Genre: Horror / Mystery
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Matthijs van Heijningen Jr.
Met onder meer: Mary Elizabeth Winstead, Eric Christian Olsen en Joel Edgerton
Gesproken taal: Engels, Noors en Deens
Releasedatum: 17 november 2011
Plot The Thing
"It's Not Human. Yet."
In een onderzoekskamp op Antarctica leidt de ontdekking van een buitenaards schip tot een confrontatie tussen de studente Kate Lloyd en de wetenschapper Dr. Sander Halvorson. Terwijl Dr. Halvorson zich blijft richten op zijn onderzoek gaat Kate samen met de helikopterpiloot Sam Carter op zoek naar de buitenaardse levensvorm.
- Trailer (YouTube)
- Who Goes There? (BoekMeter)
- The Thing (MusicMeter)
Lars
Olav
Peder
finalman
ze moesten een andere titel gegeven hebben ipv The Thing. Veroorzaakt alleen maar verwarring, vind ik. Een titel zoals 'SomeThing' vind ik stukken beter als prequel...
Minotaures
Het zal de sfeer die Carpenter heeft gecreëerd nooit kunnen vervangen, maar toch zou ik deze willen zien.
Wel een mooi poster.
RuudC
Wat dacht je van 'nothing'?
eppo349
Een remake van een remake, deze gaat in de ban bij mij. Wil de trailer niet eens zien.
Kan me voorstellen dat de regisseur graag iets anders had willen doen als eerste film.
As. weekend de eerste remake maar eens op het programma zetten.
Ch3wb4cc4h
'The Markething' hadden ze eerst op het oog.
'The Markething' hadden ze eerst op het oog.

Lennert
Zeer slappe trailer inderdaad, zo'n typische suspense/schrikken om tevoorschijn springende katten film. Het origineel was lekker hard en in your face, hier krijgen we waarschijnlijk meer scares en een hoop duisternis en vooral heel weinig gore. Ik pas.
Prudh
Hoe lame is het om een prequel dezelfde naam te geven van een remake die zelf nota bene een andere naam had dan het origineel? The Markething inderdaad
Prequel my ass, ik kreeg gewoon flashbacks naar het "origineel" tijdens deze trailer. Pure verkrachting noem ik dit. Muziek klonk erg blockbuster achtig en ik weet het niet zeker, maar ik krijg al het overdaad schaadt gevoel. Meende ergens beelden van een ondergrondse ruimteschip te zien(2:03). Zal wel the Thing meets the X-Files Movie worden.
Misschien zit er wel een Predator onder het ijs. Kunnen ze Schwarzenegger een cameorolletje geven
Ondanks dat hij het origineel waarschijnlijk niet zal overtreffen lijkt me dit wel weer eens een leuke horrorfilm om te zien in de bioscoop. Trailer vond ik best aardig uitzien maar de cast zegt me eigenlijk niets. Mary Elizabeth Winstead zal het wel overleven
Chainsaw
Gebaseerd op de trailer lijkt dit inderdaad gewoon een regelrechte kopie te worden.
Verder verwacht ik dat de mannen ditmaal niet meer zijn dan een groepje saaie, bordkartonnen karakters, gezien nu enkel het vrouwelijke hoofdpersonage er toe lijkt te doen. En in de trailer tel je ook al een stuk of tien goedkope schrikmomenten, dus daar zal de film ook wel vol mee zitten. Zucht.
En als laatste lijkt me dat de heldin van hele goede huize moet komen wil ze het kunnen opnemen tegen badass Kurt Russell met badass baard als RJ MacReady. Poster is gaaf, maar verder ziet dit er voor mij persoonlijk weinig hoopvol uit.
Prudh
Helaas een nietszeggend interview, maar wat hij wel zegt, stemt me weinig hoopvol. Verhaaltechnische problemen, bijdraaien extra scenes ter uitleg, tijdens het draaien werd er nog aan het script gewerkt..... Klinkt allemaal niet best.
Jessen0wnt
Universial Halloween Horror Nights Hollywood heeft ook bekend gemaakt een haunted house in stijl van de nieuwe film te openen aanstaand Halloween seizoen. Meestal erg leuk youtube materiaal
bilbo62
We zijn in oktober In Orlando en bij HHH21 aaanwezig en zullen The Thing "house" zeker gaan bekijken.
Jessen0wnt
Jaloers! Het ging hier wel om HHN Hollywood, maar zal ook wel voor Orlando gelden...
Wat een bullshit is dit toch ook weer. Wat valt er niet te snappen aan the Thing. Deze film gaat weer aan het uitleg syndroom ten onder heb ik het idee.
JulesTMNT
Erg matige trailer. Wordt zo te zien weer niets anders dan schrikeffecten zonder echte spanning en bordkartonnen karakters. Ik heb er weinig vertrouwen in en vrees dan ook dat er weer een horrorklassieker naar de knoppen is...
RuudC
Vergalt dit echt je plezier in de 1982 klassieker? Er maar even vanuit gaande dat deze versie inderdaad een slechte kopie overigens. Ik mag hopen dat je het verder wel van elkaar kan scheiden.
mrwhite
Heeft deze Matthijs van Heijningen Jr ooit al iets anders gemaakt een serie of zo bvb ? En was dat dan goed of........
Een vraag voor onze nederlandse vrienden hier op MM.
Mr_White
- 2067 berichten
Ik word ook niet vrolijk van de trailer, Carpenter's film is mijn favoriete horror aller tijden en met die opening weet je al hoe deze film afloopt, tenzij ze uit een (nog sterker) misplaatst gevoel voor een twist iets anders doen met het einde en dus ook nog op Carpenter's film spugen.
Daarmee ga je de originele versies wel meer waarderen ja. Dus wat dat betreft werken die remakes wel bevorderend.
Dit is iets waar ik mee zit, om Mark Kermode maar even te quoten over de nieuwe Nightmare on Elm Street:
Hoorde dat ie toch niet in Nederland uit gaat komen. Weet iemand meer?
Zie 'm inderdaad niet meer in de NVF releaselijst staan. In het digitaal filmdepot is de titel ook verdwenen uit het systeem. Dan mag je er idd vanuit gaan dat NL bios release er niet meer in zit.
Ik heb de datum weggehaald.

The Thing

Tucker and Dale vs. Evil
Horror / Komedie, 2010

The Thief of Bagdad
Avontuur / Fantasy, 1940

The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
Komedie / Misdaad, 1988
gebaseerd op boekparanoiaresearch station alien life-formprequelantarcticablizzardduringcreditsstingerbody horror