• 9.380.120 stemmen

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Fantasy / Avontuur | 143 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom

IMDb beoordeling: 8,1 (1.309.891)

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

"Prepare to be blown out of the water."

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.

avatar van jester

jester

Smaken kunnen dus verschillen, want ik vind Depp juist de dragende factor in deze film. Van mijn 4,5 * is er minimaal 1 alleen voor Depp. heb me geen moment verveeld, ik had alleen last van een aantal zeer vervelende bezoekers. Dat maakte het af en toe wat moeilijk me op de film te concentreren.

avatar van De Knip

De Knip

Al de pracht en praal met kleding,skeletten,enzovoort kan dit standaardverhaaltje nauwelijks verbloemen.

Heb moeite met dit soort films uit te zien, net als LOTR 2. Na een uurtje heb ik het eigenlijk wel gehad....

avatar van empirekees

empirekees

Aardig film, vooral Johnny Depp steekt met zijn acteerwerk er met kop en schouders boven uit.

Het verhaal voelt wat standaard aan. Maar de vormgeving, de schepen, en de kleding. En de special-Effects zijn niet van het slechtse soort.

Alleen in de top100 is wat overdreven lijkt me....3*

avatar van De Knip

De Knip

empirekees schreef:

De rol vind ik opvallend, niet Depp's acteerwerk. Niet dat het slecht is, maar ik stond nu ook weer niet te juichen....

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Echt een topfilm. De film heeft een aardig verhaal die zeker beter wordt door de mooi acties. Ook de muziek bij de film is echt top, dit is echt een van de beter films die er dit jaar is uitgebracht. Johnny Depp is echt klasse als Jack Sparrow, heb hier dan ook erg om gelachen.(vond het een cool personnage vandaar mijn naamkeuze)De film wordt zeker niet saai en is de moeite waard om vaak te zien.

avatar van Hemdale

Hemdale

Jack Sparrow schreef:

Echt een topfilm:D.

Ik had ook niet anders van iemand met zo'n username.

avatar van empirekees

empirekees

De Knip schreef:

Ik bedoel te opzichte van de andere acteurs!

killalot schreef:

Ik had ook niet anders van iemand met zo'n username.

Jack Sparrow zou in het nederlands "SJAAK MUS" heten!

avatar van Hemdale

Hemdale

GerwinF schreef:

Jack Sparrow zou in het nederlands "SJAAK MUS" heten!

Wauw, dat klinkt wel heel stoer, zeg!

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Jack Sparrow zou in het nederlands "SJAAK MUS" heten! [/quote]

Hoe dan ook, Jack Sparrow blijft cool.

avatar van Mirandak

Mirandak

Ik heb deze film eerst in vlissingen gezien, Later nog een keer in de Metropolis. Wat een irritante boel in Vlissingen (bellen, sms, praten zelfs iemend met een gameboy).

Maar de film geweldig:):):):):):):)

Mirandak schreef:

Maar de film geweldig:):):):):):):)

Ik kom wekelijks in de bios in Vlissingen, maar heb dit nog nooit meegemaakt (op het praten na dan).

avatar van Mirandak

Mirandak

Dit kwam dan waarschijnlijk door het feit, dat deze film een voorvertoning van de veronicagids was (lees gratis).

avatar van Thraex

Thraex

Ik vond dit een uiterst vermakelijke film met een leuk staaltje acteerwerk van de heer Depp.

Die overigens SJAAK SPREEUW zou heten, omdat 'midget' volgens mij mus betekent magoei, hij bracht de rol op uiterst komische wijze. Je moet ook niet gaan nadenken bij deze film, dat neemt alleen maar heel veel pret weg. Hij duurt misschien iets te lang maar daar kunnen we wel tegen toch?

avatar van Phooze

Phooze

Thraex schreef:

Terwijl bij veel goede films nadenken juist een vereiste is om pret te hebben..nouja, ik heb alweer teveel gezegd bij deze film

avatar van Yak

Yak

Die overigens SJAAK SPREEUW zou heten, omdat 'midget' volgens mij mus betekent

Nee hoor. Tik maar eens 'sparrow' in Google Images, alleen maar plaatjes van mussen. 'Midgets' zijn kleine, achteruit sprekende en dansende mannetjes in rode kamers met zigzag-tapijt.

avatar van Jordy

Jordy

wow een Twin Peaks referentie die ik begrijp, hoor ik er nu bij?

avatar van Melkor

Melkor

Thraex schreef:

Die overigens SJAAK SPREEUW zou heten, omdat 'midget' volgens mij mus betekent.

Nee hoor, het is wel degelijk "Sjaak Mus", want moest ie "Sjaak Spreeuw" heten in het Nederlands zou ie in de film "Jack Starling" heten. Btw, in het Frans zou ie dus waarschijnlijk "Jacques Moineau" heten

Yak schreef:

HAHAHA! Willow is een goed voorbeeld van een Midget.

avatar van Yak

Yak

Jordy schreef:

wow een Twin Peaks referentie die ik begrijp, hoor ik er nu bij?

Helaas, Jordy. Je bent een Eeuwighe Verstootene.

avatar van dartviper

dartviper

Hij was goed alleen ik ben nog steeds niet echt van overtuigt dat johnny depp goed is. Ik vindt hem in deze film wel redelijk tot goed spelen maar er zijn zat films waarin ik hem minder vindt. Maar bijal is hij best wel lollig die schalleten. ik geef hem toch 4 steren. Oja ik heb hem gezien in de bios met Dolby Digital EX betterz dus

Wel aardig, maar niet echt een film waar ik van ondersteboven raak. Vond Depp niet zo leuk als de rest hier geloof ik, af en toe zelfs een beetje irritant. Knightley vind ik zelfs helemaal niks, ook niet qua uiterlijk.

Gelukkig zit er wel een leuk avontuurlijk sfeertje in de film, hoewel ik Mutiny on the Bounty uit 1935 veel liever zie

avatar van iman

iman

GEWELDIG!!!!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zonder twijfel één van de leukere Hollywood blockbusters van de afgelopen jaren. Hilarisch script, overweldigende special effects en geweldig spel van Geoffrey Rush en Johnny Depp. Pirates of the Caribbean heeft me geen seconde weten te vervelen, het begint als een over-the-top achtbaanritje en komt pas tot stilstand als de einditels in beeld komen. Geweldig vermaak.

avatar van Chrizzlle

Chrizzlle

kos schreef:

Vond de meeste one-liners juist wel leuk, maar dat was waarschijnlijk ook omdat ik erg melig was toen ik de film keek. Knightley vond ik trouwens ook wel om te smullen;)

avatar van ForzaRoberto

ForzaRoberto

De film was boeiend van begin tot eind en dan is ie voor mij meer dan geslaagd. Ik vond het een lekkere avonturenfilm waar er veel te weinig van worden gemaakt. De laatste leuke avonturenfilm was die had gezien was the Count of Monte Cristo en dat was al weer een tijdje geleden

avatar van Burki

Burki

Het is zeker een heerlijke kijk-film. En Johnny Depp speelt echt geniaal in deze film. Zo geweldig hoe hij deze rol speelt. Ook zit de film vol leuke special effects, humor en avontuur.

avatar van flicks

flicks

Het was wel een leuke film maar ik vond het erg jammer dat de acteerprestaties niet zo goed waren, soms werd er zelfs een beetje kinderachtig gespeeld. Het idee was wel origineel, maar de film was af en toe wel een beetje langdradig. 3 sterren

avatar van ALMILA

ALMILA

WOWWWWWWW zeg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wat een prachtige film..........................

Ik heb me dood gelachen

Johnny Depp was zoo grappig, En orlando bloom ook trouwens maar eigenlijk viel hij niet eens op naast Johnny... Maar ik geef dus 5***** sterren

Deze film is gewoon te goed voor woorden

avatar van Verbal

Verbal

Voor een onder de 12 jaar film vond ik het een boeiende film met het goed acteerwerk van de heer Depp. Vooruit 2 sterren dan maar.