• 9.385.443 stemmen

Met onder meer: Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox

Releasedatum: 14 april 2011

Plot Scream 4

"New decade. New rules."

Tien jaar is er verstreken sinds Sidney Prescott (Neve Campbell) haar laatste confrontatie had met de gemaskerde moordenaar Ghostface. Ze leeft nu geïsoleerd en ze heeft ze een boek geschreven dat veel lovende kritieken heeft ontvangen. Ze wordt echter uit haar dagelijkse routine getrokken als Ghostface weer verschijnt in Michigan, met als gevolg dat Sidney weer herenigd wordt met Dewey (David Arquette) en Gale (Courteney Cox).

Sidney Prescott

Charlie Walker

Kate Roberts

Deputy Judy Hicks

Reinbo schreef:

Precies, een nadeel wat mij betreft.....

Inderdaad, wel erg nadrukkelijk aanwezig en ook van een zeer bedenkelijk niveau.

avatar van The Oceanic Six

Jammer, maar ik respecteer je mening.

Snap alleen niet zo goed dat je heel wat pulphorror van bedenkelijk niveau wel enorm leuk vind en hier klaagt over zaken als originaliteit en dergelijk. Ik zal jou wel nooit gaan begrijpen hehe.

Ik nodig jou nooit uit op mijn Scream marathon Of je moet na deel 2 de deur uit!

Elineloves

Een scream marathon! Zodra deel 4 op DVD uit is ga ik het nog doen ook, verheug me er nu al op.

stan

Heerlijk discussies zijn hier weer gaande! Ik zit me net te bedenken dat het heel lang geleden is dat ik heb deel genomen aan een discussie of een spel etc. op het forum!

Scream 4 vind ik een waardig vervolg op zijn voorgangers (even mijn stem aangepast van scream 1, oeps!) Het concept blijft hetzelfde maar de mate van zelfspot en de humor die ze in dit vervolg gestopt hebben vind ik gewoon heerlijk.

Ben het met Naomi eens dat de dader(s) uiteinelijk niet origineel zijn, nichtje van kan er niet meer tegen been there done that, maar ik moet zeggen dat ik het niet heel voor de hand ligt dat zij het is. Vond het toch wel goed verstopt, dan te bedenken dat ik ook een flinke horrorliefhebber ben!

ZOals ik al zei, de zelfspot in de film vind ik heerlijk. Vooral aan het begin van de film met de verschillende intro's van stab. Dan Marni (aka. Brittany Robertson aka. LUX, die heerlijk haarzelfde karakter heeft in de film als in de serie hihi) die hier heerlijk op in gaat.

Puntje van kritiek vind ik dat er in deze film een grote mate aan zeer irritante personages was. Om er even een paar te noemen: de publicist, de 'nieuwe' deputy, de langharige nerd en ga zo maar door. Zelfs Dewey zat me lichtelijk te irriteren.

Schaad deze screm zijn voorgangers? zeker niet! De insteek is gewoon anders en dat doet, naar mijn mening, de film ten goede.

Wat vond iedereen trouwens van de eindscene? Ik voele een lichtelijke dejavu van scream 3 opkomen. Had het leuker gevonden als ze eindigte met dat het nichtje overal mee weg was gekomen en dat we de mogelijke vervolgen is door de ogen van de dader zouden zien? What do you guys think?

Na 2 keer te hebben gezien verlaag ik mijn cijfer naar een 3,5. Heb de 1e film weer gezien en scream 4 is niet beter als de 1e film. Maar wel een waardig vervolg voor de reeks, ondanks de niet zo goede scream 2 en barslechte scream 3. Meer schade als deel 3 heeft gedaan kan scream 4 niet doen kan alleen maar beter eigenlijk

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Leuke recensie Maar je cijfer is nog steeds 4* hoor .

Scherp!

Elineloves

Nee, voor mij geen vervolgdelen meer, dit was een goede afsluiter.

The Oceanic Six schreef:

Jammer, maar ik respecteer je mening.

Dat vraag ik me dus ook af, deze film pretendeert dan ook nergens intelligent o.i.d. te zijn. Net zo als veel pulp filmpjes.

bjerik76

Ik ga er straks naartoe.

ben benieuwd of ik alles nog snapt, ik heb deel 1 in de bios gezien 10 jaar geleden,

deel 2 op video ooit eens.

Deel 3 op tv, maar niet afgekeken omdat het mij helemaal niks deed.

Hoop dat deel 4 los staat van alles, en het niet aanslaat op deel 1,2 en 3 ...

avatar van The Oceanic Six

Elineloves schreef:

Nee, voor mij geen vervolgdelen meer, dit was een goede afsluiter.

Welnee, bij Scream 5 zit jij gewoon weer in de bios

De bedoeling is trouwens dat dit ook weer een trilogie wordt, dus ik verwacht binnen een jaar of 4 nog wel een Scream 5 en 6.

stan

Ja maar alleen als de film het goeddoet in de bios! Maar aangezien de film maar 40 miljoen heeft gekost en op het moment 45 miljoen aan is verdiend denk ik dat het nog gebeurd ook. De film is nog maar een week in de bios namelijk

Welnee, bij Scream 5 zit jij gewoon weer in de bios

Hehe, ja vast wel, maar het zou zonde zijn als het complete uitmelking wordt en het straks totaal afwijkt van het originele verhaal.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Van mij mogen er nog wel 100 delen komen

Jammer, maar ik respecteer je mening.

Je voorspelling liep hier wat beter dan in de Champions League . Fijn dat je het wel kan respecteren, waarvoor ode.

Ben wel benieuwd naar wat voor soort titels je bedoelt, wat moeilijk hierop te reageren. Maar ik ga deze kwestie even algemeen aanpakken. Op zich staat dat erg los van een film als deze, en hanteer ik een ander criteria.

Het gebrek aan originaliteit vind ik geen punt, maar wel het gebrek aan creativiteit. Ook moet je met een film die speelt met cliché's en stereotypes, en hier en daar wat referenties en zelfs fuck you's moet je zelf ook wel van goede huize komen. En Craven spreekt zich met Scream 4 gewoon enorm tegen op momenten. Ook gewoon teveel zaken die op herhaling worden gedaan, en dan zelfs tot in de kleine details. Het schoolkluisje is daar ook zo'n klein maar treffend voorbeeld van. Alleen nu met Trevor, en niet met Billy. En zo komen er wel meerdere dingen terug. Ook vind ik dat het feit dat de film speelt met cliché's geen excuus mag zijn voor het gebrek aan enige creativiteit. Ook moet een nieuw deel wat toevoegen aan de franchise, en dat doet de film niet echt.

Wat betreft die pulp horrors leg ik mijn maatstaven naast de pretenties van de film.

Ik neem je uitnodiging graag aan, maar dan vertrek ik wel na deel 2 ja .

Ik zal er nog wel op in gaan op welke titels je doelde met pulp horror.

Tonypulp schreef:

Lekker Naomi, ben benieuwd Denk dat ik voor de gulden middenweg ga.. (teleurstellend maar leuk)

Ik denk het ook bij jou. Ik ben een iets te grote fan van het origineel en dat kan soms ook erg tegen werken.

Naomi Watts schreef:

Ik neem je uitnodiging graag aan, maar dan vertrek ik wel na deel 2 ja .

Ik zal er nog wel op in gaan op welke titels je doelde met pulp horror.

Scream marathons zijn uit den boze Ik wil graag blijven leven

avatar van chrisje2525

chrisje2525

wat een bout film vond er maar weinig aan de eerste 3 waren beter

het enigste pluspunt waren de laatste 15 minuten van de film het beste einde

en hopelijk ook het definitieve einde!!!!!

AmazingPP

Waardig vervolg op de eerste drie delen. Craven laat weer eens zien waar hij goed in is. Voor de pauze gebeurt er eigenlijk vrij weinig, maar na de pauze gaat de film lekker los. Je moet dit soort films niet al te serieus nemen, dan heb je echt een geweldige avond. Ik vond zelf vooral de openings-scenes geweldig bedacht! Daarnaast is het einde natuurlijk ook waardig te noemen, maar inderdaad: ook ik hoop dat dit de laatste is. Waarom? Natuurlijk is het zeer vermakelijk, maar ze moeten niet "ongeloofwaardig" worden. 3,5 *

bjerik76

Had er meer van verwacht, het is meer een komedie aan het worden dan een horror/thriller zoals hij genoemd word.

Die slasher is niet dood te krijgen, het lijk wel of hij paranormaal is ook en al zijn slachtoffers door en door ken waar zij heen zullen rennen, vluchten en hoe zich zullen gaan gedragen.

Gale en de hulpsheriff vond ik nog t leukste qua spel.

De rest vind ik toch te ver gezocht worden allemaal hoe/wat/wie waar en de waaroms.

het word allemaal te voorspelbaar, ik kon ook niet meer schrikken

parodie op parodie op parodie, geef mij maar stab 1 t/m4 dan

er hoeft van mij geen 5de film te komen

HUH?

avatar van Dstalker8

Dstalker8

Acteurs zijn goed/goed geacteerd, alleen het einde was goed en een vijfde deel is niet nodig. Toch niet zo moeilijk om te ontcijferen.

Naomi Watts

We hebben niet allemaal a beautiful mind net als John Nash .

Al was het wel te ontcijferen inderdaad, al blijft het wel heel warrig Nederlands, vooral voor een 18 jarige.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Niet boeiend. Verhaal is niet boeiend, saai, veel van hetzelfde, De moorden zijn wel leuk maar het verschilt nauwelijks wat met de voorgaande delen. Sommige personages zijn wel humoristisch. Dat film in een film-gedoe vind ik nogal een flauw uitgangspunt. De film wil de wel bekende cliché tienerhorrors parodiëren maar deze film is net zo goed flauw en onorigineel bezig. Beetje pijnlijk.

avatar van pizza maniak

pizza maniak

Is deze enger dan de vorigen? Ga hem namelijk zien met iemand die niet zo goed tegen horror kan. De vorige delen vond ze wel goed, dus als hij in dezelfde stijl is zou het wel moeten meevallen. Alvast bedankt

Naomi Watts schreef:

We hebben niet allemaal a beautiful mind net als John Nash .

Dat vond ik nu ook.... Of hij of zij moet dyscelti... disselc... ach jullie weten wel-tisch zijn.

avatar van hedrick

hedrick

Van de 4 delen, die Scream nu heeft voortgebracht, zou ik wel kunnen zeggen dat deel
1 en dit deel wel de beste van de 4 zijn. Ook omdat deel 4 het meest dicht bij het origineel blijft.
Langzamerhand is het wel zo dat we het allemaal wel gezien hebben. mag ook wel na 4 delen, dus
bijster vernieuwend is het allemaal niet meer. Naar het einde toe wordt je toch enigszins verrast door
wie de dader uiteindelijk blijkt te zijn. Kleine hints, zoals het open raam van Jills kamer gedurende de slachtpartij van de 2 agenten en de Stab Party en nog een paar kleine hints deden vermoeden dat zij het wellicht zou kunnen zijn. Uiteindelijk vond ik het wel een geloofwaardig en goed einde, maar zou het langzamerhand wel bij een kwartet houden.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Welnee, bij Scream 5 zit jij gewoon weer in de bios

Van dat concept is afgeweken zodra Kevin Williamson uit de crew stapte. De opzet was er voor een trilogie, maar daar werd uiteindelijk van af gezien en het script werd meerdere malen bewerkt zodat het vooral op een film gericht werd. Vandaar waarschijnlijk dat iedereen dood gaat, ipv het originele idee van een nieuwe generatie. Maar zoals stan al zei, de film doet het goed in de
bios, dus een deel 5 lijkt me niet onwaarschijnlijk.
Wes Craven gaf in een interview aan dat hij eventuele nieuwe scripts als eerste te lezen krijgt, het idee van een deel 5 niet af wijst, maar er voorlopig nog niet van uit gaat.

bjerik76

mijn cijfer verlaagd, heb de film zojuist afgekeken, maar het gaat echt gewoon nergens (meer) over

de motivaties, eeuwig gezeik en te ver gezocht allemaal.

Totaal geen verhaallijn meer, veels te ver weg gezocht en onmogelijk door die vele plots om het te kunnen volgen.

avatar van rep_robert

Ik vond de film niet lastig om te volgen hoor. Je hebt het plot met Sidney, Weathers/Dewey en de tieners. Valt wel mee toch? Of zie ik even een over het hoofd?

Daarnaast, het zijn geen individuele plotjes, het heeft allemaal met elkaar te maken.