• 9.379.563 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Fantasy / Avontuur | 130 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

IMDb beoordeling: 8,1 (1.034.079)

Releasedatum: 13 juli 2011

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

"It all ends."

Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron en Hermelien. Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister zal plaatsvinden.

Hermione Granger

Aberforth Dumbledore

Neville Longbottom

avatar van nakada

nakada

Je hebt de film toch gezien ? Daarin is hij toch ook dood gegaan ? Hij moest sterven omdat hij zelf een gruzielement was. Uiteindelijk heeft het stukje geest van Voldemort 'de geest gegeven' en is Harry teruggekeerd.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

oke bedankt voor de info. Ik dacht namelijk dat hij niet echt dood was toen hij in de armen van Hagrid lag, dus daarom snapte ik het moment even niet.

Duurde minimaal een half uur voordat ik een beetje in de film zat. Ik snapte er werkelijk geen hol van, kennelijk waren die vorige delen toch iets te lang geleden.

Het is dan ook absoluut geen film die je als losstaand deel moet/kunt beoordelen. Daarvoor is het overduidelijk de afsluiting van een lange reeks. Alle verhaallijntjes moeten dan ook netjes worden afgesloten en de hele film staat daarvoor in het teken.

Ik hou daar wel van, als je zo'n reeks begint moet het in zo'n laatste deel ook lekker episch worden afgesloten.

Ben wel blij dat het er op zit. Dat hele Harry Pottertovernaarsgebeuren is me allemaal veel te kinderachtig om echt in meegevoerd te worden, maar als fan kun je je denk ik moeilijk een betere verfilming wensen dan deze reeks.

avatar van Thomas83

Thomas83

Heb je de boeken gelezen dan? Een hele hoop fans zullen het met je laatste stelling oneens zijn denk ik. Volgens mij is dat ook een belangrijke reden waarom de vijfde film vaak tot de slechtsten wordt gerekend. Hierin is zo'n beetje het meest veranderd of weggelaten.

avatar van davy jones

davy jones

In deel 5 valt dat nog mee. In deel 4 is pas veel weggelaten. Dat vind ik het zwakste deel van de reeks. Gelukkig is de reeks bergop gegaan met Yates aan het roer, en zijn geniale regie bereikt in film 7 (ik bezie part 1 en 2 als één film) zijn hoogtepunt.

avatar van Thomas83

Thomas83

Vind deel 4 juist prima en vind dat Yates op de vijfde film na de serie niet bergop heeft geholpen. Maar meningen verschillen. Een probleem bij de serie is ook hoe er geen duidelijke sterke lijn in zit. Ze begonnen al met de films toen de boekenserie nog liep en er hebben verschillende regisseurs en schrijvers aan de serie meegewerkt. Sommige films zijn films die ook op zichzelf al goed werken, anderen zijn weer duidelijk een onderdeel van een geheel.

avatar van NightWolf

NightWolf

MDMovie schreef:

Ik neem aan dat je een grapje maakt over het deel "voorspelbaar" hé? Ik kan me niet voorstellen dat jij zonder de boeken gelezen te hebben al kon voorspellen dat Sneep goed zou zijn? Deed je dat wel vind ik best knap, aangezien dat zeker niet valt op te maken in de films (althans dat vind ik dan niet).

Toegegeven, toen hij Dumbledore vermoordde was ik weer eventjes aan het twijfelen, maar eigenlijk zitten er in de voorgaande films wel genoeg aanwijzers die aantonen dat het allemaal een hoax is.

Om er eentje te noemen: wanneer Harry op de losgeslagen bezem zit en hij met counterspreuken zit te bazelen.

Voor de rest lag het er gewoon veel te dik op dat hij zogezegd slecht was, dat hij uiteindelijk wel een goede moest zijn.

Alhoewel het dus geen verrassing was voor mij, moet ik er wel bij zeggen dat het allemaal knap uitgewerkt en verteld werd.

avatar van disneystore

disneystore

Wat een geweldige film! Echt wel de beste in zijn reeks en een prachtige afsluiter. De film heeft me werkelijk van begin tot einde weten te boeien en ook zoveel meer als Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1. Ontroerend op veel momenten en je kan je ook steeds meer meeleven met Harry. Maar om echt van de film te kunnen genieten moet je ook wel echt geboeid zijn door de filmreeks. ( Logisch, natuurlijk ) Fantastich einde van deze legendarische reeks en zeker 4 sterren waard.

TomaskeX

Deze laatste Harry Potter film is echt brilliant, ik kijk echt uit naar de DVD woensdag!

De film is supergoed opgebouws, en heeft me ook wel enkele keren aan het wenen gekregen.

BRILLIANT verfilmd, echt super!

avatar van Betamax

Betamax

Van de hele serie vond ik dit met stip de slechtste.

Matig en rommelig verhaal.

Vond de film gewoon niet lekker lopen.

Effecten en acteren was wel prima.

Betamax schreef:

Effecten en acteren was wel prima.

Dat is tegenwoordig geen verrassing meer

avatar van Ste*

Ste*

• 2073 berichten

Zit hem weer eens te kijken, en hij valt me nu echt tegen. Afgezien van het spektakel is er bijna geen enkele scene waar ik me niet op een bepaalde manier aan erger. Ook omdat ik telkens de vergelijking trek met het boek, maar daar ontkom je bijna niet aan als lezer. Door de ogen van de niet-lezer is het soms een fragmentarisch en onlogisch geheel. Kan het moeilijk onder woorden brengen, maar ik geniet niet zo erg van deze film als van de rest.

Zou hem bijna willen verlagen naar 3,5, dan vind ik hem dus evenveel waard als deel 1, 2 en 4, en ik weet nog niet of hij dat verdiend. Maar toch. Zeker vergeleken met 7.1 is dit gewoon een tegenvaller.

avatar van 560bri

560bri

Deze laatste Harry Potter film is het slechtste van alle delen. De meeste van het film vindt plaats in het donker, je zie niets van de speciale effects, het einde verhaal is een beetje slap gespeeld. Je zie dat het belangrijkste trio acteurs snakt naar het einde. deze film is niet meer dan een 3 ster waarde.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

560bri schreef:

Je zie dat het belangrijkste trio acteurs snakt naar het einde..

Of je dénkt dat je het ziet....

avatar van blurp194

blurp194

Mooie film, het is echt een waardige afsluiting van de serie geworden. De effecten zijn vind ik toch weer mooier dan in de eerdere delen, de duistere sfeer was in het vorige deel nog vooral door weinig licht ingevuld, maar nu komt dat veel meer in de hele film door.

De acteurs zijn echt prima bezig - geen wonder, want ze spelen deze rollen al hun halve leven. Jammer wel dat er toch wat weinig plaats is voor de personages, er is maar weinig aandacht voor de karakters in dit deel. Op zich misschien begrijpbaar, omdat het het laatste deel is - maar toch vond ik de boeken daar wat evenwichtiger in, daar zag je ook in het laatste deel nog steeds wel groei in de karakterontwikkeling van de hoofdrolspelers.

Wat dat betreft toch jammer dat de film hier en daar het verhaal van de boeken niet precies volgt. Maar dat zal ook wel nauwelijks te doen zijn.

560bri schreef:

Ze snakten helemaal niet naar het einde, de effects zijn super en je ziet er genoeg van hoor

En het is echt wel DE beste film

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Ik vreesde een beetje voor de afsluiter van deze HP-reeks. Want dit slot kon wel eens overladen zijn met van die vermoeiende, LOTR-achtige megabattles waar je mij als kijker écht geen plezier mee doet. Part 2 is wel een pak "epischer" dan het eerste deel, maar met die langdradige gevechten viel het allemaal nog (redelijk) mee. Weg is wel de rustige opbouw van Part 1, maar ondanks de vele actiescènes had ik niet het gevoel me echt door de film te moeten worstelen.

Visueel is het zoals zo vaak niet slecht maar ook niet veel meer dan aardig. Wel een aantal knappe, sfeervolle, donkere shots, maar over het algemeen niet veel specialer dan andere blockbusters met een gelijkaardig budget. Idem dito voor de score.

Degelijk, maar niet echt geweldig verrassend slot dus van een charmante reeks. Net als alle andere Potters valt ook deze binnen de categorie 3-3,5*. Ikzelf ben geen enorme spektakelfan en dus is dit nu ook niet mijn favoriete deel. 3* dan maar.

avatar van skipy05

skipy05

Laatste van de reeks. Zeer goede afsluiter. Verhaal is goed. Acteurs waren goed. Effecten waren ook goed. Mooie hele reeks.

avatar van filmfan52

filmfan52

Och arme ..... wat is deze afsluiter barslecht... een wereldwijde rage ..... eh eh eh ? De boeken zijn nog net verteerbaar voor lichtgelovige tieners onder 15 .... maar de films , en dan heb ik het over de ganse reeks, zijn een lachertje van jewelste... Harry Potter hemzelf , was in de eerste HP nog best geloofwaardig en te pruimen... maar helaas groeide de lieftallige tovenaarsleerling uit tot een mislukt typisch Brits niemendalletje... slechte acteurs... en slecht gemaakte films... slecht beeld enz enz enz..... Geef mij maar LOTR.... dit is tenminste nog geloofwaardig ....

Gelukkig is de zieke koe nu helemaal uitgemolken ... de merchendising dankt de miljoenen die deze zever hebben groot gemaakt.....

avatar van TVFreak

TVFreak

`De eerste indruk is: GRIJS en donker.

De special FX en de indrukwekkende scenes en taferelen die je bij de eerdere delen zag blijven nagenoeg helemaal weg.

De tweede indruk is:

De film lijkt niet de interesse te kunnen wekken om helemaal uitgekeken te worden.

avatar van james_cameron

Waardig laatste deel, al behoort de film niet tot mijn favorieten uit de reeks. Bepaalde subplots en personages komen er door vrij korte speelduur nogal bekaaid vanaf en de film is niet veel meer dan een reeks climaxen. Visueel wordt er gelukkig flink uitgepakt, met veel grootschalige spektakelscenes en zeer fraaie special effects.

avatar van what is truth

what is truth

filmfan52 schreef:

Je verwoordt het goed. Deze laatste Harry Potter viel behoorlijk tegen. En het is een enorme teleurstelling als je weet dat er miljarden aan verdient zijn er zo'n slechte afsluiter wordt gemaakt. De fans verdienen beter dan dit.

avatar van nakada

nakada

Naar mijn mening verwoord hij het helemaal niet goed. Een film kan tegenvallen maar zoals hij tekeer gaat is toch wel erg extreem. Niet alleen tegen deze film maar tegen de hele reeks en ook tegen de boeken.

... een wereldwijde rage ..... eh eh eh ?

De boeken zijn nog net verteerbaar voor lichtgelovige tieners onder 15 ....
Dat kan hij toch alleen maar beoordelen als hij ze allemaal gelezen heeft. Niet erg waarschijnlijk als je ze zo slecht vind.

Idem dito. Wie gaat nou nummer 8 zitten bekijken terwijl je de rest allemaal lachertjes vind ?

Er zitten natuurlijk prima acteurs in deze films die hun rol overtuigend neerzetten. En kreten als slecht gemaakte films en slecht beeld ( wederom ) zou hij wel eens mogen onderbouwen dan. Ze lijken mij toch enigszins uit de lucht gegrepen.

Niet vergeten!

MORGEN OP DVD EN BLU RAY, ZEKER GAAN KOPEN!

filmfan52 schreef:

Harry Potter is geweldig en in mijn mening stukken beter als de lord of the rings films. Net als de boeken.

avatar van mixmaster

mixmaster

aardige afsluiter van een mooie serie potter films.

ik blijf wel bij mijn eerdere mening dat de films er niet beter op worden , het 1e en 2e deel blijven voor mij de allerbeste van de serie.

avatar van theonering

theonering

TomaskeX schreef:

Niet vergeten!

MORGEN OP DVD EN BLU RAY, ZEKER GAAN KOPEN!

Ja super ga hem meteen kopen!

mixmaster schreef:

aardige afsluiter van een mooie serie potter films.

Mee eens, de latere delen houden zich veel minder aan het boek!!!

avatar van herder

herder

Eindelijk zijn we af van de Harry Potter films. Jaarlijks moest ik wel een poster tegenkomen.

Nu nog ff afwachten totdat ze klaar zijn met de Twilight Movies.

herder schreef:

Nu nog ff afwachten totdat ze klaar zijn met de Twilight Movies.

Droge reactie