• 9.382.564 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Kreacher (stemrol)

Xenophilius Lovegood

avatar van maerk

maerk

Was het vorige deel een toevalstreffer?

De eerste Harry Potter film van Yates viel me tegen. Harry Potter 5 was gewoon een stuk minder leuk dan de andere films. Veel vertrouwen had ik niet in deel 6, maar die bleek dus weer een stuk leuker te zijn. Nu vertrouwde ik erop dat Yates van zijn fouten had geleerd en vol vertrouwen ging ik Harry Potter 7.1 zien.

Terug bij af. Weer een teleurstelling. Dit is echt een tussenverhaal. Heel veel informatie in een film gepropt, zodat we genoeg weten voor de grand finale. Voor de rest gewoon veel minder sfeervol dan zijn voorganger. De cast zit weer vol met Britse beroemdheden en is erg aangenaam om te zien, maar het acteerwerk overtuigt niet altijd. Soms komt het gewoon veel te gespeeld over, dit is vooral aan te merken bij de hoofdrolspelers en niet de bekendere namen. Vooral Radcliffe viel tegen. Wel tof dat hij verandert in die ene Schot!

Visueel ook een hele stap terug in vergelijking met deel 6. Die was verrassend goed op dit gebied. Het camerawerk is hier vooral omslachtig en soms erg rommelig. Helaas.

Ook vond ik het vervelend dat er soms teveel op de emotionele toer wordt gegaan, want met die slijmerige muziek werkt het niet zo goed. Voor de rest ook niet zo spannend.

Ik hoop dat 7.2 een knaller wordt en dit als opwarmertje diende. 3*.

avatar van Gish

Gish

Teleurstellende Potter toch weer, en dat terwijl de vorige aflevering mij erg meeviel.

Het leek wel of de 3 vrienden de hele film aan het kamperen waren. Steeds die witte tent in beeld en erg veel natuur. Waar was mijn vriend Sneep? Bijna niet gezien. Is die Voldemort eigenlijk echt zo eng ? We weten na 7 delen nog niets van hem. Veel losse flarden en soms onlogische wendingen maken de film er niet beter op. De 146 minuten zaten er wel snel op, maar eigenlijk heb je naar bijna niets zitten kijken. Gelukkig deed Emma Watson mee. En hoi hoi hoi, het toverstokje der toverstokjes is gevonden, dat beloofd vuurwerk en het eerste vuurstraaltje kon al vast de hemel in Maar waarom eigenlijk ?? Misschien geeft de extended version tzt antwoorden op veel openstaande vragen.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ben echt zo benieuwd.. De vorige delen waren stuk voor stuk aangenaam, hopelijk word deze nog beter. Het boek was namelijk fantastisch.

Achja, nog 3 weekjes wachten !

avatar van Ruiter13

Ruiter13

Geweldig begin!!

Daarna zakte de film wel iets in, maar de 'fijne duistere' Harry Potter sfeer was tegen het einde weer terug. En een spannende cliffhanger tot slot.

avatar van Vladdrac

Vladdrac

Beste film tot nu toe, wordt steeds spannender, alles klopte gewoon!

avatar van Chairrepair

Chairrepair

Voor het eerst konden de acteurs mij boeien en raken. Wat een enorm verschil met de andere films!

En die eerste scène... kippenvel gewoon!

avatar van Skychanger

Skychanger

Vond 'm ook goed, een van de beste delen tot nu toe. Alleen mocht er wel wat meer in verteld worden over Voldemort. Hij is nu al vanaf het 4de deel terug, maar je ziet hem amper... best wel jammer. De sfeer in dit deel is anders, maar ook wel beter. Je ziet dat ze iets nieuws wouden proberen ( al die shit met Zweinstein is weg), en dat is wel goed gelukt.

edit mod: Stuk over Harry's liefdesleven verwijderd.

MoFeDu

Hij heeft toch met die Ginny....

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

@Skychanger, waar slaat dat op ? Harry Potter gaat daar helemaal niet over, in geen enkel deel gaat dat zoiezo voorkomen. En hij vind Ginny leuk, en Hermelien minder of niet, als ik het boek mag geloven.

avatar van Gish

Gish

MoFeDu schreef:

Hij heeft toch met die Ginny....

Hij heeft toch helemaal geen tijd voor sex, hij moet eerst die spiegeltjes allemaal vinden.

Wat is er nou belangrijker, die Ginny of.....? Maar daarna...

MoFeDu

Daarnaast zou ik ook niet echt blij worden van een seksscéne met Daniel Radcliffe. Ik wordt al misselijk als die vent dat verwrongen lachje opzet, ik wil niet weten hoe hij kijkt als hij seks heeft.

avatar van erik1677

erik1677

Volgends mij is het nog iets te vroeg om iets over de nieuwe potter te vertellen.

De films zitten zo vol,dat ik pas na 2 keer kijken altijd een goed beeld van de film heb.

Persoonlijk vind ik met de eerste keer kijken het een beetje een lege film,maar dat kan ook aan mijzelf liggen natuurlijk.

Tot nu toe 3 sterren, en maar ff laten bezinken..

avatar van bennyboy

bennyboy

MoFeDu schreef:

wat hebben we weer een top-onderwerp hiero

b.t.w

ik vind Daniel Radcliffe goed acteren hoor. ik hoor best vaak geklaag over hem

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Wat een hoog gemiddelde !

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Een beetje tè hoog voor mij.

Deze was echt niet te pruimen, nu nog wachten op `t laatste deel, wat er ook zeer snel aan zit te komen ( De afsluiter dan )

avatar van Olivia*

Olivia*

Het valt mij op dat de mensen die het boek niet hebben gelezen, zeggen: Niet spannend, te veel blablabla.

En de mensen die het boek wel hebben gelezen, juist zeggen: Wat een top film!

Zou gewoon toeval kunnen zijn, hoor.. Maar dat valt mij op..

avatar van ehs21

ehs21

Het valt mij op dat mensen iedere keer weer zeggen: "Dit is echt de beste tot nu toe!" Ik heb het idee dat dat gewoon komt door enthousiasme en het feit dat je hem net in de bios gezien hebt ipv dat het echt objectief is. (tis altijd subjectief natuurlijk maar jullie snappen me wel )

avatar van Olivia*

Olivia*

ehs21 schreef:

Agreed.

En over een paar maanden in juli gaan er weer een hoop mensen precies hetzelfde zeggen.

(Al ben ik het wel redelijk met die mensen eens over deel 7A, maar dan in een objectiever daglicht.

avatar van hell300

hell300

LedZeppel1n schreef:

Boek is inderdaad wel veel beter en spannender, maar om zo negatief over de film te doen is ook overdreven. Je moet je ook beseffen dat het heel moeilijk is het boek zo goed te verfilmen.

Ik overdrijf niet, het word gewoon steeds minder met de hp reeks aangezien er telkens weer een andere regisseur het mag verfilmen ipv 1 regisseur zoals de lotr films, eentje die de sfeer in de boeken tot leven kan brengen en naarmate het verhaal beter wordt, de films ook daadwerkelijk beter en spannender worden. Dat zie je bijv. terug in lotr maar totaal niet in hp! Het enige wat erop vooruit gaat zijn de acteurs, maar dat lijkt me ook logisch als ze jarenlang dezelfde personages mogen spelen die wellicht volwassener worden maar met de ervaring die zij opdoen is dat ook niet zo moeilijk voor hen.

avatar van XoR-JoiN

XoR-JoiN

Ik vond dit weer een goede HP film. Volgde het boek ook meer dan de voorgaande (2) delen. Dit kan ook aan het feit gelegen hebben dat ik dit boek al 1,5 jaar geleden gelezen heb en de stof dus niet al te paraat meer in mijn geheugen had .

avatar van mcdaktari

mcdaktari

bennyboy schreef:

wat hebben we weer een top-onderwerp hiero

b.t.w

ik vind Daniel Radcliffe goed acteren hoor. ik hoor best vaak geklaag over hem

Ja ik moet toegeven dat ik hem ook slecht vond acteren maar ik denk dat het gewoon de rol is die hij moet vertolken, want ik heb hem ook redelijk zien acteren als hij een andere rol speeld.

avatar van Archibald

Archibald

Duidelijk een tussenverhaal, maar zeker niet slecht.

Het verhaal over de Deathly Hallows is ronduit geweldig! Super mooi. Ik was benieuwd hoe ze dat zouden verfilmen, maar dit fragment overtrof werkelijk alles.

De film heeft een lekker tempo, vertelt ongelofelijk veel feiten uit het boek, de film heeft sfeer, er wordt redelijk tot goed geacteerd, kortom: de film is EXACT wat je van een Harry-Potter film verwacht.

Ik kan niet wachten om Part 1 & Part 2 achter elkaar te kijken. Pas dan kan je deel 7 een cijfer geven (in mijn ogen), en daar zal ik dan ook op wachten.

avatar van bertha

bertha

Leuke film, maar vond de nazi verwijzingen wat overdreven. Verder spelen ook de mooie landschappen een te grote rol naar mijn mening.

avatar van Archibald

Archibald

Heb je het boek gelezen? Misschien dat je het verhaal (in de film) gewoon niet zo leuk vond. Dat ligt meer aan het boek dan aan de film, of niet?

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Poeh, gisterenavond geweest. Ietwat afwachtend want, wetend van het boek, zou dit weleens zeer anders kunnen zijn..

Heb ik er van genoten ? Oh, zeker wel. De film volgt goed het boek. De visualisatie is subliem uitgewerkt, de acteurs allen op hun plaats, prachtig ( en uniek ) om te zien hoe deze mensen meegroeien in hun rol / leeftijd. Geen " Ouwe Jongens - Krentebrood ". Toch de HP sfeer weten te vinden maar dan in een andere setting.

Tussenfilm ? Oja, absoluut, maar zo is het ook bedoeld. Alles in 1 film was afraffelen geweest ( en niet commercieel natuurlijk... ). Nu gaat alles tot zijn recht komen en als de cyclus van films klaar is dan hoort deze film volledig in het rijtje thuis.

Zo knap om zowel de boeken als de films zo afwisselend, groeiend en uiteindelijk als 1 goed geconstrueerd verhaal te kunnen maken..

Een diepe buiging voor zowel schrijfster, regisseurs als acteurs om dit met ons ( mij dan ) te delen..

avatar van JustMike

JustMike

ik wil graag naar deze in de bios, maar nu moet ik nog even mijn ouders overhalen

avatar van The-Batman

The-Batman

Ik vind de Potter films wel leuk,maar vond deel 1 altijd de beste.nu ik deathly hallows 1 heb geen ben ik erg verrast en vind 'm net zo goed als de eerste potter film.De animatie die in de film voor komt is ook een artistiek hoogstandje.De acteerprestaties ben ik ook wel over te spreken,al bij al een topper.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Het heeft even geduurd, maar eindelijk hebben de makersvan Harry Potter door dat het onmogelijk is om een dergelijk verhaal en 700 pagina's boek in twee uur film te proppen. Na de afgelopen drie teleurstellende films, waarbij je in een veel te snel tempo door het verhaal wordt heengeduwd is er eindelijk rust. Hier door neemt de Deathly Hollows eindelijk weer eens tijd voor haar scenes, die nu tenminste wel "af" tonen en is er na de eerste delen gelukkig weer plaats voor mooie plaatjes en adembenemende landschappen. Zoals altijd erg leuke bijrollen. Emma Watson gaat me steeds meer en meer bekoren. Zowel qua uiterlijk als qua acteerwerk, waarbij ze Radcliffe en Grint toch wel duidelijk is vooruitgestreefd. Al met al net **** en op naar het laatste deel.

avatar van Revolt

Revolt

Na deel 6 nog een meer dan 2 uur durende intro voor de 'grande finale', waar niet bijster veel gebeurd en in mijn ogen minimaal een half uur geknipt had kunnen worden. Jammer.

MoFeDu

Niet bijster veel in gebeurt? Mag dan een rustige Potter film zijn maar het gaat nog als een stoomtrein hoor.