Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Genre: Fantasy / Avontuur
Geregisseerd door: Gore Verbinski
Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom
8,1 (1.309.891)
Releasedatum: 14 augustus 2003
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
"Prepare to be blown out of the water."
Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.
- Trailer (YouTube)
- Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Ragetti
Gillette
Murtogg
jester
Smaken kunnen dus verschillen, want ik vind Depp juist de dragende factor in deze film. Van mijn 4,5 * is er minimaal 1 alleen voor Depp. heb me geen moment verveeld, ik had alleen last van een aantal zeer vervelende bezoekers. Dat maakte het af en toe wat moeilijk me op de film te concentreren.
De Knip
Al de pracht en praal met kleding,skeletten,enzovoort kan dit standaardverhaaltje nauwelijks verbloemen.
Heb moeite met dit soort films uit te zien, net als LOTR 2. Na een uurtje heb ik het eigenlijk wel gehad....
empirekees
Aardig film, vooral Johnny Depp steekt met zijn acteerwerk er met kop en schouders boven uit.
Het verhaal voelt wat standaard aan. Maar de vormgeving, de schepen, en de kleding. En de special-Effects zijn niet van het slechtse soort.
Alleen in de top100 is wat overdreven lijkt me....3*
De Knip
De rol vind ik opvallend, niet Depp's acteerwerk. Niet dat het slecht is, maar ik stond nu ook weer niet te juichen....
Echt een topfilm.
De film heeft een aardig verhaal die zeker beter wordt door de mooi acties. Ook de muziek bij de film is echt top, dit is echt een van de beter films die er dit jaar is uitgebracht. Johnny Depp is echt klasse als Jack Sparrow, heb hier dan ook erg om gelachen.(vond het een cool personnage vandaar mijn naamkeuze)De film wordt zeker niet saai en is de moeite waard om vaak te zien.
Hemdale
Echt een topfilm:D.
empirekees
Ik bedoel te opzichte van de andere acteurs!

Hemdale
[/quote]
Hoe dan ook, Jack Sparrow blijft cool.
Mirandak
Ik heb deze film eerst in vlissingen gezien, Later nog een keer in de Metropolis. Wat een irritante boel in Vlissingen (bellen, sms, praten zelfs iemend met een gameboy).
Maar de film geweldig:):):):):):):)
GerwinF
Maar de film geweldig:):):):):):):)
Ik kom wekelijks in de bios in Vlissingen, maar heb dit nog nooit meegemaakt (op het praten na dan).
Mirandak
Dit kwam dan waarschijnlijk door het feit, dat deze film een voorvertoning van de veronicagids was (lees gratis).
Thraex
Ik vond dit een uiterst vermakelijke film met een leuk staaltje acteerwerk van de heer Depp.
Die overigens SJAAK SPREEUW zou heten, omdat 'midget' volgens mij mus betekent magoei, hij bracht de rol op uiterst komische wijze. Je moet ook niet gaan nadenken bij deze film, dat neemt alleen maar heel veel pret weg. Hij duurt misschien iets te lang maar daar kunnen we wel tegen toch?
Phooze
Yak
Nee hoor. Tik maar eens 'sparrow' in Google Images, alleen maar plaatjes van mussen. 'Midgets' zijn kleine, achteruit sprekende en dansende mannetjes in rode kamers met zigzag-tapijt.
Melkor
Die overigens SJAAK SPREEUW zou heten, omdat 'midget' volgens mij mus betekent.
Nee hoor, het is wel degelijk "Sjaak Mus", want moest ie "Sjaak Spreeuw" heten in het Nederlands zou ie in de film "Jack Starling" heten. Btw, in het Frans zou ie dus waarschijnlijk "Jacques Moineau" heten
GerwinF
HAHAHA! Willow is een goed voorbeeld van een Midget.
Yak
wow een Twin Peaks referentie die ik begrijp, hoor ik er nu bij?
Helaas, Jordy. Je bent een Eeuwighe Verstootene.
dartviper
Hij was goed alleen ik ben nog steeds niet echt van overtuigt dat johnny depp goed is. Ik vindt hem in deze film wel redelijk tot goed spelen maar er zijn zat films waarin ik hem minder vindt. Maar bijal is hij best wel lollig die schalleten. ik geef hem toch 4 steren. Oja ik heb hem gezien in de bios met Dolby Digital EX
betterz dus
Wel aardig, maar niet echt een film waar ik van ondersteboven raak. Vond Depp niet zo leuk als de rest hier geloof ik, af en toe zelfs een beetje irritant. Knightley vind ik zelfs helemaal niks, ook niet qua uiterlijk.
Gelukkig zit er wel een leuk avontuurlijk sfeertje in de film, hoewel ik Mutiny on the Bounty uit 1935 veel liever zie
Chainsaw
Zonder twijfel één van de leukere Hollywood blockbusters van de afgelopen jaren. Hilarisch script, overweldigende special effects en geweldig spel van Geoffrey Rush en Johnny Depp. Pirates of the Caribbean heeft me geen seconde weten te vervelen, het begint als een over-the-top achtbaanritje en komt pas tot stilstand als de einditels in beeld komen. Geweldig vermaak.
Chrizzlle
Vond de meeste one-liners juist wel leuk, maar dat was waarschijnlijk ook omdat ik erg melig was toen ik de film keek. Knightley vond ik trouwens ook wel om te smullen;)
ForzaRoberto
De film was boeiend van begin tot eind en dan is ie voor mij meer dan geslaagd. Ik vond het een lekkere avonturenfilm waar er veel te weinig van worden gemaakt. De laatste leuke avonturenfilm was die had gezien was the Count of Monte Cristo en dat was al weer een tijdje geleden
Burki
Het is zeker een heerlijke kijk-film. En Johnny Depp speelt echt geniaal in deze film. Zo geweldig hoe hij deze rol speelt. Ook zit de film vol leuke special effects, humor en avontuur.
flicks
Het was wel een leuke film maar ik vond het erg jammer dat de acteerprestaties niet zo goed waren, soms werd er zelfs een beetje kinderachtig gespeeld. Het idee was wel origineel, maar de film was af en toe wel een beetje langdradig. 3 sterren
ALMILA
WOWWWWWWW zeg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wat een prachtige film..........................
Ik heb me dood gelachen
Johnny Depp was zoo grappig, En orlando bloom ook trouwens maar eigenlijk viel hij niet eens op naast Johnny... Maar ik geef dus 5***** sterren
Deze film is gewoon te goed voor woorden
Verbal
Voor een onder de 12 jaar film vond ik het een boeiende film met het goed acteerwerk van de heer Depp. Vooruit 2 sterren dan maar.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2017

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006

'Pirates of the Caribbean'-acteur Orlando Bloom sluit een terugkeer niet uit: 'Wie weet'

Keira Knightley keert definitief niet terug naar 'Pirates'-filmreeks: 'Ik heb er een hele rare band mee'

Producent Jerry Bruckheimer will Johnny Depp terug als Jack Sparrow in nieuwe 'Pirates'-film: 'Als het aan mij ligt, zou hij erin zitten'

'Pirates of the Caribbean'-vervolg definitief van tafel: 'Hoeven niet te wachten op bepaalde acteurs'

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

The Lion King
Animatie / Familie, 1994
exotic islandblacksmitheast india companygoudhuwelijksaanzoekmutinyjamaicaskeletonbritish empiredochtergovernorwooden eyegold coin piraatalcoholischswashbuckler18de eeuwcaribische zeepost-credits scenepirate shipbritish navycapuchin monkeytortuga based on theme park rideexcited