• 9.378.430 stemmen

Paranormal Activity 2 (2010)

Horror / Thriller | 91 minuten / 97 minuten (unrated versie)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 91 minuten / 97 minuten (unrated versie)

Geregisseerd door: Tod Williams

Met onder meer: Brian Boland, Sprague Grayden en Molly Ephraim

Releasedatum: 21 oktober 2010

Plot Paranormal Activity 2

"In 2009 you demanded it. Nothing can prepare you for what's next."

De familie van Katie (Katie Featherston) installeert na een serie gebeurtenissen, waarvan ze denken dat het inbraken zijn, beveiligingscamera's in hun huis. Het blijkt dat een paranormale aanwezigheid en Katie zelf verantwoordelijk zijn voor de schade. Overtuigd dat er iets bovennatuurlijks aan de hand moet zijn met een geest, moet de familie Katies kwellingen doorstaan terwijl de geest op haar kleine neefje Hunter aast.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Waardige opvolger van het uiterst succesvolle eerste deel.

Het concept is bekend en de film heeft maar 1 doel en dat is je de stuipen op het lijf jagen. Ondanks dat ik het vorige deel wat betreft locatie en verhaal wat compacter vond en hierdoor ook spannender, wordt ook hier weer een sfeer van sluimerend spanning neergezet.
In plaats van een appartement speelt het verhaal zich nu af in een grotere woning met veel kamers en een zwembad, waardoor de scenes zich als variatie in meerdere vertrekken afspelen. Op slimme wijze worden de camera's in het huis geïntroduceerd waarna het 'zoek-de-verschillen-spel' kan beginnen.

De film doet me erg denken aan die websites waarbij je aandachtig naar een 'onschuldig' plaatje moet kijken waarna je vervolgens aan het schrikken wordt gemaakt. Je krijgt, zeker in het eerst uur, veelvuldig beelden van de verschillende kamers te zien waarin je zoekt naar teken van paranormale activiteiten. Dit concept werkt natuurlijk perfect omdat je aan de ene kant weet dat er iets zal komen, maar toch wil blijven kijken.

Het verhaal dat daarnaast ter opvulling dient is behoorlijk summier en oppervlakkig. De personages spelen hun rol (moeder en dochter maken verschillende zaken mee die nota bene zijn vastgelegd, maar vader gelooft er uiteraard niets van) en werken samen naar de climax toe waardoor in het laatste half uur de schrikmomenten zich opstapelen.

Jammer genoeg duurt het te lang voor er werkelijk iets gebeurd en wordt er mijns inziens te veel op het herhalen van de camerabeelden geleund. De schrikscenes maken dit dan deels wel weer goed maar ik vond het zo moeilijker om me in te leven dan dat ik het met alleen Katie en Micah had.

Maar zoals gezegd een opvolger die redelijk in lijn met z'n voorganger ligt.

avatar van El ralpho

El ralpho

Huiveringwekkend vervolg

Films zoals deze komen natuurlijk het beste tot zijn recht als je ze thuis op de bank bekijkt en je aan de volgende voorwaarden voldoet: Je kijkt de film alleen, laat in de avond, alle lichten zijn uit en je geluid zet je vol open, reken maar dat je een aantal malen tegen het plafond op zult kruipen!

Paranormal activity 2 begint rustig. Naarmate de film vordert volgen er wat kleine schrikmomenten maar wist de film me in zijn bijzonder nog niet zo te verbazen. Het viel me zelfs enigszins tegen t.o.v. het eerste deel. Dit 2e deel is wat grootser opgezet ( in een grote villa waar overal camera's geplaatst zijn) waardoor de compactheid van het eerste deel volledig verdwijnt. Dit leek bij het begin de sfeer teniet te gaan doen en ervoor te gaan zorgen dat we te maken zouden gaan hebben met een veel minder 2e deel.

Als je de film echter zijn kans geeft om op gang te komen zul je het voor je kiezen gaan krijgen. De schrikmomenten beginnen zich in een veel rapper tempo af te wisselen, en worden zeer effectief gebracht en krachtig getimed. Het opvlieg gedeelte in het 2e gedeelte van de film ligt zelfs zo hoog dat dit het eerste deel overstijgt. Hier scoren de makers bonuspunten mee!

Natuurlijk zijn de personages weinig verheffend en lijkt het verhaal op het begin nog niet zo veel voor te stellen, net zoals bij het eerste deel. Totdat je het als kijker duidelijk wordt dat dit 2e deel zich afspeelt tijdens het 1e deel. En dit 2e deel nog even doorgaat waar het eerste deel ophoudt. Knap verzonnen en een geniale vondst wat mij betreft. Nu ga je ook op een hele andere manier naar het eerste deel kijken.

Paranormal activity; you love it or you hate it..Voor mij zijn deze films in ieder geval samen met de [Rec] franchise de engste films van de afgelopen jaren die je in je huis kunt halen..
Na dit tweeluik is het wat mij betreft mooi geweest maar Hollywood kennende zal het wel weer uitgebuit worden en zal er nog wel een 3e deel komen..Zit dit verhaaltechnisch ook zo goed in elkaar en weet het wederom de terreur in je woonkamer zo daadkrachtig over te brengen dan heb ik daar helemaal geen problemen mee!

Mijn absolute enige kleine punt van kritiek is de opbouw; deze had iets vlotter mogen verlopen.

avatar van mrwhite

mrwhite

" Steady your nerves, your sleepless nights are about to return."

Na het voor mij heel sterke eerste deel( die in mijn top 20 staat ) is dit een meer dan waardig vervolg. Dat de film hier op MM en ook op IMDB zwak scoort is natuurlijk geen verrassing deel één deed het ook niet goed en wat mij betreft komt dat voornamelijk door de omstandigheden dat je de film in bekijkt !!!

Moet je deze film in de bioscoop gaan zien NEEN!!! Moet je deze film thuis met een hoop vrienden bekijken NEEN!!! Moet je deze film alleen s'avonds thuis in het donker kijken waar het anders muis stil is en je niet gestoord kan worden JA!!! dit is gewoon zo'n soort film en dat is voor mij de grootste reden alvast dat is mijn mening.

Ondanks dat deze voor mij een iets mindere spanning's opbouw geeft is hij toch nog in zijn opzet geslaagd. De grootste reden daarvoor is omdat deze toch nog net iets verder gaat dan het eerste deel de inbreng van het kindje en de hond maken er een huiveringwekkende kijk ervaring van. Ook het feit dat beide film zowat tegelijker tijd afspeelt is een grote plus.

Op naar deel 3. Want die komt er wel degelijk Paranormal Activity 3 (2011) - IMDb En ik kijk er volledig naar uit.

3'5*

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Gister gekeken en ik ben toch een paar keer aangenaam geschrokken. Grappig hoe ook dieren op de film reageren. In scènes waarin er iets dreigde te gebeuren, begon de Cavalier King Charles Spaniel al te grommen. Het zesde zintuig wat wij helaas niet meer hebben door al onze luxe.

Maar goed, het is nou eenmaal zo. Na deel 1 is de verassing er vanaf en dat is toch de kracht van deel 1. Dit is haast dezelfde film met alleen wat andere schrikmomenten en (ook) wat andere mensen. Het is alleen nu niet meer met maar 1 camera. De effecten zijn nog even goed als in het vorige deel. Zelfs nog iets beter.

Ik zou zeggen, steek een dikke djonko op, drankje erbij, zorg dat je alleen bent en kijk heb 's avonds laat of 's nachts en je hebt de tijd van je leven.

avatar van 606

Toch weer een paar keer enorm moeten schrikken en was ook creepy.

Deel 1 was wel wat spannender.

Het acteerwerk was op zich ook best goed.

3,5 ster

avatar van Minotaures

Minotaures

Niets verrassends en nieuws.

Na deel 1 te hebben gezien hoorde deel 2 er natuurlijk ook bij. Het vorige deel vond ik niet zo geweldig, dus had bij deze ook geen hoge verwachtingen.

Lekker op hetzelfde niveau als deel 1, maar dan ietsje anders. Zo ging het hier om het eisen van Hunter en dat we hier Micah en Katie voor hun dood en verdwijning zo af en toe eens zien. Qua foefjes wat de demon flikte verschilde niets met wat die in deel 1 deed; omgooien van dingen, bonken en voetstappen op de trap. Wel werd die na een tijdje zeer agressief en viel de hond en Kristi aan.

Ik vond het af en toe wel grappig, dat is dus wanneer de zwembad reiniger telkens uit de bad wordt gehaald door dat demon.

Zoals deel 1 neem ik aan dat dit wereldwijd genoeg mensen een trauma zal hebben gegeven en het slapen voor hun ongemakkelijk hebben gemaakt. Maar zo overdreven erg zal het vast niet zijn (?). Er waren geen stukjes waar ik behoorlijk om moest schrikken. Het enige stukje was dat eerste goed hoorbare knal, totaal onverwacht. Daar moest m'n hart even om knijpen.

Ook zie ik dat er een 3de deel gepland is wat in oktober 2011 uit zal komen, ben benieuwd of dat doorgaat.

Net als deel 1 had deze geen spanning en werd het nergens eng of anders in die richting.

avatar van Metalfist

Metalfist

Paranormal boredom

Vrijdagavond is nu al jaren de dag waar ik met één van mijn beste kameraden afspreek en we eigenlijk niet meer doen dan wat Playstation spelen of een film zien. Een traditie die al jaren loopt maar het wordt moeilijk en moeilijker om nog deftige films te vinden die we allebei nog niet gezien hebben. Ons oog viel op deze Paranormal Activity 2 maar ik had het eerste deel niet gezien dus ik stond er nogal wat onwennig tegenover. Mijn kameraad zei echter dat het waarschijnlijk niet echt veel met elkaar heeft te maken dus ik liet me overhalen.

Nu blijken de films wel toch een groot aantal verwijzingen naar elkaar te delen maar het kon me eigenlijk niet bijster veel schelen want diep vanbinnen was ik aan het doodgaan van de saaiheid. Een godganse film zitten we te zien naar een oersaai koppel met een vervelende dochter en een stereotiepe huishoudster die gedurende het merendeel van de film wat doelloos zitten rond te dwalen. Oké, sommige schrikeffecten zijn geslaagd maar de opbouw is zo slaapverwekkend! Onbegrijpelijk dat dit blijkbaar zomaar wordt geaccepteerd. Men neemt een waterzuiveringspomp die uit het water komen, men neemt een hond die voor de kelderdeur staat te blaffen en je laat het zo'n twintig keer zien met elke keer een leuk zwart schermpje dat de zoveelste nacht aankondigt en blijkbaar is dat genoeg opgewekte spanning. Maar niet alles is slecht, dat moet ik wel toegeven. Het begin is slaapverwekkend maar eens Kristi wordt aangevallen komt er eindelijk wat schot in de zaak. Vanaf dan krijgen we de film te zien die ik verwachtte en weet Williams toch een paar gammele punten bijeen te sprokkelen. Ik blijf het alleen onbegrijpelijk vinden dat met een interessant uitgangspunt zo weet te verkloten door het tempo. Ik hoop dat deel 1 toch wat sneller in elkaar zit. Wel grappig dat de film eigenlijk zo hard zijn best doet om ons te laten geloven dat dit op waargebeurde feiten is gebaseerd. Eerst het typische "We would like to thank the..." bullshit en ook de aftiteling lijkt niets prijs te geven, althans toch niet tot het Paramount logo want daarna komen de acteursnamen gewoon op het scherm. Bye bye enige geloofwaardigheid.

De cast is op zich nog niet zo bijzonder slecht. Ze weten het huisje-tuintje-boompje gezin geloofwaardig neer te zetten maar het wordt allemaal zo verschrikkelijk slaapverwekkend gebracht. De vader die eerst niet wilt geloven, de moeder die hysterisch wordt omdat ze zoiets gelijkaardig vroeger heeft meegemaakt, ... Niemand kan worden beschuldigt van slecht acteren maar het script is nefast voor de prestaties en dat is toch wel jammer. Want ik blijf er bij, hier had meer ingezeten. Vooral doordat het idee van de verschillende camera's doorheen het huis wel goed werkt. Het wordt niet zo ongeloofwaardig gebracht als ik had verwacht en dat is ook één van de weinige goede zaken aan de film. Leuk dat ze blijkbaar van plan zijn om elk jaar een nieuw deel in de franchise te brengen maar dat hoeft voor mij toch niet.

Ontzettend saai begin en pas helemaal op het einde wordt het ietwat interessant. Dan rolt de aftiteling echter over het scherm en is de film gedaan. Geen idee waar de reeks zijn bekendheid mee heeft verdiend want dit is verschrikkelijk saai, ik ga me toch niet direct wagen aan het eerste deel.

avatar van jipt

jipt

De pret is er wel een beetje van af. Weinig nieuwe vondsten, opbouw is veel te traag, en de bewakingscamera's hebben totaal geen meerwaarde. Vooral vervelend dat elke avond dezelfde shots worden laten zien, gaap. Einde is dan toch nog wel spannend, maar niet genoeg voor een voldoende

avatar van sinterklaas

sinterklaas

En zo zie je maar: wat gewoon begon als een amateurswerkje met deel 1 wat misschien in het jaar 2007 gewoon voor een klein publiek gemaakt was en dat de makers daarna dachten van: gewoon een simpel horrorfilmpje voor de grap, eindigde dan toch in een groot succes als nota bene een van de engste horrorfilm allertijden. En in 2007 tot de releasedatum in 2009 was er ook denk geen sprake van een vervolg. Maar na het lovelijke publiekelijke ontvangst, werd er om meer geschreeuwt. En werd er dus in korte tijd een deeltje 2 gemaakt. En ik moet zeggen: deel 2 is toch zeker niet slecht.

Deel 2 is dan een prequel op deel 1 en dit keer is het niet een echtpaar maar enkele familieleden die met de spookachtige dingen te maken krijgen. Alles lijkt in het begin hetzelfte, (alleen dit keer met bewakingscamera's ipv een videocamera op een plaats.) Het gezin komt bijeen om lekker te relaxen en ze nemen nog een baby mee ook. Overdag is het lekker nietsvermoedend zonnen en 's nachts is het weer angstvallig in het ronde turen met die camera's en komen de bizarre dingen steeds weer dichterbij en beseft het gezin toch wel dat er iets niet helemaal klopt in hun huis. En alhoewel er misschien eerst niet zo heel veel gebeurd, toch blijft dit eng en ik heb toch ook wel enkele keren gehuiverd en ben me ook wel eens enkele keren rot geschrokken. Bv bij: die keukenscene waarbij al die kastdeuren openvliegen en ook bij dat stukje dat de film even in een Blair Witch fase gaat en dat Katie ineens voor de camera staat met een bek vol scherpe (?) tanden. Was trouwens ook wel even mooi om de film in Blair Witch fase te zien. Ja, het is weer een heerlijk potje griezelen met PA 2.

En het einde is dan weer wel een kort vervolgje op deel 1. (de bioscoopversie dan) En daar lopen toch ook even de rillingen van over je rug en we mogen nog even angstig nagenieten van weer zo'n epioloog tekst en die enge geluidjes bij de aftiteling...tijdens het verwerken van de film.

Deel 2 was net zo spannend en eng als deel 1 en de fans van cam-horror mogen weer flink griezelen met dit deel. Het is me trouwens wel gelukt om deze 's-nachts met alle lichten uit te bekijken. Is ook een stuk effectiever. En ik lees hier dat er nog een deel 3 komt. Aan de ene kant mag ie wel komen maar aan de andere kant zou het wel een beetje de open einde verpesten. Maargoed, ik kijk er wel naar uit.

avatar van Mambanda

Mambanda

Beter dan verwacht, Paranormal Activity 2 is een stuk spannender dan deel 1. De film komt redelijk traag op gang, maar wordt steeds 'creepier'. Vanaf een bepaald moment raakt alles wel een beetje over de top en heeft de film z'n momentum wel gehad, maar over het algemeen is 'ie erg spannend.

3,5 *

Flauw.

Ook dit tweede deel heeft niet veel te bieden, of je moest een wat vreemde fetish hebben voor zwembaden by night. Dan kom je hier echt helemaal aan je trekken.

Het probleem met deze film(reeks) en dat deze het gehele effect laat steunen op realisme. Het hand-held gebeuren moet ervoor zorgen dat je als kijker als het ware naar een echte registratie zit te kijken, maar dat wil gewoon niet lukken. Het resultaat is 90 minuten amateurbeelden en een hoop frustraties rond gepoogde realisme.

Het eerste uur is dodelijk saai, daarna begint de demoon een beetje te spelen met het huis. Veel verder dan wat er ooit in 100 andere soortgelijke haunted house films te zien was komt men niet, enkel wat plotse scares zijn matig effectief.

Eén of twee leuke schrikmomenten, 90 minuten amateurfilm. Mij doe je er in ieder geval geen plezier mee.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Wel goed.

Het eerste ''deel'' had me erg goed gedaan, achteraf wist ik eigenlijk niet wat ik er precies goed of spannend aan vond, wellicht mee gegaan in de hype, toch had dit enige reden tot het aanzetten van dit deel. Met een paar vrienden aangezet, lichten uit, gordijnen dicht en geluid op het hardst: je hebt een aardig vermakelijke avond. De film moet het niet zoals het eerste deel hebben van het zieke, het onnatuurlijke en het onverklaarbare (hoewel... nee laat maar), maar dit keer meer van de schrikmomenten waar je, ondanks de methode (stomme soundtrack), U tegen mag zeggen (die kasten ). Gesprekken waren ronduit belachelijk in elkaar gezet, erg pijnlijk en had soms enige moeite met het verdragen van het Amerikaanse jasje. Acteren was ook allemaal lekker cheap, maar door de spanning en de naar mijn mening goede opbouw, was het een vermakelijk en ook wel eng filmpje.

3 sterren, had zelfs hoger geweest als de slaapkamers er meer bij werden betrokken en die laatste paar minuten weg waren gebleven. Alsof we zitten te wachten op familie geschiedenis, ik wil het verdomme zien

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Aardig vervolg en lijkt me in ieder geval een beter vervolg dan het Japanse vervolg maar tot die conclusie kom ik in de nabije toekomst wel.

Wel veel minder intens dan het eerste deel maar nog steeds erg genietbaar. Alleen qua effect boet het flink in. Heeft denk ik ook te maken met het feit dat de camera's hier om een totaal andere reden worden neer gezet. Waar de reden het in deel 1 nog versterkte, verzwakt het hier alleen maar.

Vooral scenes van de keukenkasten die open springen en de wegseur zijn erg sterk. Die laatste doet niet onder die van uit het eerste deel. Ook is het echt ontbreken van Featherston die toch enorm angstig kon overkomen. Ook komt PA 2 veel later tot leven en weet PA 2 voor veel minder psychisch ongemak te zorgen. Fijne opvolger maar mag niet i nde schaduw staan van deel 1.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Ook dit 2e deel is weer complete tijdverspilling.

Werkelijk een doodsaaie film. Ook totaal niet spannend. Wel aardig van de 'spoken' dat ze in het begin helemaal los gaan, zodat de bewoners een reden hebben om camera's op te hangen. De dagen daarna spelen de spoken het spel van de filmmakers goed mee door stapje voor stapje hun 'spookactiviteiten' te verhogen. Ik heb spoken in dat opzicht altijd al solidaire wezens gevonden...

Die 'spookactiviteiten' zijn werkelijk doodsaai om te aanschouwen. Je kijkt wat naar een ruimte en dan is het een beetje wachten wat voor schaduwtje er te zien zal zijn of welk voorwerp zich zal verplaatsen. Allemaal totaal spanningsloos en achterhaald. Op Youtube staan genoeg van dit soort amateurfilmpjes en die zijn vaak zelfs nog beter & spannender.

Ik vond het acteerwerk wel iets beter dan in het 1e deel, dus daarom krijgt deze een iets hoger cijfer.

Spanningsloze amateurprut 1,0*

avatar van ibendb

ibendb

Na het angstaanjagende en zenuwslopende Paranormal Activity komt het slappe deel 2.

Paranormal Activity 2 slaat de bal hier volledig mis. Het eerste half uur is werkelijk doodsaai. Ik moest mijn ogen echt bijna pushen om open te blijven. Toen eventjes de film op pauze gezet en een powernapje gedaan om er weer goed door te kunnen.

Na de 8ste nacht is er nog steeds niks speciaals gebeurd, en pas eng wordt het nooit. Al heb ik mij toch wel echt doen schrikken als die kastdeuren in de keuken openvliegen. Ik schoot direct weer wakker.

Na 5 minuten besefte ik dan al dat dit het enigste schrikmoment zu gaan zijn. De rest van de film is weer zoals het begin: Oersaai en niet boeiend. Het einde dat het de gebeurtenissen uit deel 1 herhaalt, verrate mij ook niet.

Een film waar meer in kon zitten. 2*.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Net als het eerste deel doet deze gewoon wat 'ie moet doen: je in spanning laten wachten tot het schrikmoment en je vervolgens laten schrikken. Mensen die klagen over dat er te weinig gebeurt, snappen het concept van spanningsopbouw gewoon niet; die zit namelijk gewoon heel degelijk in elkaar. Na een tijdje begint de film echter wel wat repetetief te worden en wilt de verveling toeslaan. Richting het einde wordt het een nogal lachwekkende bedoening als er weer eens iemand wordt weggesleept. De manier waarop de film wordt gelinkt aan het eerste deel is ook een beetje pijnlijk, maar omdat films als deze toch niet al te serieus te nemen zijn, deert dat niet zo heel erg. Hij weet je in ieder geval anderhalf uur leuk te vermaken, Paranormal Activity 2, en als dat niet ligt aan de schrikeffecten, dan wel aan de grappen en grollen van de heer des huizes. Tjonge, wat had die man een smakelijk gevoel voor humor, zeg!

avatar van Halcyon

Halcyon

Zwak vervolg dat te lijden heeft onder een nijpend gebrek aan spanning. Waar het eerste deel nog eng was, brengt dit vervolg niets nieuws. Bij films als deze wil ik op het puntje van mijn stoel zitten en geregeld rechtveren. Dat is helaas niet gebeurd. Daarnaast is het gebrek aan plot, of de knullige manier waarop men heeft geprobeerd er een verhaaltje aan vast te binden, nefast. Zie bijvoorbeeld het abrupte einde dat volledig uit de lucht komt gevallen. Ik denk dat veel horrorfilmmakers van vandaag eens dringend een cursus scenario-schrijven moeten gaan volgen.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Tja... Dit is gewoon knal hetzelfde als het eerste deel. Het eerste deel kon me nog een klein beetje bekoren omdat het toch allemaal nieuw was, maar deze troef heeft een vervolgfilm als deze natuurlijk niet. De Paranormal Activity reeks moet het in de eerste plaats hebben van de spanning, maar echt spannend wordt het gewoon nergens. Een goede film kan ik het bijgevolg zeker niet noemen...

avatar van The Oceanic Six

Waar de herziening van deel 1 me positief verraste, daar doet deze 2e film dat niet. Niet top, niet beroerd...dat is wat ik toen dacht en wat ik ook nu nog denk.

Paranormal Activity 2 is groter dan deel 1. Een groter huis, meer bewoners, meer camera's..maar niet meer sfeer en spanning. Deel 1 kende een geweldige spanningsopbouw en een paar zeer freaky momenten. Deel 2 neemt weg heel erg lang de tijd om alles en iedereen te introduceren en dat werkt niet best. Katie en Micah vond ik leuke personages in de vorige film. Met deze bewoners had ik weinig feeling. Een aantal werkte zelfs wat op mijn zenuwen. De aanwezigheid van een baby en een hond is wel aardig, dat leverde weer wat nieuwe momenten op.

Verder doet de film eigenlijk niks nieuws. De proberen worden steeds groter en op het einde volgt de climax. Het idee dat deel 1 en 2 in elkaar overlopen is best goed bedacht en is ook een geslaagde twist. Sowieso wordt er veel naar de vorige film verwezen met kleine details, wat ik wel kan waarderen. Ik zou ook niemand aanrader deel 2 te kijken zonder dat je deel 1 hebt gezien. Dan mis je toch echt essentiële zaken. Qua schrikmomenten valt deze film tegen. Al is de scene waarbij alle keukenkasten op klaarlichte dag tegelijk openvliegen echt briljant. Ik schrok me kapot, ook bij de herziening. Verder zijn de zwevende baby, de moeder die van de trap afgesleurd wordt en het moment dat het licht in huis uitvalt ook wel de moeite. Al deed het einde me wel wat teveel aan the Blair Witch en [REC] denken. Dat had wat origineler gemogen. Verder stoorde het me dat een aantal personages hele onlogische dingen deden, terwijl de bewijzen dat er iets goed mis is in huis toch talrijker werden.

Deel 2 kan duidelijk niet aan het origineel tippen, maar voor de liefhebbers van de vorige film is dit zeker een kleine aanrader.

3* had ik staan en laat ik nu opnieuw staan.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

(W)aardige opvolger van de eerste.

Zelfde concept maar iets mindere uitvoering wat mij betreft. Desalniettemin hou ik wel van dit soort filmpjes. Het 'realiteitsgehalte' wordt verhoogd dankzij het reality-tv-achtige karakter van de film en de vaste camerastandpunten en de totale afwezigheid van muziek die normaliter schrikmomenten aankondigt zorgen ervoor dat je niet weet waar je eerst moet kijken en dat elke plotse actie als schrikmoment erg efficiënt is.

Da's meteen ook een beetje het zwakke punt. Je weet al wat er gaat komen en zit dan ook te wachten op wat komen gaat. En zo duurt het soms erg lang vooraleer er wat gebeurt. De eerste film had het voordeel van de verrassing, de tweede niet, maar doet geen moeite om iets nieuws te brengen.

avatar van Film Pegasus

Dat er een vervolg kwam was te verwachten. Maar dit is gewoon opnieuw hetzelfde. Alleen is er nu een baby bij. Verder een believer tegen non-believers, een huis vol camera, deuren die op en toe gaan en af en toe een schrik moment. Jammer, want dit kan toch op dezelfde manier ook helemaal anders uitgewerkt worden. Geef het een andere locatie of een andere situatie voor mijn part. Weinig variatie dus en enkel leuk om bij de camerabeelden te zien en beetje te gokken wat er nu gaat gebeuren. Jammer van het einde trouwens, dat ook maar snel werd afgerafeld. Had toch beter gekunnen.

avatar van jordandejong

jordandejong

Prima 2e deel die natuurlijk niet het niveau haalt van het extreem spannende Paranormal Activity.

Vond het begin wat langdradig. Het wordt veel opgevuld met het gelul van een iets te popie jopie familie, waarvan alleen de hond en baby Hunter sympathiek waren. Wat kleine dingen zoals een draaiend mobiel boven het babybedje krijg je mij niet mee warm. Het blijkt echter dat de rustige opbouw niet staat voor een saaie film.
Al snel wordt het spannender en gebeuren er steesd vreemdere dingen. De bonkgeluiden in een donker en stil huis blijven heerlijk creepy (al was het in het origineel toch nog wat spannender.) Schrok me echt kapot in dat stukje waar ineens al die keukenkastjes open vliegen. Ook het gedeelte waar die moeder bezeten was vond ik vrij spannend. Jammer dat dat wel een beetje makkelijk werd opgelost.

Je blijft constant gefocusd, lettend op donkere hoeken of op deuren die elk moment keihard dicht kunnen vallen. Vaak weet je wat er gaat gebeuren maar schrik je er toch van.

Het einde was wat minder. Zo wordt pa z'n nek wel heel makkelijk omgedraaid. Verder vond ik die Martine ook een heel erg irritand personage. Was blij toen die vader haar eruit trapte.

3,5*> Benieuwd naar deel 3.

avatar van scorsese

Aardige film wat verhaaltechnisch een prequel van het eerste deel is. Naast het gebruik van de home-video worden er nu ook beelden gebruikt van beveiligingscameras die zijn opgehangen in het huis. Een aantal gemakkelijke, maar effectieve schrikmomenten. Voor de rest van de tijd gebeurd er bar weinig. Minder eng dan zijn voorganger, maar als vervolg toch wel geslaagd en het einde is wel goed verzonnen.

avatar van IcU

IcU

Heb me toch het meest vermaakt met het niet spook gedeelte. Het is nogal een standaard werkje dat niets vernieuwends weet te brenken, maar zeker zijn momenten heeft.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Na het BIZAR matige vierde deel was dit toch wel een redelijke verademing. Nog steeds pure middelmaat, maar tenminste consequent in z'n opzet. Dit is dus een ''prequel'' waar deel 4 op verder gaat, maar het is ook nog vóór deel 1? Anyhow, veel maakt het niet uit. Formule is precies hetzelfde en de uitwerking zoals verwacht. Niet echt aantoonbaar beter/minder dan deel 1, maar omdat het te weinig nieuws biedt... een halfje minder.

avatar van Mitchel_M&M

Mitchel_M&M

Gelijk na deel 1 dees gekeken.

Het hoogtepunt was, evenals bij deel 1, het einde maar dit keer vond ik de personages wel wat boeiender dan deel 1.

al met al een vermakelijk deel, net als deel 1.

3* (heb geen zin om wat langers te schrijven ben nu moe )

avatar van TomBroers

TomBroers

Nadat zijn voorganger nu al een horror klassieker is, het handcam principe een keiharde boost had gegeven en natuurlijk een groot succes was, kon een tweede deel niet uitblijven.

Het tweede deel gaat terug in de tijd, het speelt zich een tijdje voor de gebeurtenissen van deel 1 af, en deze keer is Katie´s zus degene die met de rare gebeurtenissen te maken krijgt. Deel 2 geeft beetje bij beetje wat meer info over het eerste deel en verder lijkt de film erg op deel 1. Er is helaas weinig vernieuwends aan deel 2. Gelukkig betekent dit wel, dat ook de sfeer van deel 1 ook in deze film goed te voelen is. nadat de film wat langzaam op gang komt is de spanning na een tijdje toch weer om te snijden.

Helaas is het erg veel van hetzelfde allemaal dit vervolg, niet dat dat zo heel slecht is, maar iets origineler had wel gemogen. Deel 3 zal weer een andere kant opgaan, deze heb ik nog niet gezien, maar dat zal er binnenkort zeker wel van gaan komen.

avatar van namingway24

namingway24

Ik ben geen fan van de eerste Paranormal Activity. Eigenlijk vind ik het de saaiste en meest ongeïnspireerde films aller tijden. Maar er draait een nieuw deel in de bioscoop en de serie is toch wel een fenomeen, dus ik dacht, waarom ook niet.

En uiteindelijk is dit deel iets beter dan PA 1, maar dat zit hem in de laatste paar minuten. Voor de rest is het één en al harde geluiden en valse schrikmomenten (met als enig hoogtepunt alle kasten in de keuken die tegelijkertijd open sprongen), maar de laatste tien minuten zijn ten minste nog een beetje spannend te noemen.

De laatste scènes vond ik wel alleraardigst. Het was fraai om te zien hoe Katie de man des huizes na zijn lullige actie de nek omdraaide. De makers plakken er helaas wel weer een onnodige tekst aan vast, maar de muziekloze aftiteling met hooguit wat geruis is dan wel weer lekker. Het is me trouwens een raadsel waarom er een unrated versie is (die ik blijkbaar gezien heb). want wat er nou zo schokkend was weet ik niet.

De film kan samen met deel één als een groot geheel gezien worden, en het had eigenlijk ook bij dit tweeluik kunnen blijven. Maar ze zouden wel gek zijn om deze serie niet tot op de laatste cent uit te melken. Op naar deel drie!

avatar van Kondoro

Kondoro

Paranormal Activity 2

Nee. Deze kon mij niet vast houden hoor. Wat er zo goed was gebruikt in deel 1 was ik hier kwijt. Ik vond hier bar weinig spanning inzitten, schrikmomenten (op de pan na) werden niet lekker op gebouwd en ik vond er niet echt iets speciaals aan. Ook mijn aandacht werd langzamerhand weg gezogen en ik kon mijn eigen niet concentreren op de film. Erg zonde! Oogje zakten half dicht. Verhaal was saai, concept kon er mee door.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Herzien. De langzame (voor sommigen misschien vooral te tráge) opbouw, de afwezigheid van bekende gezichten waardoor het zogenaamde waarheidsgehalte voor de kijker bewust of onbewust versterkt wordt, het losse en naturelle acteren, het lange wachten dat leidt tot het opbouwen van de verwachting, het dagelijkse leventje van de leden van het gezin dat toch niet oninteressant is omdat je het afzet tegen de komende vervreemding, de suggestieve geluidsband... veel kijkers zullen het als flauwe trucjes binnen een herhalingsoefening ervaren, en voor hetzelfde geld had ik dat eveneens gevonden, maar voor mij blijft het toch werken, als een soort hypnotische trip die uitmondt in een spiraal de diepte in.

Bizarre cijfers: kosten $3 miljoen, opbrengst $177 miljoen. Maar deel 1 had een nóg gunstiger kosten/baten-verhouding: daarbij werd een opbrengst van $193 miljoen gerealiseerd met een film die slechts $15.000 kostte...