Genre: Actie / Horror
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Viaplay
Plot Resident Evil: Afterlife
"She's back...And she's bringing a few of her friends."
De wereld wordt nog steeds geteisterd door het virus dat mensen in zombies verandert. Alice (Milla Jovovich) blijft op haar pad toch steeds meer overlevenden vinden en samen zoeken ze naar een veilige haven. In haar gevecht met de 'Umbrella Corporation' krijgt Alice onverwachte hulp van een oude bekende.
Alice
Luther West
K-Mart
Jill Valentine
Roger Thornhill
Ondertussen weten we wel dat er een 5de film aankomt, en daar kijk ik nu dus al naar uit.
Mèt Sienna Guillory
!
alexito412
Film keek lekker weg, mooie actie scenes en de film was niet langdradig, Leuk filmpje om 1 keer te kijken.
Aardige film waarin Alice opnieuw de strijd aangaat met de zombies. Verhaaltechnisch is er weinig vooruitgang in dit vierde deel van de serie. Maar de vette actie-scenes mogen er zijn. Het begint al meteen goed met een lange actievolle openings-scene. Veel hiervan lijkt direct uit de Matrix te zijn gestolen, maar dat mag de pret niet drukken. Ook tussen de actie-scenes door blijft de film onderhoudend. Milla Jovovich is op haar stoerst hier.
brabusRUS
Heb nooit de RE games gespeeld, maar ook deze vond ik erg vermakelijk. Misschien niet zo leuk als 3, maar komt er redelijk in de buurt en zeker beter dan deel 1 en 2.
In het begon schrok ik een beetje en dacht ik even dat de film de verkeerde kant op ging. Het was mij allemaal iets te nep op dat moment. Gelukkig wanneer ze eenmaal in Alaska aankomt wordt het stukken beter. Net als in deel 3 is hier het survival aspect best groot. De film zit ook bomvol met actie. Ook hier weer een frisse cast die het allemaal goed deed.
Heb hier nog Resident Evil: Degeneration liggen. Lijkt mij helemaal niks, maar we gaan het proberen.
Een magere 3.5*
Roger Thornhill
Als fan van de eerste vier delen heb ik je "reis" tot hier gevolgd, maar aan die Degeneration-animatie heb ik me niet gewaagd. Maar niet getreurd, op 3 oktober aanstaande (althans volgens de huidige IMDb-berichten) gaat Resident evil : retribution in Nederland in première, met een hoop oude bekenden... (Zie op YouTube de trailer, met een mooi fake-begin!)
brabusRUS
I know. Ga ik zeker naar toe. Moet je na gaan. In het begin had ik eigenlijk weinig zin om te beginnen met de RE reeks, omdat horror niet echt mijn ding is en nu geniet ik van deze (vooral laatste 2) films.
Degeneration is inderdaad animatie. Maar omdat het animatie is kunnen ze misschien verder gaan op gebied van actie die in werkelijk niet kunnen of te duur zijn. Ik ben benieuwd, maar ik denk dat het niks wordt aangezien ik animatie associeer met humor.
Roger Thornhill
Meneer brabusRUS, ik zal u vertellen dat ik van al die talloze minuten van mijn leven er misschien 30 aan het spelen van games heb verspild, dus ík had al helemáál geen zin om hier aan te beginnen. Maar nieuwsgierigheid, gekoppeld aan het feit dat Paul W.S. Anderson mijn favoriete B-film-regisseur is (zodanig dat ik zijn films liever zie dan die van de meeste A-regisseurs), hebben mij toch aan deel 1 doen beginnen, met alle gevolgen, ik bedoel vervolgen van dien...
Overigens zien de stukjes van RE : degeneration op YouTube er niet eens zo abominabel uit. Als die-hard-fan moet ik er misschien ook maar eens achteraan, al was het maar om daarna de èchte films nog meer te kunnen waarderen.
galaxydriver32
ik moet eerlijk zeggen dat ik die crystal waters (kacey barnfield) echt een lekker ding vond
jammer dat zij zo snel werd vermoord. maar wat ik vooral zo goed aan deze film vind is dat de personages zo verschillend zijn. en ik vond de scene met de mega-monster cool
Mistaa-g
Haalt net niet het niveau van deel 3 maar de beelden zijn echt zalig grijs en de stad San Francisco is heerlijk weergegeven. Het terughalen van Ali Larter en het toevoegen van Wentworth Miller doen de reeks qua imago best ten goede maar alle nevenpersonages lijken té veel op die van de vorige delen. Hopelijk doet deel 5 net iets beter maar deze was zeker niet slecht!!
Dragonslayer
Wat een gezeur toch altijd van bla bla dit en dat is gejat. Het interesseert mij geen moer hoeveel er gejat is. Als het maar mooi wordt neergezet vind ik het niet storend. In elke film kun je wel stukjes vergelijken met scènes uit andere films.
Het gaat me uiteindelijk aan de hoeveelheid plezier ik aan de film heb beleefd. Het enige probleem is het 3D. In de bios leek het allemaal zo mooi, het zat erg goed in elkaar. En het was makkelijk te volgen door de slomotion. Ik heb ook 3D films gezien met snelle actie en daar was het lastig te volgen omdat er zoveel te zien is door het 3D.
Maar op DVD/Bluray is het allemaal zo ontzettend lelijk. Al die slomotion voegt ineens totaal niks meer toe en alle gevechten lijken verschrikkelijk cheesy. En dan merk je pas dat dit deel gewoon totaal geen plot heeft en vol met nutteloze personages is gepropt die niks doen en er alleen maar zijn om afgeslacht te worden. Als je goed kijkt merk je dat Alice echt bijna alles zelf doet.
Tjah wat moet je hiervan zeggen, duidelijk een film gemaakt voor het 3D. Geslaagd 3D in een waardeloze film.
jipt
Wat een verschrikkelijke CGI, weet niet welke studio ze in hebben gehuurd maar anno 2010 mag je toch wel wat beters verwachten. Daarbij kom ik met een totaal kleurloze omgeving, een compleet talentloze cast en een verschrikkelijke soundtrack uit op een 1,5* en dat voor wat zombies en karige actie. Mehhhh. kutfilm
Materny
Keurig en kloppend! En zelfs de zombies zagen er klote uit; grijze massa waarbij niet al teveel werk is gestoken in make-up of protheses. Tevens een grote schakeling van fouten (ene moment is het er nog, het ander moment weg). Slechtste van de reeks!
galaxydriver32
oh kom op zeg, zo slecht is de film toch ook niet. weet je, soms moet je je verstand gewoon op 0 zetten. Wat een gezeur. Een echte Resident Evil liefhebber zit niet zo te zeuren over deze film.
disneystore
Jammer dat we niet allemaal echte Resident Evil liefhebbers zijn...
EW101
Een echte Resident Evil-liefhebber wilt natuurlijk een horror in een oud 'spookhuis' .
galaxydriver32
Ik vond die gevangenis al een spookhuis, ik moet er niet aan denken om daar te zitten
EW101
Ik moet sowieso er niet aan denken om in de gevangenis te zitten. Welke dan ook.
De films zelf is weer vermakelijk en goed kijkbaar ,maar ik vind het wel jammer dat deze film nogal tam is. Het mag iets smeriger , grauwer , donkerder en een grotere dreiging in zitten .
Daarnaast kan er ook een grotere variatie in de vijanden zijn, want van de basisvijanden in de Resident Evil-wereld zijn er genoeg.
Wat er is , mag er zeker wezen zoals die man met de bijl.
Dragonslayer
Wat er is , mag er zeker wezen zoals die man met de bijl.
En dan mogen ze nog met een beter verhaal aan komen.
Aan de trailer van Retribution (die over een week uit is) te zien voel ik geen verbetering aankomen. Het lijkt alsof ze het vol willen proppen met personages uit de games terwijl ze in de film helemaal niks toevoegen.
Wat ik ook zo mis in de RE films zijn de vage en extreme monsters. Het enige wat we nu gezien hebben zijn lickers en de axe-man.
EW101
Ik zeg dat ze weer eens Lisa Trevor en de Iron Maiden moeten laten zien. Die gaven me toch de meeste kriebels. Daarnaast nog enkele gore mutanten natuurlijk.
Shinobi
Tja, de vorige Resident Evil films vond ik niet al te boeiend. Maar dit deel slaat toch wel alles, de zwakste deel uit de reeks voor zo ver dat nog mogelijk kon zijn.
Een totaal niet boeiend verhaaltje dat aangeschakeld wordt met slow mo scènes die spectaculair proberen over te komen, maar dat niet zijn. Het lijkt alsof ze een geheel nieuwe techniek hebben ontdekt, terwijl slow motion toch wel een tijdje bestaat.
Misschien dat ze zoveel slow mo erin hebben gezet om de aandacht af te leiden dat dit een slechte film is, wie weet.
Kleine 1,5 sterren.
John Milton
Zo veel mogelijk in slow motion rondvliegende kogels, spinning backkicks en salto's, explosies en losgeschoten brokken monster... Zo zou je het vierde deel van de niet dood te knuppelen Resident Evil reeks kunnen omschrijven.
De fans zijn er blijkbaar nog niet zat van, met een budget van 60 miljoen en een wereldwijde box office van bijna 300 miljoen de studio's uiteraard ook niet. Zolang het lucratief is gaan Paul W.S. Anderson en Constantin Film Produktion blijkbaar door. Ook deze film eindigt zo open dat de opvolger waarschijnlijk verder gaat waar deze film ophoudt. En dat is volgens de eerste reviews van de over een paar weken in première gaande Resident Evil: Retribution ook precies het geval.
Resident Evil: Afterlife speelt niet geheel succesvol leentjebuur bij films als The Matrix, Equilibrium, The Island en Terminator II, maar zonder Romero sausje erover. De openingssequence waarbij Alice in een hal met pilaren een peloton baddies uitschakelt in zwarte riot-gear mag misschien een hommage aan The Matrix zijn, maar regisseur Anderson heeft niet de stilistische gave van de Wachowski's, waardoor het er als een slap aftreksel komt uit te zien. Spectaculair? mjah, soort van... Maar we hebben het al eerder gezien en ook beter. Ook de eindscène met alle in wit geklede bevrijde proefpersonen op het dek van de Arcadia komt over als een directe rip-off van het einde van The Island, maar dan met minder mooi camerawerk.
Het verhaaltje stelt niet zoveel voor en is eerder een excuus-kapstok om zoveel mogelijk gevechten en ontploffingen tentoon te kunnen stellen. Het acteerwerk is afdoende voor een popcornfilm als deze, en je kunt de acteurs ook niet echt kwalijk nemen dat ze met de ongeïnspireerde dialogen weinig kanten uit kunnen: zoals bij de Sarah Connor-achtige voice-over die de film opent: My name is Alice. I worked for the Umbrella Corporation in a secret laboratory developing experimental viral weaponry. There was an incident. A virus escaped. Everybody died. Trouble was, they didn't stay dead. This was the start of an apocalypse that would sweep the entire world. The men responsible for this disaster took refuge underground and continued to experiment with the deadly T-Virus. They felt secure in their high-tech fortress. But they were wrong.
De special effects zijn aardig, maar dat mag ook wel met 60 miljoen. De wow-factor was echter afwezig, degelijke CGI monsters zien we immers in talloze blockbusters in het sciencefiction en horrorgenre. Wat ik meer een gemiste kans vond is het gebrek aan post-apocalyptische sfeer. Dat nare, eenzame fatalistische gevoel dat er iets afgrijselijks aan de hand is zoals dat in bijvoorbeeld Romero films en de Terminator films wel naar voren komt, mist hier, hoewel er alle reden toe is. Resident Evil: Afterlife is net iets te gepolijst en lijkt hier eigenlijk bijna meer een actie en sciencefiction film dan echt zombie horror, ondanks de aanwezigheid van de bijbehorende lopende lijken. Alle actie wordt begeleidt door dreunende techno-beats die de soundtrack van de film uitmaken. Dit pakt niet slecht uit, maar goed zou ik het evenmin willen noemen.
Of het helemaal eerlijk is weet ik niet zeker (dan zou ik ze allemaal moeten herkijken), maar dit is de eerste uit de reeks die een onvoldoende gaat krijgen (de andere films hebben allemaal een zesje, variërend tussen net aan en dikke zessen). Hoewel de reeks bij de critici uit de gratie lijkt, lopen bezoekers er nog steeds warm voor en de meesten zullen zeggen dat dat is waar het om gaat.
Ik zal deze film in elk geval niet herkijken en betwijfel of ik zin heb om de komende film te gaan zien. Dan kijk ik liever een van de andere in deze recensie genoemde films nòg een keer. Resident Evil zal vast leuk vermaak zijn voor veel mensen, hij heeft simpelweg te weinig toegevoegde waarde om zich van zijn eigen inspiratiebronnen en voorgangers positief te kunnen onderscheiden.
Karl van H.
Even vermakelijk en stupide dan de voorgaande delen, maar toch op de een of andere manier minder. Waar het precies aan ligt, valt moeilijk te zeggen. Ten opzichte van het best wel uitstekende vorige deel is er in ieder geval enorm aan sfeer ingeboet: Afterlife ziet er wat gepolijster en bovendien veel faker uit dan zijn voorganger. De kleurenfilter die ze hier overeen hebben gesmeten is in elk geval ontzettend lelijk, camerawerk is ook niet om over naar huis te schrijven. Het gaat wat ver het gebrek aan spanning nu juist dáár aan toe te schrijven, maar iets anders schiet me niet echt te binnen. Over schieten gesproken: de actie is wel nog steeds leuk. De opening en climax (beide afkomstig uit The Matrix overigens) zijn hilarisch-cool en de scène in de douche ("lekkere natte meiden") is meer dan voldoende. De rest van de film is goed genoeg om niet te vervelen. Milla Jovovich vond ik er trouwens wat minder goed uitzien dan in de vorige delen. Misschien dat het daarom niet zo spannend was.
Wat Resident Evil: Afterlife dan weer wel op heeft geleverd: een leuke avond voor deze drie heren - en drie minuten die me langer bij zullen blijven dan deze film.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Overdreven tot en met - maar dat maakt het net zo leuk. Over the top actie scènes die heel leuk uitgevoerd zijn. Ook de douchescènes met de reus zijn fraai geschoten.
Eng wordt het nergens - maar deze reeks is gewoon puur top vermaak. Milla Jovovich blijft het goed doen als stoere babe.
Wel een paar dingen die wat overgenomen zijn uit andere horrorfilms: de honden uit The Thing, The matrix......
DragQueen
Aardige Film uit de Resident Evil serie, die snel wegkijkt en in een goed tempo verloopt. De actie is vermakelijk, en aardig in beeld gebracht. Verder Vertolkt Mila Jovovich haar rol weer op een prima wijze. 2,5 Ster.
numb nuts
vond het een lekkere wegkijker met een paar mooie effect erin
ala matrix.
hoe er wel van
ipman-99
"Small world, eh? Well, I see that the President's equipped his daughter with...ballistics too." ." ... " !!!
Fantastische Horror-Actie-Sf !!! "Resident Evil 4" is een fantastisch 4de deel van deze fantastische film-reeks ! Ik ben een fan van de games en natuurlijk als algemene filmliefhebber/verzamelaar van ieder land en ieder genre is dit natuurlijk ook verplichte kost ! Ik heb de eerste 4 films al enkele keren mogen bewonderen, nu met het nieuwe 5de deel wou ik nog eerst even de eerste 4 aan een Heropfrissing onderwerpen om dan volop genieten van het nieuwe 5de deel
!
Milla Jovovich en Ali Larter waren beiden in deel 3 te zien ... nu opnieuw allebei van de partij in dit deel 4 ! Vele actie-scènes in slow motion en de rond vliegende kogels maken overuren, spinning backkicks en salto's, explosies en een heleboel zombies en monsters kleuren deze film van begin tot het einde ! Adrenaline rush met opnieuw Milla Jovovich die de show mag stelen ... !!! Regisseur Paul W.S. Anderson (haar man intussen, sinds 2009 getrouwd) nam opnieuw de regie in handen !
VincentL
Deze film blinkt in niets uit in de reeks. Deel 1 had de originaliteit (als was het zombie-concept al vaker gedaan) Deel twee had het voordeel dat ze het groter aan konden pakken, maar bleef door de beperktheid van de stad nog compact. Deel 3 had gewoon een sterk verhaal waardoor hij hoger scoort, maar dit deel is toch zo belabberd. Je wordt vat hot naar her gestuurd in de film en het zou nog wat zijn als je er niets van begreep. De film is zo simplistisch dat iedereen het kan begrijpen, wat toch wel erg is.
Resident Evil 4 brengt niets in in de serie. Slow motion-scènes, hersenloos geweld zonder inhoud (ja geweld kan ook inhoud hebben), en gebeurtenissen die de natuurwetten overschrijden; triest. Ik begon ook bijna te huilen toen ik hoorde dat er nog een deel aan kwam. Ze moeten er nu toch een eind aan gaan breien, anders geef ik de hoop op. Ondanks het amateuristische, doelloze verhaal heb ik slechtere films gezien, maar een voldoende is het zeker niet.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Resident Evil: Apocalypse
2004

Resident Evil
2002

Netflix breidt binnenkort het aanbod uit met vier films uit de 'Resident Evil'-reeks

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia

Underworld: Evolution
Actie / Horror, 2006

Legendary
Drama, 2010
post-apocalyptischdystopieondoodbiohazard evil corporationresident evilzombiegebaseerd op videogameduringcreditsstinger3d