• 9.379.055 stemmen

Resident Evil: Afterlife (2010)

Actie / Horror | 90 minuten

Met onder meer: Milla Jovovich, Wentworth Miller en Ali Larter

Gesproken taal: Engels, Spaans en Japans

Releasedatum: 23 september 2010

Plot Resident Evil: Afterlife

"She's back...And she's bringing a few of her friends."

De wereld wordt nog steeds geteisterd door het virus dat mensen in zombies verandert. Alice (Milla Jovovich) blijft op haar pad toch steeds meer overlevenden vinden en samen zoeken ze naar een veilige haven. In haar gevecht met de 'Umbrella Corporation' krijgt Alice onverwachte hulp van een oude bekende.

avatar van toetje1977

toetje1977

Thorak schreef:
Je weet dat dit deel 4 is in de serie? Je kan moeilijk de film negatief beoordelen omdat je het voorgaande deel niet hebt gezien, waarin dit wél word uitgelegd. Dan kun je ook min-punten gaan geven omdat ze het verhaal met het personage aan het eind niet afmaken...

Ik heb de vorige ook gezien ja, extinction. Die was wel veel beter trouwens.
Maar dan nog, een klein beetje uitleg zou niet verkeerd zijn, of als opfrissertje of voor evt. nieuwkomers om ze ff bij te praten...
Middenstuk van de film was wel vermakelijk trouwens hoor, vanaf het moment dat ze landen op dat gebouw, tot ze bij het schip zijn eigenlijk. begin en einde was redelijk slecht...

avatar van Waku

Waku

Misschien scheelt het sowieso al dat ik niet de 3D versie heb gezien maar een "normale"versie.

Maar deze "Resident Evil" kon mij niet echt boeien.

Voor liefhebbers van actie zal dit zeker een must see zijn.

De actie knalt van begin af aan er al vanaf.

En sommige actiescenes zien er gelikt uit.

Maar het is allemaal wel heel erg overdreven en over de top.

Moet je van houden.

Persoonlijk haakte ik al af toen er ineens een stuk of 10 Milla Jovovich personages in beeld kwamen.

Van mij hoeft het onvermijdelijke volgende vervolg niet meer te komen.

2*/2.5*

toetje1977 schreef:

Ik heb de vorige ook gezien ja, extinction. Die was wel veel beter trouwens.

Dan weet je toch warom er meerdere Alices rondlopen?

Bij films als bijvoorbeeld Lord of the Rings word ook niet bij ieder deel terug geblikt op de vorige delen... Dat gebeurd volgens mij zowiezo alleen bij tv-series...

avatar van Thorongil

Thorongil

De Lord Of The Rings-films werden dan ook back-to-back gefilmd, wat bij Resident Evil niet het geval was. Dus dat argument gaat niet op. Bij Resident Evil konden ze best wat meer verduidelijkt hebben. Maar al bij al draait het niet om het verhaal, dat houdt sowieso weinig steek. Het gaat om de actie in dit soort films.

Thorak

Wat maakt het nou uit of ze back to back zijn gefilmd of niet? Het gaat om het feit dat dingen uit een vorige film niet opnieuw duidelijk gemaakt hoeven te worden. Als je deel 3 hebt gezien is het duidelijk.

avatar van toetje1977

toetje1977

Thorak schreef:

Dan weet je toch warom er meerdere Alices rondlopen?

Nou, dat is al een tijdje terug eigenlijk dat ik die gezien heb. Dus nee, ik heb geen idee waarom er meerdere Alices rondlopen, niet meer althans.

Dan moet je deel 3 opnieuw kijken

Q Jones schreef:

Dan moet je deel 3 opnieuw kijken

Ja dat lijkt mij ook.

Ik vind het in ieder geval een slecht argument.

LotR is ook met een jaar per deel er tussen uitgekomen, maar toch krijg je niet eerst een

''Previously in Lord of the Rings...'' verhaal te zien.

Of bij bijvoorbeeld Harry Potter (die zijn niet back-to-back gefilmd, voor zo ver als dat überhaupt al uitmaakt ) gaan ze ook gewoon verder zonder terug te blikken.

Noem nou eens een film serie waarbij dat wel gebeurd? Bij geen enkele film-serie die ik ken gebeurd dat namelijk. Zelfs niet bij films als ''Sharpe'' of ''Hornblower''.

Bij blade 2 volgens mij

avatar van wwwwww

wwwwww

Goeie film maar de 2de en 3de blijf ik de beste vinden.

Ik vind in deze 4de er toch wat te weinig leuks inzit, te weinig aktie naar m'n zin.

avatar van xel

xel

eerste 5 minuten een overkill aan 3D daarna prima. Ik vind ze allemaal even goed, wanner komt de volgende?

avatar van Ayrton

Ayrton

Wat een slechte film, ze hadden het beter bij 2 kunnen laten. Zoveel fouten in een film, diep triest. Wat een pulp.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Ayrton schreef:

Wat verwacht jij dan van een zombie film??? Zware realitiet, man deze film was bijna van het zelfde caliber als z'n 3 voorgangers joh, in deze films mogen fouten zitten. Ik blijf hem prima te vertoeven vinden.

avatar van DiDa

DiDa

Dit is geen film waarvoor ik naar de bioscoop zou rennen. Bij iedere Resident Evil film heb ik altijd zoiets van 'die zie ik nog wel een keer'. DIt laatste deel heb ik zojuist gezien en iedere keer verbaas ik me toch weer hoe iedere Resident Evil film me altijd heel erg weet te vermaken. Ik vind dit 4e deel wederom sterk. Weer een lekkere actieknaller met een uitstekende Jovovich in de hoofdrol. Laat deel 5 maar komen...3.5 ster

Q Jones

En dan ga je gewoon wel naar de bios

avatar van Amel M.

Amel M.

m1chel schreef:

Dus als ik het goed begrijp, moeten we bij een zombie film fouten verwachten? Over wat voor fouten hebben we het nou, want fouten als die van Claire Vs. Axeman moeten we in geen enkele film verwachten dat is gewoon slecht gefilmd.

Thorak

Wat was daar dan fout aan? Ik vond het wel een spectaculaire scène.

Afgezien van deel 2 vind ik de hele serie wel goed, met name de laatste 2 delen.

avatar van Amel M.

Amel M.

Het was zeker spectaculaire en ik heb er ook van genoten. Maar...

While Claire is fighting with the Axeman, he chases her only to have her do a wall run and vault back over his head. This would see her land 10-12 feet behind him. But when the action continues Claire starts running from the far end of the shower room, a good 30 feet away.

Even gekopieerd zodat ik het niet zelf moet tikken .... Een klein choreografie foutje, niet zo erg maar had wel beter gekund. Dat is ook één van de twee foutjes die mij zijn opgevallen, de rest (van de lijst op IMDB) zijn mij niet opgevallen... blijkbaar genoot ik teveel van de film

Thorak

Tja lekker boeiend, dat soort foutjes zitten in zo veel, zoniet bijna alle films. Zowiezo in bijna iedere film waar achtervolgingen in voor komen zitten zulke fouten. Dat is eerder standaard dan fout.

Als je daar over gaat zeuren kun je je tijd beter besteden aan boeiendere dingen.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Het stomste vond ik dat Chris Redfield zogenaamd de stoere man moet zjin maar als hij even iets te hard bij de arm gepakt word door zijn zusje staat hij er wel heel erg zielig bij

avatar van NakedHero

NakedHero

Deze film had echt niks maar dan ook totaal niks origineels terwijl de vorige delen hier een stuk beter in geslaagd zijn.

Verder keek de film zeker lekker weg, Jovovich was wat mij betreft iets te stoer en de muziek was een verrassing.

3,5 ster omdat ik slechter had verwacht.

avatar van DVD-T

DVD-T

Ik heb best wel een zwak voor de complete reeks van de Resident Evil films, waarvan ik het tweede deel toch nog wel het leukste vond. Nu is daar alweer het vierde deel uit een serie waar de critici toch iedere keer weer erg negatief over zijn. Er is toch wel degelijk een publiek voor, en terecht want het bied toch wel veel vermaak. Erg goed is het echter niet. Afterlife mag zich echter wel de beste uit de reeks noemen.

Paul W.S. Anderson heeft al veel kritiek over zich heen gehad. Toch blijft hij gewoon doorgaan met het maken van films, en net als Uwe Boll krijgt hij het toch iedere keer voor elkaar om met best goede acteurs te werken. Ik krijg daarom steeds meer respect voor deze regisseur, die met Event Horizon, Death Race en nu deze Resident Evil: Afterlife zijn beste werk afleverde.

Afterlife begint al ontzettend sterk met een erg toffe opening credits scène in de regen op Shibuya Square in Tokyo. Een scala van een aantal prachtige shots met een fantastische soundtrack als ondersteuning. Wat daarop volgt is een schitterende actie scène waar Anderson alles volgens de nieuwste technieken prachtig in beeld brengt. Ook weer ondersteund door een erg goede soundtrack, die op sommige punten dicht in de buurt komt van de originele Dawn of the Dead.

Dan neemt de film een beetje een andere wending, en wordt het een wat rustige vertelling. Waar de andere films wat chaotischer zijn, neemt Anderson hier wat meer tijd voor karakter uitdieping en het verhaal, hoewel dat nergens hoogstaand wordt, en de karakters wat vlak blijven, is dit een goede keuze. Het duurt dan ook een poosje voor er weer wat actie te zien is. Toch blijft het geheel best weer vermakelijk, en laat Anderson een aantal erg mooie shots zien. Ook de omgeving van de gevangenis waar duizenden zombies ronddolen ziet er weergaloos uit. Sowieso verdienen de sets een dikke vette pluim. Alles is prachtig vormgegeven, en ziet het er tot in de details erg goed uit. Nog steeds ondersteund door de goede soundtrack die ik niet genoeg kan noemen, want het klinkt gewoon erg lekker.

Na het wat tragere middenstuk gaat de film weer een paar versnellingen omhoog en raast het door een aantal leuke actiescènes heen, die toch nergens het niveau van de eerste in Tokyo evenaren, hoewel die met de man met de hamer toch dicht in de buurt komt . Ook prachtig geschoten met al dat water. Het eind gevecht deed me echter wat denken aan een videogame. Dat is voor het eerst in de serie dat ik dat zie. Wel jammer dat de bad guy wat aan charisma mist. Vond hem erg stijfjes overkomen.

Acteerwerk is middelmatig, maar toch genoeg voor dit soort films. De effecten stelen echter de show. Voor het eerst in de serie zien deze er fantastisch uit. "All the money is on the screen". Anderson doet ook weer goed wat er van hem verwacht wordt, en dat is topvermaak bieden. Afterlife is dan ook een film geworden die ik zeker nog een paar keer zou kunnen kijken.

avatar van Dragon_Rose

Dragon_Rose

Heeft iemand een normale versie, dus geen 3D, ik word er gek van om met zo’n idioot brilletje te kijken.

Thorak

De film is toch nog niet uit op dvd? Ik denk dus dat no niemand de film (legaal) in 2D heeft....

PS wat een vage avatar heb je.... Iemand met een roos in zijn/haar aars??

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Less is more lijkt me het devies voor deze film.

Slecht onderbouwde aspecten in de film die niet vanuit de andere films verklaard worden. Misschien wel vanuit de game, maar dat was bij de andere films beter op elkaar afgestemd.

Kort gezegd maar één woord van toepassing, JAMMER.

avatar van Gollnau

Gollnau

Heerlijke film, echt weer genoten en op naar de volgende!

avatar van JodyWeistra

JodyWeistra

Wat een teleurstelling deze film!! Ik ben groot film van deze reeks maar dit .. jammer.

Wat nog zo goed begon ..namelijk het eerste deel in deze reeks strand hier..

Een geheel nieuwe film lijkt het wel..andere sfeer, veel te veel actie, bijna geen zombie's gezien.. en het leek wel een resident evil meets the matrix..

Ook maar 1 woord om het samen te vatten.. JAMMER

1 ster helaas

avatar van andijvie

andijvie

Schitterende actie film. We hebben de hele tijd geboeid gekeken. Natuurlijk kan het hier en daar iets beter. Toch is het flink genieten met een groot plasma scherm en een hele dikke dolby surround 6ch. xD

avatar van tal1b

tal1b

after party (white sensation) op de boot

goed gespeeld, voorspelbaar, maar dat maakt niet uit.
zeer vermakelijke actie!

avatar van Theunissen

Vandaag nog eens herzien (wel geen 3D maar wel HD) en ik moet zeggen dat hij me al beter beviel dan de eerste keer. Het verhaal stelt niet veel voor maar de film is eigenlijk een aaneenschakeling van actie en dat is best aardig gedaan. De man met de grote hamer/bijl blijft nog altijd cool, helaas is het maar voor even.Ik verhoog mijn punt in ieder geval al met een halfje.