• 9.375.349 stemmen

Transformers: Dark of the Moon (2011)

Actie / Sciencefiction | 154 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley en Patrick Dempsey

Releasedatum: 29 juni 2011

Plot Transformers: Dark of the Moon

"The invasion we always feared. An enemy we never expected."

Nadat Sam Witwicky is afgestudeerd, lukt het hem niet om werk te vinden en dat zet de relatie met zijn vriendin Carly onder druk. Sam ontdekt dat de NASA tijdens de eerste maanlanding in 1961 een gestrand ruimteschip heeft aangetroffen afkomstig van de planeet Cybertron, waar de moedige Autobots een bittere strijd voerden tegen de boosaardige Decepticons. Wanneer Optimus Prime, de leider van de Autobots, hoort van het ruimteschip op de maan, plant hij een missie om de waardevolle Zuilen aan boord veilig te stellen. Sam ontdekt echter dat de Decepticons hem voor zijn geweest en met de Zuilen een ruimtebrug maken die een heel leger naar de aarde brengt. Kunnen Sam en de Autobots voorkomen dat de Decepticons de mensen tot hun slaven maken?

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Niet alleen een geweldige ervaring, maar ook één van de succesvolste ooit met een vijfde plaats op de All-time box-office lijst:

avatar van bobke90

bobke90

Dit is het einde van de reeks zeker nu Megatron voorgoed verslagen is?

avatar van Meezik1979

Meezik1979

Wat een matige film zeg ! Nou is deze gelukkig niet zo kinderachtig als de voorganger en de special effects zijn inderdaad machtig mooi maar de vechtscenes zijn rommelig, net als het plot en de personages. Van de Decepticons kan je dikwijls amper zien wie wie is, iets wat ik een groot gemis vind.

Uit jeugdsentiment heb ik deze trilogie gevolgd (vond het wel stoer dat een deel van het plot ontleend was aan een aflevering van de originele serie), en hoewel dit deel aanzienlijk beter was als deel II, kon deze film mij niet overtuigen, zelfs al had ik mijn verstand op nul.

avatar van Thorongil

Thorongil

bobke90 schreef:
Dit is het einde van de reeks zeker nu Megatron voorgoed verslagen is?

Hollywood kennende komt er allicht een reboot aan binnen een paar jaar, zonder Bay en Labeouf voorlopig. Iets dat gegarandeerd geld opbrengt laten ze niet liggen.

avatar van what is truth

what is truth

Ja je houdt er van of je vind er niets aan, dat is meestal met dit soort films. Volgens mij is het gewoon een knap staaltje werk om dit SyFy verhaal goed neer te zetten. Bay lijkt er steeds beter in te worden, dus op naar een nieuw verstand op nul en gaan met die banaan actie meesterwerkje van Bay

avatar van leopard888

leopard888

Thorongil schreef:

ik vraag me alleen af of het dan nog wel geld gaat opleveren, als bay en La beouf weg gaan.

btw, ik hoor heel veel dingen over de special effects enzo,
maar weinig over de soundtrack.
terwijl die de film, juist af maakt. Vooral Arrival to earth and scorponoc zijn geweldige soundtracks.
die kunnen wel tippen aan de lord of the rings soundtracks zeker weten.
en die stem van Optimus prime is zo geweldig. echt een lijpe stem

wat vinden jullie daar van?

avatar van Reinbo

Wat mij betreft blijft het hierbij, maar als iets 1 miljard oplevert kun je er zeker van zijn dat er een vervolg komt. Kan een reboot zijn, maar ook een sequel. Gewoon met een budget van 150 mjn en een andere regisseur haal je zonder probleem minimaal 500 mjn op.

Zou een commerciele partij zo'n kans laten liggen?

Naomi Watts

Zoals Murphy (producer) al terecht opmerkte zijn de acteurs gewoon te vervangen. De Autobots zijn de helden. Er komt geen reboot maar gewoon een nieuwe trilogie, een nieuwe human cast en een nieuwe regisseur. En terecht.

avatar van rep_robert

Ben benieuwd, want er valt zeker wel veel meer uit deze franchise te halen dan dat er tot nu toe gedaan is.

Naomi Watts

Murphy liet o.a. de naam van Refn vallen . Lijkt die me onhaalbaar maar zou mooi zijn. Er valt hier nog genoeg uit te halen in ieder geval. And the return of Mikaela is also an option. Moet wel Spielberg bedanken als producer.

avatar van klienie

klienie

Fantastisch! Ik ben al jaren fan (als kind al van de tekenfilms)

Voor dat ik ging, had ik van vrienden gehoord dat het een slap verhaal zou zijn, maar hier ben ik het absoluut niet mee eens. Goed verhaal in de sfeer van transformers, mooie effecten en ziet er spectaculair uit.

avatar van Gio69

Gio69

Ik heb samen met mijn vriendin gisteren ook deze film mogen aanschouwen en het werd voor ons een lange zit.

Ik kwam er al vrij snel achter dat deze film te oppervlakkig was voor mijn smaak en ik maar beter snel mijn hersenen uit kon zetten en gewoon mee te gaan met de mooie special effects. Er waren jammer genoeg te veel onnodige- en cliché scènes. Een paar voorbeelden:

1. Het hele gedoe waarin Labeouf moet solliciteren voor een baan.. TOTAAL OVERBODIG. Het enige wat die scènes toevoegden was de 'plottwist' waarin die japanner vertelde over de donkere kant van de maan. Zonde dat het geen twist meer is, omdat de kijker dit allang wist..
2. De pilaren waar het hele verhaal in principe om draait. Deze pilaren hebben de kracht om de gehele robotwereld te transporteren en is dus essentieel voor het plan van de Decepticons. Echter, tot mijn grote verbazing hebben diezelfde robots geen enkele moeite gedaan om die pilaren te verdedigen. Het wordt zelfs zo erg dat twee mensen daar nog 10 minuten lang kunnen gaan zitten bekvechten of die pilaar aan moet of niet.
3. De persoonlijkheid van Optimus-Prime. Dit is de leider van de autobots en heeft hele sterrenstelsels afgelegd om op aarde te komen. Dan komt hij (terwijl hij kwaad is, omdat informatie voor hem is achtergehouden) in contact met één van de twee mensen die op de maan is geland. Gevolgd door een geweldige Amerikaanse kotsscène . Gast van de maan: It's an honor to meet you. Optimus Prime: 'Nooo, the honor is all mine'. *Braak*. Zo komt Optimus echt over als een mietje. Maar, aan het einde van de film heeft diezelfde Optimus er geen enkel probleem mee om Megatron, die om een wapenstilstand vraagt en eigenlijk ook zijn leven heeft gered, te doden en zelfs zijn hele wervelkolom + hoofd uit zijn lichaam te trekken. Hoezo schizofreen?
4. Dan de rol het vriendinnetje van Labeouf. Zij is echt totaal overbodig en er alleen maar bij gehaald als 'eyecandy'. Zij wordt overal mee naartoe gesleept terwijl ze er eigenlijk niks te zoeken heeft. Labeouf komt achter het complot van de Decepticons en gaat naar de geheime militaire basis. En wie zit naast hem in de auto? Juist.. Huntington-Whiteley. Wat moet zij daar? Die vent is zo bang dat er iets met zijn vriendin gebeurd, toch kiest hij er voor om haar ook echt overal mee naartoe te nemen. Gevolg is dan ook dat zij gekidnapt wordt met het doel dat Labeouf als spion moet spelen voor de Decepticons. Toen de Autobots uit de lucht waren geschoten bleef zij echter nog steeds gegijzeld. Opnieuw.. WAAROM? waarom hebben ze haar nodig? Wat weet zij? Wat voegt zij toe? Dit is eigenlijk geen vraag, maar als iemand echt het antwoord weet hoor ik het graag. Het enige wat ik kan bedenken is dat het zo weer materiaal geeft om nog wat mensen te gebruiken in het verhaal. Want als zij niet gegijzeld was waren wel heel veel rollen totaal overbodig. (dan heb ik het over die lui die steeds met hun zweefpak uit gebouwen spingen geleid door Tyrese).
5. Dan irriteerde het mij ook nog dat iedereen knap was (autobedrijf van de mensen-badguy.. wtf) en echt alles explodeerde, maar omdat het een over de top actie film is valt dat nog goed te praten.

Al deze punten bij elkaar opgeteld (en eigenlijk nog wel meer punten) zorgen ervoor dat ik deze film eigenlijk geen hoog cijfer kan geven. Ik kwam met het doel om mij te laten vermaken door de actie en de film niet te serieus te nemen. Maar ik ben er achter gekomen dat actie je pas echt wat doet als je ook echt kan meeleven en dat doet deze film bij mij gewoon niet. Het was allemaal te doorzichtig en dan houd je niet veel meer over dan een spectaculaire film zonder ziel.

avatar van Reinbo

Dank voor de uitgebreide en heldere analyse, maar vind het toch vreemd dat je op voorhand enige diepgang had verwacht. Niet alleen gaat het hier over vechtende machines die in auto's kunnen veranderen, het is ook nog eens deel 3 in de reeks....

avatar van Awake78

Awake78

Haha ja maar bij punt 3 heeft ie wel een beetje gelijk

avatar van Reinbo

Ik kan me in al zijn punten wel vinden. Vond het alleen niet zo erg dat iedereen knap was.

avatar van Awake78

Awake78

Is in de meeste films wel zo (arthouse uitgezonderd). En als ze lelijk zijn, zijn het vaak typetjes (Philip SH in Boogy Nights bijv haha)....

avatar van jipt

jipt

Wat een feest, heerlijk 3D geweld. Intro is wel tof, landing op de maan, tof shot door een robot, maar als de intro éénmaal is geweest wordt het toch erg slecht Het eerste uur houdt de film van een 5*. Wat een saai gebeuren, overbodige rolletjes voor Malkovich en Mr. Chow, stomme bijplotjes zoals het zoeken naar een baan en so on. Toen die hel over was was het één een al feest, kon wel juichen. Heerlijk om te zien hoe auto's heel Manhattan tot moes slaan. Prachtige 3D effecten, zoals de vlieg scène en enkele slowmo gevechtsscènes. Met een heerlijke energie vliegt het beste van de moderne Hollywoodcinema voorbij. Heb mijn adrenalineboost voor de komende week gehad.

Ondanks het saaie eerste uur toch een dikke 4*

avatar van djinnax

djinnax

jipt schreef:

Heerlijk om te zien hoe auto's heel Manhattan tot moes slaan.

Chicago zul je bedoelen?

avatar van Horrordude

Horrordude

@bobke90:

Je word bedankt man

Naomi Watts

Helemaal overheen gelezen, slordige spoiler inderdaad. Even melding gedaan.

Al wil iemand met een beetje Transformer knowhow nooit gaan stellen dat het dan einde verhaal is.

avatar van Horrordude

Horrordude

Ik hoop in iedergeval niet dat dit het laatste deel was. Gister naar de bios geweest om TF3 dan eindelijk te zien en hij voldeed zeker aan mijn verwachtingen, prachtige beelden, gave actiescenes en voor de verandering een keer goede 3D.

Naomi Watts

Maak je maar niet druk, een nieuwe trilogie is al zo goed als zeker. Dus zelfs nog 3 opvolgers, minimaal .

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Ze hebben gewoon heel goed geschiedenis met fantasy gemixt. Laat er nog maar 3 komen. Ik kan bijna niet wachten.

avatar van manno

manno

geweldige film helemaal mijn ding . special effects zijn zeeer goed en komen goed tot zijn recht in 3d. blij ook dat ze die opgespoten fox er uit hebben gekiepert !!

avatar van Lof78

Lof78

Ik heb Megan Fox erg gemist, die had toch meer chemie met Shia Leboeuf. De film keek weg als een echte MTV videoclip... heel veel verhaallijntjes, plotwendingen, heel snel in drie uur inmekaar gepropt...waardoor de verhaal lijn soms niet meer te volgen was. ** sterren

avatar van jrvdw

jrvdw

misschien komt unicron wel om megatron te veranderen galvatron in het vervolg?

geweldige film btw!

avatar van herder

herder

Reinbo die 4 sterren geeft? Het mag niet gekker worden.

Deel 1 vond ik zo slecht dat ik deel 2 en 3 eigenlijk niet zal kijken.

avatar van Reinbo

Gewoon geweldig 3D IMAX vermaak het laatste uur. Je moet dit soort spul natuurlijk wel uitsluitend in de bioscoop zien.

avatar van Noodless

Noodless

Het scenario is een ramp : de scènes volgen elkaar zo snel op dat het geheel gewoon één chaotisch gedoe is. Een verhaallijn is amper te bespeuren en de chemie tussen de twee hoofdrolspelers is duidelijk minder dan met Megan Fox. Maar na een uur weet de film de kijker toch te boeien want wat je dan krijgt voorgeschoteld is op gebied van spektakel overweldigend.

Eén popcorn-vermaak van bovenste plank ! Dus zet je verstand opzij en geniet van de overdonderde actie-scènes en coole beelden. Daarom ook een 7/10 gezien zijn genre.

avatar van VforVictor

VforVictor

manno schreef:

Ja en daarvoor in de plaats een matige actrice met nog meer opgespoten lippen.