemmen

Transformers: Dark of the Moon (2011)

Actie / Sciencefiction | 154 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley en Patrick Dempsey

Releasedatum: 29 juni 2011

Plot Transformers: Dark of the Moon

"The invasion we always feared. An enemy we never expected."

Nadat Sam Witwicky is afgestudeerd, lukt het hem niet om werk te vinden en dat zet de relatie met zijn vriendin Carly onder druk. Sam ontdekt dat de NASA tijdens de eerste maanlanding in 1961 een gestrand ruimteschip heeft aangetroffen afkomstig van de planeet Cybertron, waar de moedige Autobots een bittere strijd voerden tegen de boosaardige Decepticons. Wanneer Optimus Prime, de leider van de Autobots, hoort van het ruimteschip op de maan, plant hij een missie om de waardevolle Zuilen aan boord veilig te stellen. Sam ontdekt echter dat de Decepticons hem voor zijn geweest en met de Zuilen een ruimtebrug maken die een heel leger naar de aarde brengt. Kunnen Sam en de Autobots voorkomen dat de Decepticons de mensen tot hun slaven maken?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Hey, ik vind deze trilogie matig, maar als jij het tof vindt dan gun ik jou dat van harte. Gun mij dan een nieuwe trilogie die mij persoonlijk wel helemaal bevalt.

avatar van schram101

schram101

Die gun ik je zeker, maar persoonlijk vind ik het zonde.

Voor jou hoop ik dat de nieuwe trilogie totaal geen actie bevat, veel lelijke wijven, 73 minuten duurt en vooruit, de hoofdrol voor Fassbender is weggelegd

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Helemaal !

avatar van Poebie

Poebie

Eigenlijk zou ik wel naar deze film willen, alleen bestaat er blijkbaar alleen een 3D versie hiervan. Daar ben ik met mijn 2D kijkers mooi klaar mee. Kan dat nou niet anders?

avatar van schram101

schram101

Geloof me, bij deze film is de 3D de moeite. En dat is de eerste na Avatar.

JacoBaco schreef:

Helemaal !

avatar van Metalfist

Metalfist

Poebie schreef:

En er bestaat een 2D versie, ik heb ze in ieder geval gezien in de bioscoop.

avatar van thunderball

thunderball

Ik heb ook de 2D-versie gezien in Metropolis te Antwerpen, daar draaien allebei de versies. Zal best op meer plaatsen zijn.

avatar van rush_itt

rush_itt

Super film, een mooi vervolg op de vorige twee films. De special effects in de film zijn geweldig, helaas zit er soms zo veel effect in de film dat het te rommelig word. Een echte aanrader.

avatar van nakada

nakada

Erg spectaculair maar ik kan maar niet wennen aan robot-auto's.

Fantastisch zoals verwacht. Het spektakel is immens en je leeft goed met de hoofdrolspelers mee. Vooral bumblebee.

avatar van what is truth

what is truth

actie spektakelstuk met vleugje humor. Jammer van dat USA is the best sausje, maar voor de rest zeer geslaagde film

avatar van StephanRR

StephanRR

nakada schreef:

Erg spectaculair maar ik kan maar niet wennen aan robot-auto's.

Schijnbaar niet met de autobots groot gebracht.

avatar van clockwork72

clockwork72

Poebie schreef:

Waarom zou je de 3D versie niet willen zien? Werd door de 3D weggeblazen bij Transformers 3.

avatar van GGG

GGG

Was wederom een mooi deel. Hoeveel aarde kunnen ze nog kapot maken vraag ik me af. We zullen het zien in het volgende deel als die komt... Maar dat zal wel met de opbrengsten tot nu toe.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Tja, dit is gewoon een spektakelfilm van de bovenste plank...

De Transformers-reeks draait uiteindelijk gewoon om de actiescènes, en die zien er in dit derde deel wederom uitstekend uit. De transformaties naar Autobot/Decepticon en de actiestukken an sich worden echt sterk in beeld gebracht en zijn dan ook om vingers en duimen van af te likken. Het feit dat ik de film in de bioscoop heb gezien, heeft hier uiteraard alleen maar goed aan gedaan. Ook op andere elementen (verhaal, acteerprestaties,...) scoort dit derde deel eigenlijk even goed als zijn 2 voorgangers, al vond ik Megan Fox wel beter in haar rol zitten dan Rosie Huntington-Whiteley.

avatar van rolfgizmo

rolfgizmo

joepie, vet, wreed, net gezien met mn meissie. topfilm.

avatar van steffieboy71

steffieboy71

knappe effecten, baanbrekend en in 3D gewoonweg bangelijk

annakin

Ik wil vanavond naar de bioscoop deze film gaan kijken... maar even een vraagje... is het een vervolg want ik heb deel 1 en 2 nog niet gezien.. is dit wel nodig om het te snappen of niet?

avatar van clockwork72

clockwork72

Nee.

avatar van The Oceanic Six

annakin schreef:

Het enige wat je moet weten is dat de ene groep robots graag de andere groep robots kapot wil slaan. En andersom. Tussendoor huppelen af en toe nog wat mensen rond, maar dat is verder niet zo belangrijk.

annakin

haha dat lijkt me nog wel te volgen dan... bedankt voor de tip. Goeie user name uitgezocht trouwens ...

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Geen genre waar ik van houd. Wat mij betreft meer een geweldadige kinderfilm dan een geloofwaardige film voor volwassenen. Na de zoveelste transformer heb je de techniek al wel snel gezien. Al met al wat spectaculair in elkaar gezet en daarom nog net 2,5 ster.

annakin

mooie effecten vooral in 3D erg leuk.. beetje eenvoudig verhaal maar deze moet je naar mijn mening puur voor de aktie kijken, heb me fijn vermaakt in de bioscoop..

avatar van Film Pegasus

Tijd voor de 3e Transformers film (de oude animatiefilm niet meegerekend natuurlijk). Er is toch wel verschil met de vorige films. Waar daar meer aandacht was voor humor (de gekende one-liners en woordspelingen) en de charme van Megan Fox gaat het hier veel harder aan toe. Jammer eigenlijk, want ik hield wel van dat jongensachtige dat je als kijker doet kijken met een glimlach gedurende film en het kleine jongetje dat vanbinnen zit te kijken met grote ogen.

Maar geen nood, dat wil niet zeggen dat de film slechter is, de accenten liggen wel anders. Meer actie dus en dat zit met Bay wel goed. Ik blijf me verwonderen over sommige scènes die ongelofelijk overbluffen. De filmwereld kent al langer special effects, maar weinigen kunnen er ook effectief mee werken. Bay is er gelukkig één van.

De humor zit wat meer verdoken en dat is op zich ook niet zo slecht. Ik denk bvb aan Que, de uitvinderrobot met knipoog naar Q uit James Bond. Ook de scènes in Accureta Systems waren wel leuk.

Originele en leuke transformers in dit verhaal met gelukkig de vaste waarden (oa Bumble Bee, Jazz en Optimus Prime) die weer van de partij zijn. Voor een derde deel is dit absoluut geslaagd, Bay mag zich gerust bezig houden met het vervolg.

avatar van pieterrr

pieterrr

steengoede actie/special effects

avatar van Reinbo

Oorverdovend, overdonderend actie spektakel. 3D IMAX is de BOM!

Meestal ben ik niet zo van de (te) lange actiefilms, zeker als ze verhaaltechnisch weinig om het lijf hebben. Vaak leiden ze aan te veel overbodige subplotjes. Zo ook deze, zei het met mate. Maar na anderhalf uur gaat Bay volledig los en biedt hij het beste wat 3D tot nog te gebracht heeft. Wat een weergaloos spektakel, vol schitterende vliegscenes, explosies, instortende gebouwen en wat al niet meer. De bioscoop schudde op zijn grondvesten en geen pixel op het scherm bleef langer dan 1/10e seconde hetzelfde. Ben uitgeput!

Erg tof. En een tip: Don't watch this at home! Want dat is zinloos. Dit is gewoon gemaakt voor een doek van 10 bij 20 meter omgeven door een tiental 200 wat woofers.

Dikke 4* (Laatste uur scoort de volle 5*)

avatar van 009

nee

dit was het (weeral!) niet!

3D is voor de zoveelste keer GEEN meerwaarde!

avatar van Reinbo

IMAX 3d of gewoon 3d? Ik vond het 3d juist geweldig bij deze. Vooral bij de parachutepakscenes.

avatar van nakada

nakada

Dit was voor mij eigenlijk pas de 2e film ( na Avatar ) waarbij ik de 3D juist wel een meerwaarde vond hebben.

avatar van what is truth

what is truth

Ik heb er toch nog maar een halfje bijgedaan omdat ik wel vind dat deze film echt meer dan 2 uur super amusement biedt.

De complexiteit om deze film goed neer te zetten is al een uitdaging op zich. Iedereen kan een drama filmen maar een goede syfy actiefilm maken dat kan niet iedereen.

Die hard 4 was de laatste actiefilm waar ik zo op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Dus is een 4,5 wel verdiend en zeker omdat je het meeste wel gezien hebt. Dan is het knap als een regisseur je weet te pakken en dat deed Bay.

Goed gedaan, op naar de volgende mega vette actiefilm!!!