Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 91 minuten / 97 minuten (unrated versie)
Geregisseerd door: Tod Williams
Met onder meer: Brian Boland, Sprague Grayden en Molly Ephraim
Releasedatum: 21 oktober 2010
Plot Paranormal Activity 2
"In 2009 you demanded it. Nothing can prepare you for what's next."
De familie van Katie (Katie Featherston) installeert na een serie gebeurtenissen, waarvan ze denken dat het inbraken zijn, beveiligingscamera's in hun huis. Het blijkt dat een paranormale aanwezigheid en Katie zelf verantwoordelijk zijn voor de schade. Overtuigd dat er iets bovennatuurlijks aan de hand moet zijn met een geest, moet de familie Katies kwellingen doorstaan terwijl de geest op haar kleine neefje Hunter aast.
Kristi Rey
Hunter Rey
Surveillance Camera Expert
Martine
movie acteurs
Goed vervolg die zeker gelukt is.
Ook dit deel had wat engs. Alleen de eerste blijft toch een heel stuk enger omdat er maar 2 mensen in het huis zijn. Hier zijn er wat meer. Deze film had ook een fraaie opbouw waardoor het ook zorgt dat de film perfect is uitgewerkt. Het is toch weer zo'n vervolg waar je deel 1 echt eerst gezien moet hebben. Vooral ivm het einde. Bij sommige stukjes zat ik me toch echt af te vragen wat er zou gebeuren. Zoals bij de scene wanneer de hond onheil voelt naderen en achter de bank zit . Wat zou er nu toch gaan gebeuren
! In ieder geval gaan de rest van de personen gaan uit het huis naar de dierenarts met de hond, alleen blijven Kristi en Hunter alleen thuis. Wat een lefkikkers zijn het, maar het is wel een beetje dom. Vooral aangezien Kristi naar de kelder wordt gesleurd en daar verandert ze in een demon. Al met al een goede film die wel wat minder is dan deel 1. Maar alsnog een vakkundig filmpje.
Dus dit vervolg krijgt een 3,0.
FillumGek
Toch een beetje een tegenvaller. Na het meerdere malen bekijken van de trailer en het goede eerste deel waren de verwachtingen hooggespannen, maar ze worden helaas niet ingelost. Als ik moest kiezen tussen de trailer of de hele film dan vond ik de trailer schrikwekkender eigenlijk. Veel shots uit de trailer kwamen hier niet eens in voor.
In deze prequel word je geïntroduceerd aan de familie van Katie. Je krijgt een kijkje in het huis van haar zus Kristi, haar man Dan en hun pasgeboren zoon Hunter. Hier wringt het schoentje al meteen. Op de een of andere manier kon ik niet zo goed meeleven met de familie, wat ik in de voorganger tot zekere hoogte wel kon. Misschien omdat het acteerwerk niet uitstekend was, de dialogen niet zo interessant of omdat ik stiekem al de hele film kon voorspellen. Want verrassend is het allemaal niet, zelfs het einde niet.
De film heeft hetzelfde langzame tempo als het eerste deel, alleen zijn de incidenten wat heftiger. Echter, negen van de tien keer zit je te kijken naar niets. Vol concentratie zit je naar de nachtcamera te kijken, maar afgezien van wat geluid gebeurt er niet zoveel. En dat vind ik helemaal niet zo erg, want het verhoogd de spanning aanzienlijk. Daarom vind ik juist de extremere voorvallen een beetje te overdreven. De kasten die tegelijk open gaan, de baby die wordt opgepakt of Kristi die naar beneden wordt gesleurd. Ik was niet overtuigd. In PA werd Katie enigszins subtiel op het einde uit haar nest getrokken, maar dit leek op een complete aanranding wat in mijn ogen niet in het realistische beeld, wat de film wilt scheppen, past. Dan kon ik beter genieten van het mysterieuze sfeertje dat werd gecreëerd door de nachtelijke beelden. Het leed leek in deze film ook wat verder van de familie af te staan. Het grote verschil is dat in het vorige deel Katie bijvoorbeeld gek werd, wat op een creepy manier op de nachtcamera was vastgelegd.
Het einde vond ik ook lang niet zo spannend als in Paranormal Activity wat vooral aan de erg onduidelijke manier van filmen ligt. Er blijven ook nog wat vragen hangen over onduidelijkheden maar de film boeide me nu ook niet zo zeer dat ik het antwoord ga opzoeken. Ergste knelpunt is denk ik dat het ontbreekt aan een verrassing. Het is voortgeborduurd op het eerste deel, maar dat blijft niet boeiend. Had gehoopt op wat meer intensiteit en er mocht ook wel wat meer met de baby gedaan worden. Een lichte teleurstelling dus, maar ik wil een vervolg best opnieuw een kans geven.
Mister_Movie
Ik moet al geen recensie meer typen, want dit is de perfecte verwoording.
Stewie Griffin
Over het algemeen een redelijke film.
De meeste scenes in deze film waren toch wel saai... Maar sommige scenes waren ook wel weer spannend
Ik weet niet zo goed wat ik van deze film moet zeggen eigenlijk.
Laat ik wel zeggen dat ik er veel meer van had verwacht en dat deel 1 veel beter is.
hangtangding
Deel 1 vond ik veel spannender en veel enger.
Ik zat heel de tijd te wachten wanneer het nu spannender zou worden, maar er gebeurde gewoon niet veel wat mij echt deed schrikken.
Het blijft wel knap gedaan allemaal...maar toch had ik er meer van verwacht.
Thomas83
Van de eerste film was ik ondanks zijn gebreken erg gecharmeerd. Die was ook echt behoorlijk spannend en creepy op momenten. Hier miste ik dat een beetje. Elk eng moment had weinig impact omdat het continu eigenlijk een herhaling van zetten was. De kijker die door een gil op het verkeerde been wordt gezet omdat het slechts om iets in het toilet blijkt te gaan, iemand die met kracht wordt weggesleept, zwevende dingen, geklop, gebons en gegrom, deuren en kasten die opengaan en dingen die die omvallen, we hebben het allemaal al eerder gezien.
En dan hebben ze er hier nog wat flauw clichés aan toegevoegd, zoals het bijgelovige en op spiritueel gebied meer ervaren Latino-huishulpje, kleine kinderen en dieren die meer zien dan volwassen mensen, een overbodige rol van puberstiefdochter, haperende apparaten, enzovoort. Verder werd er nog niet eens, zoals gebruikelijk bij sequels, echt overal een schepje bovenop gedaan, maar wel wat betreft een erg belangrijk punt: er is nu niet een camera maar meerdere. Ik vond het weinig aan de film toevoegen uiteindelijk, en de reden waarom er aan het begin van de film vele camera's worden geïnstalleerd in het weer vrij kleine huisje vond ik ook maar wat sterk.
Het laatste half uur wordt de film erg warrig maar trekt deze in elk geval wel voor het eerst een beetje mijn aandacht. Maar ook dit blijkt weinig te zijn, en het einde is ook een stuk minder als dat van de eerste film. Al ontbreekt nu gelukkig wel die domme en een beetje de boel verpestende laatste actie om het publiek nog 1 keer te laten schrikken. Een film die je gerust ook kunt overslaan. Hopelijk komt er niet nog een vervolg, of wordt het dan in elk geval vernieuwend aangepakt en niet met een of andere prequel-gimmick als enige opfleuring van een uiteindelijk teleurstellend en wat ouderwets aanvoelend achtergrondverhaal. 2.0*.
erik1677
de eerste film vond ik wel goed, maar vond dit helaas een tegenvaller.
Soms wel eens spannend, maar veels te vaak eigenlijk niet.
mug13
Ik geloof best dat er meer tussen hemel en aarde is,vind het ook allemaal erg fascinerend.Wil er alleen niks mee te maken hebben en er al helemaal niet mee geconfronteerd worden.Als mij dit gebeurd in de eerste nacht/of andere nachten dan zie je toch echt wel een hele grote stofwolk in mijn huis,want ik ben echt meteen pleite.Bel ook gelijk de makelaar of hij het bordje TE KOOP in de tuin wil plaatsen.
Ondanks dat de film langzaam opgang komt/kwam vind ik hem wel erg spannend.Zodra er paranormale gebeurtenissen in het huis plaats vinden/vonden gingen mijn haren toch echt wel overeind staan.
xiqu0n
Deze film voldoet helaas voor mij niet aan de eisen om het een topfilm te maken. Ik had deel 1 gezien die ik toch wel spannend vond. Deel 2 had het voor mij niet. De opbouw duurde voor mijn gevoel net iets te lang. Toen het uiteindelyk loos ging vond ik lastig,te,volgen wat nu allemaal precies gebeurde. Het einde gaf mij helemaal het gevoel van "is dit alles"?
Helaas behoort deze voor mij niet bij de toppers. Daarom krijgt deze film 2 sterren
Gabyvon
uhhhh succes uitmelken met in principe een kopie van de eerste film ...prima hoor! zou ik ook hebben gedaan. Maar zonde van je tijd om deze deel 2 te bekijken. Traag en vooral niet eng of spannend..
Blarown
hmm... ging deze film met tegenzin kijken nadat ik deel 1 in de bioscoop had gezien, ik ging af op de zin die vaak genoemt werd bij deze film "The Scariest Movie Ever Made" .... ONZIN!
ik vond deel 1 onzin en deel 2 vond ik ook totale onzin.
ben blij dat ik deze niet ik de bios heb gezien
Partyboooi
Ik vond deel 1 wel een spannend opgezette film, zeker alleen thuis in het donker
Dit is eigenlijk een wat slap aftreksel, het heeft zijn spannende momenten (zeker 1 keer) maar eigenlijk een herhaling van deel 1, wat jammer is natuurlijk.
2,5**
mrkos
ik dacht dat ie 11 januari uitkwam op dvd.. maar kan hem nog niet vinden in de videotheek:(
Bedankt voor het melden. De release blijkt te zijn verschoven naar 15 februari.
Ik heb de videotheekdatum even aangepast.
mrkos
Ok dankje, op internet zag ik ook al dat Paranormal activity 3 in de naam is...
rebecca-angel90
Zoveel negatieve reacties, ik snap het niet. Ik begon er al veel minder van te verwachten, maar deel 1 is zeker eén van mijn favorieten en wilde deel 2 absoluut zien en vond hem zeker niet slechter dan deel 1, ietsje minder eng en hij komt inderdaad laat op gang, maar heb de hele film met spanning gekeken en het einde vond ik zeer verrassend! 5!
TragieStar.*
Ja, en wie verzint er als usernaam nou: buddhapuckie
Maar ben benieuwd naar dit deel, omdat deel 1 me wel beviel, al hoop ik wel op meer. Er mag wel wat meer vaart in maar eigenlijk ook weer niet, want dat maakt Paranormal Activity zo bijzonder.
teaser
Ik lees in de reacties dat het om een prequal gaat... OK... In de laatste paar minuten kwam die Katie mij een beetje bekent voor, enkel om haar vorm en en bebloede shirt Dát was blijven hangen van deel 1.
Deel 2 was niet meer dan een herhaling van zetten met een 'out-of-the-blue' einde...
Dit soort films valt of staat met de motivatie om maar alles te filmen. Ik vond de motivatie in dezen niet zo sterk. Om na 1 (één) vermoedelijke inbraak een flink aantal camera's op te hangen slaat eigenlijk nergens op. Tenzij je paranoïde bent...
Gelukkig heb ik niet meer dan een paar cent aan deze film besteed... 1*
...Als de makers maar weer flink hebben kunnen cashen, niet dan?....
Sasja
Ik heb de film eindelijk ook gezien maar wat viel deze tegen vergeleken met deel 1. Ik dacht nog oke lekker griezelen (deel 1 vond ik toch wel redelijk griezelig) ik zat er helemaal klaar voor en wat krijg ik? een paar schrik effecten en meer niet. Dit is btw een sequel en prequel in een
Op het eind kwam katie net terug van haar moord op Micah om de rest ook te vermoorden. Dat vond ik wel weer een meevaller dat ze deel 1 er ook een beetje tussen doen Ondanks dat voor mij de film tegenviel wilde ik wel weten hoe het afliep, jammer dat deel 1 beter was.
Paranormal Activity 2 (2010) was helaas niet zo goed als het eerste deel maar de onderhuidse spanning die wordt opgebouwd was weer geniaal de laatste 20 min van de film zijn een beetje afgeraffeld wat ten koste van de film gaat.
Rustig opgebouwd vluggertje.
Waar deel 1 op speciale wijze voor de nodige spanning zorgde, is vooral het vernieuwende effect daarvan bij dit deel verdwenen. Tevens wordt er wel erg rustig opgebouwd naar iets wat vervolgens in hoge versnelling ontspoort. Als vervolgens de characters onlogische beslissingen nemen en het einde nogal rommelig in beeld wordt gebracht, voelt een en ander steeds meer aan als een vluggertje. Enkel en alleen in het leven geroepen om snel te kunnen cashen.
Matig.
Bozkurt
Ik vond het echt een saai film met weinig schrik scenes, is zeker wel je tijd waard om te kijken maar zeker niet zo goed als deel 1. Verwacht er gewoon niet teveel van.
tal1b
goh! Wat een negatieve stemming hier.
Deze film is best te pruimen, met wat leuke schrikmomenten. vond hm beter dan deel 1.
AHWA
Ik heb toen de film net uit was toch een ietwat andere versie gezien, want de herziening met de unrated versie had scenes waarin Katie naar het huis komt en zowel de vader en moeder van Hunter vermoordt, en Hunter meeneemt Coole scenes die de film toch naar de 4.0* trekken. De opbouw gaat heel langzaam, misschien wel iets te langzaam, maar als het eenmaal begint, is het wel weer erg spannend. Nog niet zo goed als deel 1 however.
Goirle_NL_Bas
Heel erg goeie film, net als deel 1.
Moet zeggen dat ik deel 1 wel ietsje enger vind als deel 2, maar ook deel 2 is erg goed, met dezelfde sfeer.
Verrassend einde, en je houd toch weer dat nare gevoel over, net als na deel 1.
Paranormal activity blijft 1 van mijn favorieten films, deel 1 en 2.
olbo
Slechtste film in jaren... wat mij betreft. Slaapverwekkend, dan schrik je nog van een scheet in het laatste kwartier.

Paranormal Activity: Next of Kin
2021