Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 91 minuten / 97 minuten (unrated versie)
Geregisseerd door: Tod Williams
Met onder meer: Brian Boland, Sprague Grayden en Molly Ephraim
Releasedatum: 21 oktober 2010
Plot Paranormal Activity 2
"In 2009 you demanded it. Nothing can prepare you for what's next."
De familie van Katie (Katie Featherston) installeert na een serie gebeurtenissen, waarvan ze denken dat het inbraken zijn, beveiligingscamera's in hun huis. Het blijkt dat een paranormale aanwezigheid en Katie zelf verantwoordelijk zijn voor de schade. Overtuigd dat er iets bovennatuurlijks aan de hand moet zijn met een geest, moet de familie Katies kwellingen doorstaan terwijl de geest op haar kleine neefje Hunter aast.
Kristi Rey
Hunter Rey
Surveillance Camera Expert
Martine
Keane1983
Nu weet ik weer waarom ik liever een film thuis kijk!!!
Zowel voor mij, als achter mij als naast mij was het aan het praten en keet trappen (erg vervelend).
Om te zeggen dat ik deze film per definitie beter vond dan deel 1 kan ik niet zeggen.
Deze film kent een aantal orginele scenes met behoorlijk schik effecten. Hoewel je hier redelijk lang op moet wachten (en je hem min of meer wel verwacht) is de eerste schrik effect toch echt wel een inkopper!!!
Dit was ook tevens de valkuil van de film. Het was allemaal net iets te hiermee doel ik op de baby die de box uitgesleept werd. de val van die vrouw (ik weet haar naam eventjes niet meer) die tot twee maal toe onderuit werd gehaald. Dit concept was erg goed in deel 1, het is jammer dat dit te uitvergroot werd waardoor het in mijn ogen erg nep over kwam, waardoor de geloofwaardigheid die ik in deel 1 heel erg voelde in deze film helemaal niet aan de orde kwam.
Tevens vond ik de aanloop naar "het hoogte punt" toe, erg lang duren. Veel van het zelfde paseerde de revue. Voor mijn gevoel liep het verhaal soepeler in deel 1.
In deze film kwam heel erg veel hetzelfde naar vorenhet zwembad waar de lamp aan en uit gaat, de stofzuiger die steeds uit het water komt... de voordeur cam waar eigenlijk niets gebeurde.....kortom de nachten trokken zich lang!!!
Een leuk concept vond ik het gebruik van meerdere mensen en de twee hoofdpersonages van deel 1. Jammer vond ik weer het overtrokken idee dat de geest van het ene lichaam naar de andere werd getransporteerd. dit deed ook weer afbreuk aan de geloofwaardigheid.
Het einde vond ik erg snel en rommelig gaan en klopte helemaal niet met de voorganger. bij mij was het einde van deel 1 dat katie neer werd geschoten door de politie, vervolgens breekt ze hier een nek en gooit haar zus tegen een muur omhoog!!!.
Mijn cijfer wordt niet hoger dan een 2.0*
Ik vond het leuk om hem gezien te hebben, maar heeft bij mij duidelijk niet zo een impact gemaakt dan deel 1
xxc
Nu weet ik weer waarom ik liever een film thuis kijk!!!
Mijn cijfer wordt niet hoger dan een 2.0*
Dan heb je waarschijnlijk het alternatieve einde gezien in deel 1..
xxc
Zo, net terug van de bioscoop. Ik vond het echt een zeer spannende film met vele schrikmomenten. Voor mij had het nog een stuk spannender geweest als het in de bioscoop gewoon stil was en niet om de 10 seconden gelachen/geschreeuwen wordt na elk spannend stukje (waarschijnlijk uit zenuwen voor de film).
De kracht van de film zit hem echt in de simpelheid. Velen betrekken de film op zichzelf waardoor ze bij het kleinste geluidje in huis direct terugdenken aan de film en niet kunnen slapen. =)
Echt een spannende film die je het best beleeft in een stille omgeving met het geluid hard.
Mijn 1e post btw =)
Helemaal met je eens
joeyspo
klopt al niks van, de hoofdpersonage van deel 1 ging dood. En nu deel 2 zijn ze er weer?
dutchtuga
Goed vervolg. Paranormal Activity 2 is in feite eenzelfde belevenis als het eerste deel. Nadeel is echter dat de camera's ditmaal niet worden opgesteld om de volgende dag te kijken wat er 's nachts gebeurt. Het zijn enkel beveiligingscamera's die goed van pas komen op het moment dat zaken uit de hand beginnen te lopen. Dit doet wat afbreuk aan de intensiteit, maar verder kent Paranormal Activity 2 weer een stel ijzingwekkende scènes. De scène waar de moeder weg wordt gesleurd uit de kamer en de trap af is geweldig, net als de scène waar alle keukenkasten in een klap open springen. Ik schrok me werkelijk kapot! Jammer alleen dat het einde in de kelder vreselijk is afgekeken van The Blair Witch Project en [REC]. Het uitgangspunt is al niet zo origineel, maar om dan scènes bijna identiek over te nemen is te betreuren. Doet verder niet af aan het feit dat ik me weer prima heb vermaakt. Dit vervolg is minder intens en mysterieus, maar weet op momenten weer de stuipen op het lijf te jagen, wat de uiteindelijke bedoeling is geweest.
Edit: opvallend trouwens dat alle vervolgen van deze nieuwe filmtrend niet in de voetsporen van hun origineel kunnen staan, getuige BWP2, [REC]2, PA2.
killerfreak
Mijn 1e post btw =)
Volledig mee akkoord. De film maakt me trouwens benieuwd naar het 1ste deel. Maar goed, die zal ik ooit nog wel kijken.
Spannend, bloedstollend en dat met weinig middelen of overdreven special effects. Meer moet dat niet zijn!
SaNDuTjE
Zo opvallend is dat toch niet. Zoals altijd brengt een origineel wat nieuws en is een vervolg vaak een (matig) kopie ervan met een aangepast script/andere setting, waardoor de verrassing weg is alleen de schrikeffecten in plaats van de hele film nog voor de spanning moeten zorgen.
Aangezien ik PA2 nog niet gezien heb kan die het tegendeel nog bewijzen, maar ik vrees dat deze niet anders zal zijn.
Mr_White
- 2067 berichten
PA2 is een prequel.
peggy_
Ik heb ook echt wel zitten shaken in de bios! Inderdaad altijd jammer dat er mensen zijn die constant moesten praten en lachen. Ik vond het onwijs vet gedaan dat het aan deel 1 duidelijk gelinkt word.
Absolute aanrader!
@ joeyspo: In de film word duidelijk aangegeven dat dit plaats vond VOOR deel 1 en halverwege word nog eens herhaald wat zich vervolgens in deel 1 had afgespeeld (Micah stierf .. dagen later). En nadat deel 1 zich zogezegd had afgespeeld, kwam het weer terug bij hun.
Had redelijke verwachtingen van de film en Paranormal Activity heeft ze toch op een goede manier ingelost.
Tuurlijk is het een snel en goedkoop vervolg(al is het natuurlijk een prequel en vind ik het juist leuk dat ze niet willen opscheppen met het budget) op het eerste deel, maar nergens voelt het goedkoop aan en probeert het op een een idem manier geld te cashen(Blair Witch 2 anyone?). Het is niet een simpele herhalingsoefening van het eerste deel. Het verhaal wordt op een leuke manier samen gevoegd met het 1e deel en vooral op het einde wordt er een leuke draai aan gegeven.
Overigens zal voor de mensen die de download versie(SHAME ON YOU!!!!) hebben gezien een paar dingen onduidelijk blijven, aangezien in die versie Katie wordt doodgeschoten door de politie nadat ze dagenlang voor d'r bed heeft gezeten. In de biosversie verschijnt ze voor de camera met een schrikeffect en blijft ze dus leven, dit verklaart waarom ze hier dus ook nog leeft en haar zus+man vermoordt.
Dan de spanning, die is in dit deel ook weer vol aanwezig. Het gebrek aan muziek zorgt voor een muisstille zaal. Dit vind ik persoonlijk ook erg sterk aan de twee Paranormal Activity films, de kleine dingetjes zorgen ervoor dat je geboeid blijft kijken. Ook het regelmatig laten zien van de nachtbeelden laten je met een verhoogde hartslag zitten. Het mooie is dat de film je vaak met een spannend gevoel achter zitten, op de momenten dat je iets verwacht staar je naar camerabeelden waar er niets gebeurd en de momenten waar je niets verwacht schrik je je dood. Vooral de scene met de keukenkastjes zorgde ervoor dat de hele zaal omhoog schoot. Geniaal!
Ook zorgt de relativerende humor voor erg veel gelach, die vader is behoorlijk grappig en zorgt voor hilarische momenten.
PA2 is een verrassend goed vervolg op het eerste deel en weet je op een zelfde soort manier 90 minuten vol spanning zitten. Als je het eerste deel niets vond zou ik de film niet aanraden, maar waarom zou je ook heen gaan als je het eerste deel maar niets vond? PA2 weet het nog aantal originele invalshoeken te plaatsen met een grotere familie(zus van de vrouw uit het 1e deel) en meer camerabeelden. Dit zorgt voor een zeer spannende film die weer lekker ouderwets weet te griezelen.
Voor de liefhebbers van deel 1 meer dan prima te behappen! Wellicht zelfs wel beter omdat het geen ellenlange intro heeft.
Sjoerdow
Deel 1 heeft twee verschillende eindes: De bioscoopversie eindigt als volgt: micah wordt tegen de camera gesmeten en Katie komt met haar gezicht bijtend op de camera af. Daar eindigt het.
De alternatieve versie: Micah wordt tegen de camera gesmeten, Katie gaat vervolgens een paar nachtjes tegen het bed aan te wiegen. Vervolgens komt de politie langs en terwijl Katie met een mes de agenten benaderd wordt ze neergeschoten.
Kortom: de alternatieve versie niet kijken, als je deel 2 serieus wil nemen.
Dat uitgelegd te hebben, vind ik deel 2 misschien nog wel iets beter dan deel 1. Doodeng, dat wel!
Artkramer
Kortom: de alternatieve versie niet kijken, als je deel 2 serieus wil nemen.
Vind de alternatieve versie van deel 1 overigens wel veel sterker dan de bioscoopversie
Ik niet.
Vind het juist wel goed als er wat aan de verbeelding over blijft.
Zoals een demonengezicht vol in beeld? Vind ik juist een beetje jammer, puur vanwege het schrikeffect dat die wat leuker was.
Het alternatieve einde duurt gewoon veel langer en is niet sensatiebewust/gaat niet voor het schrikeffect. Maar wat mij betreft wel wat mysterieuzer. Je weet immers niet of ze bezeten is. Alleen ze wordt doodgeschoten, dus dat einde gaat niet op voor deze film.
Sjoerdow
Natuurlijk is ze aan het einde van deel 1 bezeten, dat blijkt des te meer als je deel 2 bekijkt.
Vond dat hele politiegedeelte een beetje slapjes en niet passen bij de rest van de film.
En ik wil niet flauw doen hoor, maar schrikeffecten is toch werkelijk het enige wat deze films goed maakt?
Maar goed, agreed to disagree.
Ja, maar volgens het alternatieve einde kan ze net zo goed een psycho zijn. Je ziet immers nooit een demonenkop van haar in beeld. In de biosversie wel hoor. Overigens ga ik zelf ook wel voor de biosversie, puur omdat ie je inderdaad lekker laat schrikken.
SJRS.VLDT
Ik lees net dat 'Paranormal Activity 2' dit weekend al ruim 43 miljoen dollar heeft opgebracht (in alleen al de VS) Dat is waarschijnlijk een record opbrengst in het genre Horror.
Daar komt nog is bij dat de film een budget van 2,7 miljoen dollar had, dus dat ie ook nog is in aanmerking komt om 1 van de meest succesvolle films OOIT te worden (dat volgens mij tot nu toe, nog steeds 'The Blair Witch Project' die ongeveer voor elke gespendeerde dollar 10.600 dollar terug kreeg)
Kortom, spectaculaire stats voor deze film (enige nadeel is dat we waarschijnlijk over 8 jaar bij deel Paranormal Activity 10 zijn aangekomen..
Nou ja, deel 1 heeft 15000 gekost en 106 miljoen dollar opgebracht.
SJRS.VLDT
Nou ja, deel 1 heeft 15000 gekost en 106 miljoen dollar opgebracht.
Maar die opbrengst is in totaal. Deze film heeft alleen al in het eerste weekend 43 miljoen. Neemt niet weg dat het eerste deel ook een monsterscore heeft.
Lui (crew films)
Wacht volgend weekend maar eens af! Dan is Saw 3D aan de beurt.
SJRS.VLDT
Wacht volgend weekend maar eens af! Dan is Saw 3D aan de beurt.
Dat is nog maar de vraag, aangezien de delen na Saw IV in veel minder bioscopen draaien. Maar hij is wel 3D (dat is toch weer een duurder kaartje)
Lexcoaster
Kan iemand nog even een verklaring geven waarom Katie en Micah wéér springlevend zijn?
Waarom zij tóch het huis vol camera's hebben hangen, terwijl ze in PA1 doorkregen dat de camera het nou allemaal hetiger maakte dan daarvoor?
Etc. etc. Als daar geen sterke reden voor is, is er voor mij al geen behoefte meer te kijken.
Dit deel is een prequal. Dit speelt zich dus af voor (en gedeeltelijk ook tijdens) deel 1.
Wat is het verschil dan? owja ze hadden meer centjes tijdens de 2de. niet bepaald een voordeel te noemen.
De manier waarop je je stelling formuleerde leek erop alsof je al een oordeel had maar de film nog niet gezien had.
En het grote download versie of biosversie verhaal natuurlijk he
geronimo
- 1955 berichten
O wacht, blijkt dat ik net een versie heb gezien waarin van het einde zo'n 10 minuten uit is gehaald. Dus moet 'm nog eens zien. Compleet... Let even niet op m'n stem, kan dus nog veranderen.
studio dewolf
Welke einde van deel 1 is juist voor dit deel 2?
Katie doodgeschoten door de politie of Katie gooit haar lief op de camera en toont haar duivelsgezicht.
Als je even de reacties hierboven even doorleest kan je het lezen. Uiteraard sluit deze versie aan op de biosversie die eerder is verschenen.
moviemafketel
- 19752 berichten
O nee, robert vindt deze film goed. Ik denk dat ik het dus weer helemaal prutteldeprup ga vinden.
Minotaures
Zijn er trouwens filmgangers die angstig de zaal uitliepen zoals deel 1?
studio dewolf
Ik heb het gelezen maar het is niet duidelijk.
Nog steeds niet? Weet je uberhaupt welke de biosversie is? Duidelijker kan het bijna niet lijkt me. Staat toch echt heel duidelijk in teksten van Sjoerdow en ik.

Paranormal Activity: Next of Kin
2021