Genre: Horror / Mystery
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Matthijs van Heijningen Jr.
Met onder meer: Mary Elizabeth Winstead, Eric Christian Olsen en Joel Edgerton
Gesproken taal: Engels, Noors en Deens
Releasedatum: 17 november 2011
Plot The Thing
"It's Not Human. Yet."
In een onderzoekskamp op Antarctica leidt de ontdekking van een buitenaards schip tot een confrontatie tussen de studente Kate Lloyd en de wetenschapper Dr. Sander Halvorson. Terwijl Dr. Halvorson zich blijft richten op zijn onderzoek gaat Kate samen met de helikopterpiloot Sam Carter op zoek naar de buitenaardse levensvorm.
- Trailer (YouTube)
- Who Goes There? (BoekMeter)
- The Thing (MusicMeter)
Lars
Olav
Peder
PEN15
Ik heb er ook weinig vetrouwen in. Bovendien voorspellen "prequels" weinig goeds. Kijk maar naar George Lucas die nieuwe Star Wars delen maar prequels noemde, omdat hij het volgens mij nooit aandurfde om daar nog 3 nieuwe delen aan toe te voegen. Als de film dan minder goed wordt ontvangen kun je altijd nog beweren dat het vervolg, dat in feite het origineel is, beter is. Dan zit je met een prequel altijd gebeiteld. En naar mijn mening is Revenge of the Sith het enige deel dat zich een beetje kan meten met de torenhoge en uitstekende waarderingen die de echte Star Wars trilogy heeft vergaard. Desondanks blijf ik hopen op een succesvolle prequel verfilming van the Thing.
mcdaktari
Nederlandse regieseur. Maar ik ken hem verder niet, het zal me benieuwen wat ie er van bakt.
Zandadder
Het origineel is fantastisch, WAAROM nou een overbodige remake??
edit: en een startend Nederlandse regisseur ook nog......
Met dat startend valt het wel mee. Hij herft een hoop commercials op zijn naam staan.
chevy93
Bovendien is het debuut altijd de beste film, naar het schijnt.
chevy93
Heel veel regisseurs zeggen dat. Aan het begin heb je de volledige artistieke vrijheid, daarna probeer je alleen maar datzelfde creëeren.
dutchtuga
Je verdedigt onzin met nog meer onzin.
Selecteer voor de grap eens een paar grote namen en kijk of hun debuutfilm over het algemeen gerekend wordt tot hun beste film. Ben benieuwd wat eruit komt.
Kom niet verder dan Sam Riami, Tobe Hooper en Peter Jackson. Maar de meeste regisseurs zijn met hun 3e, 4e en 5e film op hun best. Dan hebben ze net hun eigen stijl geperfectioneerd en voelt het nog fris aan.
Laat ook maar...
Tuurlijk moet je het met een knipoog zien, maar ik vind dat er wel een kern van waarheid in zit.
Ik weet ook weer één van de regisseurs die dat gezegd heeft:
Danny Boyle:
Well it’s my dad’s favourite film. Every time he watches a movie he says ‘Well, yeah it was alright, it wasn’t as good as Shallow Grave.’ No I’m very fond of it because it’s not a particularly emotional film but it’s the first one and you never get back to that again, it’s amazing. Blood Simple is good evidence of that for me; I don’t think the Coen Brothers have ever been better than that. I remember the first time I saw that movie it was like ‘What?!’ It’s the audacity of it, you know.
Het punt is denk ik wat je als definitie van beste film neemt.
JacoBaco
Bovendien is het debuut altijd de beste film, naar het schijnt.
Niet altijd.
De eerste film van James Cameron is Piranha Part Two: The Spawning.
Hij had juist erg weinig vrijheid.
Eerste film van Steven Spielberg is Duel. Best een leuke film, maar staat er niet om bekend dat het zn beste werk is.
De eerste film van Stanley Kubrick heb ik nooit gezien, maar ik denk ook niet dat het toen al zijn beste werk was.
Skycrawler
Graag de namen van 'heel veel regisseurs'. Ééntje doet het 'm niet voor mij.
Tonypulp
Behoorlijke onzin dus, inderdaad.
finalman
stiekem ben ik toch benieuwd naar deze film.
Als men maar niet teveel CGI gebruikt.
The Thing met Kurt Russel is een mooi bewijs dat het ook zonder CGI kan!
finalman
Trouwens, Reinbo: ik herinner me dat je niet enthousiast was voor deze prequel? Of had ik het mis?
Q Jones
Hoe kan je nou enthousiast zijn over deze film, The Thing is gewoon een klassieker beter dan die film wordt hij nooit.
jarno1975 (moderator series)
En hoe kan jij daar nu al over oordelen als je hem nog niet gezien hebt.
Q Jones
Je hebt een bepaald verwachtings patroon. Ik heb hem idd nog niet gezien maar als de versie uit 1982 jaren op 1 in je top tien heeft gestaan ben ik bang dat dit filmpje hem niet gaat overtreffen
RuudC
Het origineel is fantastisch, WAAROM nou een overbodige remake??
edit: en een startend Nederlandse regisseur ook nog......
Zo overbodig is de remake uit de jaren ' 80 toch niet
wimnoot
Mhow. Kon slechter, maar vind het ook nergens bijzonder. Ziet er veel te gelikt uit. Het blijft een totaal zinloze remake, aangezien de versie uit 1982 ook vandaag de dag nog 1 van de allerbeste en meest spannende sci-fi films ooit gemaakt is. Staat al jaren in mijn top 10, plek 3 zelfs.
Wat een verschrikkelijke trailer
Erger me er he-le-maal kapot aan. Sfeerloos gedrocht, dat staat nu al vast. Een trap in de ballen van het origineel. Gladgestreken stront met een strik.
En dan die muziek in de trailer
Typisch dit, echt typisch...
wimnoot
Hopen dat hij uitkomt en heel snel weer vergeten wordt. En dan te bedenken dat er een nieuwe Robocop en een nieuwe Evil Dead aankomen.
Tonypulp
Die laatste heeft wel een getalenteerde regisseur, echter zal dat ook resulteren in een strak en modern werkje (zou een wonder zijn anders...). Simpel gezegd: ongegeneerde publiekelijke verkrachtingen, deze vloedgolf aan remakes.
Bottleneck
13 in een dozijn trailer met idem muziek inderdaad
The Thing is een mannenfilm, spelen volgens mij geen eens vrouwen in
kerels met ballen en baarden die uiteindelijk breken (de mannen dan, psychologisch), ga je er nu toch geen meiden in gooien waarvan eentje vast zal overleven
schrikmomentjes
belooft nu al prul
wimnoot
Nee, dat zei je niet, da's waar!
Ik lees ook net dat het een prequel is, dus (voor wie het origineel niet kent in spoilers) zal deze film dan eindigen met een husky op de vlucht voor een helicopter?

The Thing

Tucker and Dale vs. Evil
Horror / Komedie, 2010

The Thief of Bagdad
Avontuur / Fantasy, 1940

The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
Komedie / Misdaad, 1988
gebaseerd op boekparanoiaresearch station alien life-formprequelantarcticablizzardduringcreditsstingerbody horror