• 9.379.389 stemmen

Transformers: Dark of the Moon (2011)

Actie / Sciencefiction | 154 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley en Patrick Dempsey

Releasedatum: 29 juni 2011

Plot Transformers: Dark of the Moon

"The invasion we always feared. An enemy we never expected."

Nadat Sam Witwicky is afgestudeerd, lukt het hem niet om werk te vinden en dat zet de relatie met zijn vriendin Carly onder druk. Sam ontdekt dat de NASA tijdens de eerste maanlanding in 1961 een gestrand ruimteschip heeft aangetroffen afkomstig van de planeet Cybertron, waar de moedige Autobots een bittere strijd voerden tegen de boosaardige Decepticons. Wanneer Optimus Prime, de leider van de Autobots, hoort van het ruimteschip op de maan, plant hij een missie om de waardevolle Zuilen aan boord veilig te stellen. Sam ontdekt echter dat de Decepticons hem voor zijn geweest en met de Zuilen een ruimtebrug maken die een heel leger naar de aarde brengt. Kunnen Sam en de Autobots voorkomen dat de Decepticons de mensen tot hun slaven maken?

Reinbo schreef:

Dan moet je toch eens Imax3d bezoeken. Dat is een heel eind verwijderd van een flinke set. En ik kan het weten, want ik heb er een. Twijfrl er geen seconde over dat als ik m thuis had gezien een vol punt lager zou zijn uitgekomen. Daarbij hebben de meeste mensen geen flinke set en voor hun is mijn post bedoeld.

Ik geef voorkeur aan 2D. Tuurlijk is het in de bios veel beter, maar de overige twee delen deden het bij mij thuis ook prima, en dat gaat deze ook gewoon doen. Ik ben dan ook wel een Transformers fanboy, misschien dat dat ook mee helpt .

avatar van nakada

nakada

Cleanshot schreef:

......now way when so ever .....

Niet een heel erg goed punt gehad voor Engels zeker ?

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Cleanshot schreef:

-Overdreven en niet grappig/indrukwekkend acteerwerk van LaBeouf en now way when so ever zou hij zo'n fotomodel kunnen krijgen..tsss.

Lol, je zo opwinden omdat een personage in een film een fotomodel als vriendin heeft?! Dat moeten diep gewortelde frustraties zijn.

avatar van Seifer

Seifer

Wat voegt een personage die vertolkt wordt door Shia LaBeouf nou eigenlijk toe aan zo'n film? Het draait uiteindelijk om de Autobots en Decepticons .

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Wat een weergaloze special effects! Non stop actie! En een leuk verhaal! Ik ben en blijf van van de Transformers! Geweldige film!!!

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Film die in hetzelfde bedje ziek is als zijn voorgangers.

Wederom wordt de prent bevolkt door de meeste vreemde en achterlijke personen eerst en die verkrampte poging tot humor wringt de film gewoon de nek om. Tenenkrommend is hier het juiste woord geloof ik.

Het verhaal is wel een stuk meer solide dan in TF2 en ook de actiescènes zijn beter. Met name de scène waarin dat wormachtige ding zich een baan vreet in de wolkenkrabber is erg indrukwekkend alsook de finale battlescene tussen de drie Transformer-iconen Megatron, Optimus Prime en Sentinel Prime.

O ja, nog even een woordje over de nieuwe love-interest Carly (Rosie Huntington-Whiteley). Wel, vanuit bepaalde camerastandpunten was het geen straf om naar haar te kijken, echter Megan Fox ziet er vanuit elke hoek briljant uit. Denk dat dat ongeveer het verschil is. Vreemd trouwens dat er verder met geen woord gerept wordt over Fox' personage.

Slotsom: blijf de hele Transformersfranchise een gemiste kans vinden.

avatar van The Oceanic Six

Vreemd trouwens dat er verder met geen woord gerept wordt over Fox' personage.

Dan heb je niet opgelet, want ze hebben in de film laten weten dat de relatie tussen Fox en LaBeouf uitgegaan was of zoiets dergelijks.

Slotsom: blijf de hele Transformersfranchise een gemiste kans vinden.

Amen. Doodzonde dat je met zoveel schitterende effecten in de drie films niet 3 absolute topfilms hebt kunnen maken. Dit probleem heeft Roland Emmerich ook met veel van zijn rampenfilms. 2012 had het meesterwerk der rampenfilms moeten worden, maar door een zeer matig verhaal en duffe karakters is het ''maar'' de zoveelste rampenfilm geworden.

avatar van Waku

Waku

Na twee eerdere "Transformers" gezien te hebben weet je wel wat je ongeveer kan verwachten in dit derde deel. Begin van de film is leuken origineel gevonden. De eerste man op de maan in combinatie met het Transformer verhaal. Verder is het veel meer van hetzelfde. En dan is 2.5 uur wel erg lang. Wat "Transformers" overeind houdt zijn de nog steeds adembenemde en verbluffend sterke special effects. Het blijft een genot om naar te kijken. En het is eigenlijk voor mij persoonlijk nog de enige reden om een voldoende te geven.

Michael Bay, zowat de enige die een goeie blockbuster kan maken.

Z'n films zijn nooit perfect. De humor is vaak slecht, de soundtrack nogal brak en halverwege gebeurt er meestal geen bal. Die halve actiescenes die het tempo er wat moeten inhouden werken niet echt, beetje jammer.

Want verder lijkt Bay het wel begrepen te hebben. Het verhaaltje simpel houden, niet teveel gedoe en gewoon minuut na minuut actie. Het eerste half uurtje mocht er al zijn, het laatste half uur is gewoon super. Is al een paar genoemd, maar de scene waar die worm een hele skyscraper neerhaalt is grandioos. Eindelijk een keer goed de centjes besteed.

Verder hou ik ook wel van Bay's visuele stijltje. Veel rook en stof bij de ontploffingen (altijd wat indrukwekkender) en een scharem getalenteerde concept designers om de boel wat op te fleuren. De bots zien er geweldig uit, stoere brokken bijeengeraakt metaal. Maar het gaafst was nog wel dat insect-achtige moederschipje. Een pure gok, maar het zou mij niet verbazen als hier hetzelfde talent achterzit als bij de laatste Terminator film.

Een uur aan niet-actie materiaal teveel, da's waar deze film aan leidt. Eens de actie begint toont Bay waarom mensen hem zoveel geld toevertrouwen, in z'n vakgebied veruit de beste die er is.

Ow, en wat Fox vs Whiteley betreft ... is er echt iemand die het wat uitmaakt? Horen wat mij betreft beiden bij het overbodige materiaal in de Transformers reekts.

avatar van Turbodevil

Turbodevil

Voor mij de beste Transformers film tot nu toe. De Transformers zien er beter uit net als de actie in de film. Het verhaal is best goed met de maan en het overnemen van de aarde, en dat proberen de Autobots natuurlijk te voorkomen. Ik heb me prima vermaakt de hele 2,5 uur.

avatar van KingJ

KingJ

M'n eerste Transformersfilm en ik moet zeggen helaas: het viel helemaal niet mee. De FX en actie is inderdaad top maar verder gaat het helemaal nergens over.

Zonde van m'n tijd, dat zeg ik niet snel, 1* voor de FX en 1* voor de actie.

avatar van Pkunk

Pkunk

Iets teveel onzin voor twee en een half uur. Als het een uurtje minder was geweest had ik er nog wel tegen gekund maar op een gegeven moment trek ik al die onzin echt niet meer. 2* Als het een uur minder was geweest misschien wel 3.5 want de actie is wel erg lekker en Optimus Prime is gewoon cool.

avatar van Angelo2

Angelo2

Bij alle 3 de films stoorde ik me gigantisch aan die geforceerde humor en vreselijk slechte grappen. Ook die kleine robots waren ronduit irritant, zeker als echte transformer liefhebber (heb al me transformers van begin jaren 80 nog in bezit). Waarom 4 sterren. Omdat de actie werkelijk prachtig in beeld is gebracht! Top notch popcorvermaak! Die scene in die flat was zo goed en de CGI verbluffend. film was wel tikkeltje te lang. Maar verder genieten geblazen.

avatar van movieminder

movieminder

Turbodevil schreef:

Helemaal mee eens. Voor mij ook de beste film van de 3.

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Beste van de 3.
Maar ik blijf me storen aan bepaalde zaken zoals de flauwe pogingen tot grappig zijn of aan andere details:
Zo springt Sam Witwicky bovenop een vliegende schotel (of iets dergelijks). Deze stort neer en valt in stukken om vervolgens ook nog te exploderen. Vervolgens staat Sam op zonder ook maar een schrammetje te hebben. Lijkt me lichtjes overdreven .
Ook belachelijk is het ogenblijk dat Sam en zijn 'bende' de stad terug binnenkomt. Ze zijn volledig op zichzelf aangewezen en hebben geen contact met de buitenwereld. Vervolgens zie je daar één of andere gast rondlopen met een oortje .... (Waarschijnlijk z'n ipod )

Conclusie: mooie actie, verhaal valt deze keer nogal mee, maar, zoals hierboven reeds vermeld, er was veel uit te halen.
Eindscore van de 3 films: 2.5 + 2.5 + 3 = 8/15

avatar van the new guy

the new guy

Wat een dramatisch slecht tweede uur! Het begon allemaal goed met gepaste luchtigheid en prima introductie van wat nieuwe mensen en bots.

Maar dan ineens dat laatste uur van clichés en plaatsvervangende schaamte! Vreselijk, alle one-liners worden weer uit de kast getrokken. Het is gewoon zonde dat al het geld naar de effecten gaat (wat uiteraard goed geslaagd is) maar er totaal niet over het verhaal wordt nagedacht. Het sloeg nergens op, zeker de laatste twee minuten van het eindgevecht zijn schandalig en onderschatten het publiek.

Volstrekt hopeloze klotefilm alweer, en dan ook nog eens 2 en half uur .

Zoals gebruikelijk bij Bay is het probleem vooral de mix tussen blockbuster en vreselijk dramatische kitsch inclusief zwart-witter dan mogelijke personages, dramatische muziek, patriottische en militaristische scenes waar je nekharen van rechtop gaan staan en vreselijk heldhaftige slowmotions.

Het zou allemaal nog grappig kunnen zijn als er niet zo belachelijk serieus gedaan werd, gatverdamme.

Buiten dat is de zeldzame comic relief ook nog erger en minder grappig dan welke kinderachtige flutfilm dan ook.

Maar het belangrijkste minpunt is, wat ik bij vorige delen ook al aangaf, de onvergeefelijke fail insteek van deze Transformers reeks van prutser Bay dat ze als hoofpersonen mensen cq Aardbewoners hebben gekozen ipv Transformers zelf.

Dat maakt de hele reeks te dom voor woorden, ze hadden een over the top alternatieve wereld of realiteit moeten kiezen ipv deze prut. Nu is het gewoon standaard oorlogs goed tegen slecht rommel waar toevallig wat mega robots in rondlopen.

En zijn er nu echt mensen die emotioneel worden als zo'n lelijke robot het loodje legt?

avatar van Reinbo

Ja man, bij mij zat de hele zaal te snikken.

avatar van Betamax

Betamax

Aardige film.

Één groot minpunt, er speelden mensen in mee en daardoor werd het een dramatische, hysterische en ongeloofwaardige film.

Al dat geschreeuw, rondrennen en in instortende gebouwen zitten zonder dood te gaan.

Het werd me bijna te veel.

Naomi Watts

Raar dat kos drie delen nodig heeft om tot die conclusies te komen .

avatar van zyntex

zyntex

Alleen zombies raten deze film hoger dan een 3.

Na de maan landing gebeuren zie je ineens een kont frontaal in beeld die niet eens lekker is

Lijkt wel een mager kinder kontje Je ziet gewoon de botten erdoor heen

Special effects waren natuurlijk heel goed maar dat moet gewoon gepaard gaan met goed verhaal, acteer werk enz.

Naomi Watts

Zombies of niet, zinnige posts gaat ons stukken beter af.

avatar van Bullit

Bullit

Hou je van Actie en oorlog, moet je deze zien.

avatar van RonneLFC

RonneLFC

Transformers is en blijft één van mijn favoriete films!

avatar van clockwork72

clockwork72

Snap echt niet dat deze film zo afgekraakt wordt...

avatar van Angelo2

Angelo2

zyntex schreef:

Lijkt wel een mager kinder kontje Je ziet gewoon de botten erdoor heen

Alleen jongetjes van 12 en jonger plaatsen zulke domme comments.

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Ik begrijp wel wat Zyntex hier wilt zeggen, je moet inderdaad door alles maar dan ook echt alles heen kunnen kijken om hier een voldoende aan te geven. De film is erg kinderachtig en er wordt erg slecht geacteerd door de gehele cast. De special effects boeiden mij al niet meer na het eerste deel, ze moeten toch echt met meer verbeteringen komen of het in ieder geval interessant houden, wie boeit het inderdaad wie of wat het loodje legt.

En er wordt inderdaad gedaan alsof elke vrouw er zo uit moet zien als Rosie, die ik persoonlijk behoorlijk onaantrekkelijk vind, lijkt meer op een pop met de lippen van een koi-karper dan op een echte mooie gezonde vrouw, die je dagelijks tegenkomt tijdens het forenzen om maar iets te noemen.

Maar dit soort zaken zijn natuurlijk allemaal gebonden aan meningen en iedereen zal hier anders tegenaan kijken. Matige film en zeker de minste van de drie omdat je er meer van mag verwachten.

avatar van clockwork72

clockwork72

zyntex schreef:

Lijkt wel een mager kinder kontje Je ziet gewoon de botten erdoor heen

Waar heeft gij het in vredesnaam over?

avatar van RickZ

RickZ

SF-actiefilm van 2,5 uur met prima special effect en een redelijk verhaal. De vette actie is meer naar het einde toe helemaal over-the-top en een beetje te. Beter dan het 2e deel.

avatar van mock turtle

mock turtle

Verre, verre van origineel. Zeer matig script dat alle kanten op gaat. Acteerwerk niet al te best. Fotomodel stukken te dun en hoeft in de film alleen maar 'mooi' te zijn. Side kicks robotjes niet grappig en komen niet uit de verf.

Dan het positieve: knettergoede acties van de robots. Zag er allemaal geweldg uit. Zou bijna kunnen opwegen tegen de negatieve punten, ware het niet dat de film een uur te lang is en op den duur zelfs tijdens de actiescene slaapverwekkend wordt. Zelfde gebrek als bij vorige deel dus.

Toch genoten van enkele mooi in beeld gebrachte shots. Verder grote misser.