• 9.374.524 stemmen

Paranormal Activity 2 (2010)

Horror / Thriller | 91 minuten / 97 minuten (unrated versie)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 91 minuten / 97 minuten (unrated versie)

Geregisseerd door: Tod Williams

Met onder meer: Brian Boland, Sprague Grayden en Molly Ephraim

Releasedatum: 21 oktober 2010

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Paranormal Activity 2

"In 2009 you demanded it. Nothing can prepare you for what's next."

De familie van Katie (Katie Featherston) installeert na een serie gebeurtenissen, waarvan ze denken dat het inbraken zijn, beveiligingscamera's in hun huis. Het blijkt dat een paranormale aanwezigheid en Katie zelf verantwoordelijk zijn voor de schade. Overtuigd dat er iets bovennatuurlijks aan de hand moet zijn met een geest, moet de familie Katies kwellingen doorstaan terwijl de geest op haar kleine neefje Hunter aast.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Een zeldzaamheid: een film die beter is dan z'n voorganger.

Spannend, zo zou ik de film zeker willen noemen. Een kritiekpunt van vele op de vorige film was dat er te weinig gebeurde. Dat is hier ruimschoots goedgemaakt. Het tempo ligt hoger dan in de vorige film, en waar traagheid voor mij absoluut geen punt was in de vorige film, merk je toch wel dat een hoger tempo deze film goed heeft gedaan. Ook gebeurd er gewoonweg meer dan in deel 1, vooral tegen het einde aan zit je onvermijdelijk op het puntje van je stoel.

Deze film is niet een Special FX spektakel geworden waar veel mensen bang voor waren, integendeel, ook hier wordt net zo minimalistisch gewerkt als in deel 1, wat de film duidelijk ten goede komt. De acteurs spelen erg knap en overtuigend, waar er speciale effecten zijn werken ze zeer overtuigend, en de spanning wordt weer zeer subliem opgebouwd.

En juist dat laatste, de spanningsopbouw, is waar de kracht van de film ligt. Het maakt deze film stomweg eng. Verder is het ook knap hoe men de verhaallijn van deze film heeft weten te koppelen en zelfs integreren in die van de vorige.

Gewoonweg een erg goede en spannende horrorfilm. 4*

avatar van BB1991

BB1991

paranormal activity 2 slaagt erin het geweldige horror-concept op vrijwel precies dezelfde manier toe te passen als in deel 1 en voegt daar een aantal verhalende elementen aan toe die ook van deel 2 een horror-ervaring maken van zeer hoog niveau.

De film begint nogal stroefjes en daarmee doel ik niet op het heel lineaire proces van spanningsopbouw, maar meer op de ietwat flauwe motivaties om het verhaal op gang te krijgen. In plaats van dat de 'nachten' een diegetische functie hebben zoals in deel 1, hebben ze in het begin alleen een filmische functie, die je als kijker meteen begrijpt, omdat je het concept snapt. Waar de personages in deel 1 namelijk die camera daar neerzetten met het doel de nachten te registreren, zijn de nachten in deel 2 slechts onderdeel van een 'surveillance motivatie'. Naar mijn idee wordt de afstand tussen de personages en het publiek daarmee groter; in deel 1 keek je namelijk met de personages mee door de camera's, terwijl we in deel 2 toch wat meer een voyeur zijn.

Echter, zodra de eerste spanningen beginnen op te brokkelen begint de film steeds meer structuur en inhoud te krijgen. De technieken die gebruikt worden zijn identiek aan deel 1 en er worden nog wat andere horrorelementen toegevoegd aan het geheel, maar het concept van 'iets wat je niet kunt zien' in een heel herkenbare en onschuldige situatie werkt zo ongelooflijk goed, dat het helemaal niet erg dat het verfrissende er een beetje af is. Doordat de cameraposities vaststaan ben je als kijker constant aan het opletten voor veranderende objecten en bovennatuurlijke elementen dat je helemaal de film in wordt gezogen. Schrikeffecten, die in deze film een stuk meer zitten dan in deel 1, komen daardoor vrij hard aan en hebben een lekkere impact.

Een ander punt wat veranderd is, is dat de kijker in het tweede gedeelte van de film veel minder rust krijgt te verduren dan in deel 1, omdat ook 's middags er altijd een soort van spanning heerst. Toen op klaarlichte dag, die keukenkastjes plots opensprongen, sprong ik echt letterlijk mijn stoel uit van de schrik. Hierbij moet wel gezegd worden dat ik nogal overgevoelig ben voor schrikmomenten.

Het grootste ogenschijnlijke pluspunt is de variatie, die meer vormen van bedreiging en spanning meebrengt. Echter, er zijn een aantal scenes die heel slordig en zonder goede afwerking in beeld komen. En ook de hele integratie met de tijdslijn uit de vorige film, verloopt niet echt fijntjes. Dat zijn jammerlijke elementen, waardoor de film helaas niet het niveau van deel 1 haalt. Die vond ik qua afwerking vrijwel perfect. Wat overblijft is echter een geweldige horror-ervaring die zeer geschikt is om met vrienden 's nachts te kijken (vermijd alsjeblieft die bioscopen, met die puberale kutkinderen (weliswaar leeftijdsgenoten, maar ik acht mezelf wat volwassener:P) die hun mond niet kunnen houden)....... daar gaat mijn goede nachtrust....

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Goed vervolg. Paranormal Activity 2 is in feite eenzelfde belevenis als het eerste deel. Nadeel is echter dat de camera's ditmaal niet worden opgesteld om de volgende dag te kijken wat er 's nachts gebeurt. Het zijn enkel beveiligingscamera's die goed van pas komen op het moment dat zaken uit de hand beginnen te lopen. Dit doet wat afbreuk aan de intensiteit, maar verder kent Paranormal Activity 2 weer een stel ijzingwekkende scènes. De scène waar de moeder weg wordt gesleurd uit de kamer en de trap af is geweldig, net als de scène waar alle keukenkasten in een klap open springen. Ik schrok me werkelijk kapot! Jammer alleen dat het einde in de kelder vreselijk is afgekeken van The Blair Witch Project en [REC]. Het uitgangspunt is al niet zo origineel, maar om dan scènes bijna identiek over te nemen is te betreuren. Doet verder niet af aan het feit dat ik me weer prima heb vermaakt. Dit vervolg is minder intens en mysterieus, maar weet op momenten weer de stuipen op het lijf te jagen, wat de uiteindelijke bedoeling is geweest.

Edit: opvallend trouwens dat alle vervolgen van deze nieuwe filmtrend niet in de voetsporen van hun origineel kunnen staan, getuige BWP2, [REC]2, PA2.

avatar van killerfreak

killerfreak

nick3 schreef:

Zo, net terug van de bioscoop. Ik vond het echt een zeer spannende film met vele schrikmomenten. Voor mij had het nog een stuk spannender geweest als het in de bioscoop gewoon stil was en niet om de 10 seconden gelachen/geschreeuwen wordt na elk spannend stukje (waarschijnlijk uit zenuwen voor de film).

De kracht van de film zit hem echt in de simpelheid. Velen betrekken de film op zichzelf waardoor ze bij het kleinste geluidje in huis direct terugdenken aan de film en niet kunnen slapen. =)

Echt een spannende film die je het best beleeft in een stille omgeving met het geluid hard.

Mijn 1e post btw =)

Volledig mee akkoord. De film maakt me trouwens benieuwd naar het 1ste deel. Maar goed, die zal ik ooit nog wel kijken.

Spannend, bloedstollend en dat met weinig middelen of overdreven special effects. Meer moet dat niet zijn!

avatar van rep_robert

Had redelijke verwachtingen van de film en Paranormal Activity heeft ze toch op een goede manier ingelost.

Tuurlijk is het een snel en goedkoop vervolg(al is het natuurlijk een prequel en vind ik het juist leuk dat ze niet willen opscheppen met het budget) op het eerste deel, maar nergens voelt het goedkoop aan en probeert het op een een idem manier geld te cashen(Blair Witch 2 anyone?). Het is niet een simpele herhalingsoefening van het eerste deel. Het verhaal wordt op een leuke manier samen gevoegd met het 1e deel en vooral op het einde wordt er een leuke draai aan gegeven.

Overigens zal voor de mensen die de download versie(SHAME ON YOU!!!!) hebben gezien een paar dingen onduidelijk blijven, aangezien in die versie Katie wordt doodgeschoten door de politie nadat ze dagenlang voor d'r bed heeft gezeten. In de biosversie verschijnt ze voor de camera met een schrikeffect en blijft ze dus leven, dit verklaart waarom ze hier dus ook nog leeft en haar zus+man vermoordt.

Dan de spanning, die is in dit deel ook weer vol aanwezig. Het gebrek aan muziek zorgt voor een muisstille zaal. Dit vind ik persoonlijk ook erg sterk aan de twee Paranormal Activity films, de kleine dingetjes zorgen ervoor dat je geboeid blijft kijken. Ook het regelmatig laten zien van de nachtbeelden laten je met een verhoogde hartslag zitten. Het mooie is dat de film je vaak met een spannend gevoel achter zitten, op de momenten dat je iets verwacht staar je naar camerabeelden waar er niets gebeurd en de momenten waar je niets verwacht schrik je je dood. Vooral de scene met de keukenkastjes zorgde ervoor dat de hele zaal omhoog schoot. Geniaal!

Ook zorgt de relativerende humor voor erg veel gelach, die vader is behoorlijk grappig en zorgt voor hilarische momenten.

PA2 is een verrassend goed vervolg op het eerste deel en weet je op een zelfde soort manier 90 minuten vol spanning zitten. Als je het eerste deel niets vond zou ik de film niet aanraden, maar waarom zou je ook heen gaan als je het eerste deel maar niets vond? PA2 weet het nog aantal originele invalshoeken te plaatsen met een grotere familie(zus van de vrouw uit het 1e deel) en meer camerabeelden. Dit zorgt voor een zeer spannende film die weer lekker ouderwets weet te griezelen.

Voor de liefhebbers van deel 1 meer dan prima te behappen! Wellicht zelfs wel beter omdat het geen ellenlange intro heeft.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

joeyspo schreef:
klopt al niks van, de hoofdpersonage van deel 1 ging dood. En nu deel 2 zijn ze er weer?

Deel 1 heeft twee verschillende eindes: De bioscoopversie eindigt als volgt: micah wordt tegen de camera gesmeten en Katie komt met haar gezicht bijtend op de camera af. Daar eindigt het.

De alternatieve versie: Micah wordt tegen de camera gesmeten, Katie gaat vervolgens een paar nachtjes tegen het bed aan te wiegen. Vervolgens komt de politie langs en terwijl Katie met een mes de agenten benaderd wordt ze neergeschoten.

Kortom: de alternatieve versie niet kijken, als je deel 2 serieus wil nemen.

Dat uitgelegd te hebben, vind ik deel 2 misschien nog wel iets beter dan deel 1. Doodeng, dat wel!

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Vond 'm toch vrij aardig dit deel 2.
Aantal beelden die toch redelijk angstaanjagend waren.
De kasten in de keuken die plots allen opensloegen met alles eruit, Kristi die opeens door het huis gesleept werd en de kelder werd ingesleurd en vervolgens de blik in haar ogen etc.

Ook wel duidelijk hoe 1 en 2 nu samen in elkaar zitten.

Heb me aardig vermaakt gisteren in de bios.

Daarbij zat dé enige echte Terror Jaap 2 stoelen naast me. Enorme venter op z'n sokken.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Goed, heb 'm gisteravond in de bioscoop gezien (met gelukkig een redelijk stil publiek). De spanning was op bepaalde momenten (vooral na de pauze) bijna voelbaar. Soms begonnen mensen te giechelen en te smoezen om die spanning maar een beetje te doorbreken. Dan heb je het als enge film toch in ieder geval goed voor elkaar als je dat gevoel bij kijkers weet te veroorzaken.

Dan over de film zelf. Het eerste gedeelte (de 1e drie kwartier) zijn, zoals al vaker gezegd, erg rustig. Toch heerst er, ondanks dat er nog weinig gebeurd, genoeg spanning en is elke keer dat er een nieuwe nacht aanbreekt toch weer genoeg reden om op het puntje van je stoel te gaan zitten ook al gebeurd er weinig meer dan de zwembadpomp die een eigen leven gaat leiden.

Maar na de pauze, als de welbekende scene met de openspringende keukenkastjes heeft plaatsgevonden begint het eigenlijk pas echt. De spanning stijgt, zowel in de film als bij het bioscooppubliek. Ik schrok me wezenloos toen Kristie uit de kamer van Hunter gesleept werd, tot 2 keer toe.

Ik moet zeggen dat het hele verhaal van een demoon die bezit neemt van een lichaam en de enige manier om een bezetene hier vanaf te laten komen is door het over te laten gaan op een bloedverwant erg ongeloofwaardig vond overkomen. Ik kan me niet voorstellen dat die vader zomaar beslist het over te laten op Katie (aangezien ze bewust die foto ook verbranden). Het verklaart wel weer heel deel 1 en dat was mooi gevonden.

Het einde is afgeraffeld. Voor je het weet heeft Katie die man en haar zus vermoord en heeft ze Hunter meegenomen. Op naar deel 3 dus. Door het ongeloofwaardige aspect en het zo duidelijk open einde voor deel 3 krijgt deze film geen 4* van mij maar 3,5* maar al met al is het natuurlijk wel een absolute aanrader!

avatar van Shinobi

Shinobi

Een paar dagen terug in de bios gezien en toch wel lichtelijk teleurgesteld.

Ik vond het echt langzaam beginnen, volgens mij gebeurt er het eerste uur bijna niks. Afgezien van het feit dat je naar een soort van (saaie) home video aan het kijken bent van mensen die hun eigen leven lijden.

Verder zie je gewoon echt niks engs in beeld of het wordt gewoon uit beeld gehouden, dat vond ik toch wel jammer. Zie namelijk graag alle gore vol in beeld.

Wat wel leuk gevonden is, is dat dit een prequel is, maar later toch ook weer een vervolg is aangezien het doorgaat waar deel één is opgehouden.

Goed voor een leuk avondje, maar dat is het dan ook wel. Dan kijk ik liever nog maar een keer deel één.

3, 0 Sterren.

Ik heb deel 1 niet gezien, maar vond deze film tegenvallen. Afgezien van een paar momenten dat je zou kunnen schrikken, is de film veel te saai. Gevolg is dat het rumoerig wordt in de bioscoop, want iedereen wacht op actie en spanning. Het einde is helemaal een aanfluiting, omdat die plaatsvindt als aftiteling en niet als film. Low budget.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Veel vanhetzelfde; desalniettemin, vooral de 2e helft, een spannende film. Het script is goed aangepast aan het 1e deel en past er goed bij. Bij de scene in de keuken waar alle kastjes open gingen zat ik bijna in het plafond. Goed gedaan! Ook het scherm, op het einde, een tijd op zwart houden werkt goed. De 1e helft is wel te langdradig.

avatar van mr.shhh

mr.shhh

Aardig vervolg maar mist helaas de originaliteit van het eerste deel. Dat eerste deel is er overigens op briljante wijze bij ingeschreven.

Jack Sparrow schreef:
De 1e helft is wel te langdradig.

Absoluut waar. Dit soort films hebben vrijwel altijd een behoorlijke opbouw nodig maar bij deze film duurt het wel erg lang. 1 van de oorzaken hiervan is dat er in het huis een boel beveiligingscamera's hangen vanwege een 'inbraak' en daar zitten teveel shots bij waarin helemaal niets gebeurd. Dit nam bij mij het gevoel weg dat je naar een montage/reconstructie zit te kijken van een derde partij (in deel 1 was dat de politie, dit deel zou dat de dochter kunnen zijn) Dit omdat een dergelijk persoon er geen nutteloze beelden in zou monteren.

Jack Sparrow schreef:

Klopt! Ik heb je zien gaan hehe

Grootste plus punt van de film is dat het genoeg schrik en angst momenten heeft die je niet aan ziet komen terwijl je ze wel verwacht.
Ondanks dat het de originaliteit van het eerste deel mist, is het verhaal en dan met name in het tweede deel, solide genoeg om te blijven vermaken. Neem daarbij een wederom goed acterende cast en je houdt een film over die de gemiddelde bioscoopbezoeker goed zal waarderen. De hardcore horror fan zal daarentegen de film te matig vinden en naar mijn mening niet aan zijn/haar trekken gaan komen.

avatar van clockwork72

clockwork72

Gisteravond dus eindelijk deze Paranormal Activity 2 gezien en ik vond het toch allemaal wat minder dan deel 1. Allereerst vond ik sommige gasten in deze film echt gruwlijk irritant. Oke die dudes kunnen niet acteren das wel duidelijk maar het ging me echt op me zenuwen werken. Ook zat er gewoon geen tempo in de film, hij begon ontzettend langzaam en pas na een uurtje kwam er één schrikmoment. Dat moment in de keuken waarin alle laden, kasten etc openvlogen Ik moet zeggen, dat was goed bedacht maar dat was ook echt het enige want verder gebeurde er gewoon te weinig. Ook weer al die nachten dat ze gaan slapen opnemen enzo, ja dat kennen we nu wel en 9 van de 10 keer gebeurde er gewoon niks. Ik merkte ook dat ik steeds op de teller aan het kijken was zovan: Ja, hoelang duurt het nog? Ook het einde vond ik een beetje saai en voorspelbaar. Er gebeurde in feite gewoon hetzelfde als wat er op het einde van deel 1 gebeurde maar het was allemaal stukken minder vond ik. Jammer want had gehoopt op een enge film maar dat kwam dus niet. Ik snap ook niet dat mensen hier zó bang van kunnen worden als er een hele film niks gebeurd. Het miste de spanning van deel 1. Telkens dacht ik zovan: Oké nu komt het!.... Maar er gebeurde niks.

avatar van neopetsYES!

neopetsYES!

Als je deel 1 goed vind, vind je deze ook goed.

Vind je deel 1 slecht, vind je deze ook slecht.

Ik vond hem wel goed ik heb hem in de bioscoop gezien.

Je moet gewoon van zulke films houden of niet.

Je moet er eigenlijk ook in geloven anders is het zoiezo al niks aan vind ik.

Ik vond hem wel goed het is voor mij zo'n film waar ik naderhand veel over na ga denken..

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Na ruim een uur turen en de oren gespitst in afwachting van een teken van leven of een on-alledaags geluidje...eindelijk iets wat voor "actie" noem het spanning door moest gaan.

Een "pluspuntje" was de manier waarop ze verwezen naar het eerdere deel, in mag ik hopen geen trilogie....kortom een vervolg die ik met verbazing heb bekeken.

avatar van Elineloves

Elineloves

Een vervolg en prequel tegelijk. Interessant.

Ik hoopte een antwoord te krijgen op de vraag: Wat is er met Katie gebeurd nadat ze bezeten was door een demoon? De drie alternatieve einden van het eerste deel hielpen hier ook niet echt bij. Toch blijf je nieuwsgierig na het zien van het eerste deel en het bekijken van de trailer van dit deel.

In dit tweede deel maken we kennis met de kersverse papa Dan en mama Kristi, en Dan's dochter Ali, de zus van Katie. Best slim om het op deze manier te doen. Katie en Micah komen tenslotte vaak over de vloer.

Hoewel er het eerste half uur eigenlijk niets schokkend gebeurt, is het nergens saai. De trage opbouw van het verhaal kennen we nog van deel 1. Wat wel knaagt, zijn enkele vragen die direct bij me opkwamen: Waarom filmen die mensen vanaf het begin al alles, ook wanneer er nog niks gebeurde? En wanneer er iets gebeurde, waarom bleven ze dan allemaal daar? Een normale reactie zou zijn: als de sodemieter je huis uit. Waarom is die demon daar? Waarom dit gezin? Hoe ging het vroeger tussen de twee zussen? Het is leuk dat het zo mysterieus is, dat is enigszins ook wel de kracht van deze film, maar wat meer uitleg of uitdieping was voor mij welkom geweest. Aan speculaties in elk geval geen gebrek.

Ali zet een overtuigende rol neer waarnaast Dan en Kristi een beetje verbleken. De rest van het acteerwerk is middelmatig te noemen. Hoewel er continue toe wordt gewerkt naar een climax, viel mij deze een beetje tegen. Toegegeven: Er zaten enkele 'klamme handjes momenten' in, maar verder was het veel van hetzelfde.

Om terug te komen op mijn vraag wat er met Katie gebeurde: Wanneer je plots een shot uit het eerste deel ziet, komen de plotwendingen. De dag nadat Micah dood ging staat Katie plots in het huis van haar zus, terwijl die demon nog in haar zit. Het open einde is vrij afgeraffeld en het lijkt alsof er weer een derde deel gaat aankomen.

Voor mij was het een beetje teveel van het goede. Jammer, gezien ik me hier erg op verheugde. Te hoge verwachtingen? Waarschijnlijk wel.

avatar van perceived

perceived

Hetzelfde concept als de eerste maar dit deel ontbreekt het aan spanning. Komt natuurlijk ook dat de verrassing er af is. De kracht van de simpele opzet van deel 1 is ook dé beperking voor een vervolg.

avatar van juliegirlxoxo

juliegirlxoxo

Het was de eerste horror film die ik in mijn leven zag,maar toen die uitendelijk bezig was vond ik hem best saai.Ik had er meer van verwacht

avatar van MNV2

MNV2

The Blairwitch Project, Cloverfield, Paranormal Activity... na een paar films ken je het trucje wel. Desondanks toch nog een spannende horrorfilm waarin een familie het opneemt tegen een onzichtbaar wezen, een demon. Wat deze film beter doet dan zijn voorganger is dat de acteurs hun rol wat natuurlijker neerzetten, in de vorige film kwam het af en toe wat te 'geacteerd' over. Minder vond ik dan weer dat er iets teveel van nacht naar nacht wordt overgeschakeld terwijl dat er nogal weinig gebeurd. Ook de beweegredenen vind ik niet altijd even logisch, i.p.v. weg te gaan uit het huis (ondanks alles wat er gebeurd) blijven ze er telkens opnieuw de nacht doorbrengen. Af en toe nog wel eens een aardig schrikmoment maar daar is dan wel alles mee gezegd. Hopelijk maken ze niet nog 27 delen want dit is weer typisch zo'n 'uitmelk'-gevalletje waar veel geld mee te verdienen valt.

2.0 sterren

avatar van jvg

jvg

Deel 1 viel mij al heel erg tegen, maar toch was ik nieuwsgierig naar deel 2. Na eerst een versie te hebben gekeken dat een andere film bleek te zijn kreeg ik nog een beetje hoop. Helaas kon mij ook dit deel totaal niet boeien. Deel 1 had na mijn mening een betere opbouw van de spanning. Bij dit deel gaf de ruis op de achtergrond aan wanneer er iets ging gebeuren. Eigenlijk was dit deel iets teveel over de top wat het hele sfeer teniet deed.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Goed vervolg die zeker gelukt is.

Ook dit deel had wat engs. Alleen de eerste blijft toch een heel stuk enger omdat er maar 2 mensen in het huis zijn. Hier zijn er wat meer. Deze film had ook een fraaie opbouw waardoor het ook zorgt dat de film perfect is uitgewerkt. Het is toch weer zo'n vervolg waar je deel 1 echt eerst gezien moet hebben. Vooral ivm het einde. Bij sommige stukjes zat ik me toch echt af te vragen wat er zou gebeuren. Zoals bij de scene wanneer de hond onheil voelt naderen en achter de bank zit . Wat zou er nu toch gaan gebeuren ! In ieder geval gaan de rest van de personen gaan uit het huis naar de dierenarts met de hond, alleen blijven Kristi en Hunter alleen thuis. Wat een lefkikkers zijn het, maar het is wel een beetje dom. Vooral aangezien Kristi naar de kelder wordt gesleurd en daar verandert ze in een demon. Al met al een goede film die wel wat minder is dan deel 1. Maar alsnog een vakkundig filmpje.
Dus dit vervolg krijgt een 3,0.

avatar van FillumGek

FillumGek

Toch een beetje een tegenvaller. Na het meerdere malen bekijken van de trailer en het goede eerste deel waren de verwachtingen hooggespannen, maar ze worden helaas niet ingelost. Als ik moest kiezen tussen de trailer of de hele film dan vond ik de trailer schrikwekkender eigenlijk. Veel shots uit de trailer kwamen hier niet eens in voor.

In deze prequel word je geïntroduceerd aan de familie van Katie. Je krijgt een kijkje in het huis van haar zus Kristi, haar man Dan en hun pasgeboren zoon Hunter. Hier wringt het schoentje al meteen. Op de een of andere manier kon ik niet zo goed meeleven met de familie, wat ik in de voorganger tot zekere hoogte wel kon. Misschien omdat het acteerwerk niet uitstekend was, de dialogen niet zo interessant of omdat ik stiekem al de hele film kon voorspellen. Want verrassend is het allemaal niet, zelfs het einde niet.

De film heeft hetzelfde langzame tempo als het eerste deel, alleen zijn de incidenten wat heftiger. Echter, negen van de tien keer zit je te kijken naar niets. Vol concentratie zit je naar de nachtcamera te kijken, maar afgezien van wat geluid gebeurt er niet zoveel. En dat vind ik helemaal niet zo erg, want het verhoogd de spanning aanzienlijk. Daarom vind ik juist de extremere voorvallen een beetje te overdreven. De kasten die tegelijk open gaan, de baby die wordt opgepakt of Kristi die naar beneden wordt gesleurd. Ik was niet overtuigd. In PA werd Katie enigszins subtiel op het einde uit haar nest getrokken, maar dit leek op een complete aanranding wat in mijn ogen niet in het realistische beeld, wat de film wilt scheppen, past. Dan kon ik beter genieten van het mysterieuze sfeertje dat werd gecreëerd door de nachtelijke beelden. Het leed leek in deze film ook wat verder van de familie af te staan. Het grote verschil is dat in het vorige deel Katie bijvoorbeeld gek werd, wat op een creepy manier op de nachtcamera was vastgelegd.

Het einde vond ik ook lang niet zo spannend als in Paranormal Activity wat vooral aan de erg onduidelijke manier van filmen ligt. Er blijven ook nog wat vragen hangen over onduidelijkheden maar de film boeide me nu ook niet zo zeer dat ik het antwoord ga opzoeken. Ergste knelpunt is denk ik dat het ontbreekt aan een verrassing. Het is voortgeborduurd op het eerste deel, maar dat blijft niet boeiend. Had gehoopt op wat meer intensiteit en er mocht ook wel wat meer met de baby gedaan worden. Een lichte teleurstelling dus, maar ik wil een vervolg best opnieuw een kans geven.

avatar van stinissen

Paranormal Activity 2 (2010) was helaas niet zo goed als het eerste deel maar de onderhuidse spanning die wordt opgebouwd was weer geniaal de laatste 20 min van de film zijn een beetje afgeraffeld wat ten koste van de film gaat.

avatar van Zinema

Rustig opgebouwd vluggertje.

Waar deel 1 op speciale wijze voor de nodige spanning zorgde, is vooral het vernieuwende effect daarvan bij dit deel verdwenen. Tevens wordt er wel erg rustig opgebouwd naar iets wat vervolgens in hoge versnelling ontspoort. Als vervolgens de characters onlogische beslissingen nemen en het einde nogal rommelig in beeld wordt gebracht, voelt een en ander steeds meer aan als een vluggertje. Enkel en alleen in het leven geroepen om snel te kunnen cashen.

Matig.

avatar van Beloki

Beloki

Beduidend minder dan deel 1. Punt bij dit soort films is dat er weinig innovatiefs aan te veranderen/toe te voegen is. Het concept blijft hetzelfde.

Het einde vond ik matig, en ik ben gezien dit einde ook bang dat deel 3 hier weer slapjes op verder gaat borduren.

B.

avatar van Theunissen

Ik moet zeggen dat ik deze iets beter vond dan het eerste deel, dat komt voornamelijk omdat er nu meerdere personen in meespelen dan de twee personen in het eerste deel, de twee personen in het eerste deel spelen nu overigens ook weer mee. De eerste 60 minuten zijn vrij saai en gebeurt er niets spannends. Maar na ruim een uur begint de film goed op gang te komen en gebeurt er vrij veel en zitten er ook een paar aardige schrik momenten in. Het einde was overigens best goed.

Het was me eigenlijk niet in het eerste deel opgevallen maar Katie Featherston heeft best een flinke boezem die ze soms ook goed in beeld laten zien

avatar van Spetie

Een vervolg dat ongeveer gelijkwaardig is aan het eerste deel en dus ook een middelmatige film is. Het begint allemaal weer erg rustig, al viel me op dat er deze keer wat sneller wordt doorgeschakeld naar de nachten. Deel 1 was tevens een tikkeltje spannender, omdat het verhaal daar zich alleen op de slaapkamer afspeelde.

Dit deel heeft meerdere personages, wat ik dan weer wel een pluspunt. De al veelgenoemde scene, waarbij alle kasten in de keuken ineens open vliegen, is echter een erg sterk schrikmoment. Helaas blijft het bij dit ene moment. Verder vond ik de manier waarop deze film uiteindelijk gelinkt wordt met het eerste deel best goed gedaan en het laat gelijk ook alle ruimte weer open voor een eventueel derde deel.

Toch is de film in zijn geheel niet spannend genoeg om echt te overtuigen. Ik moest trouwens wel erg hard lachen om de vader, die 's ochtends in het bubblebad springt en niet weet hoe snel hij daarna in het koude zwembad moet springen, omdat de temperatuur van het bubbelbad veels te hoog was.

avatar van james_cameron

Natuurlijk minder verrassend en effectief dan het eerste deel, maar toch wel weer creepy en vernuftig in elkaar gezet. Het is dit keer wat meer uitleggerig, deels noodzakelijk om de twee films op logische wijze met elkaar in verband te brengen. Gevolg is wel dat de gebeurtenissen minder mysterieus zijn. Het camerawerk is ook niet altijd even geloofwaardig. Iemand die doodsbang is gaat niet rustig allerlei enge zaken filmen. Maar goed, al met al een waardige opvolger.

avatar van TM Scarface

TM Scarface

De film was aardig te doen(een beetje saai).
Deel 1 was wel wat beter en spannender.

De film had in totaal misschien een uur hoeven te duren.
Voorafgaande van een schrik moment laten ze eerst het hele huis zien,
door de beveiligingscamera's en staan ze zo'n 7 seconden stil op elk shot.
Wanneer de spanning er eenmaal is, is het ook al heel snel afgelopen.
Sowieso waren de schrik-momenten veel minder dan deel 1(en die waren AL niet heel eng/spannend), alleen het einde vooral in de kelder, was misschien met het niveau van deel 1.
Alleen was het einde dan wel weer te snel afgeraffeld(daar hadden ze nou juist de shots wat langer kunnen laten duren/wat meer kunnen laten zien).

Het verhaal is te begrijpen (helemaal, als je deel 1 hebt gezien) en er was ook wel goed geacteerd.
Als je deel 1 gezien hebt is de film vooral het einde wel voorspelbaar.

In deel 3 moeten ze wel iets vernieuwends doen en spannender maken.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Véél beter dan 1!

En daar is dan gelijk ook hetgene wat deze een beetje apart maakt... dat is dat deel 1 zich dus blijkbaar afspeelt tijdens deel 2
Dit vond ik echt een geweldige twist in de film, erg goed gevonden.

Goed, ik vond deel 1 eigenlijk niet zo bijster spannend als dat de trailers daarvan toentertijd deden vermoeden, heb me er niet bij verveeld, maar echt schrikken was er daar toen ook niet bij.

Bij deel 2 echter kropen de goosebumps toch zeer regelmatig over mijn rug en heb ik mezelf een aantal keer van het plafond af moeten halen vanwege de beter getimede schrikmomentjes.

Het truukje is qua filmen eigenlijk hetzelfde als in deel 1, maar door de aanwezigheid van meer verschillende camera's leidt het begin van elke filmdag toch telkens weer even tot het doorzoeken van het beeld naar vreemde dingen.
Ik kan me voorstellen dat dit voor veel mensen echter wel een verveldende bijwerking heeft, omdat er eigenlijk niet echt iets gebeurt natuurlijk.

Het acteerwerk van de onbekende acteurs vond ik prima, beetje Amerikaans maar dat hoort hier nou eenmaal bij.
Montage en geluidmixing zijn vrij eenvoudig, maar ze zetten de 3rd person's view wel enige kracht bij, dus daarom volstaat die IMO gewoon.
Het simpele van het beeld is dan ook natuurlijk waar de film baat bij heeft.
Qua soundmixing had op zich wel wat meer gedaan kunnen worden met de hedendaagse surroundsetjes, het geluid komt me redelijk 2.0 over terwijl de film over DTS track beschikte.

Verdere aanbevelingen die bij dit soort films naar mijn idee altijd wel aan te raden zijn:
- Alle lichten uit.
- Geluid lekker hard
- Subwooffer / buttkicker aan
- Schrikkerig meisje naast je (helaas deze keer niet vertegenwoordigd)

Al met al dus zoals al gezegd stukken betere prent als het eerste deel.
De twist dat deel 1 zich tijdens 2 af heeft gespeeld vond ik echt goed bedacht, en kwam voor mij redelijk onverwacht.
Pluspunten voor het acteerwerk van Abby (de hond).
Geinig en soort en met knap dat men een hond zo overtuigend kan laten reageren op de juiste momenten.

Erg goed!