• 9.375.227 stemmen

Paranormal Activity 2 (2010)

Horror / Thriller | 91 minuten / 97 minuten (unrated versie)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 91 minuten / 97 minuten (unrated versie)

Geregisseerd door: Tod Williams

Met onder meer: Brian Boland, Sprague Grayden en Molly Ephraim

Releasedatum: 21 oktober 2010

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Paranormal Activity 2

"In 2009 you demanded it. Nothing can prepare you for what's next."

De familie van Katie (Katie Featherston) installeert na een serie gebeurtenissen, waarvan ze denken dat het inbraken zijn, beveiligingscamera's in hun huis. Het blijkt dat een paranormale aanwezigheid en Katie zelf verantwoordelijk zijn voor de schade. Overtuigd dat er iets bovennatuurlijks aan de hand moet zijn met een geest, moet de familie Katies kwellingen doorstaan terwijl de geest op haar kleine neefje Hunter aast.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Na ruim een uur turen en de oren gespitst in afwachting van een teken van leven of een on-alledaags geluidje...eindelijk iets wat voor "actie" noem het spanning door moest gaan.

Een "pluspuntje" was de manier waarop ze verwezen naar het eerdere deel, in mag ik hopen geen trilogie....kortom een vervolg die ik met verbazing heb bekeken.

avatar van mikao_ushi

mikao_ushi

ik ga hem nu kijken maar met jullie comentaar weet ik al dat er een deel 3 op stapel ligt ¿¿¿¿¿¿¿

avatar van noke

noke

TiMmS schreef:

Had ik ook, maar maak je niet al te druk, deel 2 is niet dermate erg hoor.

Bedankt voor de tip......maar deze sla ik echt over

avatar van goelian

goelian

Wat mij betreft is het gewoon een kopie van Paranormal Activity 1, maar is deze film 180x zo duur als Paranormal Activity 1. Ik zie het er echt niet van af. (bron: wikipedia)

avatar van Number23

Number23

ome_math schreef:

Als je een beetje verstand hebt van lichaamstaal, dan zag je op de momenten dat de hond agressief, of beschermend moest reageren, hij eigenlijk een heel positieve lichaamshouding had.

De hond was toch vaak bang. Begon te blaffen en ging liggen... [/quote]

Grommen naar t raam, grommen naar de deur, wachten tot ouders thuiskomen, beneden geluiden checken, meeleven met buitengesloten zus.

Ik vind dat agressief en beschermend gedrag hoor

avatar van Number23

Number23

Ik denk slechtere film dan deel 1, ookal heb ik die niet in de juiste sfeer gezien(bioscoop, donker, alleen)

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Denk dat de juiste sfeer voor deze film juist thuis, wellicht wel in het donker, alleen is. Maar de bioscoop lijkt me een totaal verkeerde plek om deze vrij persoonlijke horror te kijken, de film begint juist pas eng te worden wanneer je eraan terug denkt, ''veilig'' in je bedje

avatar van alfredh

alfredh

Vrij spannende thriller. Een waardig vervolg op de eerste.

Een genre-oefening in minimalistische cinema waarbij eerder suggestie dan expliciete horror centraal staat. Sommige mensen die deze film maar niks vonden hebben duidelijk

met de verkeerde verwachtingen gekeken...

Schitterend cinematografisch moment: de scene waarin de hond werd belaagd door de demon maar dan net om het hoekje zodat je eigenlijk nèt niks kon zien. Roman Polanski (cfr. Rosemary's Baby) zou goedkeurend toegekeken hebben.

PS: een welgemeende fuck you aan die twee onnozele koppels die met hun gebabbel de ervaring voor een deel verpestten. Als een film je niet boeit: GA NAAR HET CAFE!!!!!!!!!

avatar van stinger650

stinger650

vond m wel leuk maar ook beduidend minder dan deel 1,

verdict: 2,5 ster

avatar van Joera

Joera

Geweldige film! Ik was al fan van deel 1. Ik ben ook fan van deel 2. Ik vond hem super spannend.

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond hem wederom weer spannend. De film komt traag op gang maar dan wordt het weer super spannend. Ik vind het af en toe ook een beetje irritant dat alles met een handcam is gefilmd. Maar ik zat op het puntje van mijn stoel te kijken. Zeker een aanrader

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Een mislukt vervolg op de eerste film. Beetje verwarrende boel, mijns inziens. Ben toch benieuwd naar deel 3

avatar van RaouL#1

RaouL#1

JP schreef:
Is het noodzakelijk dat ik deel 1 gezien heb als ik aan deze wil beginnen?

Ik zou zeggen van wel, want deel 2 speelt zich eigenlijk af voor deel 1, namelijk:
Deel 1 speelt zich eigenlijk tijdens deel 2.
Eerst is deel 2, tot het moment dat de demon is overgeplaatst naar Katie, dan speelt heel deel 1 zich af. Dan gaat Katie naar haar zus ( dus deel 2 weer ) en vermoord Dan en kristi.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

In deel 1 werd ze pas tegen het einde bezeten hoor, dat zag je duidelijk gebeuren. Kan dus niet dat deel twee eerst zou zijn.

avatar van RaouL#1

RaouL#1

John Lee Hooker schreef:

Eerst speelt deel 2 zich af t/m het moment dat Katie bezeten raakt, doordat zij de vloek overneemt, dan gaat ze naar huis en speelt deel 1 zich af. Dan heeft ze haar vriend vermoord en gaat het weer verder met deel 2 waar ze de rest vermoord.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Hetzelfde geleuter eigenlijk als deel 1. Terwijl deel 1 nog als"origineel" (het is hoe je het bekijkt) te beschouwen valt, is dit deel een flauw aftreksel.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

neopetsYES! schreef:

Je moet er eigenlijk ook in geloven anders is het zoiezo al niks aan vind ik.

Moest dit echt gebeurt zijn, dan kreeg de film een hogere waardering van mij

avatar van krosnicky

krosnicky

Katie ? Gaat Het hier opnieuw over de katie uit deel 1

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

RaouL#1 schreef:

Nee dat kan niet. Ze werd pas tegen het einde van deel 1 bezeten. Als eerst dat stuk van deel 2 zou komen, zou ze al bezeten moeten zijn in het begin van deel 1.

Elineloves

Een vervolg en prequel tegelijk. Interessant.

Ik hoopte een antwoord te krijgen op de vraag: Wat is er met Katie gebeurd nadat ze bezeten was door een demoon? De drie alternatieve einden van het eerste deel hielpen hier ook niet echt bij. Toch blijf je nieuwsgierig na het zien van het eerste deel en het bekijken van de trailer van dit deel.

In dit tweede deel maken we kennis met de kersverse papa Dan en mama Kristi, en Dan's dochter Ali, de zus van Katie. Best slim om het op deze manier te doen. Katie en Micah komen tenslotte vaak over de vloer.

Hoewel er het eerste half uur eigenlijk niets schokkend gebeurt, is het nergens saai. De trage opbouw van het verhaal kennen we nog van deel 1. Wat wel knaagt, zijn enkele vragen die direct bij me opkwamen: Waarom filmen die mensen vanaf het begin al alles, ook wanneer er nog niks gebeurde? En wanneer er iets gebeurde, waarom bleven ze dan allemaal daar? Een normale reactie zou zijn: als de sodemieter je huis uit. Waarom is die demon daar? Waarom dit gezin? Hoe ging het vroeger tussen de twee zussen? Het is leuk dat het zo mysterieus is, dat is enigszins ook wel de kracht van deze film, maar wat meer uitleg of uitdieping was voor mij welkom geweest. Aan speculaties in elk geval geen gebrek.

Ali zet een overtuigende rol neer waarnaast Dan en Kristi een beetje verbleken. De rest van het acteerwerk is middelmatig te noemen. Hoewel er continue toe wordt gewerkt naar een climax, viel mij deze een beetje tegen. Toegegeven: Er zaten enkele 'klamme handjes momenten' in, maar verder was het veel van hetzelfde.

Om terug te komen op mijn vraag wat er met Katie gebeurde: Wanneer je plots een shot uit het eerste deel ziet, komen de plotwendingen. De dag nadat Micah dood ging staat Katie plots in het huis van haar zus, terwijl die demon nog in haar zit. Het open einde is vrij afgeraffeld en het lijkt alsof er weer een derde deel gaat aankomen.

Voor mij was het een beetje teveel van het goede. Jammer, gezien ik me hier erg op verheugde. Te hoge verwachtingen? Waarschijnlijk wel.

avatar van rep_robert

Elineloves schreef:

Over dat filmen....er was bij hun ingebroken en ze hebben die camera's daar voor de veiligheid opgehangen. Die draaien hoe dan ook, dus daar is op zich niks mis mee lijkt me. Dat er iemand al met zo'n handycam rondloopt hoort gewoon bij dit soort films.
Dat ze in het huis blijven, tsjah... volgens mij houden ze het zelfs een tijdje voor zichzelf. maar dit staat wel synoniem aan horrorfilms. Daarnaast zijn dit demonen, van die wezens die niet huis gebonden zijn en je overal achtervolgen.

En waarom dit gezin? Tsjah, is dat niet zo met alle zaken van deze aard? Je bent gewoon de lul of niet. Ik denk dat meer uitdieping de film nog trager had gemaakt. Daarnaast is dit een film gebaseerd op gevonden beelden, dus is het verwerken van zo'n gezin situatie van vroeger iets wat je alleen middels een dialoog naar voren kan brengen. Iets wat de boel denk ik ook niet zou hebben geholpen.

Elineloves

True, het zou waarschijnlijk nog meer vertragen, maar wanneer ze het niet zo lang hadden getrokken in het begin en toen al wat 'meer' hadden laten zien in plaats van al die koetjes en kalfjes, zou ik het beter hebben gevonden. Vanaf het moment dat ze met baby Hunter thuiskomen, wordt er al gefilmd. Die inbraak was toch later?

De meest logische verklaring is volgens mij dat de zusjes vroeger samen geesten hebben opgeroepen, en dat daardoor een kwade demon 'vrij' kwam die de familie bleef achtervolgen. Uiteindelijk is Katie wel degene die de moorden pleegt. Ik denk toch echt dat er nog een vervolgdeel komt waarbij nog meer duidelijk zal worden.

avatar van rep_robert

Ja, maar een film als dit heeft ook een intro nodig he.Je moet wel enige affiniteit met de personages krijgen. Daarnaast is de introductie in dit deel toch een stuk rapper dan het 1e deel hoor. In deel 1 duurde het een stuk langer voordat het los ging.
Voor de rest, die camera's boven in de kamers/deuren hingen er echt pas na de inbraak. Als je het überhaupt een inbraak kan noemen.

Voor de rest staat me ook wel iets bij dat ze samen met haar zusje dingen hebben opgeroepen in hun jeugd. Ze had zelfs nog wat van Katie gekregen...denk dat ze daarmee de vloek heeft gekregen. Maar die details kan ik niet meer precies herinneren allemaal.

Wat een tegenvaller zeg! Ik had grote verwachtingen na deel 1 maar het was echt een deceptie! Een irritante vader die van niets wil weten, een hond die gromt of blaft en niemand die reageert. Hun zoontje die aanwijzingen geeft maar ook dit zien ze niet. En dan weer dezelfde effecten als in het eerste deel maar daar schrikken we dus niet meer van. Nee, het deed me een beetje denken aan The Blairwitch Project 1 en 2. Hetzelfde, deel 1 top deel 2 waardeloos.

Elineloves

Ik kon ook weinig empathie voelen voor de personages, van meeleven was eigenlijk nauwelijks sprake. Juist dat kindje vond ik zielig.

avatar van AsianFreak

AsianFreak

goelian schreef:

(bron: wikipedia)

Even voor de duidelijk heid; Dat is niet echt een betrouwbare bron! Het is gemaakt door en voor 'amateurtjes', iedereen kan er wat inzetten, zelfs mijn blinde buurman.

avatar van perceived

perceived

Hetzelfde concept als de eerste maar dit deel ontbreekt het aan spanning. Komt natuurlijk ook dat de verrassing er af is. De kracht van de simpele opzet van deel 1 is ook dé beperking voor een vervolg.

avatar van juliegirlxoxo

juliegirlxoxo

Het was de eerste horror film die ik in mijn leven zag,maar toen die uitendelijk bezig was vond ik hem best saai.Ik had er meer van verwacht

avatar van MNV2

MNV2

The Blairwitch Project, Cloverfield, Paranormal Activity... na een paar films ken je het trucje wel. Desondanks toch nog een spannende horrorfilm waarin een familie het opneemt tegen een onzichtbaar wezen, een demon. Wat deze film beter doet dan zijn voorganger is dat de acteurs hun rol wat natuurlijker neerzetten, in de vorige film kwam het af en toe wat te 'geacteerd' over. Minder vond ik dan weer dat er iets teveel van nacht naar nacht wordt overgeschakeld terwijl dat er nogal weinig gebeurd. Ook de beweegredenen vind ik niet altijd even logisch, i.p.v. weg te gaan uit het huis (ondanks alles wat er gebeurd) blijven ze er telkens opnieuw de nacht doorbrengen. Af en toe nog wel eens een aardig schrikmoment maar daar is dan wel alles mee gezegd. Hopelijk maken ze niet nog 27 delen want dit is weer typisch zo'n 'uitmelk'-gevalletje waar veel geld mee te verdienen valt.

2.0 sterren

avatar van jvg

jvg

Deel 1 viel mij al heel erg tegen, maar toch was ik nieuwsgierig naar deel 2. Na eerst een versie te hebben gekeken dat een andere film bleek te zijn kreeg ik nog een beetje hoop. Helaas kon mij ook dit deel totaal niet boeien. Deel 1 had na mijn mening een betere opbouw van de spanning. Bij dit deel gaf de ruis op de achtergrond aan wanneer er iets ging gebeuren. Eigenlijk was dit deel iets teveel over de top wat het hele sfeer teniet deed.