Scream 4 (2011)
Met onder meer: Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox
Releasedatum: 14 april 2011
Plot Scream 4
"New decade. New rules."
Tien jaar is er verstreken sinds Sidney Prescott (Neve Campbell) haar laatste confrontatie had met de gemaskerde moordenaar Ghostface. Ze leeft nu geïsoleerd en ze heeft ze een boek geschreven dat veel lovende kritieken heeft ontvangen. Ze wordt echter uit haar dagelijkse routine getrokken als Ghostface weer verschijnt in Michigan, met als gevolg dat Sidney weer herenigd wordt met Dewey (David Arquette) en Gale (Courteney Cox).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- SCRE4M (MusicMeter)
Charlie Walker
Kate Roberts
Deputy Judy Hicks
Wes Craven en Kevin Williamson willen naar verluid en nieuwe scream maken
ze gaan toch met iets heel anders moeten komen want die masker lijkt me toch wat afgezaagt
Die Hard,Willis
Het gerucht over Scream 4 doet al jaren de ronde. Wat mij betreft hoeft het niet, deel 1 is geweldig.
Waarom zouden ze met een ander masker moeten komen, dat is het masker van Ghostface. Michael Myers en Jason Voorhees moeten toch ook geen nieuw masker gaan dragen omdat ze al in 5+ films voorkomen..
Pastichio Rocker
Deel één was best leuk en een geslaagde parodie op alle horrorfilmcliché's, maar deel twee en drie waren overbodig. Deel drie leek overigens wel weer een parodie op deel één.
mrwhite
ja het doet al jaren de geruchte maar nu zou het er echt van komen er is zelfs sprake van een nieuwe trilogie
en wat het masker betreft ik vin nie dat je die van voorhees en myers mag vergelijken
ten eerste hadden de meeste mensen er al genoeg van na scream 2 en dan kwam er nog wat scary movies bij
dus als je nu naar een nieuwe scream zou kijken denk je enkel nog daaraan
IcU
Wat een onzin. Het Jason masker is ook vaak genoeg op de hak genomen. En dat de meesten mensen er genoeg van hadden? Jij misschien. Scream is scream en dat masker hoort bij de franchise. De geruchten doen al jaren de ronden en er is geen voortgang in gekomen.
het masker van jason is legendarisch dat van scream zal het nooit worden
het masker van jason is legendarisch dat van scream zal het nooit worden
Iedereen kent het masker van scream. Iedereen heeft het wel een voorbij zien komen. Ik durf echt wel te zeggen dat het ghostface masker toch wel een beetje legendarisch is. Ik geef toe, niet de zelfde status als die van Jason of Michael, maar hij hoort zeker in het rijtje thuis.
Mee eens.
Ghostface is toch wel HET horroricoon van de jaren 90.
Eigenlijk is dit het eerste decade na de jaren 70 waarin geen nieuw legendarisch horroricoon is opgestaan. Zou dat misschien liggen aan het feit dat er alleen maar remakes gemaakt worden these days?
Ach, nog een vervolg op de trilogie kan geen kwaad. Deeltje 3 was toch al niet je van het meer. Misschien kan een nieuw deel wel wat goeds doen voor de serie. Mits de sfeer van de originele trilogie behouden blijft.
Ik vind alleen wel dat ze dan Neve Campbell weer als hoofdrolspeelster moeten nemen.
Ik zie haar de laatste tijd veel te weinig (eigenlijk helemaal niet meer) in films. Best jammer.
En dan mogen eigenlijk Dewey en Gail ook niet missen he.
Mee eens.
Ghostface is toch wel HET horroricoon van de jaren 90.
ja, interessant onderwerp!
maar Ghostface (heet hij zo tegenwoordig?) vind ik wel een magere score.
het is eigenlijk ook wel het enige horror icoon dus de keuze is niet zo moeilijk trouwens
Jigsaw!
Captain Spaulding en Otis!
Ach, nog een vervolg op de trilogie kan geen kwaad.
ach, ik kan wel zonder, maar vooruit: waarom ook niet
EDIT:
Leatherface is wel een jaren 70 icoon toch?
Ik geloof trouwens dat Myers toch wel mijn all time favourite blijft
totalreject
Capt. Spaulding en Otis zijn nog geen legendarische horroriconen. Eerder Cult. Ze hebben namelijk niet dezelfde impact gehad als Jason, Leatherface, Freddy, Ghostface etc.
Over Jigsaw heb je gelijk. Ik vergat hem ff. Kwam denk ik omdat de meeste horroriconen slashers zijn en hij niet.
Leatherface is idd een jaren 70 icoon.
Max en Joep
nee klopt, Spaulding en Otis zijn geen iconen, heb je zeker gelijk in.
cult helden, dat wel.
zijn er eigenlijk nog meer jaren 70 iconen?
Myers wellicht, maar ja, ben je na 1 film al een icoon....
totalreject
Je kan na 1 film een icoon zijn ja.
Meyers kwam ook uit de jaren 70.
Naomi Watts
Een icoon wordt je pas als er jaren en jaren overheen zijn gegaan..
totalreject
Je moet een onvergetelijke indruk achterlaten, dus er moet wel een tijd voorbij zijn om dat te kunnen bevestigen inderdaad.
Alleen is in dit geval het icoon geintroduceerd in de jaren 70 (Leatherface en Michael Meyers) en is het dus een jaren 70 icoon.
Dat had bij Halloween ook na 1 film kunnen gebeuren. Die film had toen namelijk al een impact als een gek. Bij Leatherface is dat zeker het geval, want die word nou niet bepaald herinnert door zijn optreden in de vervolgen op TCM.
eigenlijk is Damien ook wel een jaren 70 icoon
totalreject
Zo zijn er nog wel meer. Bijv. Jaws, The Exorcist, de Alien uit Alien.
Maar we raken een beetje offtopic
Naomi Watts
Een masker geeft je ook snel een icoonstatus, dat wordt gemakkelijker een trademark.
IcU
Er overtuigend vind ik die bronnen niet. Dat IMDB status had Jurassic Park 4 ook, en die komt ook niet meer.
Elineloves
Hm, ik ben benieuwd of deze film het eindelijk gaat worden of niet. Vond de Scream-films best vermakelijk, we zien het wel.
Cheapcaster
Ik ben scream fan en ik geef toe dat het Scream masker niet echt eng is, maar dat was ook helemaal niet de bedoeling bij het creëren van deze film, de bedoeling was om een Icoon te creëren
En geloof mij...dat hebben ze gedaan...
IcU
Volgens Wes Craven zijn de 2 Arquettes zeker van de partij. Voor de rest komen er geen bekende gezichten meer terug, dus ook geen Neve Campbell. Het wordt een vervolg op de eerdere serie, en dus geen reboot.
totalreject
Mja tegenwoordig noemen ze alles reboot. Geen idee waarom.
Wel zonde van Campbell. Alles draaide toch altijd om Sidney. En ze is natuurlijk altijd leuk om naar te kijken.
totalreject
Ik krijg alleen maar een irritant reclamescherm van cinenews.be.
Halcyon
Courteney Cox en David Arquette hebben bevestigd dat ze zullen meespelen in 'Scream 4'. Het acteurskoppel leerde elkaar kennen op de set van de eerste Scream-film in 1996, en waren ook te zien in 'Scream 2' en 'Scream 3'.
"We gaan beiden weer meedoen in 'Scream 4'", vertelde Arquette aan E! Online, "Ik werd verliefd op mijn vrouw tijdens de opnames van de eerste film en het zal leuk zijn om mijn personage Dewey weer tot leven te brengen en voor mijn vrouw moet het leuk zijn weer dat serpent te mogen spelen."
Originele ploeg?
In de vorige films speelde Courteney Cox de rol van TV-journaliste Gale Weathers en David Arquette de rol van politieagent Dewey Riley. Of ook de rest van de oorspronkelijk cast in 'Scream 4' te zien zal zijn, is nog maar de vraag. Neve Campbell zou naar verluidt bedankt hebben voor de vierde film, maar Arquette hoopt haar alsnog te overtuigen.
"Ik hoop dat Kevin Williamson opnieuw de verhaallijn schrijft, dat Wes Craven de regisseur is en dat Neve alsnog toezegt om mee te doen", aldus Arquette. (bang/ka)
15/07/09 14u40
Bron: De Morgen
IcU
Mag echt hopen dat ze deel 3 een beetje loslaten. Deel 3 vond ik namelijk erg jammer. Ik kijk wel uit naar deeltje 4. Deel 1 vond ik erg goed.
Phoebe318
Deel 1 heeft mij destijds echt de stuipen op het lijf gejaagd! Deel 2 en 3 daarentegen vielen mij vies tegen. Ik had niet gehoopt dat er een deel 4 zou komen, maar het zat er al op te wachten. Hopelijk maken ze hier wel iets goeds van, beter dan deel 2 en 3.

Scream 7

Horror, 1980

Horror, 1996

Final Destination
Horror, 2000
sheriffjaloeziecamcordermaskerboekvictimmesself-inflicted injuryvervolgsociopathmoordreddendonkere komediehouse partyseriemoordenaarauteurgemaskerde moordenaarziekenhuistiener filmslasherhuisinvasieself-referentialcousin relationshipphone callsatiricalmillennialspublicistfame-seekingnew generation horror iconmetacinematwist endingcrimecrimesreturn to hometownfilm within a film within a film masked killerabsurdjealous suspicionremakes amusedteen scream