• 9.380.130 stemmen

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Fantasy / Avontuur | 143 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom

IMDb beoordeling: 8,1 (1.309.891)

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

"Prepare to be blown out of the water."

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.

avatar van jassonn

jassonn

Verbal schreef:

Voor een onder de 12 jaar film vond ik het een boeiende film met het goed acteerwerk van de heer Depp. Vooruit 2 sterren dan maar.

Niet echt vrijgevig he Verbal.......:p

jassonn schreef:

Niet echt vrijgevig he Verbal.......:p

Nee, maar zo trekt-ie het belachelijk hoge gemiddelde wel een beetje recht..

avatar van Jordy

Jordy

off-topic berichten verwijderd

avatar van indy1970

indy1970

Echt een prima avonturenfilm !

helemaal in de nostalgische sfeer. Johny Depp zet een perfecte rol neer , en Bloom geeft mooi serieus tegenspel. alles zit er in, de anti held de mooie vrouw en de serieuse held en dat in de strijd tegen het kwaad. Klassiek goed, uiteraard wel met een knipoog waardoor het perfect is.

avatar van koentje03

koentje03

Een supergave avonturenfilm... het is echt lang geleden dat zoiets gemaakt is. Heerlijk om naar te kijken en de humor erin was zeker leuk.

Het stukje na de aftiteling vondt ik trouwens wel leuk om te zien.. maar om daar nou 10/15 min op de wachten, tsja.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Ik heb nooit begrepen waarom mensen sowieso altijd al tijdens de aftiteling van een film weg willen lopen eigenlijk. 't Is toch een deel van de film? Anders kun je ook wel tien minuten na het begin pas binnenkomen - de film is vast nog best te volgen, maar je mist wel een deel.

avatar van Yak

Yak

Queto Yurlunyur schreef:

Vóór? Tegenwoordig is het al de normaalste zaak van de wereld dat de halve zaal opstaat en wegloopt als het einde van de film al maar enigszins in zicht is.

Maar de aftiteling skip ik meestal ook wel hoor. Even bijkletsen over de film, en dan op je gemak de uitgang opzoeken. Maakt me niet uit als de aftiteling dan nog rolt.

avatar van Jordy

Jordy

Queto Yurlunyur schreef:

't Is toch een deel van de film?

Meestal kom ik alleen voor het deel van de film dat een verhaal vertelt. De logo's van de maatschappijen aan het begin kan ik ook best missen. Alleen als ik echt ontroerd ben oid wil ik wel eens blijven zitten.

avatar van Phoenix

Phoenix

Jah, wat word je er nou wijzer van?

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Nog afgezien van alle informatie die de aftiteling biedt, dienen opening en closing credits als een stuk muzikale introductie en afsluiting van een film als ervaring. Film is meer dan het vertelde verhaal namelijk, ook al is dat vertelde verhaal - in mijn ogen - nog zo belangrijk voor die ervaring.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

ik ben een van de weglopers. Het interresseert mij namelijk weinig wie de second unit camera bediende, wie de catering deed of hoe het hondje heette. En de muziek is in veel gevallen toch een bekend nummer (vaak een single) en een herhaling van andere muziekthema's uit de film. Zet ookaltijd mijn DVD uit op dat moment.

Alleen als ik weet dat er iets na de credits komt, blijf ik hangen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wat er in de credits staat kan je ook op IMDb lezen, maar ik blijf altijd nog even zitten. Hier heb ik de hele titelrol afgekeken omdat ik de muziek mooi vond en toevallig kwam er nog wat na. Ik denk dat ik voortaan lekker blijf zitten zodat die andere sukkels eerst weg kunnen rijden in de drukte waarna ik lekker relaxt in mn auto kan stappen om daarna rustig weg te rijden .

avatar van Moviestar

Moviestar

BoordAppel schreef:

Goed idee!

avatar van Redlop

Redlop

Precies.

Volgens denken een heleboel mensen dat ze bij 'serieuze' films maar vooral moeten blijven zitten tijdens de aftiteling. Laatst stond ik op en ineens stond 3/4 van de zaal ook opgelucht op. 'We mogen weg'.

avatar van FisherKing

FisherKing

petey schreef:

Das een Festival tic bij een film die tegenviel, of de noodzaak om de volgende film te halen.

avatar van morpheus

morpheus

Waardering verhoogt naar **** nu ik hem nog een keer weer heb gezien, er zit zo enorm veel detail in de film. En de cast is zo goed, tevens de sfeer is perfect. Werkelijk prachtig in elkaargezet en geen 1 minuut ook maar saai...

avatar van *marjo*

*marjo*

hoorde net dat johnny depp in aanmerking komt voor een oscar!!! ech wel goed!!

hij speelt dan ook wel ontzettend goed in deze film en dan te bedenken dat hij nog geeneens helemaal voluit speelt! had hij dat wel gedaan was orlando bloom waarschijnlijk weggespeeld! en ben erg blij dat dat niet gebeurd is!!!!

avatar van speedy23

speedy23

petey schreef:

Alleen als ik weet dat er iets na de credits komt, blijf ik hangen.

Daarvoor waren de oude films beter, na de film was het gewoon 'The End' en buiten mischien nog eens de cast was het gordijn gesloten. Alles kwam namelijk in de begingeneriek. Het had ook zijn charmes denk ik...:)

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

speedy23 schreef:

Gelul.

avatar van flicks

flicks

Waarom ohh waarom in de top 100, worden er dan de laatste tijd echt zulke slechte films gemaakt?:(

avatar van santana

santana

flicks schreef:

stel je niet aan. Gewoon een uitstekende film!

avatar van speedy23

speedy23

blabla schreef:

Gelul.

Waarom gelul, ik heb er zo tientallen liggen???

santana schreef:

stel je niet aan. Gewoon een uitstekende film!

Goed genoeg voor een notering in de top 100 beste films ooit?

avatar van *marjo*

*marjo*

Goodfella schreef:

Goed genoeg voor een notering in de top 100 beste films ooit?

ja, harstikke lekkere film!

avatar van Ramon K

Ramon K

Goodfella, zo moet je de lijst maar niet bekijken.

Zie het maar als de 100 populairste films van dit moment en je zult er snel vrede mee hebben!

Goodfella

Ja ach, weet ik wel.. Maar ik snap gewoon niet waarom zóveel mensen massaal deze film de hemel in prijzen. Hij's best geinig hoor, maar come on.. over een jaar is iedereen deze alweer vergeten toch?

avatar van Yak

Yak

Goodfella schreef:

Over een jaar wordt de herinnering aan deze levend gehouden door deel 2.

avatar van Phooze

Phooze

Goodfella schreef:

Helemaal mee eens, standaard blockbuster zonder legendarische scenes en memorabele situaties.

avatar van mister blonde

mister blonde

inderdaad. meest overschatte film van dit moment m.i.

avatar van Wouter

Goodfella schreef:

Not me, denk ik. Ga zeker de dvd kopen.