Transformers: Dark of the Moon (2011)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Michael Bay
Met onder meer: Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley en Patrick Dempsey
Releasedatum: 29 juni 2011
Bekijk via SkyShowtime
Plot Transformers: Dark of the Moon
"The invasion we always feared. An enemy we never expected."
Nadat Sam Witwicky is afgestudeerd, lukt het hem niet om werk te vinden en dat zet de relatie met zijn vriendin Carly onder druk. Sam ontdekt dat de NASA tijdens de eerste maanlanding in 1961 een gestrand ruimteschip heeft aangetroffen afkomstig van de planeet Cybertron, waar de moedige Autobots een bittere strijd voerden tegen de boosaardige Decepticons. Wanneer Optimus Prime, de leider van de Autobots, hoort van het ruimteschip op de maan, plant hij een missie om de waardevolle Zuilen aan boord veilig te stellen. Sam ontdekt echter dat de Decepticons hem voor zijn geweest en met de Zuilen een ruimtebrug maken die een heel leger naar de aarde brengt. Kunnen Sam en de Autobots voorkomen dat de Decepticons de mensen tot hun slaven maken?
Sam Witwicky
Dylan
Ron Witwicky
Judy Witwicky
joaquim05
wie deel twee heeft gezien en de actie alleen niet vervullend genoeg vond, hoeft van deze film ook niet veel te verwachten!
- 1948 berichten
Ik snap sommige mensen niet. Wat verwacht je nou werkelijk van een film die Transformers heet? Wat verwacht je nou van een film die over reuzen robots gaat die op de aarde tegen elkaar vechten??? @ Joaquim05 verwachte je nou echt een soort van Schindler's list ofzo? Dit gaat toch puur om de aktie. Het verhaal is bijzaak en dat zat er niet echt veel in deze films. Maar ze zijn toch gewoon top. Het zal wel aan mij liggen denk ik.
SaNDuTjE
Het verhaal is in mijn ogen bijzaak wanneer de rest de film tot het eind interessant weten te houden. Door de overkill aan actie en lange speelduur mistte ik soms toch best wel enig verhaal.
- 1948 berichten
Nou ik niet eigenlijk. Alhoewel ik het wel met je eens ben dat de film minimaal 30 minuten te lang duurt.Ik moet eerlijk wezen dat ik eigenlijk het verhaal wel ok vond. Ik vond het geheel goed verzonnen en ze hadden het goed uitgewerkt.
knickmeister2
Het zal vast niet aan jou liggen
,voor mij is de film gewoon popcornvermaak, maar dan wel van een erg hoog niveau. Ik ging noujuist voor het knokken en het spectakel-factor en dit is voor mij geslaagd. De gevechten zijn mooi weergeven en ik kreeg echt vaak een adrenaline-stoot voorral bij dat gevecht op de snelweg en wanneer die slangachtige transformer dat gebouw fijnkneep met Sam erin. Voor het verhaal moet je het inderdaad niet doen maar wat verwacht je anders bij transformers net wat Michel Verwoord.
Het zal vast niet aan jou liggen
Naomi Watts
Ik heb een enorm zwak voor de Transformers franchise, het zeer onderschatte tweede deel is één van mijn favoriete blockbusters maar heb hier toch een tijd mee gewacht puur omdat La Foxy er niet meer bij is. Dat verlies heb ik op tijd kunnen verwerken want van de week op het punt gekomen dat ik 'vrij' deze film in kon gaan.
Dat geeft me het perfecte bruggetje om gelijk af te trappen met Rosie. Ze is geen Megan, verre van, maar ze houdt zich toch prima staande. Voor haar is geen rol weggelegd als Megan Fox in het slot van Revenge of the Fallen maar eerder in het eerste deel, en als rondhuppelende vriendin van LaDouche doet ze het helemaal niet verkeerd. Haar modellenachtergrond is hier de sleutel, want ze weet hoe ze zich moet presenteren en in alle hectiek gewoon mooi te zijn. En haar mond is kunst, prachtig. Mooie vrouw, helaas dat ze de leegte moet opvullen in een gat dat haast niet te vullen is. Dit klinkt schunniger dan dat ik het bedoel. Probleem is dat haar personage wat geforceerd voelt, na de openbaring tussen Mikaela en Sam, loopt ie nu te raaskallen dat ze de ware is. Euhmmm ok.
Na een wat niet al te intrigerend begin met wat lines die verre van interessant zijn, met af en toe wat actie uitschieters en de makkelijke blockbuster humor (die wheelie & brains hoeven voor mij niet zo en die rolletjes van Turturro en Malkovich vind ik ook te makkelijk) barst het in de tweede helft goed los. Als Bay dan eenmaal bezig is weet hij ook niet te stoppen. Totale action packed carnage, met weinig momenten om op adem te komen. De production value is hoog en ik was toch wel erg overrompeld op momenten hoe hoog het actie gehalte is. Vooral het segment met de crashing building is jaw dropping. Enorm sterk gedaan. Maar al de actie segmenten (en wat zijn ze heerlijk lang) zijn van ongekend niveau met een production value die zijn gelijke niet kent. Is dit Bay's middelvinger naar de criticasters die ook actiefilms maken maar hem de wind van voren geven? Vast niet, maar hij steekt zijn middelvinger onbewust op. Ook Jablonsky kan flink aan het werk en dat doet ie met verve.
Design is weer state of the art. Vooral erg tof dat Shock Wave voorbij komt en mijn favoriete Decepticon (Starscream) komt ook nog om de hoek kijken. Ook alle lof voor de design van de Auto Bots, blijven ook werkelijk een lust voor het oog. De rol van Sentinel Prime was ook een goede zet en de twist zag ik ook niet echt aankomen. Al gaat het niet om het vernuftige script, de film moet gewoon knallen, en dat doet ie. Want wat is de sound design weer subliem, lawaaierige blockbusters zijn er niet en deze Transformers films zijn toch wel een zegen voor de soundgeeks. Magistraal. De drama momentjes blijven ook goed werken (sue me!). Ook erg knap hoe Bay de omvang van de 'ramp' hier zo groot weet te maken, voelde ook echt aan als een epische strijd. Een grote Amerikaanse stad was ook een perfecte setting overigens. Ook erg veel ontwikkelingen die de film een interessante richting opduwen. Vooral wat essentiële kills die dat veroorzaken. Ironhide
. Het speculeren hoe nu verder kan beginnen, en erg interessant in een reeks als deze.
Erg genoten en toch blij dat ik lang gewacht heb zonder dat ik met wraakgevoelens de film zit te kijken. Ik ben ook erg blij met mijn keuze voor 2D, 3D maakt meer kapot dan je lief is bij zo'n film. Weer één grote adrenaline rush, die op actiegebied mind blowing is, revolutionair zelfs (yeah, i said it) alleen jammer dat Mikaela er niet bij was maar Carly heeft zich prima staande gehouden. Yuppers, ik ben een fanboy en kijk weer enorm uit naar de volgende Transformer film(s). Sorry, it took so long Don Murphy. Ik weet nu dat de humans vervangbaar zijn.
*Joly*
Beter dan deel 2 iets minder dan deel 1, maar dit keer is het echt een topper! Ze hebben duidelijk iets geleerd van het kritiek op deel 2.
Het enigste wat ik wat minder vond was dat Megan Fox er niet in was. Ik vond het wel n beetje te ver gaan om haar te ontslaan wegens die "Hitler-opmerk" ze hadden het ook gewoon kunnen uitpraten en het achter hun laten. Ik hoopte haar echt te zien al was het maar 5 seconden. Ook snap ik niet waarom personage Leo niet in dit deel voorkomt.
En dan ¿model? Rosie acteert in het algemeen prima, misschien zelfs iets beter dan Megan, maar ze gild en huppelt meer rond dan dat ze echt acteert. En dat is weer n tegenvaller. Ook vond ik dat de chemie tussen Rosie & Shia er helemaal niet was terwijl het bij Shia & Megan "de vonken ervan afvlogen." Mikaela was ook wel wat stoerder dan Carly.
Voor de rest is het erge leuke film met lekker veel actie-scenes met wat flauwe humor. De verhaallijn is gelukkig 100× beter dan bij deel 2.
*5.0
Naomi Watts
Waarom zal Leo wel erin voorkomen. Die kreeg in deel 2 al een nervous breakdown, die heeft zijn banden met Sam gelijk verbroken. Acteert beter dan Megan? Lijkt mij sinds RotF moeilijk hard te maken. Rosie's rol had dan ook minder om het lijf, van echt acteren was ook geen sprake.
DiDiejj
niet mijn soort of film.
Ik keek tot de 50 min,, maar hij kon mij vanaf daar ook nog steeds niet boeien dus ben ik er maar mee gestopt.
Je moet van dit soort films houden
jippie2010
Keek lekker weg, maar kon uiteraard nergens meer verrassend zijn.
Voor mij ook teveel aktie. Ook al heb je in dit genre als regiseur weinig
bewegingsvrijheid, toch kun je andere keuzes maken dan de laatste 2 uur
als 1 grote aktiescene te gebruiken.
Desalniettemin: af en toe leuke humor, briljante special effects, en eindelijk
had het een toevoeging om 3 uur lang met een te grote zweterige 3d-bril op
mijn neus te zitten. A met al een 3.0
Geen onderscheid.
Het 3D is nauwelijks van toegevoegde waarde in deze over-de-top achtbaanrit zonder samenhang. De scènes op de maan en tijdens een spectaculaire skydive zijn echter wel schitterend in de derde dimensie, maar de overige twee uren met de bril op de neus zorgen juist voor extra verwarring. Sowieso is het erg onhandig dat Bay de twee grote robotvijanden praktisch dezelfde kleur en look heeft gegeven. Het onderscheid valt tijdens de vele gevechten en actievolle sequences amper te maken, hetgeen de filmbeleving absoluut niet ten goede komt.
Redelijk.
paul83
niet mijn soort of film.
Je moet van dit soort films houden
Jij bent dus niet naar de bios geweest lees ik uit je verhaal? Treurig om deze film als cam versie te bekijken. Dan mis je de belangrijkste aspecten van deze film: geluid en special effects.
esoxlucius
Deze film is inderdaad `popcornvermaak´, ik heb wel van begin tot einde genoten en de 2,5 uur waren zo voorbij. Het enige minpuntje is Rosie Huntington-Whitely, ik kijk toch liever naar Megan Fox.
Naomi Watts
Transformers: DotM joins 1B...
Impressive. Groener kan het licht voor de tweede trilogie niet worden, na Murphy's statements en dit lijkt het mij een done deal.
_Casper_
ik vond het een film die lekker wegkijkt, maar ook de minste in de transformers serie. Ik zou mensen die niet into deze serie zijn ook niet zo heel gauw aan te raden dit deel te kijken... Het verhaal en de acteerprestaties vallen helaas tegen...
Tis dat ik een fan van transformers ben dat ik het toch een toffe film vond, film is mooi gemaakt.. en heeft me wel elk moment weten te boeien.. gewoon lekkere relaxte wegkijk actie film
some_solucti
Sorry, maar een hoop mensen die met soortgelijke argumenten komen snap ik ook niet.
1. De eerste helft van de film heeft amper actie, haast alleen "verhaal." Dat je dus een uur lang moet zitten tot het robotvechten begint is gewoon een tegenvaller. Als je dan met zwakke personages en een bijzonder saai verhaal inclusief onnodig subplot met mr. Malkovich terecht komt wat echt veel te lang duurt dan snap ik dat mensen klagen over het verhaal. Het zit de actie gewoon in de weg.
2. Probleem nummero twee is dat de robots niet echt ontwikkeld worden als personages. Ik snap dat het dom klinkt, maar alleen Optimus, Soundwave en Bumblebee zijn een beetje te herkennen, ik heb geen idee wie de andere Transformers zijn en waarom hun verhaal me iets zou moeten boeien. Ik wil best een uur lang naar vechtende robots kijken, als ik maar weet welke robots elkaar inelkaar aan het beuken zijn.
3. Dat hele Schindler's List gebeuren is een non -argument. Ik snap best dat als ik naar een Transformers film ga dat er dan niet echt een geweldig verhaal in gaat zitten. Maar betekend dat dat ik niet kan zeggen dat het verhaal slecht is? En als het dan ook nog eens de actie in de weg zit dan is er gewoon iets mis.
4. De helft van de acteurs weet zelf niet eens in wat voor film ze spelen. Rosie Huntington bladiebla speelt in een Victoria's Secret commercial, Shia in een serieus actie-drama, Malkovich in een komedie, Optimus Prima in een kindercartoon, de legermensen in een propaganda film. Een beetje consistentie kan geen kwaad.
5. Als de helft van de crew zo'n beetje heeft toegegeven dat het verhaal van nummero 2 nergens op sloeg, mag ik dan nog steeds niet zeggen dat het dat nog steeds niet doet?
Echt. Soms snap ik het internet niet. Je mag een domme blockbuster niet haten omdat je het dan niet begrijpt, je mag een "slimme" blockbuster a la Inception niet leuk vinden omdat hij overrated is, je mag een oscarwinnende film niet goed vinden omdat je dan met de domme massa meegaat, elke film die geen Oscars wint is juist weer de onterechte verliezer.
- 1948 berichten
1. Het duurt misschien wel wat te lang aan het begin maar ik vond dat dat wel in een rap tempo gebeurde en ik vond het nog vrij origineel verzonnen allemaal.Dat hele gebeuren op de maan, het complot van de regering die alles stil wil houden. Leuk bedacht.
2. Daar moet ik je gelijk in geven dat vond ik ook, alleen ik stoorde me er niet zo erg aan.
3. Nou dat vond ik een prima argument omdat ik niet vergelijk, maar ik haal een van de belangrijkste films ooit gemaakt erbij om aan te geven dat deze film gewoon maar no-brain vermaak is en je niet naar dit moet gaan kijken alsof je naar een waargebeurd schokkend verhaal zit te kijken.
4. Dat vond ik allemaal wel meevallen hoor.
5. Tuurlijk mag je dat zeggen. Zei ik dan dat je dat niet mocht dan?
Je mag elke blockbuster slim of dom haten of leuk vinden die je wilt, dat is altijd nog aan jezelf. En dat over die oscar films is onzin en er zijn legio films die het niet verdienen.
Snuffmob
Wat een slecht film!
Totááál bij elkaar geraapt verhaal, en wel 100 dingen die gewoon echt niet kloppen. Zoals de knappe dame die aan het eind van de film nog gewoon in haar witte jasje loopt met hoge hakjes.
Verschrikkelijk!
JacoBaco
Het is daarom ook entertainment in de meest pure zin van het woord. Alle films zijn er ter vermaak, maar dit is sowieso bedoeld voor de grote massa. Het is een formule. Het moet er heel gelikt uitzien, dus alleen op visueel gebied kun je al aan je trekken komen. Verder moet je niet verveeld raken, dus moet er ook dikke vette actie inzitten. Maak goed en veel gebruik van foefjes als slow motion. Benader de film ook niet realistisch. Zo is het absoluut niet bedoeld. Het is geen arthouse. Verder moet het niet ingewikkeld zijn en er moet natuurlijk ook gelachen worden. Vergeet ik nog wat? Oja, het moet toegankelijk zijn voor alle leeftijden. Op die manier heb je gewoon een instant hit te pakken. Maar ik vind het ook vrij kut hoor allemaal.
Naomi Watts
Het verhaal en de acteerprestaties vallen helaas tegen...
Verhaal verwachten is al onbegrijpelijk maar acteerprestaties. Kom op zeg. Dat had je op voorhand al kunnen weten.
Naomi Watts
en wel 100 dingen die gewoon echt niet kloppen.
Dat verwachten in een film met Transformerende aliens klinkt wel erg opmerkelijk.
schram101
Echt he. Behoorlijk bizar met wat voor argumenten mensen komen om deze film niet goed te vinden.
Naomi Watts
True, al is dat niet zo'n probleem aangezien Bay daar een 1,5 uur durende action paced adrenaline rush tegenover zet. Geen enkele actiefilm die hier aan kan tippen, valt alleen wat meer op omdat de meeste films het doseren waardoor de saaie momenten niet zo lang lijken maar eigenlijk wel zo zijn.
Vind de design toch overduidelijk, elke Transformers heeft zijn eigen design eigenschappen. Ik snap echt niet hoe je bepaalde Autobots en Decepticons door elkaar kan halen. De kleur is wel eens gelijk maar dan houdt het wel op.
En ja, voor mij is development gewoon een grote no no in een Transformers film.
Weten ze juist hartstikke goed, dat jij daar niets mee kan is iets anders.
Tja, behoorlijk hopeloos om hier verhaal te verwachten, en voor een Transformers film was het verhaal in deel 2 prima van wat er in de thematiek past. En als het in deel 1 en 2 al niet zo is, dan zal het hoogstwaarschijnlijk in 3 ook niet zo zijn.
En zowel deze en je vorige 2 zijn dan ook maar wat kort door de bocht conclusies. Aan die meningen liggen vaak wel een andere beargumentering aan ten grondslag.
JacoBaco
Zeik de mijne dan ook maar af.
1 .De film duurt veel te lang.
2. De film werkt zich vaak naar een zeker hoogtepunt toe, maar raffelt het vervolgens af.
3. Ik zie veel liever Megan Fox dan Rosie Huntington-Whiteley.
4. De film valt nu wel erg in herhaling. En je kan steeds op je vingers natellen wanneer de Transformers in actie komen. Wanneer er dus hoofdrolspelers of wie dan ook zich in een benarde situatie bevinden, komen de Transformers steeds net op tijd opdagen. Sorry, maar dit gaat mij inmiddels erg tegenstaan. En wederom weer de finale in de grote stad.
5. Ik vind de actiemomenten te schaars waardoor het (voor mij) vaak saai wordt.
Naomi Watts
Zeik de mijne dan ook maar af.
Qua kritiek steekt dit al beter in elkaar hoor.
1 .De film duurt veel te lang. [/quote]
Tja, valt wat voor te zeggen natuurlijk. Duren ook wel erg lang en kan begrijpen dat je als niet liefhebber het liever korter zal zien. Vooral in het eerste uur wordt er wat overbodig tijd verspild.
Ben ik met je eens. Vooral het einde van Megatron, dat was veel te makkelijk.
Niets tegenin te brengen. Fox overheerst Whiteley. Al bracht dat wel veel anders moois met zich mee. Whiteley die de modellenwereld op de hak neemt, veel zelfspot en heeft actiescenes met designersdress + stiletto heels. Heel Aya Brea-ish. Cool. Wel vernieuwend aangezien Mikaela altijd wel iets tomboy's achtigs had.
Valt weinig tegenin te brengen, al heb ik er geen problemen mee. Never change a winning team, maar als jij het bij de andere delen ook al anders wou zien snap ik de frustratie wel. Maar bij de nieuwe trilogie wordt het misschien meer jouw ding. Nieuwe regisseur, nieuwe human lead.
Dit snap ik dan persoonlijk niet. Vind de actie toch wel erg lang aanhouden. Al vind ji jhet qua actie misschien niet sterk genoeg, dat kan
@Jaco
Punt 1, 3 en 4 wist je van te voren.
Punt 2 ben ik gedeeltelijk met je eens, maar blijkbaar heb jij je er meer aan gestoord dan ik.
Punt 5 zal wel een grapje zijn.
JacoBaco
Oké, wat de actie betreft. De finale is uitstekend op dat afgeraffelde momentje na. Volop actie. Het zijn vooral de gedeeltes ertussen wat (te) vaak gevoelsmatig overbodig overkomt op mij. Tijdens mijn kijkervaring zakt het gedurende film net iets te vaak in en wat er dan wel gebeurd, vind ik vaak niet zo boeiend.
Maar deel 3 is wel de film wat ik het hoogste cijfer geef.
En ik ben inderdaad heel erg nieuwsgierig naar de aankomende trilogie.
En ja, ik wist veel zaken van te voren, maar toch wilde ik deze film graag zien. Ik maak nou eenmaal graag af waar ik aan begonnen ben en ik heb 1 en 2 ook gezien, dus moest ik voor mezelf deze ook zien.
Punt 4 wist ik niet helemaal van te voren. Ik had het kunnen verwachten ja, maar da's wat mij betreft net even wat anders. Ik had het in herhaling vallen gewoon net iets minder verwacht.
schram101
Vreselijk, zo'n nieuwe trilogie.. Niemand kan dit beter dan Bay.
Dus doe het maar gewoon niet..

Bumblebee

Rise of the Planet of the Apes
Avontuur / Actie, 2011

X: First Class
Actie / Sciencefiction, 2011
maanruimtevaartuigtraitorbodyguardalien planetbased on cartoonbased on toytransformersgiant robotsabotageword domination commandoduringcreditsstinger變形金剛3:黑月降臨