Scream 4 (2011)
Met onder meer: Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox
Releasedatum: 14 april 2011
Plot Scream 4
"New decade. New rules."
Tien jaar is er verstreken sinds Sidney Prescott (Neve Campbell) haar laatste confrontatie had met de gemaskerde moordenaar Ghostface. Ze leeft nu geïsoleerd en ze heeft ze een boek geschreven dat veel lovende kritieken heeft ontvangen. Ze wordt echter uit haar dagelijkse routine getrokken als Ghostface weer verschijnt in Michigan, met als gevolg dat Sidney weer herenigd wordt met Dewey (David Arquette) en Gale (Courteney Cox).
- IMDb (6,2 / 190610)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- SCRE4M (MusicMeter)
Charlie Walker
Kate Roberts
Deputy Judy Hicks
Passies
Lastig om toch weer origineel te zijn daarom voelde ik de meeste gebeurtenissen wel aankomen. Maar blijft gewoon een leuke klassieke thriller!
pizza maniak
Ik heb hem gisteren gezien en vond hem echt wel goed. Misschien wel de beste van de vier. Het was de eerste horrorfilm die ik in de bioscoop heb gezien, dus ik heb me af en toe echt wel rot geschrokken. Ik vond het enkel jammer dat Hayden Panettiere er aan ging. Uiteindelijk bleef er van de nieuwe geïntoduceerde generatie niemand meer over. Voor de rest vond ik het echt een geweldige, spannende film.
NightSpirit
Eindelijk een film die echt helemaal aan mijn verwachtingen voldeed. Maar wat wil je ook anders, geregisseerd door de "Master of Horror". Geniaal en zeker nodig na deel 2 & 3. Van mij mag er ook wel een deel 5 komen.
meuh
Heel onverwacht is deze film eigenlijk aangekondigd. Ik had er zowat mijn twijfels bij en zeker bij het bekijken van de trailer. Maar Scream 4 is zeker goed meegevallen. Met uitzondering het einde dat volledig over-the-top ging.
Adammeh
Waist of money!!!!! ontzettend slechte film. enige plus punt zijn de schrik-scene;s.
TragieStar.*
Nou, dan ben je nog heel gul met je 2,0* dus dan zal het wel meegevallen zijn.
Kom toch wel leuke spellingsfoutjes tegen vandaag haha. Kijk ook is bij Deliverance NW
Number23
Klassieke slasher in nieuwe jasje, maar formule blijft hetzelfde
Angrod_Pallanén
Ik kijk hem nu weer en tijdens de Cinema Club wordt uitgelegd dat de moordenaar alles zou moeten filmen. Net als die andere nerd wordt alles opgenomen en gelijk geupload. De andere moordenaar legt uit dat dit moet gebeuren voor dat je gepakt wordt. Ik denk dus dat er geen film is, alle moorden worden direct geupload terwijl ze in dat masker gefilmd werd en zo voldoet de moordenaar aan de regels van innovatieve slasher.
Edit:
Nu weer afgezien. Heerlijke film. instant classic imo. Leuk om nu te zien hoe de killers het gedaan hebben, ook al heeft Jill weinig moorden gepleegd of kan snel omkleden. Kirby's dood prikte nog wel. Blijf het jammer vinden dat de gehele nieuwe generatie dood is. Cijfer blijft staan.
pierrrke
Niet iedereen is dood van de nieuwe generatie, de hulpsheriff had t overleefd
FrisoBoei
Flink wat humor er in en dat maakte hem een stuk leuker dan verwacht, jammer van het slappe einde en verder duurde hij ook gewoon te lang.
killerfreak
mooi hoe ze een klassiek horrorgenre toch een innovatieve toets willen geven. Hierdoor voelt de film helemaal niet aan als een '4de-film-in-de-reeks', maar als een goede remake. Eerlijk is eerlijk, de originaliteit van scream (1) is natuurlijk onnavolgbaar, en ik ben niet zo helemaal over het uit de doeken doen van hoe een moordenaar tegenwoordig werkt.
Maar deze film staat er wel. Ietsje beter of slechter dan Scream 2 (dat laat ik in het midden), beter dan Scream 3, dus ik geef hem een fictief 2de plaatsje in de reeks met 3.5*.
Ok filmpje, maar laat dit ajb de laatste in de reeks zijn.
(Btw, Neve en Courteney worden oud...)
TragieStar.*
En dan zeggen ze matige reacties en geen goede opbrengst?
Nou, in Amerika kunnen ze ook veel klagen hoor. Een progamma/serie of wat dan ook, word meteen van de buis gehaald omdat het soms 10 kijkcijfers minder heeft dan de vorige
Daar spreken ze altijd van lage kijkcijfers, lage opbrengsten terwijl het soms juist erg goed gaat. Op IMDb heeft het zelfs een 7,3 gemiddeld, en ook hier is het gemiddelde niet slecht (ook al kijken ze niet echt naar Nederland). En 1 miljoen minder zal niemand over klagen hoor. Die mensen hebben toch al genoeg, genoeg om heel Afrika te helpen. Maarja, aan de ene kant natuurlijk ook wel weer prima dat ze het hier bij laten.
yeyo
Maar gezien de gigantische promo-campagne hadden ze wel een hit verwacht en die is er absoluut niet gekomen. Gul zijn studiobonzen allesbehalve, dus je kunt niet verwachten dat ze zomaar met hun geld gaan smijten.
Dstalker8
Er is altijd nog hoop, ze zitten nu met 27 mil, boven productie kosten, laten we aannemen 10 mil. aan promotie. Nog steeds winst, misschien vind deze film zich in de DVD verkoop, DVDs hebben wel eens vaker een franchise terug weten te halen naar de bios.
Angrod_Pallanén
Zij was meer een functionele overlever. Zo van, iedereen wou haar dood hebben dus overleefde ze het. Ze is niet echt iemand waar iedereen zou hopen dat ze de volgende twee (als die er ooit komen) films overleeft. Ik had graag Kirby en Trevor in een volgend deel willen zien.
Over die vervolgfilms. Ik blijf de hoop houden. Het ziet er niet goed uit, maar zolang ze de original three hebben mag Scream 5 van mij best wat lager budget mogen hebben.
Edit: Ok, mijn hoop is vervaagd. Scream 4 staat lager op de lijst van 2011 dan The Roommate en Paul. Denk eens in dat die vervolgen krijgen. Simply put: Not gonna happen.
Mikemans
Briljante opening en verrassend einde!
Laten we nu hopen dat het bij deel 4 blijft........
melvddonk
“You can't. There are rules! I'm gay … if that helps.”
Na het teleurstellende derde deel, is Craven terug met een uitstekend vervolg. Alles wat ik bij het derde deel miste, was in Scream 4 weer vol op te vinden en ik heb dan ook erg genoten.
De openingsscène was briljant. Misschien wel een van de beste horror-openingsscènes die ik ooit gezien heb. Het was origineel, verrassend en ik was hierdoor meteen geboeid. Vanaf de eerste minuut is de film al in het bezit van een flinke portie zelfspot en humor, waar ik erg van genoten heb.
De cast is leuk. Ik vond het erg leuk om Dewey, Gale en Sidney terug te zien in dit deel. Ze zijn wel flink veranderd in die paar jaar tijd. Ik vond zelfs dat Gale een beetje leek op Janice Dickinson. Alle personages waren erg leuk. De bijrollen werden prima vertolkt. Vooral Emma Roberts deed het erg goed en had ook een geweldige rol! Ook Hayden Panettiere deed het erg goed. Ik vond het leuk om deze twee dames eens in een horrorfilm te zien.
De spanning en de sfeer uit het eerste deel waren in Scream 4 duidelijk aanwezig. Ik zat af en toe op het puntje van mijn stoel en was continue aan het gissen naar de dader. Ik wilde weten wie het was, en daarom was ook dit deel weer erg spannend.
Er zaten veel verwijzingen in naar het eerste deel. Bijvoorbeeld het stukje dat die gast vastgebonden zit op die stoel en Hayden aan de telefoon vragen moet beantwoorden om hem te redden.. Sowieso vond ik dat stuk erg verrassend en de minuten die hierna volgden waren erg spannend. Het eind zat dan ook vol met verrassingen, die ik absoluut niet zag aankomen. Alles voelde heel erg Scream en ik vond het ook erg leuk dat Sidney uiteindelijk toch weer de hero was.
Ja, prima deel, dat zeker niet onder doet voor de eerste twee delen.
Naomi Watts
Meen je dit echt? In Scream nou niet echt iets nieuws.
melvddonk
Ik zeg erbij dat ik het een leuke verwijzing vond naar het eerste deel. Niet dat ik het origineel vond heh
edit: Heb jouw mening net ook even gelezen en we zijn het over één ding zeker eens: Dat haar van Hayden kan écht niet.
Denk dat iedereen het er mee eens is, alleen NW's tekst daar achteraan slaat natuurlijk nergens op. Het is gewoon een lekker wijf
Goede review trouwens, merkt toch wel bij de mensen dat deze film meer dan prima wegkijkt. Enkel als je extreem vernieuwende dinge wilt zien(why) valt dit bij een aantal mensen blijkbaar tegen
Naomi Watts
Selectief gelezen van me. Je hebt gelijk!
Dat is nou het voordeel van het veel randzaken vermelden, ook al beleef je de film totaal anders je kan het dan toch nog eens zijn
Vreselijk slechte horror ook veel meer humor dan eng of spannend en al helemaal geen thriller, een echte miskleum.
SunChaser
Jij denkt dat ze al het geld krijgen dat een film opbrengt? Waar denk je dat bioscopen van leven dan, al die gebouwen en het personeel dat er werkt?
SunChaser
Vond de film beter dan 2 en 3, maar uiteindelijk is het gewoon deel 1 weer.\
Het was mooi geweest als Sidney Echt dood was gegaam Dat was verrssend geweest.
Ik vraag me af hoe je direct van de ER, onder narcose dus na een zware operatie waarbij je liters bloed verloor ineens weer zo kunt vechten.
Bubblez
- 2070 berichten
Ik dacht bij Scream 4: Als ze dan tóch na tien jaar een vierde deel maken, maak er dan een enorm origineel spektakel van. En wat valt juist dát tegen. Geen verrassingen, precies hetzelfde riedeltje als de andere delen. En waar dat in deel 1 en 2 nog helemaal prima was, zou deel 3 (no way) en juist 4 dit moeten overstijgen. Ik vond het daarom persoonlijk een tegenvaller. Ok, je raadt niet direct wie de killer(s) is/zijn, maar 'een geweldige ontknoping' wil ik het ook niet noemen. En ontzettend Amerikaans om de orginele cast allemaal te laten leven.
Nee, jammer.
Bxian32
Als dit nu is waar je dan 10 jaar op hebt moeten wachten had ik nooit verwacht dat het zo'n tegenvaller zou zijn. Ontzettend slecht geacteerd (en dat zegt wat voor dit soort films), geen enkele spanningsopbouw (echt niet 1x geschrokken van wat voor actie dan ook). Slecht warrig verhaal, geen enkele band met welk karakter dan ook. Steeds dacht ik, ok, nu zal het wel komen, maar je valt er bijna bij in slaap. Dan zijn echt de andere 2 vervolgen op het origineel nog 10x beter. Ongelooflijk dat je na zoveel tijd met zo'n wanproduct naar voren kunt komen. Ik was altijd een ontzettende fan van de scream films, maar deze heeft echt helemaal niets toe te voegen. Zo jammer en een gemiste kans.
Bxian32
Don't fuck with the original!
Juist ja. Craven weet altijd erg fijn kritiek te geven op bepaalde cliché's maar faalt daar zelf ook pijnlijk in. Tuurlijk speelt Craven met de Scream franchise met stereotypering, al blijft dit geen excuus om het pijnlijke gebrek aan creativiteit te maskeren. Wat milde middelvingers naar andere horrorfilms of het wel erg krom definiëren van bepaalde stromingen. Wat wel duidelijk wordt is dat Craven al lang over zijn hoogtepunt heen is, hij snapt van het genre maar weinig meer. Het film in film begin is ook pretty lame en ook helemaal geen nieuw gegeven. Wel nog een leuke referentie van Ghostface richting Teegarden inzake de blonde rondborstige bimbo stereotype. Julie Taylor
. Kills zijn behoorlijk lame, de daders zie je al van mijlenver aankomen en ook pijnlijk om te zien hoe een exacte kopie dit van het eerste deel is. Echt veel is werkelijk letterlijk naar dit deel over geheveld, met personages die wel erg veel van doen hebben met de personages uit het eerste deel. Tuurlijk hebben Craven en Williamson hier weer een plausibele verklaring voor. Maar een vers gelegde drol verkopen als een sate kroket. I am not buying it.De braafheid komt ook pijnlijk naar voren. Elk cliché die de personages aanhalen komen later dan ook weer terug in de hedendaagse timeline, er wordt regelmatig wat over blote tieten aangehaald, maar zelfs daar voor is Craven te oud geworden. Onaangenaam opvallend. Voor de rest is de cast ook niet veel soeps. Roberts is werkelijk een drama, het einde is dan ook bijna een farce, Campbell doet het wel aardig als de goed vertrouwde Sid, Cox eigenlijk nog het best genietbaar van alle delen en Arquette is ook weer een groot drama. Ook gek dat zijn personage geen enkele ervaring heeft verworven in al die jaren. Panettiere deed het wel aardig maar niet echt op haar plaats, en die fucked up hairdo is ook een schande. Zelfs in de jaren 70 waren de kapsels beter. Jaffe was dan wel erg genietbaar, draagt haar enorme stereotype personage met verve. Ondanks een erg gelimiteerde inbreng. Culkin en Knudsen waren trouwens wel een erg slap aftreksel van Kennedy. Kansloze poging dat personage te evenaren.
Best een film die goed zal bevallen bij liefhebbers van de moderne horror van nu. Het is tegenwoordig goed zoeken naar kwalitatieve titels en Craven speelt prima in op het lage niveau die veel hedendaagse succesvolle maar kwalitatief slechte horrors halen. Tel daarbij de bedenkelijke humor, non inventive kills, niet effectief gespeel met cliché's en stereotypering en een pretentieuze twist die je van mijlenver ziet aankomen en je hebt Scream 4. Ik ben een groot fan van het eerste deel, en een kleine fan van de tweede. Maar dit heeft niets meer met die films te maken, dit is meeliften op status en Craven lijkt het helemaal kwijt te zijn. Two thumbs down.
Jij verwoordt het allemaal nog even erg mooi, ik sluit me hier volledig bij aan

Scream 7

Horror, 1980

Horror, 1996

Final Destination
Horror, 2000
sheriffjaloeziecamcordermaskerboekvictimmesself-inflicted injuryvervolgsociopathmoordreddendonkere komediehouse partyseriemoordenaarauteurgemaskerde moordenaarziekenhuistiener filmslasherhuisinvasieself-referentialcousin relationshipphone callsatiricalmillennialspublicistfame-seekingnew generation horror iconmetacinematwist endingcrimecrimesreturn to hometownfilm within a film within a film masked killerabsurdjealous suspicionremakes amusedteen scream